Dodaj do ulubionych

Zespół taneczny - Technikum Elektryczne

13.01.03, 12:54
Zespół prowadzony przez pana Marka W. (że nie wspomnę o pani Basi) w latach
70-tych. Może ktoś z Was tu zagląda. Odezwijcie się. Swojej ksywki nie
wpiszę, bo ktoś może to źle zrozumieć.
Pozdrawiam Elek.
Obserwuj wątek
    • Gość: numar Re: Zespół taneczny - Technikum Elektryczne IP: *.lanet.wroc.pl 28.06.03, 23:45
      Cześć tancerzu.Przez przypadek trafiłam na tę stronę.
      otóż tańczyłam też w tym zespole.Prowadziła go wtedy Pani
      Rablę nie znam jej imienia w 75 roku. zespole tym było aż
      dwóch chłopaków reszta to dziewczyny.Tańczyliśmy więc
      jedynie korowód i do jakiegoś utworu muzycznego nie mogę
      sobie przypomnieć . W szkole przez to byliśmy"rozpoznawani"
      Mieliśmy też pewne fory u niektórych nauczycieli.
      Po roku Pnai Rablę przeszła na emeryturę i przekazała nas
      do swojego kolegi do zespołu "Wrocławianie"i w ten sposób
      skończyła się nasza kariera w szkole, a zaczeła we
      Wrocławianach.
      !!!!! --------------------(PoZdRaWiAm)----------------!!!!!
      • nxa Re: Zespół taneczny - Technikum Elektryczne 04.07.03, 08:09
        Witam. W 1975 roku już mnie tam nie było. Wcześniej zespół prowadził pan
        Wancław. Grała zawsze pani Basia. Nazwiska nie pamiętam. Później spotykałem ją
        w operze (pierwsze skrzypce). Do Wrocławian wiem, że trafiło 2 czy też 3 pary z
        zespołu. Dzięki temu forum znalazłem kolegę z zespołu (mieszka w
        Kaiserslautern). A dzisiaj mam spotkanie po 25 latach z klasową koleżanką z
        Młodych Techników. Ale będzie fajnie. Szkoda, że tak mało osób tu zagląda.
        Pozdrawiam
        • Gość: simile60 Re: Zespół taneczny - Technikum Elektryczne IP: 80.55.195.* 09.03.04, 12:47
          Przez przypadek trafiłem na ten post. Nie wiem czy o ten zespół się rozchodzi
          ale chyba tak tj przy ul. Młodych Techników. Chodziłem tam w latach 75-80 i
          zmuszono nas do uczestniczenia w tym zespole w 1 klasie technikum. Mam na imię
          Leszek tańczyłem zazwyczaj w 1 parze z Grażyną S. Krakowiak. Polonez, Mazur
          itd .Próby były na 4 piętrze w budynku przy ulicy z boku. Były różne występy na
          akademiach rocznicach. Później przenieśliśmy się do sali Budowlanki ze starszą
          grupą. Wóczas przerwałem próby ale koledzy z klasy chodzili dalej. Daj znać jak
          dobrze trafiłem. Wówczas pogadamy. Basię pamiętam bo robiła akompaniament na
          pianinie i dziewczyny z nią gadały. Marka z opery też.
          • Gość: nxa Re: Zespół taneczny - Technikum Elektryczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 23:10
            Cześć W 1975 roku to już byłem po szkole i po zespole. Zespół działał jeszcze
            wiele lat samodzielnie, później połączył się z większym. Do tej pory mam
            kontakty z kolegami, z którymi uczyłem się i występowałem. Ze wspólnych
            znajomych powinieneś znać Lucynę A. i Wojtka J. Lucyna mieszka w Kłodzku, a
            Wojtek w Kaiserslautern. Oboje są dostępni na GG. Jakiś czas po 75 roku
            widywałem sie z panią Basią (pierwsze skrzypce w operze). Pana Marka już nie
            spotkałem.
            Pozdrawiam
            • Gość: simile60 Re: Zespół taneczny - Technikum Elektryczne IP: 80.55.195.* 13.03.04, 16:39
              W 1975 były dwa zespoły starszych i młodszych. Ten ostatni utworzono z klas
              pierwszych Technikum. W nim występowałem. Lucyna i Wojtek oraz na pewno inni,
              których znasz wystepowali w starszej grupie. Czasami występowaliśmy z nimi na
              dożynkach czy innych imprezach.Marek był naszym instruktorem a Basia
              akompaniowała na pianinie. Czyli Ty zakończyłeś a ja w tym roku zacząłem
              przygodę z zespołem. Teraz mieszkam w Chojnowie 18 km od Legnicy. Potańczyłoby
              się jeszcze!!! Cześć. Dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka