Dodaj do ulubionych

Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polskiego!

09.05.06, 20:48
Już nie moge wytrzymać.Co zapoznam jakąś babeczkę to porażka. Na 4 zapoznane
3 są z jakichś małych miejscowości i ich wymowa przyprawia mnie o permanentny
zwis. Ostatnio chciałem jedną zabrać do kina i pytam jakie filmy lubi a ona
mi na to - "takie gdzie siem goniom i strzelajom". Noż jasny gwint!!!
A niby studiuje we Wrocławiu i słyszy jak ludzie "mówiom' :))
Czy wam to też przeszkadza?

osobną kategorią sa posiadaczki kusych kurteczek i białych kozaczków.
Obserwuj wątek
    • Gość: ziomalka z małego Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:12
      z pezykrością stwierdzam, że w większych miastach również pojawia się ten
      probolem=]

Pozostaje mi jedynie zaproponować ci zmiane otoczenia, miejsc w których
      przebywasz... bo są to zapewne miejsca TAKIE, w których innych "babeczek" nie
      ma:)
      • Gość: dżolas Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.06, 22:30
        Ja to mam "wpół do szóstej" przy laskach z prowincji, które pachną zagrodą.
    • rocco-siffredi Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 09.05.06, 22:36
      nie wiesz?
      takom my tu mamy mowem
      ;-)
      to nasza gwara wspierana przez GW
    • Gość: Expo Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.06, 00:01
      Popieram. Nic tak człowieka nie wkurza, jak kaleczenie naszej mowy. Ciekawe jak
      takim ludkom udało się otrzymywać promocje do kolejnych klas. A teraz pod
      nowymi rządami nowego ministra też nikt w szkołach na takie niuanse nie będzie
      zwracał uwagi.
      O tempora, o mores!!!
      • Gość: Janosik Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.06, 12:09
        Ja utrzymywałem niedawno stosunki z jedną taką z Praszki:)))
        I pomimo tego, że fellatio miała opanowane perfekcyjnie na dłuższą metę była
        nie do zniesienia właśnie przez kulawą gadkę.
        • Gość: jjj Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 16:53
          Pamiętam opowiadałeś mi, że jak lecialeś cunnilingus to krzyczała "ino sybciej"
    • Gość: ktośtam Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.magma-net.pl 10.05.06, 12:23
      Współczuję i radzę się przy tym zastanowić nad sobą: dlaczego zadajesz się z
      babkami z konkretnego środowiska? Skoro ich "mowa" tak ci przeszkadza, to co
      sprawia, że boisz się(?) wykształconych dziewczyn? Przypuszczam, że tak czy
      inaczej wolisz biedniejsze dziewczyny, bo wiesz, że łatwiej im zaimponować itp.
      (bieda i brak wykształcenia idą w parze, zatem nie próbuj mi zarzucić, że piszę
      bez związku). Obstawiam tak: masz jakieś kompleksy, widać to gołym okiem.
      • analisis Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 10.05.06, 16:01
        Pozwolę sobie zauważyć, że w tak zwanych nowych "wyższych sferach" (czytaj
        finansowych) jest to zjawisko wrecz nagminne. Nie wspomnę o studentkach AWF-u,
        urzędniczkach UM zaczynających wypowiedź od -"proszem panią", oraz licznej
        rzeszy nuworyszy robiących "byznes" w naszym "mnieście".
        • Gość: EWa Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.CNet2.Gawex.PL 10.05.06, 16:31
          Matadorze, rżniesz purystę jezykowego, a "zapoznajesz" babeczki!!!! Wiochą
          jedzie z daleka!
          PS-babeczki możesz poznać. Ale jakoś mnie nie dziwi, ze dość specyficze lecą na
          takiego wiochmena jak ty...
          • matador666 Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 10.05.06, 17:11
            Droga ewo, używam języka takiego, który bedzie zrozumiały dla ogółu. Nie sromaj
            się prze to o te kilka kolokwializmów. Jak każdy wolny samiec rzucam się czasem
            w wir zabawy. Kończy się ona z reguły w sytuacjach okołołóżkowych. Gdy pryśnie
            czar (tj. alkohol przestaje działać) staję się nadwrażliwy na prostotę i brak
            ogłady dziewek pochodzących z gminu. Tyle.
            Nie jestem żadnym purystą językowym tylko zwykłym facetem, który odebrał
            solenne wychowanie w domu i w szkole.
            P.S. Uważałem na lekcjach
            • Gość: baba od polaka Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.e-wro.net.pl 10.05.06, 17:15
              A może one po prostu dostosowują się poziomem elokwencji do ciebie, żeby ci
              przykro nie było, bo jako polonistka muszę z przykrościa stwierdzić, że masz
              właśnie wsiową gadkę:-)
              • rocco-siffredi Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 10.05.06, 17:25
                musze przyznac, ze 'baba od polaka' ma racje.
                przykro mi kolego, ale musisz si ezdecydowac na czy Ci wlasciwie zalezy?
                na latwych niewiastach, ktorym mozesz zaimponowac, bo chlopak z miasta...
                ;-)
                czy na normalnych kobietach , ktorych zaciagniecie do alkowy zajmie Ci wiecej
                czqasu, ale mysle ze i satysfakcja piec razy wieksza
                • Gość: chłop z jajami Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.06, 17:58
                  Eeee, hola moi Panstwo. Trzeba oddzielić zwykłe wyjście na łowy od układania
                  sobie życia. Nie chodzi mi o typowe świniobicie jakie odbywa się w lokalach
                  typu Radiobar. Czasami myśląc, że ma się do czynienia z osoba na poziomie,
                  spotkaną np. w czytelni :), można się naciąć. Nie będę się rozpisywał o swoich
                  przygodach bo przy damach nie wypada:))
                  • Gość: eka Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.kom / *.os1.kn.pl 10.05.06, 18:47
                    Ale z ciebie matador-kłak buraczany.
                    Obmawiasz babeczki, oj nie ładnie ty figlarny plotkarzu!!!
                    • matador666 Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 10.05.06, 18:58
                      Przecież nie podaję imion:)
                      • Gość: eka Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.kom / *.os1.kn.pl 10.05.06, 19:00
                        Wielki + :)
                        • Gość: kasia Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.e-wro.net.pl 10.05.06, 19:03
                          Moja babcia na takich jak ty, co to mocni w gębie i ciągle się przechwalają
                          erotycznymi podbojami, mowiła erotoman gawędziarz. Pono w łóżku z takiego
                          nijakiego pożytku nie ma.
                          • Gość: dżolas Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.06, 19:20
                            Widać, że babcia miała duży przekrój do porównań. Gratulować. A wnuczka też
                            lubi sobie poswawolić?
                            • matador666 Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 10.05.06, 21:21
                              Teresa Orlowski też jest babcią ;-)
                              • teresa.orlowski Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 10.05.06, 22:17
                                to klamstwo!
              • moja.siora.laske.robi Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 11.05.06, 18:32
                Za moich studenckich czasów jak ktoś utrzymywał stosunki..hm.. ze studentką
                polonistyki mówiło się, że "pi..doli głupoty" :)))
            • Gość: EWa Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.CNet2.Gawex.PL 10.05.06, 22:04
              Matadorze, może i twoje babeczki uzywają języka, który-jak sądzą-jesteś w
              stanie zrozumieć????
            • Gość: Mick O'why Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.magma-net.pl 10.05.06, 22:26
              sromać się = wstydzić się (chodziło Ci pewnie o "zżymać się na coś")
              "prze to" pisze się łącznie - "przeto" (domyślam się że to akuat literówka :))

>który odebrał solenne wychowanie (...)w szkole.
              > P.S. Uważałem na lekcjach

niechaj to wystarczy za komentarz :)))))
              ja bym to ujął tak: Uważałeś że uważałeś :))))))

Aby nie poprzestać za łapaniu Cię za słówka dodam że w kwestii zasadniczej
              myślę tak samo jak Ty. Bure prowincjuszki które tracą wdzięk i naturalność
              pastereczek :)))), a swą nijakość usiłują niezgrabnie zamaskować ciuchami z
              tandetnych butików i pasemkami (zgroza!) to w moim odczuciu jakieś totalne
              fiasko , stadium nomen-omen poczwarki.... i wcale się nie dziwie że sie sromasz
              .........yyy tj. zżymasz,......... a pewnie jedno i drugie:)))))))))))))
              • matador666 Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 10.05.06, 22:41
                Gość portalu: Mick O'why napisał(a):

(domyślam się że to akuat literówka :))

I tak łapac się możemy w nieskonczoność:)))

Ale ciesze sie, że w kwestii zasadniczej jest zgoda:-)
                • Gość: Gąska z prowincji Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:58
                  a feee ziomale ;)))
                  podejrzewam, że wielu z Was nie potrafi rozróznić jedwabiu od perkalu, a cóz
                  dopiero poznać się na dziewczęcych "sztuczkach" ;))))
                  • Gość: adonis:) Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.06, 23:06
                    ale za to odrózniamy naturalny blond od tlenionego:)))
                    dobry dyskretny makijaż od tapety, dobrą bieliznę, wydepilowane nogi itd.

No i wykozaczoną gadkę:-)
                    • Gość: Gązka z prowincji Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 23:22
                      Kozaków ci u nas dostatek ;)
                      co widać w powyższych postach.
            • Gość: Aga Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 23:39
              aluzyjnie o "solennym wychowaniu"

Pochodzę z domu z zasadami
              Nie miałem nigdy randez vous
              Na spacer zawsze z rodzicami
              Chodziłem tam i tu

O pójściu samym nie ma mowy
              O flircie ani mi się śni
              Codziennie blok czekoladowy
              Mama na deser daje mi

A ja nie chcę czekolady ,
              Chcę by miłość dał mi ktoś
              Żeby zabrał mnie od mamy ,
              Bo tych słodyczy mam już dość

Raz były moje urodziny
              Ech , nie zapomnę tego dnia
              Zebrał się cały krąg rodzinny
              I każdy prezent dla mnie miał

Prezentów się zebrało wiele
              Czekoladowy cały stos
              A ja się tak zdenerwowałem
              I zawołałem na cały głos

A ja nie chcę czekolady ...

;)))
            • Gość: ja Matador666 IP: *.hsd1.fl.comcast.net 14.05.06, 00:49
              ty jestes zwykly KOOTAS i tyle:))))))))))))))))))))
          • Gość: przysmak lesnika Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: 212.244.172.* 12.05.06, 12:39
            Droga EWo, otóż "zapoznać babeczkę" to w warstwie semantycznej (ładne słowo, a
            co znam, to napiszę) zupełnie, ale to zupełnie coś innego niż "poznać
            babeczkę". Różnica znaczeniowa jest tak oczywista, że nie ma sensu chyba
            wyjaśniać. Chyba, że poczebujesz żebym to wyjaśnił?

• Gość: EWa Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.CNet2.Gawex.PL 16.05.06, 20:58
              Tak, przysmaku leśnika, wyjaśnij, bo zupełnie po polskiemu nie chwytam!
    • niezidentyfikowany_nick matador znalazł sie hrabia 11.05.06, 07:56
      co t...i obrabia :) nt
      • Gość: kselos Re: matador znalazł sie hrabia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.06, 08:53
        Śniło mi się dzisiaj, że dymałem laskę z prowincji.Brrrrrr. Takie sny powinny
        byc ustawowo zakazane.
        • Gość: olala Re: matador znalazł sie hrabia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 09:45
          Straszne jest to, co piszecie. Ja jestem z prowincji, problemów z
          komunikowaniem się nigdy nie miałam...
          Raz miałam znajomego-rdzennego wrocławiaka, mieliśmy w tedy po 16 lat. Pamiętam
          jak raz przyjechał do mnie na rowerze-składaku, prosto z Wrocławia, to jakieś
          30 km. Był fleją, jego wymowa była karygodna, nosił jakieś chińskie podróby, a
          fryzjera nie widział od wieków. Najgorsze jednak było jego zachowanie, istny
          Narcyz(jakby było się w czym zakochiwać), biedny jak mysz kościelna, ale robił
          z siebie szlachcica, bo jest z Wrocławia.

• bunia_bunia olala 11.05.06, 10:00
            własnie trafiłaś w sedno sprawy, zbytnie zadufanie w sobie sparwia ze sie własnych niedoskonałości nie widzi w sumie można sie uodzić w tzw. koziej wulce i lepeszą wymowe i ogólnie aparycje niż nie jeden mieszczuch
            ps.jestem rodowitą wrocławianką ale nie uważam sie ani za lepszą ani za gorszą od ludzi z prowincji
            • matador666 Re: olala 11.05.06, 10:40
              Ostatnie dwa wpisy to typowe..... uderz w stół a nożyce.....

jesteś z koziej WÓLKI a nie wulki....

Przepraszam nie ma sprawy .Laski z wiosek i przedmieść jesteście debeściaki;)))
              • bunia_bunia matador 11.05.06, 12:43
                to że umiesz czytać a nawet pisac i znasz ortografie a nawet moze zasady gramatyki nie znaczy ze czytasz ze zrozumieniem
                mam ci tyle do powiedzenia że jesteś BARAN i OSIOŁ w jednym
                ps. też nie LUBIEM jak ktoś mówi "dialektem" ale ludzie są różni i nie miejsce zamieszkania świadczy o ładnej i poprawnej wymowie
                • matador666 Re: matador 11.05.06, 12:59
                  też Cię całuję tam gdzie lubisz;)
                  • bunia_bunia matador 11.05.06, 13:14
                    też cie lubie, dobrze ze chociaż potrafisz sie sympatycznie odezwać :P
                    • matador666 Re: matador 11.05.06, 13:25
                      No to kiedy kawka w ryneczku? :-))
                      • bunia_bunia Re: matador 11.05.06, 13:49
                        muszę tylko wyszykować swoje białe kozaczki i kiedy tylko zechcesz :P <rotfl>
                        • myszoritka Re: matador 11.05.06, 15:07
                          ROTFL
                          Ona: Tyś osioł!
                          On: To kiedy kawka?

Matador, z Ciebie jest niezły agent hehehe
                          • Gość: dżolas Re: matador IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.06, 15:24
                            Matador, zdaj relację ze spotkania:)
    • Gość: szczurwa Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.chello.pl 11.05.06, 16:35
      Coś podobnego, a ja myślałem, że tylko "warszawka" jest nietolerancyjna i nie
      lubi wiesniaków, a tu sie okazuje, że "postempowy" i "ewropejski" wrocek-klocek
      również !
    • Gość: viola1987 jesteś frajer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.06, 16:42
      Matador sam z prowincji jest, kąpleksy chcesz leczyć łosiu?
      • Gość: polowacz Re: jesteś frajer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:53
        a mnie to siem podoba, że one som takie natóralne i dobrze mówiom gwarom
        ludowom. Lepsze to, od miejskich przerywnikuw typu qrva. Miastowe to som
        dopiero hamy.
        • matador666 Re: jesteś frajer 11.05.06, 17:10
          Nie mówiłem, że nie lubię. Jest w nich coś takiego do czego tęsknił
          gombrowiczowski Miętus:)))
          Tylko czasami ...niczego juz nie powiem.
          • Gość: olala Re: jesteś frajer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 18:51
            uderz w stół...

Dlaczego szufladkujecie? To że kolega spotyka się jedynie z "wiejskimi
            ułomami", nie oznacza że stanowią oni większość ludności
            zamieszkującej "okolice Wrocławia".
            To niesprawiedliwe!
          • Gość: kizior A gdzie te fajne? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.06, 18:57
            Ja tam nie tesknie do zalatujacych oborą pustaków. Zastanawia mnie jedno -
            gdzie są (bo gdzieś być muszą) fajne, wykształcone,skromne, kulturalne
            dziewczęta? Nie chodzi o nadmiernie przeintelektualizowane groupies jakiejś
            formacji artystycznej np.AD Spectatores lub studentki ASP :)))
            Czy te naprawdę fajne mają swoje ulubione miejsca spotkań? (ale normalne- nie
            wernisaże, spektakle, występy bebniarzy itp) Jakieś knajpki?
    • Gość: łojezu Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 11.05.06, 19:07
      No to się uśmiałam:)))))))))W dużej mierze rozumiem Wasze racje, Panowie, ale
      pamiętajcie, że my, kobiety, odczuwamy dotkliwie brak gentlemanów, którzy
      pieściliby uszko słowem;P Rdzennym (choć ja tam znam w większości wysiedlonych
      ze wschodu:))wrocławianom też wiele brakuje. Rażącej różnicy między "miastowymi"
      i "prowincją" nie zauważyłam.
      • bronkas Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 11.05.06, 19:17
        Wkurza mnie uzywanie anglicyzmow, ci "nowopolscy" TO TAKI SAM CHLAM JAK
        NOWOBOGACCY: bardziej amerykanscy niz Amerykanie, po prostu buractwo zadaje
        szykun anie zdaje sobie sprawy ze swej smiesznosci. To taki kompleks
        maluczkich :jak nie romanizmy,to anglicyzmy .A wracac buraki do widel i bez
        szpanu !!!
        • Gość: stoodent Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 19:49
          Ja ostatnio mialem okazje poznac "doglebniej" pewna dziewuszke z okolic
          wroclawia. Cale szczescie, nie byla studentka (nie ma nic gorszego niz
          sfrustrowane studentki polonistyki lub dziennikarstwa). Ot zwyczajna panienka -
          sympatyczna bardzo, miła, schludna i nawet dosc gustownie odziana. Faktycznie w
          jej wymowie dalo sie wyczuc "podmiejskie" nalecialosci ale za to co ona
          wyprawiala w lozku! uuu... na samo wspomnienie az dzida furczy!!! Mysle, ze
          takie babeczki nie sa stworzone do dyskutowania z nimi. One sa stworzone do
          rzeczy bardziej finezyjnych... Napomkne tez, ze zadna z wielkomiejskich,
          wyedukowanych babeczek jeszcze mi tak nie dogodzila. Wszystkie byly jak klody.
          A moze po prostu nie trafilem na jakas lepsiejsza? No sam nie wiem.

pozdrawiam!

--------------
          bez siga
          • Gość: okazały Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.06, 20:11
            Podobno te po AWF-ie są fajne jak im sie nie da dojść ....do słowa:-)
            Wiolonczelistki maja chwytne palce, a flecistkiwiadomo co.
            Natomiast nigdy, przenigdy nie wolno pod żadnym pozorem bratać sie z wokalistką.
            Polonistki, dziennikarki i inne tego typu siutra pominę milczeniem ale
            studentki medycyny warte są polecenia.
            • chuck Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 12.05.06, 10:32
              Pielegniarki też są ok mimo, że wiele sie trafia przyjezdnych z wichur.Braki w
              edukacji nadrabiają zapałem w łóżku.Omijajcie brudasy z ASP!
              • matador666 Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 12.05.06, 17:56
                Skrecam się od wczoraj ze smiechu. "Zapoznana" dziewoja po kilku głębszych
                oznajmiła mi, ze z grubszej roboty nic nie będzie bo ma chłopaka ale
                ewentualnie może mnie "wykochać"(!) Perełka. Ciekawe co miała na myśli...??????
                • Gość: kizior Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.06, 18:03
                  Polecam ten produkt miast zadawać się z ziomalkami

www.allegro.pl/explicit_content_warning.php?go_to=show_item.php?item=102126774

www.allegro.pl/item102126774_przerznij_osiolka_i_posluchaj_jak_jeczy_new.html

• bronkas Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 12.05.06, 20:24
                  Jestescie ZALOSNI !!!!!
                  • Gość: Benek Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 21:38
                    A ja wyrwałem ostatnio laskę z Daytony i pojechałem z nią na chatę. Po wejściu
                    złapałem ją za szufladę a ona mi na to, że jest "nieświeża" i co najwyżej może
                    mi "OBTAŚTAĆ"!!!!! Dałem sobie spokój i odstawiłem ją sąsiadowi. To ci historia!
                    Od tamtej pory pokemony wyciągam z biblioteki uniwersyteckiej. Ale syf!
                    • Gość: Pan Opticum Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.06, 23:01
                      Ja przez przypadek wparowałem jakis czas temu na zebranie podwórkowego kółka
                      moherowego.Na sali w sumie było ze 100 pań i około 30 prawdziwych zębów. Na
                      widok masy beretek wzwód o mało nie wybił mi oka. Nie namyślając sie wiele
                      przyłączyłem się do tej zacnej kompanii. Po około miesiącu miałem na koncie 20
                      zaliczonych lasek. Wiwat Rydzyjko!!! Dupencje miodzio!!!
                      • matador666 Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 13.05.06, 10:17
                        Nieźle jesteś pojechany:))
                        • hack_and_fuck Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 13.05.06, 19:45
                          Ja sie własnie szoruję i wyruszam zaraz na łowy. Ziomalki przybywam wam na
                          ratunek :)
                          • Gość: kizior Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.06, 23:48
                            Laski!!! (wiem, ze te do ktorych kieruje te slowa nie czytaja forum. pewnie
                            niczego nie czytaja. Ale moze maja kolezanki, ktore znaja kogos kto czyta)
                            Na Boga, nie wciskajcie tlustych dup w przyciasne portki biodrowki! Nie
                            pozwolcie by obfity bebson wylewal sie spod bluzeczki zakonczonej po biustem.
                            Wreszcie, nie wdziewajcie na siebie kozaczkopodobnych bucikow ze szpicem
                            zwanych ku..stopkami.Niedobrze sie robi na sam widok wiec juz kwestii jezyka
                            nie jestem w stanie sprawdzic.Idzie lato wiec moze byc tylko gorzej:(((((((((
                            • Gość: ja Ale tutaj palanty na tym forum IP: *.hsd1.fl.comcast.net 14.05.06, 00:51
                              fiuty niemyte,pie..ijcie sie w leb
    • Gość: Hoho Wszyscy z duzych miast mowia dobrze? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.05.06, 03:01
      One widac sa wychowane przez Walese: "nie chcem, ale muszem", albo "jestem za a
      nawet przeciw"> A on byl prezydentem i do tego pochodzil z Gdanska, wiec o co
      chodzi?
      • Gość: <EOT> Re: Wszyscy z duzych miast mowia dobrze. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.06, 08:25
        TAK. Może nie wszyscy mówią idealnie ale generalnie lepiej.
        • Gość: ziom Re: Wszyscy z duzych miast mowia dobrze. IP: *.dergachi.net / *.kharkov.ua 14.05.06, 22:52
          najlepsze pokemony grasuja w pasazu niepolda - jeszcze nie bylo weekendu zeby
          mi jakas rozka nie ozlocila. A kto by z nimi gadal? Po to muza jest taka
          glosna:))))
    • Gość: mądra jola Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.06, 00:06
      a faceci ze swoim poziomem? wchodzę ostatnio na imprę do niepoldka, a tam na
      wejściu do ibizy tekst od kolesia : "wysiorb mi pytonga". idę dalej (nie
      wysiorbałam) i bramkarz kark obcina mnie białkami (oczu) : "ładne buty,
      połykasz?". przy barze typ : "ruchasz się, czy trzeba ci drinki stawiać?".
      musiałam wyjść i naje.. się sama, z wami się nie da.
      • Gość: kizior Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.06, 00:24
        a jakie miałas buty?
        • Gość: baletki Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.06, 00:30
          • Gość: ps. Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.06, 00:32
            różowe z kwiatkiem
            • bunia_bunia Koś narzekał na kobiety 15.05.06, 09:00
              że nie tak sie wyrażają, że nie tak ubierją LUDZIE wy albo macie po 13 lat i bardzo chcecie coś napisać na forum i żeby wrzawa była albo macie poziom inteligencji jak rośliny doniczkowe !!!
              Co sie dziwić że kobieta woli oglądać fim "co sie goniom i strzelajom" jak w perspektywie ma "wysiorbanie pytonga"
              • Gość: mądra jola wieże w miłosć romantycznom! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.06, 09:56
                ale ja nie ogladam filmów gdzie się goniom i strzelajom, wolę takie, co się na
                nich pieszczom i ru..om :)
                • Gość: mądra jola miało być ru..om, dlaczego mi wycieło? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.06, 09:58
                  • Gość: jola Re: miało być ru h ajom, dlaczego mi wycieło? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.06, 10:01
                    wiem wiem, wycieło mi bład otrograficzny, r u chajom przez ch napisałam sory

mondre forum
                    • matador666 Re: miało być ru h ajom, dlaczego mi wycieło? 15.05.06, 12:28
                      Nie do końca chodziło mi o takie wypowiedzi...
                      • Gość: klaudia Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.06, 17:49
                        bo ci wątek umiera
                      • Gość: Agnieszka Re: miało być ru h ajom, dlaczego mi wycieło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 20:10
                        A o cóz Ci chodziło?
                        Tylko nie mów, że liczyłeś na jaks petycję do władz miasta o otwarcie lokali
                        tylko dla wrocławiaków ;)
                        Takich to naszym kochanym wrocku nie uświadczysz.
                        Trzecie pokolenie rodowitych licząc wstecz to jeszcze niedorostki,
                        drugie....oj jak już to w połowie pomieszańcy, a pierwsze tym bardziej. Dalej
                        historia obecnych wrocławian nie siega, powody chyba znasz.
                        A tak serio, to ani ubiór, ani sposób wysławiania tak w 100% nie świadczy o
                        miejscu urodzenia, niby rzecz oczywista ;) tylko niektórym to trzeba tak
                        łopatologicznie wyłożyć.
                        Wrocławianka w drugim pokoleniu :)))
                        • Gość: Rysiek z klanu Re: miało być ru h ajom, dlaczego mi wycieło? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.06, 20:57
                          Jasne, ze nie ma co generalizowac. Mnie sie wydaje, ze chodzi bardziej o
                          zascianek mentalny. Ale moge sie mylic:)))
                          • Gość: nikola Re: miało być ru h ajom, dlaczego mi wycieło? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.06, 22:08
                            ale pieprzycie glupoty, choccie na impre
                            • Gość: kizior Re: miało być ru h ajom, dlaczego mi wycieło? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.06, 22:29
                              w poniedziałek?
                              • Gość: olo Re: miało być ru h ajom, dlaczego mi wycieło? IP: *.ctinets.com 16.05.06, 01:09
                                generalnie człowiek bez członka jest gorszy
        • Gość: wredna Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.05.06, 11:13
          Przeczytałam,trochę się pośmiałam. Sądzę że w wiekszości są to wypowiedzi,
          trądzikowatych szczyli, którym się tylko śni seks w wielkim mieście.
    • Gość: andrew Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.06, 01:11
      mam wdupie małe miasteczka.
      • bunia_bunia matador 16.05.06, 10:38
        błynołeś z "kolegami" intelektem. Dziewczyny z małych miasteczek z twoich relacji to mały pikuś porównaniu z tym "co" sie zaprezentowało powyżej :P !!!
      • Gość: wredna Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.05.06, 10:56
        My ciebie też!!!
        Ty wiesz gdzie, kłaku buraczany.
        • Gość: wredna Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.05.06, 11:01
          post wyżej do andrew, może kłaczyca buraczana z ciebie wychodzi??
    • Gość: kaśka Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:31
      Taaa. Autor postu ma przypuszczam 19 lat z uporem maniaka walczy na siłowni, ma
      problemy z trądzikiem nie tylko na twarzy, i niebespiecznie wysokie poczucie
      własnej wartości, niczym niestety nie poparte. Poziom intelektualny dziewczyn
      jakie poznaje świadczy o jego własnym IQ. W jakim towarzystwie się obracasz
      takich ludzi poznajesz.
      Moja "szefowa" rodowita wrocławianka wysławiała w sposób conajmniej żenujący a
      przecież wychowała się w dużym mieście;). Przykłady można mnożyć. Problem zatem
      nie w pochodzeniu poprawnie wysławiający się ziomalu!
    • alizda Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 16.05.06, 15:33
      Masz chłopie pecha.. Ale co się dziwić jak nasi wicepremierzy też tak MÓWIOM!!!
      • Gość: wredna Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.05.06, 16:31
        A ja jeszcze tym wszystki, trądzikowatym facecikom życzę - swobodnego zwisu
        baj, baj

-omijajcie rzeki,stawy bagienka to jest mój rejon

utopiec,wodnik i wredna rusałka
        • matador666 Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 16.05.06, 17:34
          Lasencje, nie wnerwiajcie się. Nie mam 19 lat i pryszczy a do siłowni chodzę
          jak każdy się szanujący facet dla zdrowotności:)) Trochę zmieniłem taktykę
          łowiecką. Omijam składowiska pokemonów typu Pasaż Niepolda.Do trochę droższych
          lokali szrociarnie nie przychodzą, chyba, że ze sponsorem. W sobote jedno
          ciekawe trafienie. Nie, żebym sie wiązał, ale nie było wstydu kumplom pokazać.
          Wcześniej tego samego dnia cztery niewypały , jakieś kompletnie zalane
          studenciny po juwenaliach.KOSZMAR!! Jak można tak sie upodlić:)))
          A wilki grasują:))))
          • Gość: Agnieszka Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:08
            ano "Lasencje" :) to słownik godny zadufanego w sobie, trafiajacego w co sie
            da ;) i niby kulturalnego mieszczucha :)
            oj koleżko, następną podpadzioche zaliczasz ;) to tak aby sie słownistwem
            niezbyt wyróznić.
            • Gość: wyczes Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: 59.12.8.* 16.05.06, 18:49
              nie trybie tej bajery. co chcesz od foczek ze wsi?
              • Gość: foczka Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.1000lecie.pl 16.05.06, 20:09
                bujaj sie
                • Gość: towar Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.06, 23:20
                  targaj boba
                  • Gość: cctv Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 08:49
                    miastowe też potrafią dowalic do pieca i sie ubrać:)) Przejdz sie do
                    wroclawskiego osrodka tv i zobacz jakie tam zjawiska wystepuja.
        • Gość: wredna Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.os1.kn.pl 17.05.06, 10:24
          Chłoptasie głupoty wypisujecie.
          Większości jesteście nie ogoleni, z tłustymi włosami i trądzikiem.
          Pijecie dużo piwa i jesteści nim przesiąknięci. Zamiast spodni,to macie na
          sobie przylepce. Nie potraficie nawiązać znajomości z jakąś fajną dziewczyną,
          dlatego trafiacie na takie same jak wy sami.Matador poszukaj fajnej dziewczyny
          następnie opisz na forum, że to ta jedyna, wspaniała, piękna i wspaniale
          wysławiająca oczywiście w języku polskim. Nie opisuj nam swoich podbojów
          miłosnych w tak żenujący sbosób. Życzę spotkania sympatycznej dziewczyny ( nie
          ziomalki, bo chyba masz podobno więcej latek niż 19 i jeszcze posługujesz się
          sloganem młodzieżowym)

Omijajcie rzeki,stawy i bagna to mój rejon.

utopiec,wodnik,wredna rusałka
          • Gość: hehe Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.os1.kn.pl 17.05.06, 11:56
            a ty frustratko umyj sie, uczesz wlosy, wymaluj sie, zaloz cos fajnego, moze
            jakis facet zwroci na ciebie uwage
            • Gość: wredna Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.os1.kn.pl 17.05.06, 12:20
              -kogoś obraźyłam i ktoś się bardzo wkurzył-tylko dlaczego?

Co od ciebie wychodzi,to do ciebie powraca i nie masz mocy mi zaszkodzić.
              Swobodnego zwisu życzę - chłoptasie.

Omijajcie rzeki, stawy i bagna to mój rejon.

• Gość: mamusia Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 14:02
                Pewnie ubolewasz , ze przy tobie każdy ma zwis. Nie wyżywaj sie na innych tylko
                zastosuj do życzliwych rad a kiedys i dla ciebie zaswieci słoneczko :-)
                • Gość: cypis Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.tm.net.my 17.05.06, 18:24
                  Wszyscy moi koledzy z roku wypuszczaja sie w weekendy na łowy do dyskotek.
                  Normalka. Nikomu nie chodzi o dłuższa znajomość bynajmniej.Szybki jednorazowy
                  strzał i to wszystko. I do tego najlepsze sa dziewczynki , które sie chca
                  wyrwac z prowincji. Wystarczy postawić pare piw, powiedziec pare dowcipów czy
                  przewieźć samochodem. Ziomalki z małych miescion są bardzo pozyteczne:)))
                  • Gość: b. Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 21:41
                    szowiniści i frustraci!
                    • Gość: greg Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 22:03
                      Moi fumfle ostatnio natargali towaresów w PRL-u.Udawali włochów przed jakimiś
                      napalonymi mamuśkami.Podobno wchodziły w klimat jak złoto.
                      • Gość: syra Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: 61.213.147.* 18.05.06, 00:37
                        Najlepsze są w radiobarze. Ostatnio dwie w kiblu zaliczyłem.
                • Gość: wredna Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.os1.kn.pl 18.05.06, 10:58
                  Mamusiu pomyliłaś/eś pojęcia, bądź bardziej swobodna/ny,rozpręż się bardziej i
                  nie przejmuj się pisanymi tutaj bzdurami. Małolaty chwalą się swoimi podrywami,
                  chyba nic innego nie umią, tylko im pozostaje zaliczyć łatwą panienkę. Tobie
                  też życzę swobodnego zwisu. Temat zrobił się trochę nudny.
                  Chłoptasie uważajcie w tych kibelkach!!!!Możecie złapać jakieś choróbsko.

• Gość: yoyo Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.06, 11:52
                    Małolaty chwalą się swoimi podrywami,
                    >
                    > chyba nic innego nie umią,

O, wreszcie jakaś dotknieta ziomalka z wichury się odezwała:)))))))
                    • Gość: wredna Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk IP: *.os1.kn.pl 18.05.06, 12:29
                      Oczywiści,oczywiście i zostałam rozpracowana.

utopiec,wodnik,wredna rusałka z rozczochraną głową.
                      • matador666 Re: Ziomalki z małych miasteczek uczcie sie polsk 18.05.06, 18:16
                        Nie wiem skąd te głosy oburzenia wśród dyskutantów. Czyżby wiekszość była tak
                        świętojebliwa i nie chodziła do lokali na szybki podryw? Chyba dlatego ciągle
                        siedzicie przed komputerami i jesteście srale-mądrale w sieci.Wasz problem.
                        Nie każdemu/ej musi przypadać do gustu to, że inni korzystają z życia ale śmiem
                        twierdzić, ze zdecydowana większość krytykantów to zakompleksione osobniki.
                        PIS everybody :)))))
                        • Gość: vladzia Re: sfrustrowane ziomalki? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.06, 01:11
                          popieram przedmówcę, bzykanko w kiblu najlepsze na smutki!
                          • hack_and_fuck Re: sfrustrowane ziomalki? 19.05.06, 03:07
                            w kiblu tylko lodzik:))
                        • bunia_bunia Matador 19.05.06, 07:40
                          Rozumiem, że wnioski wyciągnołeś na podstawie autopsji " Czyżby wiekszość była tak
                          > świętojebliwa i nie chodziła do lokali na szybki podryw? Chyba dlatego ciągle
                          > siedzicie przed komputerami i jesteście srale-mądrale w sieci" współczuje
                          aha ps. ja nie chodze na szybki podryw, korzystam z życia i mam kompleksy jak każdy noramlny człowiek. Twoim widać jest to że nie mozesz spotakać normalnej babki (i wcale nie mówie o kobiecie na całe życie). Skorzystaj z rad swoich kolegów napewno spotaksz kogoś na swoim poziomie :P
                          • bunia_bunia Re: Matador 19.05.06, 07:42
                            a może masz kompleks małego narządu ?? nie ?? JAK COŚ TO PAMIETAJ MAŁE JEST PIEKNE !! pomyśl moze o technice a napewno ci sie uda..........
                          • Gość: waryjot Re: Matador IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.06, 08:48
                            bunia_bunia napisała:

> Rozumiem, że wnioski wyciągnołeś na podstawie autopsji

cos mi sie zdaje, ze bunia to nie siedzi ciągle w bibliotece hi hi
                            hi.Zalatuje "Kontami Wrocławskimi" :-P
                            • Gość: wredna Re: Matador IP: *.os1.kn.pl 19.05.06, 11:14
                              Bunia brawo!!
                              Chłoptasie co z wami?
                              Seks uprawiacie byle gdzie, byle jak i z byle kim.
                              Życzę więcej finezji w tym co robicie.

Omijajcie rejony rzek, stawów i bagien to moje tereny.

utopiec,wodnik,wredna rusałka a może strzyga.
                            • bunia_bunia Re: Matador 19.05.06, 11:53
                              > cos mi sie zdaje, ze bunia to nie siedzi ciągle w bibliotece hi hi
                              > hi.Zalatuje "Kontami Wrocławskimi" :

kotku jak ci zalatuje proponuje żebyś sie umył(a)
                              • matador666 Re: Matador 20.05.06, 00:38
                                Mysle bunia, ze Twoje celne riposty sa porażajace. Dzis nie natrafilem nigdzie
                                na szlaku na taką bystrzache:>
                                • Gość: O'Keefy Re: Matador IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.05.06, 11:23
                                  Takie nie wychodzą na szlak. Szlag je za to trafia, że w realu chłopcy nie
                                  zwracają na nie uwagi.
                                  • matador666 Re: Matador 21.05.06, 23:37
                                    Tego weekendu nie można zaliczyć do udanych pod wzgledem brań ze wzgledu na
                                    pogodę. Wyjechałem do pewnej malej miejscowości z kumplami. Miał sie tam
                                    odbywać festyn z zywą muzyką piwem itp. Niestety deszcz sprawił, ze miejscowym
                                    pieknościom spłynęły makijaże i zaczeły one przypominac zombie.jeden z kolesi
                                    przechwycił jakąś jeszcze przed ulewą i pojechali do lasu na chwilkę. nie
                                    zabawił z nią dłużej niż 45 min. i wracając stwierdził, że woli już męskie
                                    towarzystwo.Reasumując - lepiej już chodzic na imprezy u nas bo za miastem
                                    jest za duży wspólczynnik laseczek klasy "buraczysko".
                                    • bunia_bunia Re: Matador 22.05.06, 07:42
                                      Złotko ja sie nie uważam za jakąś "bystrzache" ale ciesze sie że riposty Ci sie podobają :P Chyba w końcu tego oczekiwałeś. Ja nie potępiam nikogo za to że uprawia seks z byle kim i byle gdzie, jego sprawa jego życie. Nie jestem zwolenniczką i ot.... A co do "udanego" weekendu to swój na swoego zawsze trafi..
                                      • Gość: lola Re: Matador IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.06, 08:25
                                        Ale ty jestes porobiony. Ostatnio moja kumpela robila loda takiemu pajacowi
                                        niby ze z miasta to mowila ze ser pod napletem to chyba jescze od swiąt mial.
                                        malo mu sie nie zżygała w nachy.Jak wyszla z fury to browca obciagla w minute
                                        zeby smak zabic!!!Tak ze se uwazaj co gadasz bo tak do konca to nie jest z wami
                                        w porzondku miastowe cw..e!!
                                        • Gość: casa nova Re: Matador IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 23.05.06, 10:12
                                          Durnie, właśnie najlepsze są laski z małych miescin bo się cieszą jak znajda
                                          miastowego chłopaka i nie trzeba im wiele obiecywac.
                                          • maplo Re: Matador 24.05.06, 14:01
                                            ja tak czytam chłoptasie co tu wypisujecie to stwierdzam że macie kompleks bo wasze mamy to własnie takie wsiowe baby
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka