wiwany 15.05.06, 20:44 jak zapatrujecie się na fakt zatynkowania ceglanego sklepienia nad wylotem sukiennic na "plac gołębi".moim zdaniem bardzo stracił na urodzie,może jest jakieś techniczne uzasadnienie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wrocek Re: sukiennice-remont IP: 82.160.248.* 16.05.06, 10:22 Dla mnie wazne kto za to zaplaci? Przeciez wprowadzenie koncepcji sklepienia bez tynku, kosztowało dosc sporo. Trzeba bylo przeciez skuc tynk, dokladnie wyczyscic sklepienie do surowej cegly a potem zakonserwowac. Teraz dla nowej koncepcji, tynkuje sie to sklepienie ponownie. Kto z imienia i nazwiska za tym stoi, tzn. kto podjal decyzje, czym ja uzasadnil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwany Re: sukiennice-remont IP: *.magma-net.pl 16.05.06, 12:35 a widzisz.tego nie wiedziałem.dla mnie odsłoniete cegły były "od zawsze" a tu się okazuje,że sprawa w miare swierza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartollommeo Re: sukiennice-remont IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.06, 22:15 Zrobili to, kiedy remontowali elewaccję od strony rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf Re: sukiennice-remont IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 06.06.06, 01:00 To chyba deja vis w "Róży bez ognia" - "to jest nowa koncepcja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy Re: sukiennice-remont IP: *.171.16.7.crowley.pl 08.06.06, 23:07 tak wygladalo to przed wojna - znaczy sie zatynkowane. wiec tak wyglada teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: sukiennice-remont IP: 82.160.248.* 09.06.06, 13:45 Zgadzam sie tak to wygladalo przed wojna !! Ale dlaczego pare lat temu ktos podjal decyzje o skuciu tego tynku na sklepieniu, a teraz podjeto decyzje odwrotna. Przeciez to sa koszty !!!!! Uwazam, ze teraz ten ktory podjal decyzje o skuciu tego tynku powinien zostac obciazony kosztami jego skucia i polozenia go na nowo wraz z odsetkami. Dlatego, bo teraz wychodzi, ze dycyzja jego byla bledna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartollommeo Re: sukiennice-remont IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.06, 21:19 A skąd wiadomo która decyzja była błędna? Może za kilka lat przyjdzie ktoś nowy i stwierdzi że jednak chyba lepiej bez tynku i znów skują. Tak to u nas niestety jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: sukiennice-remont IP: 82.160.248.* 13.06.06, 08:45 I co ? Uwazasz ze to normalne, i nalezy sie z tym pogodzic, bo u nas niby tak jest. NIE !! To jest NIENORMALNE. Takie rzeczy trzeba napietnowac i obarczac finasowo tych, ktorzy lekko reka wydaja NASZE pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartollommeo Re: sukiennice-remont IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.06, 19:32 No to śmiało leć i piętnuj! Na co jeszcze czekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek [...] IP: 82.160.248.* 27.06.06, 12:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś