Dodaj do ulubionych

Drobne stragany - tak, ale z lepszą ofertą

26.05.06, 21:37
"Polska język - trudna język" stwierdził Wielki Czarownik i poszedł kupić sobie suwenira.
Obserwuj wątek
    • Gość: lemon szkoda że obok nazwisk nie ma wieku poszczególnych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.06, 10:00
      osób. Chociaż po wypowiedziach można się domyślać, np. pańcia przeciwna
      ogródkom przy knajpach. Rozumiem, że gdyby były to stacje drogi krzyżowej
      niebyłoby problemu. Odsyłam na południe Europy dla porównania.

A mnie brakuje straganów z owocami - ale takich schludnych - tu za wzór polecam
      Londyn. Co do pamiątek to rzeczywiście, nie jest tego zbyt wiele.
    • Gość: markt Re: Drobne stragany - tak, ale z lepszą ofertą IP: *.poboznego.osiedla.net 27.05.06, 10:11
      "w Rynku" czy może raczej "na Rynku"?
    • Gość: Aguirre Re: Drobne stragany - tak, ale z lepszą ofertą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:40
      Tendencyjne zdjęcia. Usunięte zostały nie tylko stragany ale i przechodnie. Tak
      pusta ulica w centrum miasta musi wywoływać niechęć.
      • Gość: jasnowidz jak ja to widze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:22
        ja widze rynek bez starganów tylko ogródki a na ulicach porowadzących do rynku
        wstawić ogródki mniejsze niz na rynku oraz schludne sklepiki z pamiatkami max 3
        na ulice , co do targowisk to tak ale takie zeby kazde stoisko wygladalo tak
        samo schludnie i w dobrym stylu , co do parkowania w centrum no trzeba
        wybudowac parkingi wielopoziomowe usprawnic komunikacje i wtedy przy uliczkach
        prowadzace do rynku i placu solnego bedzie mozna postawic znaki "zakaz wiazdu"
        tamte uliczki powinny przekształcic się w deptaki po których jezdziły by
        tramwaje (pacz, wurzburg - niemcy). Postulował bym tez za remontowaniem
        podwórek w centrum bo w europie tak sie robi i wtedy zamiast dresiarzy mamy tam
        kawiarnie itp. w niektórych podwórkach miedzy kaminicami mozna by zrobic
        parkingi i fajnie by było gdyby miały one jeszcze jednen poziom pod ziemia.
        • Gość: jasnowidz Re: jak ja to widze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:24
          a i jeszcze chciałęm dodac ze bardoz fajne jest targowisko w centrum krakowa
          panie handluja tam warzywkami owockami itp i bardzo to wszystko schludnie
          wyglada , handlarze i kupcy lepiej sie czuja
        • malaa6 Re: jak ja to widze 29.05.06, 18:08
          Mam podobne zdanie jak ty jasnowidzu. Uwazam ze Rynek powinien byc
          zarezerwowany dla kawiarenek iogrodkow piwnych na pobliskich ulicach natomiast
          powinny byc kolorowe estetyczne stoiska z pomiatkami ciekawa bizuteria
          itp.Trzeba wybudowac wiecej parkingow wokol centrum bo inaczej po pobliskich
          ulicach nie mozna chodzic ani jezdzic. Co do targowisk to nie wiem kto wymyslil
          ich usuniecie na peryferie, one powinny byc blisko mieszkancow tak by zrobienie
          zakupow zajmowalo jak najmniej czasu bo przeciz warzywa i owoce oraz art.
          spozywcze kupuje sie codziennie i zakup ich nie moze byc wyprawa za miasto. I
          jeszcze jedno taki targowisko musi byc nowoczesne, i przedewszyskim CZYSTE a
          kto ma nad nim sprawowac piecze oczywiscie miasto bo tylko ono moze ten lad
          iporzadek wyegzekwowac
    • Gość: mariola Re: Drobne stragany - tak, ale z lepszą ofertą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:12
      widziałam fajne stragany ale drewniane na placu Solnym. Takie są lepsze niż
      folia...Sprawdziłam że stawiają te domki i stragany ludzie z Wrocka. Sa pod
      www.ekojarmarki.pl
      • Gość: darek Re: Drobne stragany - tak, ale z lepszą ofertą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:15
        faktycznie mają drewniane domki. sprawdziłem że je wynajmują - czyli można je
        sobie wypożyczyć i postawić na mieście :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka