Dodaj do ulubionych

Oskarżony, bo widział

26.05.06, 00:47
pomówieniem jest nazywać mnie osobą, która wkradła się na teren prywatny –
przecież teren jest nie zabezpieczony, obok jest osiedle mieszkaniowe, aż
dziw że jeszcze nie było żadnej tragedii! Wydano miliony na restrukturyzację
kopalń a brakuje 100 zł na porządną kłódkę z łańcuchem oraz do zamurowania
wejścia do budynku!
Obserwuj wątek
    • Gość: kaktus Re: Oskarżony, bo widział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:39
      Spokojnie, panie Krzysztofie, wiadomo, że teraz chwytają się brzytwy, żeby
      uratować resztki godności. Mam nadzieję, że po orzeczeniu ich winy, konkretne
      osoby zostaną pociągnięte do odpowiedzialności.
      • Gość: ja Re: Oskarżony, bo widział IP: 194.146.128.* 26.05.06, 09:41
        trzymamy za Pana kciuki-dosyc tego bajzlu !
        • swistak336 Trzym się! 26.05.06, 09:46
          Nie ma się co martwić;) Możesz więcej wygrać niż stracić;)
          • krasnov Trzymajmy się wszyscy 26.05.06, 10:32
            Zgadxam się z przedmówcami - dosyć tego bajzlu. Musimy z gnojadami walczyć, siądzie taki buc na dyrektorskim stołku i myśli, że jest świętą krową. Nie można im ulegać.
      • krzysztof_jasinski SRK nie sprzyja mieszkańcom 26.05.06, 18:36
        www.e.gazeta.wroc.pl/start.php?kalendarzRok=2006&kalendarzMiesiac=05&kalendarzDzien=26&mutacja=8#
        SRK swoimi działaniami nie sprzyja mieszkańcom Nowej Rudy
    • swistak336 Re: Oskarżony, bo widział 26.05.06, 09:45
      krzysztof_jasinski napisał:

> pomówieniem jest nazywać mnie osobą, która wkradła się na teren prywatny –
      > ;
      > przecież teren jest nie zabezpieczony, obok jest osiedle mieszkaniowe, aż
      > dziw że jeszcze nie było żadnej tragedii! Wydano miliony na restrukturyzację
      > kopalń a brakuje 100 zł na porządną kłódkę z łańcuchem oraz do zamurowania
      > wejścia do budynku!

Jeśli czujesz się pomówiony, to złoż przeciw nim prywatny akt oskarżenia o zniesławieni:D:D
      Oni odwracali kota ogonem, ty też możesz odwracać kota ogonem ;). Możesz też złożyć zawiadomienie o tym, że złożyli fałszywe zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przeciw Tobie (tu poczekaj, aż Twoją własną sprawę prokuratura umorzy).

ps. niestety, stan zabezpieczenia obiektu nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Ma znaczenie wiedza, że byłeś na cudzym. JEDNAKŻE! Aby czyn był przestępstwem musiałbyś się tam, zgodnie z art. 193 k.k. "WEDRZEĆ" - nie wejść, wspacerować,przybłąkać się, tylko WEDRZEĆ lub nie opuścić go na cudze żądanie.

Przesłanki karalności w sietle tych informacji nie wyglądają na wypełnione.
      Mogliby Cię sądzić za "rozporządzanie dokumentami, którymi nie miałeś prawa dysponować" - ALE! w przypadku tego przestępstwa działałeś zgodnie z porządkiem prawnym, gdyż poszedłeś na Policję zgłosić zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.

ergo: spokojnie poczekaj, skorzystaj z rady prawnika (ja niestety zbytnio nie pomogę, bo mieszkam daleko;))
      Z tej sprawy da się wyciągnąc odszkodowanie.
      Co więcej, da się pociągnąć kopalnię do odpowiedzialności karnej za przestępstwa przeciwko Tobie (zniesławienie, złożenie fałszywego zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa). Warto zainwestować w proces, bo może z tego być godziwy zarobek.

NA POHYBEL NIEZDARNEJ DYREKCJI!
      Trzym się!
      • Gość: zona_dyrektore Moj maz jest z zawodu dyrektrem ;) IP: 217.153.8.* 26.05.06, 10:57
        Takie sa skutki recznego sterowania. Bo to nie tylko wina dyrektora, ze jest
        nieudaczny. Przeciez ktos go nominowal!?

Ten slawny "uklad" to w duzej mierze efekt braku prywatyzacji. A to rowniez
        mozliwosci wplywania na obsady roznych sanowisk w panstwowych
        przedsiebiorstwach, zyjacych na garnuszku podatnikow.

Ja wiem, ze sa tacy ktorzy wszedzie znajda nieprawidlowosci i przyczepia sie do
        pie.. nie zwracajac uwagi na najwazniejsze - rozwiazania systemowe (w
        przeciwienstwie do szczegolowych). Nazywa sie ich dzis rzadem i sejmowa koalicja ;)

--
        socjalizm nie jedno ma imie
        bieda wyglada z regoly podobnie
      • Gość: Krzysztof Re: Oskarżony, bo widział IP: 5.6.2R* / *.nokia.com 26.05.06, 11:57
        Przepraszam, nie jestem prawnikiem, wiec moge sie mylic. Ale czy przypadkiem aby
        mozna bylo mowic o znieslawieniu, to nie musi pomowienie nastapic publicznie? To
        znaczy czy pomowienie przez telefon moze byc kwalifikowane jako znieslawienie,
        czy tez musi sie ono dokonac za pomoca srodkow masowego przekazu?
      • Gość: Krzysztof Re: Oskarżony, bo widział IP: 5.6.2R* / *.nokia.com 26.05.06, 13:35
        Przepraszam, nie jestem prawnikiem, wiec moge sie mylic. Ale czy przypadkiem aby
        mozna bylo mowic o znieslawieniu, to nie musi pomowienie nastapic publicznie? To
        znaczy czy pomowienie przez telefon moze byc kwalifikowane jako znieslawienie,
        czy tez musi sie ono dokonac za pomoca srodkow masowego przekazu?
    • spawacz.aluminiowy Nie zazdroszczę panu tej potyczki z aparatem 26.05.06, 09:54
      administracyjnym, chociaż oczywiście racja jest pańskiej stronie.
    • Gość: Jędrunia Oskarżony, bo widział IP: 217.153.6.* 26.05.06, 10:09
      Trzymam kciuki za pana panie Krzysztofie.Ma pan rację a oni się mogą ugotować.
      Gdyby dokumenty były przechowywane jak należy tj. w zamkniętym pomieszczeniu w
      zamykanej szafie to żeby nimi dysponować musiałby pan wlamać się ,albo wynieść
      szafę.To byłoby karalne.Jeśli tak nie jest jak to wiemy - dokumenty są
      niewłaściwie zabezpieczone i ktoś powinien za to beknąć.Uszy do góry ;)
    • Gość: kmk Re: Oskarżony, bo widział IP: *.vtt.fi 26.05.06, 10:13
      Teren prywatny pozostaje terenem prywatnym niezależnie od tego czy jest
      ogrodzony, czy nie. Teoretycznie więc, jeśli była tam jakaś informacja w
      stylu "Terem prywatny, wstęp wzbroniony" to firma ma prawo domagać się
      ścigania "intruza" (przynajmniej w Polsce, bo w Skandynawii priorytet mają
      tzw "prawa każdego człowieka", które nieznacznie ograniczają prawo własności).
      Oddzielną sprawą jest to, że sąd powinien wziąść pod uwagę, że np. wcześniej
      firmie tej nie przeszkadzało, że bawią się tam dzieci, a budynki zajmują
      bezdomni... I oczywiście ta kwestia nie ma nic wspólnego ze sprawą dokumentów,
      w której nie ma chyba wątpliwości, że tabliczka z zakazem nie jest
      wystarczającym zabezpieczeniem.

Pozdrawiam!
      • palekh Re: Oskarżony, bo widział 26.05.06, 10:27
        Gość portalu: kmk napisał(a):

> Teren prywatny pozostaje terenem prywatnym niezależnie od tego czy jest
        > ogrodzony, czy nie. Teoretycznie więc, jeśli była tam jakaś informacja w
        > stylu "Terem prywatny, wstęp wzbroniony" to firma ma prawo domagać się
        > ścigania "intruza" (przynajmniej w Polsce, bo w Skandynawii priorytet mają
        > tzw "prawa każdego człowieka", które nieznacznie ograniczają prawo
        własności).
        > Oddzielną sprawą jest to, że sąd powinien wziąść pod uwagę, że np. wcześniej
        > firmie tej nie przeszkadzało, że bawią się tam dzieci, a budynki zajmują
        > bezdomni... I oczywiście ta kwestia nie ma nic wspólnego ze sprawą
        dokumentów,
        > w której nie ma chyba wątpliwości, że tabliczka z zakazem nie jest
        > wystarczającym zabezpieczeniem.
        >
        > Pozdrawiam!
        Jeżeli wpuszczę do domu listonosza który mówi że ma do mnie przesyłkę a w
        rzeczywistości ma tę presyłkę do mojego sąsiada(bo się np.pomylił) to oznacza
        że podstępnie wdarł się na mój teren prywatny?Czy mogę zgłosić to jako
        przestępstwo?Kto ma ścigać intruza?A co będzie jak listonosz wtargnie na teren
        prywatny spółki węglowej pod pozorem dostarczeniea korespondencji? A co z
        moiejscem garażowym pod budynkiem apartamentowym gdy spaceruje po nim albo
        zatrzyma sie ktoś kto nie jest właścicielem-czy też wtargnął?
        Człowiekowi który ujawnił przestępczą działalność spółki polegającą na
        niezabezpieczeniu danych osobowych i niewłaściwym ich przechowywaniu powinna
        zostać przyznana nagroda ufundowana przez tych których dane osobowe ocalały
        przed dostaniem sie w niepowołane r
        • Gość: NIKT kmk nie mieszaj w głowach forumowiczom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:39
          art. 193 kk
          Kto wdziera się do cudzego domu, mieszkania, lokalu, pomieszczenia albo
          ogrodzonego terenu albo wbrew żądaniu osoby uprawnionej miejsca takiego nie
          opuszcza
          podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Każdy przepis prawa polskiego to równanie logiczne także przepis prawa karnego
          materialnego.

W przepisie jest słowo "wdziera" zobacz w słowniku co ono znaczy i wydaje się,
          że wszystko się wyjaśni.

A tak naprawdę to Sąd Polski pod uwagę może brać nie tylko takie okoliczności
          które ty wymieniłeś.

Mam nadzieje, że sprawa ta nie dotrze nawet do Sądu.
          • Gość: kmk To się upewnię jeszcze: IP: *.vtt.fi 26.05.06, 12:53
            Przyjmuję z pokorą powyższe informacje. Zakładam też, że zacytowany fragment
            kodeksu karnego jest jedynym w całym naszym prawie, który odnosi się do tego
            problemu, tak? I nigdzie indziej, np w kodeksie postępowania cywilnego, nie ma
            żadnej podstawy, ażeby skarżyć kogoś kto tylko wszedł na teren prywatny wbrew
            woli właściciela? Bo o to tu chodzi i o tym pisałem: jeśli tam była informacja,
            że jest to teren prywatny i że właściciel nie życzy sobie gości ("Teren
            prywatny, wstęp wzbroniony"), to czy ów właściel nie może _nic_ zrobić
            przeciwko intruzowi (który nie wdarł się przemocą, ale wlazł pomimo informacji
            o zakazie)?... Czyli teren prywatny, ale nie ogrodzony jest de facto terenem
            publicznym? Teraz już pytam się z ciekawości.

Z tego co wiem, to sąd w Polsce może wziąść pod uwagę dowolne okoliczności,
            które uzna za istotne dla sprawy i ja tylko podałem przykłady. I nawet jeśli ta
            sprawa tam trafi, to mam nadzieję, że weźmie.

Pozdrawiam!
    • qusz Re: Oskarżony, bo widział 26.05.06, 10:15
      Odwagi, trzymam kciuki!!
    • 1europejczyk Panie Aleksandrze Baran: nie od parady nosisz pan 26.05.06, 10:22
      swoje nazwisko !
    • Gość: faszysta W końcu mamy prawo, leppera i sprawiedliwość! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.05.06, 10:25
    • Gość: rohan 49 Przecież to Polska IP: 62.141.202.* 26.05.06, 10:27
      a tylko w moim kraju chorym mogą zdarzyć sie takie numery...Polska to piękny
      kraj ale chory, jeszcze uleczalnie...o ile w moim kraju nastąpi zupełny
      rozdział Kościoła od państwa...i znikną takie nowotwory /czytaj rak złośliwy z
      przerzutami/ jak LPR, Samoobrona i ten...pożal się Boże PiS....nasz kraj można
      porównać z południowo- amerykańskimi bananowymi republikami albo z afrykańskimi
      pseudorepublikami, gdzie kasty rodzinne odbierają sobie kraje wycinając w pień
      pobratymców, u nas narazie jeszcze nie wycinają, ale psychicznie niszczą
      kraj...i to można porównać z unicestwieniem narodu...dlaczego ja gdy włączę
      telewizor muszę oglądać tych obleśnych braci , jeszcze z rodzinami?
      "Ukradli" kiedyś Księżyc, teraz kradną Polskę...Polski NARODZIE, obudź się z
      chocholego letargu!
      • xander9 Re: Przecież to Polska 26.05.06, 10:30
        mocne.
      • 44_m Re: Przecież to Polska 26.05.06, 10:35
        Pomyliłeś forum Misiu. My tu o niezabezpieczonych dokumentach. Jak chcesz
        ponarzekać i popłakać, to zupełnie gdzie indziej. Naprawdę.
        • Gość: rohan 49 Re: Przecież to Polska IP: 62.141.202.* 26.05.06, 10:44
          tak, masz rację...przepraszam...poniosło mnie, to nie ten temat i miejsce na
          wyrażanie poglądów, ale pamiętaj, jeśli nie wypowiemy sie na to co nas
          boli...zostanie w nas i będzie nas toczyć w postaci nowotworu, wszystkie
          nowotwory mają podłoże psychiczne a nie fizyczne, pozdrawiam Cię...masz wiele
          taktu w tym co mówisz...żyj wiecznie xander
          • jacg Re: Przecież to Polska 26.05.06, 11:38
          • jacg Brawo Panie Jasinski! 26.05.06, 11:43
            jak bedziesz tyle pisal o nowotworach to w koncu sam dostaniesz raka, rohan.
            smamiast nieprawdopodobnie smędzić publicznie, sprobuj cos zrobic tak jak Pan
            Jasinski - masz przyklad. koledzy prawnicy juz kompetentnie doradzili Panu
            Jasinskiemu jak dokopac bucom (mam nadzieje, ze skorzysta z ich rad) - ze
            swojej strony wiec dodaje tylko wyrazy poparcia i sympatii. wiecej takich
            Jasinskich, a inaczej wygladalby ten kraj.
        • Gość: rohan49 Re: Przecież to Polska IP: 62.141.202.* 26.05.06, 10:46
          przepraszam, ostatnia wypowiedź była dla 44
    • bibinje1 Re: Oskarżony, bo widział 26.05.06, 10:38
      Aleksander Baran to prawdziwy BARAN jeżeli własne niekompetencje
      tłumaczy: "Przecież ci ludzie, którzy wynieśli listy z kopalni i zanieśli je na
      policję, bezczelnie wkradli się na teren prywatny. Gdyby przestrzegali prawa,
      ta sprawa nie ujrzałaby światła dziennego. Nie byłoby problemu!"
    • Gość: burak z Polski Państwowe znazy niczyje . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:40
    • zewszad_i_znikad Re: Oskarżony, bo widział 26.05.06, 10:51
      Mentalność pani Dulskiej: wstydliwe sprawy zamiata się pod dywan...
    • Gość: cami acha..czyli jezeli ktos jest jest mordowany IP: 81.19.200.* 26.05.06, 11:00
      na prywatnym terenie to nie mozna tam wejsc i mu pomow bo to teren prywatny...
      fajne
    • Gość: |max| Przykład idzie z góry! IP: *.tvn.pl 26.05.06, 11:03
      Nasze Prawo i Nasza Sprawiedliwość (nowa wersja TKM)!
    • Gość: CIOTKA KLOTKA Re: Oskarżony, bo widział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:03
      w polsce zyjemy mili panstwo. nie mozemy sie oburzac, bo jeszcze nas w kamasze
      wsadza. niektorych nawet podwojnie, bo i za bycie lekarzem i teraz za narzekanie
      na nierzetelnosc:>
      • Gość: obywatel Pamiętacie Providenta? IP: *.eranet.pl 26.05.06, 11:12
        Nie tak dawno kotoś znalazł na śmietniku akta
        Providenta.
        (To taka instytucja parabankowa udzielajaca pozyczek).
        Gość który to znalazł i zaniósł do Gazety był oskarzony o dysponowanie
        dokumentami które do niego nie należały i nawet go zatrzymała
        policja. No cóż niektórzy hołdują zasdzie, że najlepszą
        obroną jest atak.
        Coś nic nie napisano jak tamta sprawa się skończyła a jestem ciekaw.
        A może pan redaktor GW pójdzie tropem tamtej afery sprzed kilku miesięcy?

• Gość: tidnab Z D J Ę C I A z interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:35
      Teren był niezabezpieczony i nie było żadnych informacji/tabliczek/napisów że
      jest to teren prywatny itd. Tutaj można zobaczyć zdjęcia:
      www.studentz.rst.com.pl/nowaruda/index.php?ID=interwencje&wid=5&katalog=interwencjedata
      • Gość: 666 Re: Z D J Ę C I A z interwencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:57
        świetna robota. autorowi zdjęć należy się duże piwo.
        • Gość: wolf wow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:05
          to trzeba naprawde pochwalic!
          dobra dziennikarska robota!
      • mistrzkungfu Re: Z D J Ę C I A z interwencji 26.05.06, 13:03
        Powiedzmy sobie szczerze, teren byl zabezpieczony przez grupe ochroniarska
        "Bezdomni", swietnie zakamuflowana jednostke specjalna, odlam Specnazu :)
        No a powaznie to zycze powodzenia w zalatwieniu tego buraka!
    • Gość: lebera rzecznik Rzecznika IP: *.toya.net.pl 26.05.06, 12:52
      Ciekawe kiedy zaczną powstawać Biura rzeczników. Wówczas np. rzecznik Rzecznika
      mógłby powołać swojego rzecznika. W naszym kraju tworzenie stanowisk dla samego
      istnienia stanowisk osiągnęło kuriozalne rozmiary. Tego nawet PRL-owcy satyrycy
      nie wymyślili. A mówią, że wszystko już było.
    • Gość: wolf A co bedzei gdy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:06
      Gdy zostawie mieszkanie otwarte, no zapomne zamknac i ktos mi tam wejdzie.
      Takei cos mi sie keidys zdarzylo (polaczone niestety z kradzieza). Nie jest
      to "wedrzenie sie" tylko wejscie. Wiec wg kwalifikacji KK samo takie wejscie do
      cudzego mieszkania nie jest przestepstwem ?
      • Gość: NIKT Re: A co bedzei gdy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:14
        wolf napisał(a):

> Gdy zostawie mieszkanie otwarte, no zapomne zamknac i ktos mi tam wejdzie.
        > Takei cos mi sie keidys zdarzylo (polaczone niestety z kradzieza). Nie jest
        > to "wedrzenie sie" tylko wejscie. Wiec wg kwalifikacji KK samo takie wejscie
        do
        >
        > cudzego mieszkania nie jest przestepstwem ?

To zależy, ale zazwyczaj takie wejście nie jest przestępstwem. Ale to temat nie
        na forum bo będzie brzmiało jak instrukcja dla złodzieja
        • Gość: Krzysztof Re: A co bedzei gdy ... IP: 5.6.2R* / *.nokia.com 26.05.06, 13:44
          No pewnie samo wejscie w takiej sytuacji przestepstwem moze i nie byc, ale
          wynoszenie przedmiotw z domu juz jak najbardziej tak.
        • dagmaranowicka Re: A co bedzei gdy ... 26.05.06, 13:45
          hola,hola
          jak to nie ma przestepstwa
          to jest zwykle wlamanie, panie dzieju!
          • Gość: NIKT dagmaranowicka nie wprowadzaj w błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:50
            "Gdy zostawie mieszkanie otwarte, no zapomne zamknac i ktos mi tam wejdzie. "

Było napisane jak wyżej, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd
            • dagmaranowicka Re: dagmaranowicka nie wprowadzaj w błąd 26.05.06, 14:27
              no nie wiem , nie wiem ...jeśli spojrzy sie na problem z punktu widzenia SN,
              to "włamanie" jako pojęcie prawne oznacza zachowanie się polegające na
              usunięciu przeszkody, stanowiącej zabezpieczenie danego przedmiotu, przy czym
              wskazuje się, że nie musi ono polegać na stosowaniu siły fizycznej, lecz
              eksponuje się cel, dla jakiego ustanowiona została przełamana przez zachowanie
              sprawcy bariera. W orzecznictwie Sądu Najwyższego Izby Karnej podkreśla się, że
              rodzaj zabezpieczenia przed wtargnięciem osób niepowołanych do pomieszczenia
              oraz skuteczność tego zabezpieczenia, a w szczególności możliwość łatwego
              pokonania przeszkody bez użycia narzędzi i znacznej siły fizycznej, nie stanowi
              przeszkody do przyjęcia kwalifikacji kradzieży z włamaniem, jeżeli tylko z
              charakteru zabezpieczenia bez wątpliwości wynikał zamiar właściciela czy
              użytkownika pomieszczenia niedopuszczenia do niego takich osób (por. np. wyrok
              z dnia 15 sierpnia 1985 r., I KR 212/85, OSNKW 1986, z. 11-12, poz. 97; czy
              wyrok z dnia 8 lipca 1983 r., IV KR 132/83, OSNPG 1984, nr 1, poz. 2).
              • tia666 Re: dagmaranowicka nie wprowadzaj w błąd 27.05.06, 13:25
                czy otwarte drzwi sa przeszkoda?

• 1410_tenrok Re: dagmaranowicka nie wprowadzaj w błąd 01.06.06, 14:28
                to sa bzdury prawnicze!!!! Dywagacje wariatów, ktorzy zza stosoów KK, KPA, KPC
                i innych bzdur nie widza problemu. A prolbem lezy w tym, ze byly tam dokumenty
                pracownicze, ktore olano. Jak zwykle w tym smiesznym kraju, wina zostanie
                zwalona na cygana......
      • Gość: 666 Re: A co bedzei gdy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 15:35
        przyuważ różnicę między mieszkanie a tym, co znajduje się na zdjęciach
        dokumentujących sprawę. mylisz pojęcia.
    • Gość: adi witz IP: 85.197.16.* 26.05.06, 13:55
      Übrigens, seit der erste Polnische Kosmonaut im All war fehlen am Sternbild
      Grosser Wagen die Räder.
      • Gość: witzza Re: witz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 17:39
        czy to znaczy:
        "od czasu pierwszego polskiego kosmoanuty w kosmoscie w wielkim wozie brakuje
        kól"
    • krzysztof_jasinski Dziekuje za porady! 26.05.06, 15:27
      Witam
      Serdecznie dziękuję za wszystkie informacje oraz porady prawne
      Widzę, że na forum aktywni są także prawnicy oraz osoby znające fachowo prawo,
      dlatego zapraszam do osobistych rozmów ze mną, w najbliższych dniach będę
      potrzebował pomocy prawniczej, także zachęcone kancelarie prawnicze zapraszam
      do ewentualnej pomocy oraz reprezentowania moich praw.
      Na razie nie dostałem żadnych pism z Prokuratury, ale zapowiadam wniesienie na
      policję doniesienia o pomówieniu!
      Nie poddam się firmie, która najprawdopodobniej chce by dokumenty zostały
      wyłączone z toczącej się sprawy.
      Z uszanowaniem
      Krzysztof Jasiński
      Jas_dream@interia.pl
      • tadddd Bohater Narodowy czy cwaniaczek ? 27.05.06, 00:24
        Uważasz sie za bohatera ?, człowieka który naprawił straszne zło ?
        No to masz wysokie mniemanie o sobie.
        Ja cie uważam za cwaniaczka.
        Gdybyś chciał zachowac się "po obywatesku" po poszdł bys do odpowiednich ludzi
        którzy zajmują sie majątkiem kopalni i powiedział im o tym. Ale nie ..... polak
        potrafi .... dokopać innemu, zdyskredytować go i stanąć przy tym na piedestale.
        Jesteś typowym przykładem jakie jest nasze społeczeństwo i takie jak
        społeczeństwo sa elity rządzace bo to tacy sami ludzie tylko zajeli sie
        polityka. Dzięki takim jak ty w tym kraju zawsze będą teczki, kopanie,
        polowanie na czarownice i nic normalnego.
        Chciałeś sie zemścić na kimś ze polazłeś na polcje i do gazety ? czy tak juz
        masz ...przyzwyczajenie z dawnych lat ...jak sie ktos nie podobał do do
        sekretarza POP na zakładzie poskarzyć się.
        Śmieszne, tragiczne, chore. Jak ci nie jest wstyd wpisywać sie jeszcze tu ?

• krzysztof_jasinski Re: Bohater Narodowy czy cwaniaczek ? 27.05.06, 00:43
          tadddd napisał:

> Chciałeś sie zemścić na kimś ze polazłeś na polcje i do gazety ? czy tak juz
          > masz ...przyzwyczajenie z dawnych lat ...jak sie ktos nie podobał do do
          > sekretarza POP na zakładzie poskarzyć się.

Witaj szanowny kolego, za czasów POP-u jeszcze nie miałem prawa do pracowania
          na kopalni, bo miałem wtedy 5 lat, więc byłbym najmłodszym górnikiem skarżącym
          na swoich. Tak poza tym to nie trzeba się utożsamiać bohatersko żeby cokolwiek
          zrobić dla miasta. Pan piszę, że mogłem iść do Spółki Restrukturyzacji Kopalń i
          powiedzieć o sprawie? A proszę bardzo w Gazecie Noworudzkiej z dnia 11 maja
          2006 r. jest cała strona i SRK została zawiadomiona i olała całą sprawę. Oto
          cytaty niniejszego artykułu „w biurach górniczych walają się na podłodze
          dokumenty – podobno nieistotne, makulatura”
          Pozdrawiam jak mniemam Pana Aleksandra albo kogoś z spółki

• tadddd Re: Bohater Narodowy czy cwaniaczek ? 27.05.06, 00:58
            przepraszam "odpowiedzialny" obywatelu IVRP
            masz racje, należy tępić wszystkich wokół siebie
            Udawdniać winy i szkuć sprawiedliwości.
            Ja Ci te papiery przeszkadzały to mogłeś je spakować do kartonów i zanieść do
            kogoś ze spółki, np. Pana Aleksandra
            Jak za czasów POP'ów miałeś 5 lat to sie dobrze od tatusia uczyłeś
            • hanskloss2005 Jad jadem poganiany 27.05.06, 11:11
              i to tyle.
              A " DONOSICIELOWI" bo za takiego uważasz p. Jasińskiego gratuluję obywatelskiej postawy. A Tobie nie . Pa pa
              • tadddd a co Ty wiesz o obywatelskiej postawie ???? 27.05.06, 13:07
                • hanskloss2005 wiesz co jesz ?? 31.05.06, 22:12
                  Nie Dzieciom Neostrady !!!
            • 1410_tenrok Re: Bohater Narodowy czy cwaniaczek ? 01.06.06, 14:25
              to jest nienormalne, a zarzuty sa smieszne. ale kazdy se moze pisac.
              Pewnie, najlepiej zamiatac pod dywan. Jak sie widzi - zamykac oczy. Chylkime
              przemykac. I jakos sie bedzie toczyc. Nie gosciu - taki system jest do bani.
          • tia666 Re: Bohater Narodowy czy cwaniaczek ? 27.05.06, 13:36
            brawo!
            i prosze sie nie przejmowac nomenklatura, psy szczekaja a ......:-)
            powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka