wielki_czarownik 26.05.06, 21:37 "Polska język - trudna język" stwierdził Wielki Czarownik i poszedł kupić sobie suwenira. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lemon szkoda że obok nazwisk nie ma wieku poszczególnych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.06, 10:00 osób. Chociaż po wypowiedziach można się domyślać, np. pańcia przeciwna ogródkom przy knajpach. Rozumiem, że gdyby były to stacje drogi krzyżowej niebyłoby problemu. Odsyłam na południe Europy dla porównania. A mnie brakuje straganów z owocami - ale takich schludnych - tu za wzór polecam Londyn. Co do pamiątek to rzeczywiście, nie jest tego zbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markt Re: Drobne stragany - tak, ale z lepszą ofertą IP: *.poboznego.osiedla.net 27.05.06, 10:11 "w Rynku" czy może raczej "na Rynku"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguirre Re: Drobne stragany - tak, ale z lepszą ofertą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:40 Tendencyjne zdjęcia. Usunięte zostały nie tylko stragany ale i przechodnie. Tak pusta ulica w centrum miasta musi wywoływać niechęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnowidz jak ja to widze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:22 ja widze rynek bez starganów tylko ogródki a na ulicach porowadzących do rynku wstawić ogródki mniejsze niz na rynku oraz schludne sklepiki z pamiatkami max 3 na ulice , co do targowisk to tak ale takie zeby kazde stoisko wygladalo tak samo schludnie i w dobrym stylu , co do parkowania w centrum no trzeba wybudowac parkingi wielopoziomowe usprawnic komunikacje i wtedy przy uliczkach prowadzace do rynku i placu solnego bedzie mozna postawic znaki "zakaz wiazdu" tamte uliczki powinny przekształcic się w deptaki po których jezdziły by tramwaje (pacz, wurzburg - niemcy). Postulował bym tez za remontowaniem podwórek w centrum bo w europie tak sie robi i wtedy zamiast dresiarzy mamy tam kawiarnie itp. w niektórych podwórkach miedzy kaminicami mozna by zrobic parkingi i fajnie by było gdyby miały one jeszcze jednen poziom pod ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnowidz Re: jak ja to widze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:24 a i jeszcze chciałęm dodac ze bardoz fajne jest targowisko w centrum krakowa panie handluja tam warzywkami owockami itp i bardzo to wszystko schludnie wyglada , handlarze i kupcy lepiej sie czuja Odpowiedz Link Zgłoś
malaa6 Re: jak ja to widze 29.05.06, 18:08 Mam podobne zdanie jak ty jasnowidzu. Uwazam ze Rynek powinien byc zarezerwowany dla kawiarenek iogrodkow piwnych na pobliskich ulicach natomiast powinny byc kolorowe estetyczne stoiska z pomiatkami ciekawa bizuteria itp.Trzeba wybudowac wiecej parkingow wokol centrum bo inaczej po pobliskich ulicach nie mozna chodzic ani jezdzic. Co do targowisk to nie wiem kto wymyslil ich usuniecie na peryferie, one powinny byc blisko mieszkancow tak by zrobienie zakupow zajmowalo jak najmniej czasu bo przeciz warzywa i owoce oraz art. spozywcze kupuje sie codziennie i zakup ich nie moze byc wyprawa za miasto. I jeszcze jedno taki targowisko musi byc nowoczesne, i przedewszyskim CZYSTE a kto ma nad nim sprawowac piecze oczywiscie miasto bo tylko ono moze ten lad iporzadek wyegzekwowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: Drobne stragany - tak, ale z lepszą ofertą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:12 widziałam fajne stragany ale drewniane na placu Solnym. Takie są lepsze niż folia...Sprawdziłam że stawiają te domki i stragany ludzie z Wrocka. Sa pod www.ekojarmarki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Drobne stragany - tak, ale z lepszą ofertą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:15 faktycznie mają drewniane domki. sprawdziłem że je wynajmują - czyli można je sobie wypożyczyć i postawić na mieście :-) Odpowiedz Link Zgłoś