Dodaj do ulubionych

Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy

09.05.06, 17:28
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • shoovar Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy 09.05.06, 17:29
      mam pytanie - czy na ASP w Polsce oprocz malarstwa i rzezby oraz innych
      kierunkow otwarto kierunek "krzyzowanie" bo to sie jakos popularne zrobilo
      nudni ci artysci w Polsce......
      • kaczomowa Jest już gdzieś stosik dla Koterskiego? 09.05.06, 17:39
        To dopiero było bluźnierstwo: alkoholik jako Chrystus.
        • Gość: Aldona No, jak trzeciorzędni trzecioklasiści orzekli: IP: *.magma-net.pl 09.05.06, 17:48
          Jeśli trzecioklasiści orzekli: nic złego, to musimy taką opinię uważać
          za obowiązującą.
          • ciagciulaciag A na drzewach miast lisci beda wisiec awangardysci 09.05.06, 18:05
            • pawka55 A nie przyszlo nikomu do glowy, ze figura... 09.05.06, 19:01
              "ukrzyzowanego" sportowca moze doskonale oddaje jego "meczarnie" przezywane
              podczas kariery rozwijajacej sie w dobie anabolikow, sterydow i innych srodkow
              dopingujacych? Pominmy przez chwile pieniadze, ktore zarabiaja. Sa w
              zamian "ukrzyzowani" przez presje i oczekiwania wlasne, trenerow i kibicow, a
              meczarniami sa ciagle kontuzje (vide czolowi pilkarze), jak i strach przed
              przedwczesnym zakonczeniem kariery spowodowanym kontuzja. Do tego dochodza
              tysiace godzin spedzone na treningach i w podrozach (wiem cos o tym, gdyz
              uprawialem sport wyczynowo).
              Wszelka tego rodzaju symbolika nie przemawia jednak do zdewocialych slepcow.
              Oczywiscie potrafia oni tylko prostacko uznac tak symboliczny eksponat za
              obraze ich uczuc religijnych i potepic w czambul jego autorow. Prawdziwa obraza
              Stworcy jest raczej tepota umyslowa kreowanych na Jego podobizne osobnikow.

Polak z US
              • Gość: dobrasekta Nie przyszlo im do głowy - bo nie myślą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:20
                Oni nie zastanawiają się nad tym co prezentuje dana rzeźba - oni szukają symboli
                i jak tylko je znajdują gdziekolwiek to robią szum by zyskać w oczach moherowej
                tłuszczy.

www.moherfucker.com i tyle
                • aturek2005 Zakazac Giertycha. Bo mam skojarzenia. Wysoki 09.05.06, 20:22
                  jak (nie powiem co) i rozum tez jak (nie powiem co). No po prostu (nie powiem
                  co).

Gość portalu: dobrasekta napisał(a):

> Oni nie zastanawiają się nad tym co prezentuje dana rzeźba - oni szukają
                  symbol
                  > i
                  > i jak tylko je znajdują gdziekolwiek to robią szum by zyskać w oczach
                  moherowej
                  > tłuszczy.
                  >
                  > www.moherfucker.com
                  i tyle
                  • ulysses76 Prosze Panstwa, powiem krotko: 09.05.06, 20:31
                    w prywatnej galerii mozna sobie nawet postawic
                    masturbujacych sie Jezusa, Maryje i Dzieciatko i nikomu nic do tego, sorry. A
                    jesli komus nie podoba sie cos w panstwowej galerii
                    • Gość: ja Re: Prosze Panstwa, powiem krotko: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.06, 08:36
                      Literka 't' przypomina mi krzyż, a użyta w nazwisku Giertych
                      obraża moje uczucia religijne.
                      • Gość: Roman $$ A Dżisus pewnie byl troszke akrobatą też wiec OKI IP: *.chello.pl 10.05.06, 09:20
                        zeby 33 lata lawirowac pomiedzy rzymianami a zydami trza miec talent akrobaty !!!!
                        a romek i sp zoo jakos tego sami nie widza a codzien klamia kreca etc a jakoby
                        KATOLICY ???!!
                  • Gość: baba Re: Zakazac Giertycha. Bo mam skojarzenia. Wyso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:42
                    Aturku!?!? to Ty jestes niski???? Jesli tak to JUZ masz pomysl na dyskryminacje
                    i obraze uczuc!!!!! i to ile.
                  • Gość: alex9991 Re: Zakazac Giertycha. Bo mam skojarzenia. Wyso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:03
                    A może tak zamknąć, zakazać LPR?
                  • wredna_jedza Giertycha? 10.05.06, 09:07
                    Raczej zakazać hodowli koni :)))
                    Bo to przecież obrażanie Największego wicepremiera :P
                • java84 Re: Nie przyszlo im do głowy - bo nie myślą. 10.05.06, 06:29
                  wiecie,co? nie jestem katoliczka, wiec taka instalacja nie godzi w moje
                  odczucia religijne, zastanawiam sie tylko czasem, po jaka cholere artysci
                  tworza dziela, ktore oprocz bycia kontrowersyjnymi nie wnosza nic. czasem mi
                  sie wydaje, ze chodzi tylko o zwrocenie na siebie uwagi. cos w stylu pokazania
                  golej dupy i dorabiania do tego filozofii.
                  z drugiej strony, trzeba wziac pod uwage to, ze zyjemy w kraju katolickim i
                  wypadalo by przynajmiaj nie szydzic z czyjejs religii. tak samo, moja rodzina
                  nie ucierpiala podczas II wojny, ale i tak pomysl spektaklu w muzeum na
                  Majdanku wydal mi sie niesmaczny.
              • Gość: ivulspirit Re: A nie przyszlo nikomu do glowy, ze figura... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:21
                Lepiej bym tego nie ujął.
              • a.k.traper Nareszcie rzeczowy i mądry post 10.05.06, 08:29
                Zgadzam sie całkowicie, oprócz tego dodam niesmiało że Crystus był jednak
                człowiekiem i cierpiał.Ja wiem ze nie każdy ma takie wiadomości, i że myslenie
                niektórych boli.Dlaczego nie zakaża sprzedaży wódy która obraza wszelkie odczucia?
              • wredna_jedza Nie przyszło, bo sportem sie nie interesują 10.05.06, 09:06
                Najwyraźniej nigdy nie widzieli gimnastyka ćwiczącego na kółkach :)))))
                Żeby sie tu dopatrzeć analogii do Ukrzyżowania to naprawde trzeba mieć nieźle
                napaprane pod beret :P

Jestem osobą wierzącą, ale po lekturze tego co "yntelygenci" z LPR wymyślili,
                musiałam wycierać monitor z kropek kawy [niekontrolowany wybuch śmiechu] :)))
            • Gość: Zbyszek Re: A na drzewach miast lisci beda wisiec awangar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:42
              Awangarda w sztuce nie polega na obrażaniu Boga. Obrażanie Boga w sztuce jest
              dowodem na niemoc twórczą
              • topewnieja Re: A na drzewach miast lisci beda wisiec awangar 10.05.06, 08:14
                dowodem na niemoc jest Bóg ...
                • tim7 Re: A na drzewach miast lisci beda wisiec awangar 10.05.06, 10:20
                  święte słowa...
          • Gość: almagus Re: No, jak trzeciorzędni trzecioklasiści orzekli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 18:16
            Zadowolony SamooPiS w Radiu Maryja to jest syndrom krzykacza, zawistnika
            takiego, że gdy należało powiedzieć nie, zawalczyć, to pisał o Leninie,
            marksistowskiej dialektyce, o centralizmie demokratycznym. Ustawiali SamooPiSy
            te swoje komuszo-kościelne kariery w ramach inteligencji, która w zaciszu domu
            była sobą.
            Nie załapali się , wszyscy wiedzą , że ich przy tym nie było, nie było ich na
            lewicy, nie byli u demokratów, więc krzyczą z Rydzykiem te swoje bzdury i z
            burakami łapać banki, wywalać profesorów.
            To paranoja halucynogennych grzybów przemian!
            Zajadły ich wróg Balcerowicz miał niestety odwagę rozmontowywać strukturę
            własności socjalistycznej na spółdzielczą, aby następnie powiedzieć gospodarka
            rynkowa i liberalna.

On tak ma i oni tak mają, a po fermencie dopiero ma, że mu się ojcowie mylą!

Dyszy katolik pełen zawiści,
            gdzie „łżeelity”, gdzie komuniści?
            Krótkie spodenki trzymają szelki,
            Żydów, komuchów ja na plasterki!
            Brat ma konika, inaczej świra,
            a ja polityk co łże, nie tyra.
            Jesce s podfórka doszli chłopaki,
            wsystkich pobijem, wsadzim do paki.
            Wszystkiemu winne są Wałęsiaki,
            my solidarni, oni wapniaki!
            Z SamooPiSa kawałek zucha,
            prawie jak Rydyk i Burczymucha,
            wypatrzy w chlebie Żyda, komucha,
            żyto, „żydniego” ma dla nich ducha.
            Woj SamooPiS wypatrzy Żyda,
            gdzie, w oponencie, czysta ohyda!
            Dorzuci jemu jeszcze komucha,
            niech „ciemny moher” tego posłucha!
            Jak dobrze mi rzygnąć jest przez er zet,
            na „żydnie”, na żet życie jak klozet!
            Nie przyjmę chleba od oszołoma,
            który kojarzy, że chleba kroma,
            chleba żytniego i powszedniego,
            ma coś z „żydnią” macą wspólnego!
          • Gość: Chrzescijanin To jest piękne! Oto prawdziwa sztuka! Brawo +++ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 18:40
            W imię Ojca i Syna i Ducha Świętego - Amen!
            • Gość: Pawlak Tak, to jest piękne! Oto prawdziwa sztuka! Brawo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:26
              Tam mi dopomóż Panie Boże Wszechmogący a na Ligę spuść plagi wszelakie.
      • Gość: Jeremy Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.06, 19:44
        Ale to czeska wystawa :)
      • Gość: maksym P prostu oni widzą, że będzie o nich głośno IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 10.05.06, 06:19
        wiec robią takie a nie inne dzieła, tak na prawde nawet sami nie wiedząć co by chcieli przez to przekazać, ważne by było głośno i pokazali ich w tv.
      • justyce Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy 10.05.06, 09:11
        to nie artysci w polsce, wystawa jest czeska.
      • pulldog Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy 10.05.06, 09:26
        To jest dobry motyw prowokacyjny. O to autorom chodzilo i beda was gnebic az
        przywykniecie (czyli sie zmienicie). Pozdrawiam wszystkich religijnych betonow :)
      • przemek_pl Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy 10.05.06, 09:56
        to jest czesko-slowacka wystawa...

a swoja droga, to mam dosc bezmozgowcow z lpr: co innego prymitywna "pasja"
        nieznalskiej, a co innego "superstart" grup kamery skury i kunst-fu.
      • Gość: tesss borutko Ty cymbale IP: *.aster.pl 10.05.06, 10:02
        borutko, wstydze sie,ze Cie znam
    • abbon Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy 09.05.06, 17:31
      Galeria juz moze sie powoli pakowac. Jesli nawet nie zamkna wystawy to i tak nie
      maja co liczyc na dofinansowanie od miasta. Nasz Ukochana Partia Rzadzaca, ktora
      wielbie z calego serca juz o to sie postara.
      • fritz.fritz Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy 09.05.06, 17:42
        Ciekawe, ze nie wystawiaja Mahometa z podobna "wartoscia artystyczna".

Powod jest bardzo prosty: "artysta" i moze dyrektor wystawy zawisli by na
        rzeczywistym krzyzu z poderznietym gardlami.

I wtedy, oczywiscie caly swiat by uznal, ze "uczucia religijne" muslimow
        zostaly obrazone i ze w gruncie rzeczy artysta byl sobie winien.

Tak samo by uwazali rowniez inni artysci, koledzy tego z poderznietym gardlem.

Innym slowy, wolnosc w wydaniu tych artystow porusza sie tam, gdzie moga
        bezkarnie obrazac uczucia wiernych wlasnie dlatego, ze nie grozi im
        poderzniecie gardla.

To jest paskudny, tchorzliwy oportunizm.

• Gość: Popieram-LPR! Re: LPR chce zamknięcia wystawy. Ja też chcę. IP: *.magma-net.pl 09.05.06, 17:54
          LPR nie jest sama, może liczyć na poparcie.
          Ale niech nie szuka poparcia w środowiskach zbliżonych do antypolskiej GW.
          Tam poparcia nie znajdzie.
          • Gość: radio ma w ryja Re: LPR chce zamknięcia wystawy. Ja też chcę. IP: *.pl / 195.136.49.* 09.05.06, 18:02
            Ciemnogród, k***a średniowiecze normalnie jest tym kraju... Nie zrobimy jak mówią te "inteligentne" karki tutaj Chile, tylko Iran! Dla mnie całkiem, całkiem, ciekawe co na to kobiety (nie mówię o garkotłukach), amen.
            • Gość: jajko69 A ja chce zamkniecia LPR w domu bez klamek, a IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.05.06, 18:17
              pana wicepremiera w wiezieniu,czyli tam, gdzie jego miejsce.

a co do kobiet (nie mowie o garkotlukach), to wyjada stad.
        • Gość: wolt-r Islam - bardziej chrześcijański niż katolicyzm IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.05.06, 19:25
          Co wiesz o islamie?
          A o katolicyzmie? Chyba jednak tak samo niewiele.
          Islam opiera się ściśle na całej Biblii i traktuje Koran, jako rozwinięcie
          Biblii - taki najnowszy testament biblijny. W Starym Testamencie zaś jest
          mojżeszowa Księga Wyjścia, a w niej tzw. dekalog (10 przykazań).
          Jedno z tych przykazań zabrania czynić podobiznę jakiejkolwiek istoty żywej lub
          bożka w celu okazywania mu szacunku i czci. Muzułmanie uważają Jezusa nie za
          mesjasza, lecz za proroka. Po Jezusie był kolejny prorok - Mahomet, któremu
          należny jest taki sam szacunek, jak Jezusowi. Dlatego muzułmanie ostro reagują
          na szydzenie z Mahometa i Jezusa: po pierwsze w ogóle nie powinno się tworzyć
          ich wizerunków, a po drugie tym bardziej nie w celu okazywania braku czci.

A teraz katolicyzm... Ten ma nie tylko powyższe przykazanie dekalogu
          w "głębokim poważaniu", ale nawet cały dekalog. Katolicy sfabrykowali inny
          dekalog, taki katolicki, który nie zawiera (między innymi!) powyższego
          przykazania i jest umieszczony w Katechizmie. W katolicyzmie bowiem Katechizm
          pełni rolę Biblii, zastąpił Biblię. Dogmaty katolickie, których nawet nie znasz
          ignorancie, wprowadzane przez kolejnych papieży, są wprost sprzeczne z treścią
          Biblii. Bynajmniej nie chodzi o tzw. różne interpretacje tekstu, bo jeśli Jezus
          wg ewangelii czegoś zabrania, zaś kler mówi nam, że POWINNIŚMY tak robić, to
          nie jest to różnica w interpretacji lecz olanie nauk Jezusa. I to dopiero jest
          profanacja wartości chrześcijańskich! Przez katolicyzm!
          Na tym tle rozważ czy katolik ma podstawy obrażać się za taką 'rzeźbę'.
          Według mnie, nie. Katolicyzm oznacza de facto KULT, ale:
          - pewnych tradycji (które kler zmieniał wiele razy i dziś mają więcej wspólnego
          z pogaństwem niż chrześcijaństwem)
          - kolejnych papieży (tzw. Ojcowie Święci, choć Biblia zabrania używac tego
          określenia w stosunku do innych niż Bóg-Ojciec)
          - ludzi zmarłych (tzw. święci i błogosławieni, których kult, oddawanie czci,
          jest olewaniem zasad biblijnych i zbliża katolicyzm to pogańskiego politeizmu)

Pozdrawiam. Aha, jestem agnostykiem, nie muzułmaninem.
          • Gość: encyklopedystka RE:gnostyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 19:38
            A czy przypadkiem Ty nie jestes GNOSTYKIEM (bez "A")?
            Pozdrawiam
            • Gość: wolt-r Re: RE:gnostyk IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.05.06, 19:43
              Zdecydowanie jestem agnostykiem.
              Ale, skoro już pytasz, to napiszę Ci, że zdecydowanie blizej by mi było do
              gnostycyzmu - czy nawet ateizmu! - niż do katolicyzmu.
              Pozdrawiam.
              • Gość: encyklopedystka Re: RE:gnostyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 19:47
                A ja zawsze myslalam, ze to agnostycy sa blizej ateizmu a gnostycy dopuszczaja
                mozliwosc istnienia Boga. Ale widocznie sie mylilam - sprawdze. Usciski,
                gnostyczka
                • Gość: wolt-r Re: RE:gnostyk IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.05.06, 19:52
                  Nie myliłaś się. Wskazuję Ci tylko, że katolicyzm jest tak niespójną,
                  nielogiczną, hipokrytyczną religią, iż nie ma siły, która by mnie, agnostyka,
                  do katolicyzmu przekonała.
                  Jeśli miałbym kiedyś przyjąć istnienie bóstwa, to na pewno zatem nie wersji
                  katolickiej - prędzej w gnostycznej. Tylko tyle chciałem przekazać.
                  • Gość: encyklopedystka Re: RE:gnostyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:03
                    Dzieki za te wymiane mysli. Chyle czola.
          • wredna_jedza Guzik wiesz o katolicyzmie 10.05.06, 09:17
            Tjaa, jasne, twoim zdaniem chrześcijanie [katolicy] modlą sie do krzyża :)))))
            Zakaz dotyczył oddawania czci wizerunkom bóstw :))) Tak jak czynili to poganie w
            czasach Mojżesza :))) Dla nich rzeźba kobitki z krowim łbem była rzeczywistą
            boginią Hathor, a nie tylko jej symbolem.
            W chrześcijaństwie modlisz sie do Boga, a obraz czy krzyż są tylko i wyłącznie
            symbolami :P
            Wszyscy święci i błogosławieni są tylko "pośrednikami" w prośbach do Boga, im
            nie oddaje sie osobnej czci, która byłaby równoznaczna z boską :P
            Zresztą - przecież i muzułmanie wierzą że Mahomet został zabrany do nieba :P
            Jeśli już używać takich porównań... I też mają swoich "świętych i
            błogosławionych" :P
            Poczytaj dokładniej o islamie, bo na razie coś niecoś liznąłeś i próbujesz sie
            mądrzyć :P
        • Gość: ojciec orybazy Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 07:48
          Katoli wszystko obraża. Niedługo nie wolno bedzie grać w kółko i krzyżyk, bo to
          ich obrazi.
    • Gość: konikoni Niech sie wypowie jakis katolik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 17:34
      ktory przestrzega zasad wiary, a nie jakis pojeb z porabanej partii , ktory nie
      ma zadnego pojecia o chrzescijanstwie.

ps. mnie obraza ta LPR, ŻĄDAM zakazu pisania o niej i usuniecia wszystkich
      tekstow z tego portalu
      • szuba-buba Re: Niech sie wypowie jakis katolik 09.05.06, 19:29
        czuję się w pełni katolikiem i chyba bardziej mógłbym obrazić się na ludzi
        rozdających na ulicach różańce do rzucania w marsz tolerancji..
    • Gość: steku Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 17:34
      a ja chce zeby hipokryccy dewoci z ligi stuilili japy
      • Gość: Teodorr Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.acn.waw.pl 09.05.06, 17:40
        Bigoci z LPR już przekroczyli wszelkie granice rozsądku, na pokaz węszą
        wszędzie przeciwników chrześcijaństwa, a sami postępują wbrew podstawowym jego
        kanonom. Nie rozumieją jakie to wstrętne!
        • lesew Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy 09.05.06, 20:14
          A Ty zrozum, że oni świadomie prowokują, przy każdej okazji, żeby potem
          narzekać, że Polacy i katolicy są w swoim kraju prześladowani ( to samo robi też
          RM! )
    • Gość: kotbehemot Protestujcie oszołomy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 17:36
      Protestujcie oszołomy! Dzięki wam zawsze wiem, co ciekawego się w miescie dzieje
      - na jaką wystawę isc i jakiego filmu nie przegapic!
    • Gość: F.Y.M o Bosche z odrazy uroniłem kroplekę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 17:38
    • Gość: Lidka Najlepsza reklama dla wystawy ! I tyle. IP: *.cybernet.ch 09.05.06, 17:43
      Najlepsza reklama dla wystawy ! I tyle.

A LPR nie zyje sama na tym swiecie...

WszechWiocha Miasta nigdy nie zrozumie.
    • renebenay Re: nawiedzeni 09.05.06, 17:43
      A skad LPR zna podobizne chrystusa,moze sie z tym podziela.Najlepiej byloby dla
      Europy aby nikt wiecej nie organizowal zadnych wystaw w Polsce,ten kraj stal sie
      rakiem dla wszelkiej sztuki.
      • Gość: Reklama Gdyby spalić wystawę razem z jej autorem IP: *.magma-net.pl 09.05.06, 17:56
        ...to reklama byłaby jeszcze większa.
      • lesew Re: nawiedzeni 09.05.06, 20:16
        Nie przesadzaj, tu po prostu stale trwa kampania wyborcza.
    • arahat1 co na to jego ekscelencja minister edukacji????? 09.05.06, 17:43
      chyba ze juz cwiczy unoszenie raczek w gescie bojowek wszechpolakow???
    • Gość: alte Doktor Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 17:47
      Wystawa jest miejscami po prostu słaba, ale i tak niezła, jak na Wrocławskie BWA.
      Wewnątrz jest jeszcze jedna "obrazoburcza" instalacja (nie powiem jaka, trzeba
      się samemu pofatygować). Ale można tam po prostu nie chodzić - strata niewielka.
    • Gość: gocha mam dosyć tych bzdur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 17:48
      odszukajmy wszystkie prostuytutki o imieniu Maria, zakażmy im wykonywania
      zawodu, zresocjalizujmy je, ochrzścijmy, niech nie wzbudzaja złych skojarzeń,
      niech nie profanują tego imienia
      może jeszcze coś jest kpiną z chrześcijaństwa? pozbądźmy się tego!
      • Gość: gach_gochy [...] IP: *.magma-net.pl 09.05.06, 17:51
        • Gość: gocha . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:00
          serdeczne dzieki dla moderatora, obawiałam się odpowiedziec na ten post.
          • aturek2005 Nie wiem czego sie obawialas (bo postu nie moge 09.05.06, 20:07
            przeczytac), ale skoro gosc sie podpisuje jako gach_gochy to znaczy, ze zyje w
            grzechu i moralizatorstwo moze sobie wsadzic tam, gdzie nic wsadzac nie
            powinien (no chyba, ze lubi).

Gość portalu: gocha napisał(a):

> serdeczne dzieki dla moderatora, obawiałam się odpowiedziec na ten post.
            • Gość: baba Re: Nie wiem czego sie obawialas (bo postu nie mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:09
              Ature, znow Cie kocham. Chyba jestem kochliwa - w madrych i dowcipnych.
              • aturek2005 Obiecanki-cacanki... a stringow nie wiedze! ;-) 09.05.06, 20:11
                Juz taka ze mnie meska, szowinistyczna swinia (Lepper w rzadzie, swiniom lzej).

Gość portalu: baba napisał(a):

> Ature, znow Cie kocham. Chyba jestem kochliwa - w madrych i dowcipnych.
                • Gość: spoko Re: Obiecanki-cacanki... a stringow nie wiedze! IP: *.magma-net.pl 09.05.06, 21:43
                  Za to cenzor GW grasuje jak nawiedzony.
            • lesew Re: Nie wiem czego sie obawialas (bo postu nie mo 09.05.06, 20:19
              Dobrze napisane!
            • Gość: gocha Re: Nie wiem czego sie obawialas (bo postu nie mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:55
              obawiałam sie, że sprowokuje go do jeszcze bogatszej wypowiedzi, a przed
              chamstwem ciężko się bronić;) zwłaszcza w internecie... bo normalnie pewnie nie
              zdobyłby sie na taką śmiałośc;)
            • patthecat Sadzac z wypowiedzi, chyba niedorepurek..... 10.05.06, 01:19

• Gość: wolt-r Re: mam dosyć tych bzdur IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.05.06, 19:35
        Jak to się nazywa... sportowcy skaczą do wody z zawieszonej na dużej wysokości
        trampoliny i podczas opadania do wody wykonują jak najwięcej akrobacji?
        Oni przed skokiem zwykle też na chwilę rozpościerają ręce w
        takiej "ukrzyżowanej" pozie.
        Chyba należałoby tego im zakazać, a na pewno zakazać publikowania takich zdjęć!

Swoją drogą to ciekawe, że profanacją katolicyzmu jest:
        - krytyka katolicyzmu
        - krytyka papieża
        - użycie postaci przybitej do krzyża
        - użycie samego krzyża bez przybitej postaci
        - uzycie samej postaci bez krzyża
        - użycie dowolnych dewocjonaliów
        - pokazanie nieodzianego ciała ludzkiego (np. w telewizji podczas pielgrzymki
        papieża)...
        • lesew Re: mam dosyć tych bzdur 09.05.06, 20:24
          Bo kazda okazja jest dobra, aby przypomnieć o swoim istnieniu! To jeden ze
          sposobów szerzenia wiary, jej promocji: nie ważne co o tobie mówią, byle mówili!
    • Gość: ens Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.chello.pl 09.05.06, 17:54
      kogo obchodzi co sobie mysli banda nacjonalistow i emerytow? mamy kraj w ktorym jest wolnosc slowa i zadna galeria nie powinna zostac zamykana. Do artystow nalezy wyczucie dobrego smaku. Z drugiej strony sztuka nie zna barier.. osobiscie chcialbym zeby katolicyzm sobie zniknal na dobre z zycia publicznego na jakis czas.. niech wroci jak bedzie jakies powstanie lub cos takiego...
    • wielki_czarownik A po co to? 09.05.06, 17:55
      Pomijając już w tej chwili żądania LPR, to czemu ma służyć ta "sztuka"?
      Nie mam zamiaru jej cenzurować, ale pytam jaki jest jej sens?
      • ciagciulaciag Zamknac wystawe, autora ukrzyzowac i po krzyku! 09.05.06, 18:08
      • Gość: Jaro Re: A po co to? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 09.05.06, 20:23
        A czy sztuka musi czemuś służyć?
        • aturek2005 Wedlug posla Cymanskiego musi. Czekam az powie 09.05.06, 20:26
          do czego.

Gość portalu: Jaro napisał(a):

> A czy sztuka musi czemuś służyć?
        • wielki_czarownik Moim zdaniem 09.05.06, 20:31
          Moim zdaniem wszystko powinno czemuś służyć.
    • Gość: xxx Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.elpos.net / *.elpos.net 09.05.06, 17:55
      A mnie np. obraża nazwa dla byle radia - Radio Maryja - i co tez mam
      protestowac zeby zmieniono nazwe!!!
      • Gość: koszer [...] IP: *.magma-net.pl 09.05.06, 18:00
      • Gość: baba/encyklopedyst Re: Genialny pomysl-bo moj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:40
        KOchani, zrobmy sciepke i uruchommy radio MaryjaMagdalena> To dopiero bedzie
        heppening. Ja moge w nim pracowac za friko a mysle, ze takich znalazloby sie
        wielu. Ciekawe czy by uzasadniono odmowe na koncesje????
        • Gość: piezo1 Genialny pomysl? IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.05.06, 20:44
          Kochani, tak wyłącznie a'propos cenzury w Polsce...
          Dlaczego nie istnieje antidotum na Radio Maryja, Radio Józef, Niepokalanów, TV
          Trwam, TV Puls?..
          Dlaczego nie ma rozgłośni lub telewizji Ateista, która prezentowałaby wyłącznie
          skrajnie ateisatyczne poglądy? Czyżby nie było zgody na koncesję? Bo nie
          wierzę, że przez 16 lat III Rzeczypospolitej nie pojawił się taki pomysł!
          • lesew Re: Genialny pomysl? 09.05.06, 20:51
            Proste i oczywiste: ateista nie potrzebuje walczyć z wierzącym, a co najwyżej
            bronić się przed "wojującym ewangelizowaniem", natomiast katolikowi "wojenny
            zapał" jest niezbędny. Stąd często stosowany syndrom "oblężonej twierdzy".
            Ojciec T. Rydzyk nie jest głupi - on jest zręcznym prowokatorem i socjotechnikiem!
            • Gość: piezo1 Re: Genialny pomysl? IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.05.06, 20:54
              Ale można by, legalnie, robic to, co katolicy - promować. Tym razem ateizm.
              Katolikom wolno, nam też.
              • lesew Re: Genialny pomysl? 09.05.06, 21:02
                Bez konfliktu, wroga, nie ma widowiska, nie ma fabuły, jest tylko drętwy, nudny
                dydaktyzm - kto to kupi? To nie jest "rynkowy towar". A zgodziśż się chyba, że w
                tym kraju dość już mącicieli i siewców nienawiści. Zwalczanie gangreny mie
                powinno polegać na jej szerzeniu. Jeśli masz dobry na to pomysł - jesteś geniuszem!
                • Gość: baba Re: Genialny pomysl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:20
                  TO BYLABY wspaniala proba praworzadnosci w Polsce. Co by ten rzad
                  skorumpowanych katoli zrobil. Mieliby nastepna okazje do osmieszenia sie w
                  kraju i na swiecie. Oni by musieli sie na to nabrac. To tak jak z ta szklana
                  kaczka w fioletowym, moherowym berecie i jej niewidzacym tworca. Jego pomysl
                  byl genialny.
                  • Gość: koszer Re: Koszerny pomysł ! IP: *.magma-net.pl 09.05.06, 21:31
                    Jak GW nie podaje nazwisk pomysłodawców wystawy i ich popleczników,
                    to znaczy, że chce coś ukryć.
                    Niech zgadnę co chce ukryć Gazeta: żródła pomysłu takiej wystawy.
                    • lesew Re: Koszerny pomysł ! 09.05.06, 23:55
                      Jak jesteś chory, to się lecz, a jeśli chcesz wiedzieć, to czytaj ze
                      zrozumieniem! Jeśli nie potrafisz zrozumieć, to idź się uczyć!
    • Gość: bleblak Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.e-wro.net.pl 09.05.06, 18:01
      A kto jest autorem instalacji???
    • Gość: ja Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 18:02
      moim zdaniem, należy zamknąć ligę polskich rodzin za przekraczanie granic zdrowego rozsąku, żeby być dosłownym powiem, oni kwalifikują się na leczenie psychiatryczne, mają fobie na pukcie twórczośći atrystycznej. wydaje im się, że ktoś przeciwko nim coś robi. to są urojenia, nikogo nie obchodą żadni ograniczeni umysłowo katolicy, no może poza służbą zdrowia.
    • dzakarta Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy 09.05.06, 18:02
      A ja domagam się zamknięcia LPR-owców!
    • alexanderson Zabrania się! 09.05.06, 18:09
      Niniejszym zabrania się noszenia zarostu, dłuższych włosów, dresów i
      rozpościerania ramion jako elementów obrażających jedyną prawdziwą religię i
      wyśmiewających postać Pana naszego, Jezusa Chrystusa. Na wszelki wypadek (a
      odwołujemy się tu do wizerunków Chrystusa z początków chrześcijaństwa),
      zabrania się też wszystkim mężczyznom noszenia krótkich włosów i nieposiadania
      zarostu.
      • Gość: sabbatha wystawa lpr IP: *.chello.pl 09.05.06, 18:13
        a wystawa lpr z embrionami po aborcji obraza moje uczucia. i co?
        • jajko69 Re: wystawa lpr 09.05.06, 18:23
          moje tez! ale w tym kraju licza sie tylko uczucia rel. katoli.

moze zrobia wystawe pokazujaca, jakie ohydne rzeczy robia pacjentom w czasie
          operacji lekarze, i w zwiazku z tym beda postulowac cogodzinne modly zamiast
          leczenia.
        • lesew Re: wystawa lpr 09.05.06, 20:29
          To treba było założyć wtedy partię polityczną! Przespałaś dobrą okazję!
          • nowak30 ==LPR ma rację-dość_Głupiej _prowokacji 10.05.06, 10:57
            LPR ma rację-dość prowokacji które niczemu nie służą a jedynie drażnią
            i rozbijają społeczności.
            Purchałe -jeśli nie widzi podobieństwa do Chrystusa należy natychmiast zwolnić
            bo jest kłamcą lub pozbawionym wyobraźni ślepcem =lub wszystko razem.
            -niech sprawdzą odzew i wystawią w takiej pozie :Królową Brytyjską,
            premierów i prezydentów Francji i Niemiec , Ghandiego ,Buddę.
            ===Co "artyści "na to?????.
          • orcheystra Re: wystawa lpr 12.05.06, 22:08
            świętojebliwe harcerzyki i ministrantciątka
    • Gość: tomek Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.du.simnet.is 09.05.06, 18:19
      i bardzo dobrze, zamknac a winnych ukarac, ku.. co to za nasmiewanie sie z
      symbolow religijnych, wyobrazcie sobie wrzask aby w taki sposob wysmiewano sie
      z judaizmu
      • Gość: oczytana Re: judaizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 19:19
        Toz to JEST nasmiewanie sie z judaizmu. Jezus byl Z y d e m. Katole nie chca
        tego przyjac do wiadomosci. Wyznajecie Boga w Zydzie, ale jestescie
        antysemitami. To dopiero jest groch z kapusta w waszych, skadinad pustych,
        lbach. Chrzescijanka/po braciach-korzeniach, Zydowka. (tak powiedzial JP II,
        ktorego sie naprawde wyzekacie, bo wam nie potrodze z wasza tempota.
      • lesew Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy 09.05.06, 20:32
        Chrześćjaństwo JEST potomkiem judaizmu, a więc niejako jego częśćią, czy Ci się
        to podoba czy nie. Nie wiedziałeś????
        • Gość: wolt-r Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.05.06, 20:39
          Chrześcijaństwo jest może potomkiem judaizmu.
          Ale wówczas katolicyzm jest synem marnotrawnym, nawet zdrajcą ('Judaszem')
          chrześcijaństwa.
      • eswords Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy 10.05.06, 10:23
        BRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
        WRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
        !
        wcale mi się nie chce
        zupełnie nie mam ochoty
        na system naprawczy
        na korepetycje
        na gimnastykę korekcyjną
        na zespół wyrównawczy
        z widnokręgu mojego
        do horyzontu wszechpolskiego
        nawet jeśli u mnie nie widno
        na oświecenie ciemnoty
        ja nie mam ochoty
        !
        LPR OBOWIĄZKOWO MAJĄ TYLKO NAUKI KATECHETYCZNE
        A POWINNI JESZCZE ZALICZYĆ KURSY SZTUCZNO - HISTORYCZNE
        !
        tylko żeby sztukę poczuć
        trzeba W OGÓLE umieć CZUĆ
        !

syd
    • Gość: breslauer to jest W Y S T A W A z czech i słowacji IP: *.provider.pl 09.05.06, 18:21
      www.bwa.wroc.pl/display_article.php?galeria=awangarda&article_id=g1H54pkW4LFNup5
      • xx23 Re: to jest W Y S T A W A z czech i słowacji 09.05.06, 18:29
        www.bwa.wroc.pl/imgs/g1H54pkW4LFNup5_03.jpg
        • lipniak Rozne reakcje 09.05.06, 18:54
          Jezeli jedna z reakcji na sztuke jest wrzucenie do galerii koktajlu molotowa, a
          przez to przyspozenie slawy tworcom i organizatorom, to dlaczego nie? Wyszedlby
          z tego niezly collage, aha!
        • Gość: m.m. Re:Zamknąć wszystko i wszystkich-będzie jak w raju IP: 82.177.97.* 09.05.06, 19:45
          Wszystko pozamykać! Będzie cudnie!
          • Gość: Zytka Re:Zamknąć wszystko i wszystkich-będzie jak w raj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:03
            Ale zacznijmy od kosciolow bo te rozsiewaja zaraze BALWOCHWALSTWA>
    • cyklista lpr - inteligentni inaczej 09.05.06, 18:34
      Kolejny dowód że lpr to bezmózgowcy. No chyba że lpr sekcja wrocław musi się
      wykazać odpowiednią liczbą protestów.
      Wrocławian zapraszam, żeby zajrzeli choćby przez szybę do galerii, a
      przejezdnych zapewniam że nie ma w instalacji nic obrazoburczego. Gdyby Chrystus
      żył dzisiaj, pewnie tak by się ubierał (na pewno nie w garnitur), jak się
      chwilkę zadumać, to jest piękna religijna kompozycja. Nie barokowa oczywiście, i
      całe szczęście. Nic gorszego niż powstające ostatnio niby-barokowe potwory
      (biedny JPII, za naście lat większość jego pomników będzie wzorcem posągowego
      kiczu).

• Gość: Vul Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.pzuzycie.pl 09.05.06, 18:36
      Moje uczucia obraża. Postać ewidentnie przedstawia parodię Chrystusa. Jest to
      niesmaczne. W autorze powinna zadziałać autocenzura wyzwolona przez kulturę i
      dobre wychowanie... niezstety jej zabrakło. Autorowi przyszło do głowy "świetne"
      skojarzenie, które moim zdaniem powinno w tej głowie pozostać. Pozdrawiam
      • Gość: Wojtek Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.wh2.tu-dresden.de 09.05.06, 20:21
        > Moje uczucia obraża. Postać ewidentnie przedstawia parodię Chrystusa. Jest to
        > niesmaczne. W autorze powinna zadziałać autocenzura wyzwolona przez kulturę i
        > dobre wychowanie... niezstety jej zabrakło. Autorowi przyszło do głowy "świetne
        > "
        > skojarzenie, które moim zdaniem powinno w tej głowie pozostać. Pozdrawiam

a zapominasz, ze galeria to miejsce, do ktorego, aby sie udac, trzeba chciec sie udac. Po to powstaly galerie, aby mozna bylo prezentowac tam tresci, ktorych nie mozna zaprezentowac na forum ogolnodostepnym: kontrowersyjne, budzace czesto obrzydzenie, niesmak, etc. To sa enklawy, na ktore my (mam na mysli spoleczenstwo, a nie jednostke, uksztaltowane przez kulture) sie zgodzilismy, wiec nie plujmy na te enklawy.

Oburzenie LPR jest co najmniej smieszne, zeby nie powiedziec, ze jest to robienie z siebie glupka. Mam nadzieje, ze protesty te nie doczekaja sie realizacji.

Pozdrawiam,
        Wojtek
      • Gość: Zytka Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:09
        Kochanie, jestes typowym Polakiem,Katolem,Zlodziejem. W godzinach pracy
        szwendasz si po necie a my placimy skladki mordercze na Zus z ktorego sprzetu i
        czasu korzystasz to jest czyste zlodziejstwo. Taka ta wasza moralnosc?!?!??
        Twoj pracodawca, czyli JA,MY placimy twoja pensje. A ty w czasie pracy bawisz
        sie na netcie. Nie na darmo na zalatwienie spraw w urzedach panstwowych czeka
        sie wiekami.Tfu! na wasza moralnosc katolicka. A przykazanie - nie kradnij,
        gdzie?
        • Gość: Zytka Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:13
          PZU nie ZUS jest tgo k*e*t*y... pracodawca. Moze niech sprawdza co robi w
          godzinach pracy-zlodziej.
        • Gość: dana Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy IP: *.14-81-70.mc.videotron.ca 10.05.06, 02:48
          LUDZIE!!!!!!NA CO WY SIE WOGOLE OBRAZACIE? JEZUSA NA KRZYRZU DAWNO JUZ NIE
          MA.ZMARTWYCHWSTAL.CHWALA JEMU.
    • biwas Re: Liga Polskich Rodzin chce zamknięcia wystawy 09.05.06, 18:39
      Policjant na skrzyżowaniu też wygląda jak jezus.Więc chyba należało by
      pozamykać komisarjaty drogówki.

• poglodek Domagam się ściągnięcia tej instalacji z galerii 09.05.06, 18:39
      BWA Awangarda. Jest ona obrazoburcza. Uraża uczucia religijne chrześcijan.

Autorzy rzeźby szydzą z wartości chrześcijańskich. Czuje się obrażony tą
      instalacją. Moim obowiązkiem jest protest przeciwko takim wynaturzeniom.

Domagam się bezwzględnego zamknięcia wystawy. Mam nadzieję, że również
      wrocławski magistrat będzie interweniował w tej sprawie.
      • Gość: malpa-z-paryza fanatyzm juz do nas dotarl IP: 83.214.10.* 09.05.06, 18:53
        za niedlugo sztuka polska zniknie, bo pozamykaja wszytkie galerie...
        • lipniak Ciesz sie ze tylko zamykaja 09.05.06, 18:57
          a nie obcinaja glowek.
          • notexistinggod Re: Ciesz sie ze tylko zamykaja 09.05.06, 18:59
            oj obcinaliby, gdyby tylko mogli... w końcu to "religia miłości" :)
            • lipniak Jeszcze pare latek i bedziesz not existing 09.05.06, 19:40
              podczas gdy inni cieszyc sie beda zyciem wiecznym.... Nie tylko smieszne, ale i
              prawdziwe.
              • Gość: baba Re: Jeszcze pare latek a naucze sie angielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 19:42
                NON existing kiciu. NON
                • notexistinggod Re: Jeszcze pare latek a naucze sie angielskiego 10.05.06, 01:00
                  zgodnie ze słownikiem języka angielskiego obie formy są poprawne "kiciu"...

Gość portalu: baba napisał(a):

> NON existing kiciu. NON
                  • Gość: baba Re: Jeszcze pare latek a naucze sie angielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 09:12
                    NIE w takim kontekscie. Jezyka nie nauczysz sie ze slownikow. Tam
                    znajdziesz "slowka"
              • notexistinggod Re: Jeszcze pare latek i bedziesz not existing 10.05.06, 01:15
                zastanawiałem się czy Ci odpisać bo autentycznie mnie ubawiłeś... ale jakby co
                to jak będziesz się już cieszył tym życiem wiecznym a ja nadal będę tu wiódł
                mój bezbożny plugawy żywot to daj znać... jakiś mały zaciek na ścianie z matką
                boską, namów bozię żeby mi jakiś stygmacik podrzuciła albo nie wiem maila
                wyślij przynajmniej... a nuż się nawrócę <lol2>

lipniak napisał:

> podczas gdy inni cieszyc sie beda zyciem wiecznym.... Nie tylko smieszne, ale
                i
                >
                > prawdziwe.
              • patthecat Re: Jeszcze pare latek i bedziesz not existing 10.05.06, 01:22
                Taaaa, smieszne na pewno. Z prawda to juz duzo gorzej. wiez sobie dalej, ze
                jestes lepszy od zwierzaka typu pumy (w co na obecna chwile watpie) i jak
                umrzesz to przyleci aniołek, ktory ci dobrze zrobi. :DDDDDDDDDdddd Loooool!

lipniak napisał:

> podczas gdy inni cieszyc sie beda zyciem wiecznym.... Nie tylko smieszne, ale i
                >
                > prawdziwe.
        • lesew Re: fanatyzm juz do nas dotarl 09.05.06, 20:44
          Sądzę, że to udawany fanatyzm - raczej obłudny marketing polityczny!
      • lesew Re: Domagam się ściągnięcia tej instalacji z gale 09.05.06, 20:42
        Ależ wystawa jest zamknięta! Żeby wejść, trzeba otworzyć drzwi, a także chyba
        kupić bilet. Jak Ci tam źle, to po prostu nie wchodź! A praw innych nie
        ograniczaj, bo ich obrażasz. Mogą więc zarządać, żeby Cię zamknąć, albo
        przynajmniej żebyś sam się zamknął! Proste? - I sprawiedliwe!
      • Gość: Wojtek Re: Domagam się ściągnięcia tej instalacji z gale IP: *.wh2.tu-dresden.de 09.05.06, 21:53
        to gdzie niby prezentowac taka sztuke? Byles w tej galerii? Jesli nie - to dlaczego sie wypowiadasz? Jesli tak - to byl tylko i wylacznie TWOJ wybor. Nie musiales tego ogladac.
      • bloody_rabbit Re: Domagam się ściągnięcia tej instalacji z gale 09.05.06, 21:56
        To nie oglądaj. Proste?
      • Gość: Isengard Re: Domagam się ściągnięcia tej instalacji z gale IP: *.acn.waw.pl 09.05.06, 23:02
        mam głeboko w praciu twoje wartosci xianskie pajacu !!!!!
        domagam sie zamkniecia glempa i zburzenia kosciołow w polsce bo obrazaja moje
        wartosci i elementarne poczucie estetyki tudziez przekonania ateistyczne ...i co
        smierdzielu naftalinowo-moherowy????
      • Gość: nadglodek Re: Domagam się ściągnięcia tej instalacji z gale IP: *.kompania.net 09.05.06, 23:37
        A ja bezwzględnie domagam się zamknięcia Ciebie do czubków , bo stajesz się
        grożny dla otoczenia, przez odbieranie praw innym i narzucanie Im
        swoich "wartości". Kto Ci dał prawo do decydowania co kto ma ochotę oglądać?.
      • patthecat Idź sie leczyć...... 10.05.06, 00:25
        Moje uczucia uraża fakt, że tacy impotenci intelektualni jak ty, o wynaturzeniu
        humanizmu i człowieczeństwa nie wspominając, są zaliczani do tego samego
        gatunku, co ja. Jutro pójdę sobie na tą wystawę i chętnie pooglądam dzieło
        ludzi, którzy potrafią podejść do pewnych tematów tylko na klęczkach. Aaaa... I
        zanim zaczniesz jechać tekstami, jaki ty to jestes yntelygent i jak zdasz
        spiewajaca na studia ze swoimi konkursikami, to pomysl jeszcze raz. Bo cos mi
        sie tak widzi, ze przy twojej bezplodnosci mozgowej ktora tu prezentujesz na
        forum, to na pierwszym kolokwium wykorzystasz papier poswiadczajacy ten
        konkursik jako papieru toaletowego, bo ci sie brazowa plama na zadzie zacznie
        robic.....

BWA Awangarda. Jest ona obrazoburcza. Uraża uczucia religijne chrześcijan.

Autorzy rzeźby szydzą z wartości chrześcijańskich. Czuje się obrażony tą
        instalacją. Moim obowiązkiem jest protest przeciwko takim wynaturzeniom.

Domagam się bezwzględnego zamknięcia wystawy. Mam nadzieję, że również
        wrocławski magistrat będzie interweniował w tej sprawie.
      • patthecat Re: Domagam się ściągnięcia tej instalacji z gale 10.05.06, 01:18
        Ciesze sie, ze admin zyje i usuwa nie podobajace sie mu posty.... Szkoda, ze ma
        gusta inne od moich.... ;) Raz jeszcze w skrócie napisze, obrazasz moje uczucia
        tym, ze nalezymy do tego samego gatunku......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka