11.05.26, 12:27
A tak chciałam napisać, aby wiedzieć że mam to w dużej mierze już za sobą.
Panie...Panowie, w piątek odebrałam ostatnią paczkę z prezentami gwiadkowymi, znaczy się z dodatkami do prezentów. Pozostały jeszcze tylko moje dzieci, ale młody - to standardowo będzie chciał przelew, a młodą zmotywuję do listu do mikołaja w końcówce września smile.
Pierwszy prezent gwiazdkowy kupiłam 5 stycznia w Ritualsie, wyprzedaż była smile - i była to świeca za 50% .

W tym roku udało mi się to wszystko ogarnąć nawet wcześniej, bo w poprzednich latach to i czasami opierało się na końcówce września smile.
Jestem z siebie dumna !
Dziekuję za uwagę.
Obserwuj wątek
    • geez_louise Re: Prezenty 11.05.26, 12:31
      Dżizas, a ja nie mam prezentu na imprezę dzisiaj wieczorem.

Masz może firmę, przyjmujesz zlecenia?
    • pyza-wedrowniczka Re: Prezenty 11.05.26, 12:36
      Ja podziwiam, bo skąd wiadomo, co kogoś ucieszy za pół roku (tzn. ja sama bym z takim wyprzedzeniem nie umiała ocenić, co chcę dostać) albo czy ktoś sobie czegoś już nie kupi.

Poza tym dla mnie kupowanie prezentów to jedna z tych rzeczy, którą lubię robić "w świątecznym klimacie" czyli zaczynam w grudniu, bo kupuję, od razu pakuję itp.

Dzisiaj zamówiłam prezent na urodziny przyjaciółki w najbliższą sobotę.
      • smoczy_plomien Re: Prezenty 11.05.26, 14:28
        Mam dokładnie tak samo.
    • aqua48 Re: Prezenty 11.05.26, 12:39
      Ja teraz myślę o słońcu, morzu i wakacjach, i zastanawiam się nad olejkami do opalania, a nie o prezentach bożonarodzeniowych. Apage satanas!
    • gryzelda71 Re: Prezenty 11.05.26, 12:40
      Moja ciotka zgromadziła prezenty chyba 30 lat temu. Teraz otwiera szafę i losowo pakuję.....
      • alina460 Re: Prezenty 11.05.26, 12:48
        Genialny pomysł 😂
        • gryzelda71 Re: Prezenty 11.05.26, 12:49
          Prawda?
          • alina460 Re: Prezenty 11.05.26, 12:52
            Najlepsze jest "losowo" 😂
      • mocca26 Re: Prezenty 11.05.26, 12:59
        Nic nie pobijeokrj rodziny która kupiła mojemu partnerowi encyklopedie muzyki rozrywkowej "bo nie interesuje się muzyką rozrywkową więc na pewno nie ma"
        • m_incubo Re: Prezenty 11.05.26, 14:57
          Cudowne big_grin
          • kohomologia1 Re: Prezenty 11.05.26, 17:01
            Ja jako nastolatka dostalam od dziadka czterotomowy slownik polsko-bulgarski "bo ja sie lubie uczyc jezykow".
      • majenkirr Re: Prezenty 11.05.26, 15:08
        Też miałam takà ciotkę z takà szafà😉
        Tylko tam były prezenty, które ona dostała, a potem puszczała w świat dalej, królowa regiftingu normalnie. Każda rzecz opisana od kogo i kiedy otrzymana (żeby nie wróciła do darczyńcy🙃).
        • gryzelda71 Re: Prezenty 11.05.26, 15:18
          Madrze!
        • chlodne_dlonie Re: Prezenty 11.05.26, 15:27
          Jedna z moich koleżanek też miała podobnie. Moja córka dostała od niej kiedyś prezent, który najprawdopodobniej nie spodobał się jej córce (starszej o kilka lat), w torebce prezentowej podpisanej na spodzie ołówkiem inicjałami darczyńcy wink
          Zapomniała, biedaczka, wygumować..
          • memphis90 Re: Prezenty 11.05.26, 21:58
            A nie, torebka o niczym nie świadczy. Ja uprawiam regularny recykling torebkowy, co nie znaczy, że recyklinguje prezenty. Staram się nie pominąć żadnego bilecika, ale jakieś inicjały gumką na spodzie mogłabym przegapić.
    • mocca26 Re: Prezenty 11.05.26, 12:47
      Ja byłam pierwsza już zakładałem wątek smile
    • primula.alpicola Re: Prezenty 11.05.26, 12:49
      Co ja czytam.
    • alina460 Re: Prezenty 11.05.26, 12:51
      Nie wiem, czy to normalne.

Taka sytuacja mi się przypomniała.
      Moja znajoma kupiła dla swojej mamy stroik świąteczny, który bardzo spodobał się babci. Zaraz po świętach koleżanka kupiła identyczny stroik dla babci na - uwaga - kolejne święta. Cóż, babcia nie dożyła.
    • smoczy_plomien Re: Prezenty 11.05.26, 14:40
      Za czasów przedszkolnych, kiedy większość 3-, 4-latków miała te same zainteresowania, często kupowałam na zapas, jak była jakaś promocja. I bardzo dużo tego zeszło, ale z czasem to przestało się sprawdzać, bo ktoś miał listę życzeń, ktoś inny był bliskim przyjacielem dziecka i chciałam dać prezent bardziej indywidualny i finalnie... moje dzieci są już w połowie podstawówki, a ja dalej mam jakieś klocki dla 3-latków w szafie. Dziś już nie odważyłabym się kupić dziecku prezentu z takim wyprzedzeniem. Co wczoraj było modne, za miesiąc będzie passe.
    • feniks_z_popiolu Re: Prezenty 11.05.26, 14:51
      Odważnie smile.
      Skąd wiesz co będzie się ludziom podobać, co będzie przydatne za 7 miesięcy ?

• m_incubo Re: Prezenty 11.05.26, 15:06
        Mnie dużo bardziej męczy sama wizja wybierania i w ogóle myślenia o świątecznych prezentach wiosną, nie dałabym rady.
        Równie dobrze mogłabym teraz sobie zrobić na deser makówki, które uwielbiam, i spróbować je zjeść. Kiedyś w którejś ciąży taka mnie ochota dopadła, że zrobiłam je w sierpniu. No nie ma opcji, nie do zjedzenia, to jak płatki śniadaniowe na kolację.
        Ale co do drugiej części, to co w tym dziwnego? Ludzie, którzy mnie znają, znają też mój gust, zainteresowania, hobby, kolory, rzeczy, wydarzenia, muzykę, którą lubię i odwrotnie, wiedzą czego absolutnie nie lubię, a to mi się nie zmienia co 7 miesięcy. Komuś się zmienia?
        • kropkacom Re: Prezenty 11.05.26, 15:21
          Ona po prostu korzysta z promocji. Od września wszystkie te prezentowe pierdoły podrożeją.
          • m_incubo Re: Prezenty 11.05.26, 15:28
            Jeśli kupuje w prezencie pierdoły, to może to rzeczywiście mieć jakiś sens.
          • smoczy_plomien Re: Prezenty 12.05.26, 00:28
            Akurat Lego staram się kupować najpóźniej na początku listopada, bo potem faktycznie wyraźnie drożeją. I w zeszłym roku pod wpływem emamy kupiłam kalendarze adwentowe w październiku i to też polecam, bo był jeszcze duży wybór i niższe ceny.
            • bywalec.hoteli Re: Prezenty 12.05.26, 07:56
              Ja poszedłem jeszcze dalej bo prezentów gwiazdkowych nie kupuje wcale - polecam to rozwiązanie wszystkim! Niż kupowanie niepotrzebnych gowienek
              • heca007 Re: Prezenty 12.05.26, 08:13
                Jeśli nie umiesz kupić prezentu, który nie jest niepotrzebnym gówienkiem to dobrze zrobiłeś tongue_out
              • angazetka Re: Prezenty 12.05.26, 08:45
                Wiesz, nie kupuję niepotrzebnych gówienek, tylko przemyślane prezenty, polecam ten styl życia.
    • tylko.przelotem Re: Prezenty 11.05.26, 15:00
      Myślałam, że miałaś obsuwę… smile
    • marianna1960 Re: Prezenty 11.05.26, 16:52
      Z zakupoholizmu i prezentowani można się wyleczyć.
    • bywalec.hoteli Re: Prezenty 11.05.26, 16:57
      Tak późno? Powinnaś była zrobić to jeszcze w zeszłym roku! (na tegoroczną gwiazdkę rzecz jasna)
    • fgh05 Re: Prezenty 11.05.26, 22:34
      Którą świecę kupiłaś w Rituals? Różową?
    • angazetka Re: Prezenty 11.05.26, 22:34
      Przecież przez ponad pół roku możesz zechcieć dać tym ludziom zupełnie coś innego. Tyle książek jeszcze wyjdzie chociażby. Jak ma sens kupowanie prezentów gwiazdkowych od stycznia do maja? Bezosobowe gadżety kupujesz?
      • mocca26 Re: Prezenty 11.05.26, 22:46
        Ja na razie kupiłam tylko sobie prezentsmile Zdecydowałam, że będzie gwiazdkowy bo dla mnie ma świąteczne "coś" (plus nie wiadomo czy będzie później dostępne)

Natomiast znam grupę prezentów/rzeczy, które chcą bliscy, bo jestem, ich zdaniem, mistrzynią w znajdowaniu perełek. I w tych kategoriach będe szukala i mam nadzieję, ze się wyrobię przed jesienią. Nienawidzę zakupów w okresie świątecznym i zostawiam tylko te konieczne.
      • komorka25 Re: Prezenty 11.05.26, 23:07
        angazetka napisała:

> ...Tyle książek jeszcze wyjdzie chociażby. ...
        No właśnie. Już od stycznia śledzę nowości i zapowiedzi wydawnicze, żeby wiedzieć, co mogę chcieć na imieniny w czerwcu. Potencjalni darczyńcy dostają listę i kontakty do pozostałych, żeby się nie dublowało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka