Gość: janecz3k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 15:37 czy FCE jest coś warte? kazdy krytykuje ten certyyfikat, nie wiem czemu.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ztr Re: FCE IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 02.12.05, 18:12 no i ja sie do grona krytykantów zakliczę-studiuję anglistykę i kiedyś w liceum zdawałam fce ale jedynie do czego mi się ten stres egzaminacyjny i wydane pieniądze przydały to to że byłam zwolniona z matury (mogłabym spokojnie zdac ale po co kolejny stres:).Szczerze powiedziawszy to ten certyfikat nie ma jakiegos wielkiego prestiżu zwlaszcza wśród pracodawców, to tak jakby zswiadczenie dla pracodawcy że znasz "podstawowo" angielski (piszę w cudzysłowie bo oczywiście ten egzamin podstawowoym nie jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarO Re: FCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 17:24 ale chyba lepiej mieć go niż wogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
testman Re: FCE 04.12.05, 09:34 nie bardzo rozumiem dlaczego wszystkim się tak bardzo nie podoba. zdawanie FCE jest bardzo dobrym krokiem przed zabraniem się za wyższe poziomy. wszystkie ezgzaminy Cambridge są do siebie podobne (jeśli chodzi o strukturę). Nauczysz się raz o co chodzi w poszczególnych częściach i będzie ci łatwiej przy CAE i CPE. Poza tym działa motywacyjnie na ucznia - dojście do CPE zajmuje mnóstwo czasu (a czasami całe życie). FCE pokazuje ludziom, że już się czegoś nauczyli... Odpowiedz Link Zgłoś