Dodaj do ulubionych

okulista+Wrocław

23.05.06, 19:39
Byłam dzisiaj w Poradni okulistycznej dla dzieci. Tak to się tylko nazywało,
bo tak naprawde wogóle nie przypominało takiej poradni, a tym bardziej Pani
doktor, która stwierdziła, ze moje 2 letnie dziecko jest za małe do robienia
badań.
Poszłam do okulisty, ponieważ wydaje mi się że dziecko zezuje, a lekarka
jeszcze stwierdziła ,że nie widzi na prawe oko!!!
Czy ktos mógłby polecić dobra poradnię dla dzieci, gdzie mogłabym wykluczyć
niedowidzenie oka, lub w razie najgorszego rozpocząć leczenie
Obserwuj wątek
    • justinka2 Re: okulista+Wrocław 23.05.06, 19:54
      witaj,
      jedź z dzieckiem do poradni spectrum na ul.olszewskiego. pracują tam lekarze z
      kliniki, dobrzy specjaliści (np. dr muzyka-woźniak).
      zapewniam cię, ze 2letnie dziecko nie jest za małe do badania wzroku (dno oka
      bada sie już u wcześniaków, a z zezem - im prędzej wykryty, tym łatwiejsze
      leczenie).
      idź jak najszybciej!
      • kasiamin Re: okulista+Wrocław 23.05.06, 20:48
        Dziękuję, a czy tam przyjmują w ramach NFZ, czy odpłatnie?
        • asiawoy Re: okulista+Wrocław 18.06.06, 07:06
          na Olszewskiego w spectrum przyjmują na fundusz ale czeka się około miesiąca na
          wizytę. byliśmy dwukrotnie z naszym 4-latkiem i jesteśmy zadowoleni.
    • maya009 Re: okulista+Wrocław 23.05.06, 22:20
      Słyszałam, że specjaliści od zeza są na ul. Stawowej. Niestety nie pamiętam
      szczegółów, jak będziesz zainteresowana to mogę poszukać.
      • kasiamin Re: okulista+Wrocław 24.05.06, 11:14
        Znalazłam na Stawowej 12/3 taki zakład:
        Specjalistyczny Ośrodek Okulistyczny. Dr n. med. Małgorzata Jarzębińska-
        Večerova, dr n. med. Marta Misiuk-Hojło, lek. med. Krystyna Agopsowicz

Czy to ten? Wiesz może ile tam kosztuje wizyta?
        • yoka1 Re: okulista+Wrocław 29.05.06, 19:35
          ja chodzę do New Opto na Oboźnej - można na kasę i prywatnie też - panie mają dobre podejście do dzieci i uwielbiają małych pacjentów.
          • martiii13 Re: okulista+Wrocław 29.05.06, 21:37
            Na fundusz przyjmuja w szpitalu Korczaka na Kasprowicza,niestety nie pamietam
            numeru.Pani doktor jest bardzo mila.Badanie dna oka niestety nieco mniej,
            przynajmniej u kilkumiesiecznego dziecka.
    • agolga Re: okulista+Wrocław 17.06.06, 20:14
      Jeśli problem jest duży to najlepsza jest dr Agopsowicz ze Stawowej.
    • mstawarz Re: okulista+Wrocław 18.06.06, 20:43
      Witam,
      chodzimy z synkiem do dr. Mikrut w Eskulapie na Bulwarze Ikara. Przyjmuje na
      NFZ, lecze trzyletniego synka od ponad pol roku, ma nadwzrocznosc i podejrzenie
      patrzenia jednym oczkiem. Jestesmy bardzo zadowoleni. Pani doktor wszytsko
      dokladnie tlumaczy, ma niezle podejcie do dzieci, zaleca czeste kontrole.
    • dorotaem Re: okulista+Wrocław 26.06.06, 11:56
      ja polecam pania doktor Jolante Szyszka-Sobczak - wiem ze przyjmuje w Promyku a
      takze ma prywatny gabinet na ulicy Krynickiej u optyka. Moja siostra miala
      roczek jak do niej trafila - pani doktor pracuje z dziecmi calym sercem...
      • martamul1 Re: okulista+Wrocław 16.07.06, 17:22
        hmm doktor szyszka-Sobczak pracuje z dziećmi całym sercem, dla mnie trochę śmieszne. Trafiłam na to forum bo szukam dobrego okulisty dla mojego 2-latka. Byłam raz na wizycie u pani szyszki i więcej tego nie uczynię, może i jest ona dobrym specjalistą, ale dla dorosłych, niekłopotkiwych pacjentów. Mój synek był przestraszony podczas wizyty pani doktor zamiast serca użyła głosu i krzyczała na niego i była bardzo niemiła. Badania oczywiście nie wykonaliśmy. Ja przynajmiej nie polecam pani i udam się na Olszewskiego do Spektrum.
        ////pozdrawiam wszystkie mamy, które szukają godnej opieki lekarskiej w polsce, jest to dosyć ciężka praca. mm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka