Dodaj do ulubionych

DOBRY ortopeda we Wrocku w ramach NFZ ?

30.05.06, 22:03
Szukam dobrego ortopedy, specjalizującego się w "kolanach" (muszę to
zaznaczyć, bo z wielomiesięcznych wędrówek po lekarzach wiem, że w tej
specjalizacji, są podspecjalizacje ;) - jeden jest od kolan inny od bioder, a
jeszcze inny od niczego poza braniem kasy.
Interesują mnie tylko lekarze przyjmujący w ramach NFZ.
Obczaiłam już specjalistow z MEDARu, szpital wojskowy i EuroMediCare, ale
trafiałam na takich ... że szkoda gadać. Nazwisk nie moge podac, bo znowu
jakiś gorliwy kolega ktoregoś z nich mi post zdejmie. Dzięki serdeczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: wykrys Re: DOBRY ortopeda we Wrocku w ramach NFZ ? IP: *.wroclaw.mm.pl 30.05.06, 23:52
      a "testowałaś" doktora Andrzejewskiego z EuroMedicaru?
      W kwestii kolan Wrocław to rzeczywiście pustynia
      • Gość: melisa Andrzejewski IP: 213.199.196.* 31.05.06, 12:49
        jest do przetestowania za stówę od wizyty. Niestety :(
        Poza tym on jest świetny w artroskopii, a mnie już druga niepotrzebna. Chodzi o
        kontynuację leczenia po artoskopii przewlekłej choroby rzepki. Zgadzam się co do
        "pustyni". Może ktoś słyszał coś więcej o ortopedii w Kamiennej Górze?
    • Gość: Ania Re: DOBRY ortopeda we Wrocku w ramach NFZ ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.05.06, 23:55
      Spróbuj na Krzyckiej. Nie wiem czy przyjmują na NFZ, ale na kolanach się znają.
      Warto zapytać.
      Pozdrawiam
      • Gość: bezkonserwantow Gdzie konkretnie na Krzyckiej ? IP: 213.199.196.* 31.05.06, 12:51
        jakiś ZOZ, szpital czy ...? Też jestem zainteresowana ortopedą od kolan
        • Gość: Aska Re: Gdzie konkretnie na Krzyckiej ? IP: 81.168.185.* 31.05.06, 21:11
          mediconcept.pl/ortopedia.phtml?action=kbase_article_show&kbase_dir_id=12&kbase_article_id=78
      • Gość: Agis Re: DOBRY ortopeda we Wrocku w ramach NFZ ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.06, 23:19
        Potwierdzam, ortopeda nazywa się Marek Kacer. Uratował moje kolana ( i moja
        kieszeń ) przed artrioskopią w Euromedicare
        • Gość: melisa28 Gdzie przyjmuje Kacer? IP: *.wro.vectranet.pl 11.06.06, 11:28
          Mozesz mi podać na niego namiary? Zwłaszcza te w ramach NFZ (choć i prywatnym
          nie pogardzę). Dziękuję.
          • Gość: Agis Re: Gdzie przyjmuje Kacer? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.06, 19:58
            BYłam u niego w gabinecie na "Krzyckiej" , tam gdzie jest Medikoncept. Za
            wizytę zapłaciłam 40zł. Nie wiem, gdzie przyjmuje na NFZ. Ktoś z tutejszych
            forumowiczów podał link do Medikoncept, tam jest numer telefonu i e-mail.
            MNie natomiast polecił tego lekarza człowiek, który również był po
            rehabilitacji u Czamary, artroskopii u Andrzejewskiego i jeszcze jednej
            rehabilitacji u Czamry, co nie dało żadnego rezultatu. Kacer mu pomógł, ale nie
            wiem dokładnie jak.
            Dobrzy ortopedzi są podobno w Poznaniu i Żarach
            POzdrawiam kolanka
            • Gość: melisa28 Sliczne dzięki IP: *.wro.vectranet.pl 12.06.06, 09:28
              4 dychy nie majątek, zwłaszcza w porównaniu ze 100 od wizyty u Andrzejewskiego,
              więc się przejdę do niego.
              Co do Poznania - to też mam takie informacje. Najlepsza ortopedia w Polsce (w
              ramach NFZ). O Żarach nie słyszałam, niezła jest Kamienna Góra (jeśli jeszcze
              nie upadła;))
              Dużo zdrowia życzę. Bo trzeba być zdrowym, żeby chorować w tym kraju ;)
              • strangelove_dm Re: Sliczne dzięki 15.06.06, 13:01
                Miałam już jedną artroskopię (w wojskowym)-mieli mi wyciąć łękotkę (na
                rezonansie wyszło uszkodzenie).Artroskopia wykazałą całkowite zerwanie ACL.Mam
                znajomą lekarkę, która rozpytała w środowisku medycznym gdzie najlepiej robić
                rekonstrukcję.Wstępnie dostałam info, że w grę wchodzi właśnie Poznań, Warszawa
                (carolina medical center) i Austria.W Warszawie bardzo drogo ale ośrodek jest
                uważany za dobry.No i w kraju.W Austrii natomiast jest taniej niż u nas i
                specjaliści jakby trochę bardziej doświadczeni od naszych.Nie bez powodu polscy
                sportowcy wyjeżdżają tam na zabiegi i operacje. Ceny od około 2000eur (Warszawa
                od 4000eur). Warto podzwonić. I wyjechać, zamiast mieć pustkę w kieszeni lub
                kolano do poprawy ;o)
                pozdrawiam
                • Gość: banita Ceny jak dla mnie zaporowe IP: *.wro.vectranet.pl 16.06.06, 21:24
                  W Poznaniu można to mieć za darmo, tyle że trzeba poczekać i przekonać NFZ :)
                  Poznańska klinika od lat jest na 1 miejscu w rankingu publicznych ortopedii w
                  Polsce.
                  Carolina ma świetną reputację, moja znajoma pracowała tam na recepcji - leczą
                  się tam same burżuje - artyści, prezesi wielkich korporacji, piłkarze I ligi. To
                  nie jest ośrodek dla przeciętnego Polaka.
                  • strangelove_dm Re: Ceny jak dla mnie zaporowe 16.06.06, 22:29
                    Niestety tak jest.Żeby skręcić kolano trzeba się najpierw zastanowic, czy ma
                    się pieniądze ;o)W przeciwnym wypadku pozostaje czekanie.Co do Caroliny to się
                    zgadzam-leczą się tam sławy.Przeciętnego Polaka nie stać.Za rekonstrukcję ACL
                    plus wycięcie jakichś drobnych odłamków może wyjść-wraz z kosztami pobytu-
                    ponad 20tys.Poznałam rehabilitanta, który tam pracował-również polecał.
                    A czy orientujecie się po jakim czasie od artroskopii można poddać się
                    rekonstrukcji ACL?
                  • strangelove_dm Re: Ceny jak dla mnie zaporowe 16.06.06, 22:34
                    Poproszę jeszcze jakieś bliższe namiary na tą klinikę.I ewentualnie jakiego
                    ortopedę od rekonstrukcji polecasz.
    • Gość: Viking Re: DOBRY ortopeda we Wrocku w ramach NFZ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:19
      Witam!
      Właśnie jestem na etapie naprawy mojego kolana,za dwa tygodnie będę miał
      robioną artroskopię w Szpitalu Wojskowym.możesz napisac na priv co tam jest nie
      tak,na kogo uważć-trzymać sie z daleka itd,Z góry dziękuję i pozdrawiam.
      PS.Jak wygląda ta artroskopia?
      Mój meil:wojtek13131@wp.pl
      • Gość: johanka Szpital Wojskowy - ortopedia IP: 213.199.196.* 01.06.06, 13:22
        Za najlepszy przykład niech posłuży Ci opis z innego forum (polecam-można
        dowiedzieć się do kogo lepiej nie trafić)
        mx.geocities.com/operacja2000/Czarna-Lista-Lekarzy.htm
        a konkretnie wpis:
        "Przestrzegam wszystkich przed "usługami" tego oddziału. Pomijając syf i warunki
        sanitarne (WC bez umywalek i natrysków, więc pacjenci chodzą się myć na inny
        oddział) obsługa medyczna jest tam beznadziejna. Miałem robioną artroskopię -
        rutynowy zabieg co miał określić przyczynę pogłębiających się bólów kolana
        (jestem sportowcem-cross). Chciałem, by operował mnie ordynator, ale okazało się
        że bez "koperty" się nieobejdzie (potem okazało się, że jest też inna droga -
        wcześniej pochodzić do pana Wodzisławskiego prywatnie do jego gabinetu przy
        Hirszfelda). Wkońcu operował mnie dr Krupa, który również znieczulał, choć nie
        jest anestezjologiem tylko ortopedą, więc kto mu dał takie uprawnienia?
        Znieczulenie nie działało nawet do końca trwania zabiegu, więc ostatnie minuty
        wyłem z bólu. Okazało się że szpital nie rejestrował przebiegu operacji na VHS,
        bo nie ma na to forsy i przez to lekarze którzy zajęli się nogą po partactwie w
        wojskowym niemają nawet możliwości ustosunkowania się do tego co zostało
        zrobione. 8 miesiąc mam poważne kłopoty z chodzeniem, objawy nieustąpiły tylko
        jeszcze się pogłębiły, ale lekarz z przychodni przy szpitalnej nie widzi żadnego
        problemu. Omijajcie ten oddział z daleka i tych konowałów"

Ja ze swoich doświadczeń moge dopisać jeszcze jedno: fatalnej jakości sprzęt. Z
        tego co wiem, artroskop w Wojskowym był pierwszym artroskopem we Wrocławiu.
        Część tego sprzętu produkowali Ruscy. Podczas mojego zabiegu monitor tracił
        obraz i instrumentariuszka musiała dawać mu kopa i przełączać kabelki by zaskoczył.
        O leczeniu pooperacyjnym wolę milczeć - byłam szczęśliwa mając wypis w ręce i
        mogąc sp.... stamtąd jak najdalej.
        Z czystym sumieniem polecam Ci lekarzy i artroskopię w szpitalu na Koszarowej -
        nówka sprzęt, obsługa na medal, a dodatku nie biorą (naprawdę!). Ale musiałbyś
        się spieszyć, bo niedługo zaczynają tam strajkować :(((
        • strangelove_dm Re: Szpital Wojskowy - ortopedia 15.06.06, 12:42
          Ja może nie przestrzegam przed szpitalem wojskowym, ale proponuję psychicznie
          się przygotować. Warunki rzeczywiście są fatalne. Z kąpaniem się na innych
          oddziałach to niestety prawda. Może wychodzili z tego założenia, ze skoro
          większość pacjentów leży i w ogóle nie wstaje to natryski są niepotrzebne? W
          każdym razie w tym momencie właśnie trwa tam remont. Pokoje będą 2-3 osobowe z
          łazienkami ;o) Miałam znieczulenie w okolice nerwów, kłucia w pachwinę i
          pośladek. Jest to dobra metoda, jednak pod koniec artroskopii czułam ból w
          dolnej części kolana, pomomo, że w trakcie podawania znieczulenia
          współpracowałam z lekarzem. Jest to chyba lepsze niż w kręgosłup, ponieważ
          babki z sali bardzo narzekały potem na ból w okolicach podania znieczulenia.
          W większości pielęgniarki są niemiłe,bo przepracowane. Niektóre trochę kultury
          osobistej mogłyby się poduczyć.
          Ogólnie nie polecam właśnie ze względu na kontakt personelu z pacjentem i
          niemożność dowiedzenia się czegokolwiek.
    • czarna_rozpacz w ramach NFZ juz nie ma dobrych ortopedow... 31.05.06, 22:37
      :(
    • Gość: s Re: DOBRY ortopeda we Wrocku w ramach NFZ ? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 01.06.06, 13:39
      Morasiewicz Leszek
      • Gość: REN Re: DOBRY ortopeda we Wrocku w ramach NFZ ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.06, 19:51
        DR DRAGAN PRACOWAL NA MAJA NA ORTOPEDII JESZCZE ROK TEMU TERAZ NIEWIEM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka