Dodaj do ulubionych

Zaułek Smaków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 17:23
Czy wiecie co dalej z tą knajpą? Jedne źródła donosza, ze likwidacja, a na lokalu kartka, ze remont. Strasznie Szkoda by było. Rozmarynu nie żałuję, ale Zaułek był fajny.
Obserwuj wątek
    • wilson05 Re: Zaułek Smaków 04.09.11, 20:03
      Sam Zaułek twierdzi, że się zlikwidował:
      www.facebook.com/pages/Zau%C5%82ek-Smak%C3%B3w/160753403964506?sk=wall
      Może to być marketingowa zmyła i po remoncie otworzą ponownie, ale raczej wątpię
    • Gość: wój Re: Zaułek Smaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 19:10
      A ja jakoś bez żalu, może przez ostatnie 3 lata się poprawili, przestałem dawać im szansę. Widać było, że na kuchnię nie bardzo jest pomysł – włoska dla pieniędzy, węgierska bo tak naprawdę właściciele ją lubią (gorzej z klientami), i zrobił się przybytek na przyjęcia komunijne.

Za właścicielką parkującą regularnie na przejściu dla pieszych też nie będę tęsknił.
      I ciekawe, czy z to prawda z samowolą budowlaną…

Chociaż – jak czasem zimą rozpalili rano piec i cała ta mieszanka dymu i zapachów poszła mi prosto do okna w kuchni… paaaanie, poezja to była. Poważnie.
    • Gość: wój Re: Zaułek Smaków IP: *.acn.waw.pl 11.09.11, 13:09
      Coś tam się w piątek ruszyło, chyba z nowym właścicielem, bo poprzedni na FB zapowiada reaktywację na Mokotowie.
      Był ktoś już może? Coś ciekawego w karcie, czy nadal polska „zdrowa” i oryginalna kuchnia?
    • Gość: 666 Re: Zaułek Smaków IP: 178.73.48.* 11.09.11, 15:23
      A co z Rozmarynem, też się likwiduje?
      • wilson05 Re: Zaułek Smaków 11.09.11, 23:14
        W dawnym Zaułku wg informacji od obsługi: "kucharz ten sam, karta ta sama, inny właściciel".
        A w miejscu Rozmaryna jest teraz pusty lokal z napisem "do wynajęcia".
        • Gość: Ola Re: Zaułek Smaków IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 10:52
          No to ciekawe, czy ten nowy właściciel wie, że działa w samowolce budowlanej właścicieli budynku i jeśli wie, to co sobie myśli?
          • fmp2 Zaułek i Zaułek Smaków 12.09.11, 19:47
            Faktycznie knajpa się otworzyła. Na razie karta ta sama, tyle, że bez wina. Nazywa się Zaułek. Czynna od 12 - nie ma śniadań. Ale obsługa stara i po części nowa twierdzi, że to początki. Nowa włascicielka prowadzi jeszcze knajpę Ferajna - chyba to jest knajpa na Woli - jesli dobrze myślę to ta opisana przez Nowaka cjg.gazeta.pl/CJG_Warszawa/1,104435,9827274,Nowa_knajpa_obok_Hiltona__Sciema_czy_szacuneczek_.html

Stary Zaułek faktycznie w październiku otworzy się na Mokotowie.
        • mrowkojad2 Re: Zaułek Smaków 13.09.11, 11:17
          No i dobrze, że ten Rozmaryn w końcu padł - ohydne jedzenie, kelnerki siedzące w pustej knajpie i wielce niezadowolone, że przyszedł klient i muszą wstać, żeby go obsłużyć.
    • Gość: Larry Re: Zaułek Smaków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.12, 18:49
      Witam, z przyjemnością informuję iż Zaułek Smaków ponownie został otwarty na ul. Felińskiego 52. Pozdrawiam i zapraszamy do odwiedzin:)
      • Gość: Maruda Re: Zaułek Smaków IP: 195.205.254.* 12.04.12, 11:27
        To miło wiedzieć ale czy udało sie naprawić piec? Bo ostatnio (ok 2 tygodni emu) nie działał....

No i czy pasta z kurkami dalej jest z borowikami??

• Gość: fmp2 Re: Zaułek Smaków - reaktywancja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 22:11
          Dziwna to sprawa - był - znikł, a raczej zamienił się w Zaułek - a teraz powraca. Niby kucharze zostali i obsługa, a jednak zniknęli skoro teraz podobno powrócili. Może powinien zmienić nazwe na Tajemniczy Zaułek.
          Ciekawe czy powrócą boskie faworki ze szczupaka. Wina z Portiusa tylko żal, ale może inne węgierskie też będzie dobre. A co ze śniadaniami?
          • Gość: niespodzianki Re: Zaułek Smaków - reaktywancja IP: 212.160.91.* 13.04.12, 11:04
            kiedyś w moim makaronie znalazłam dłuugiego włosa. Obsługa zachowała się ok. - za ledwo uszczkniete danie nie płaciłam, ale niechęć do tego miejsca pozostała.
    • Gość: miś Re: Zaułek Smaków IP: 217.153.76.* 21.05.12, 09:42
      Zaułek Smaków miał siedzibę przez jakiś czas na Mokotowie. Myślę, że restauracja nie cieszyła się tam powodzeniem ze względu na niski poziom w porównaniu do mokotowskich knajp. Żoliborz nadal nie ma zbyt dużego zaplecza gastronomicznego (w szczególności Żoliborz Urzędniczy), a i klientela jest chyba mniej wybredna. Na początku Zaułek Smaków był OK. Teraz (chyba przez rosnącą pazerność zarządzających) nawet pizze, które kiedyś były rewelacyjne, są bardziej niż przeciętne i baardzo ubogie. Zdecydowanie nie polecam.
      • Gość: wój Re: Zaułek Smaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 12:27
        Poziom zdecydowanie bliżej stołówkowego, ale z wesel i komunii się utrzyma. Fakt, że klientela w okolicy niezbyt wymagająca.

Ja się cieszę, że przez okres wygnania na Mokotów właściciele opanowali trudną sztukę parkowania swoich samochodów nie na chodnikach, przejściach dla pieszych i wyjazdach z posesji. Chociaż straż miejska pewnie mniej, bo mieli łatwy zarobek, jeśli pofatygowali się w te strony.
        • Gość: Rewe Nieuczciwi i pazerni IP: *.home.aster.pl 22.05.12, 08:28
          Za pośrednictwem gruppona nasprzedawali kuponów. Stwierdzili że im się nie opłaca i wydymali klientów. Zmienili nazwę z Zaułka na "Zaułek smaków" i kuponów nie realizują. Dobrze, że gruppon jest uczciwy i zwraca kasę. Miałem ochotę na pizzę z pieca. Po takim numerze wolę na takową np. do Gdańska jechać niż dać tym leszczom zarobić. Najlepiej, żeby poszli z torbami.
          • larson Re: Nieuczciwi i pazerni 22.05.12, 10:14
            rzucasz oskarżeniami a nie wiesz o czym piszesz.

Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak 'gruppon'. Jest Groupon. A Zaułek był akurat na Gruperze. Ale to szczegół.

Po drugie i ważniejsze : dostawca usługi z Grupera dostaje kasę dopiero jak zrealizujesz transakcję. Do tej pory pieniądze leżą u Grupera. Więc po pierwsze nie dostali z niewykorzystanych kuponów ani grosza a po drugie Gruper łaski nie robi że pieniądze zwraca, bo kasa leżała u nich na koncie i procentowała a oddali ci zapewne bez odsetek. No to kto wydymał kogo?
            • Gość: Rewe Re: Nieuczciwi i pazerni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.12, 12:16
              Wiem o czym piszę. Sprzedawali kupony (nieistotne: gruper, sruper,kuponik, happyday czy inne) i się z tego nie wywiązali. Mogli zastanowić się wczesniej czy im się to kalkuluje a nie w prymitywny sposob zmieniać nazwę lokalu. Nie interesuje mnie to czy dostali kasę od grupera czy nie. Ważne jest, że ktoś kupił kupony, zaplanował sobie wizytę na konkretny dzień - dzwoni w sprawie rezerwacji a tu kiszka.
              ps.
              Inne wpisy też swiadczą o tym, że własciciele sa pazerni na kasę. Gorsza jakość potraw, mniej skladników itp. Za rok będzie to "Przytułek smaków". O ile w ogóle coś będzie........
    • Gość: masterpm Zaułek Smaków IP: *.radom.pilicka.pl 20.09.12, 10:54
      Witam. Ostatnio zauważyłem ofertę na citeam na obiad lub kolację dla dwojga w Zaułku Smaków. W związku z tym mam pytanie, czy warto z tej oferty skorzystać, mam na myśli, czy jakość tego lokalu i serwowanych przez niego dań jest aż tak niska, jak to widuje się w wielu forach internetowych? Czy ktoś z osób odwiedzających ten lokal jest w stanie się na ten temat wypowiedzieć?
      Pozdrawiam,
      • wrzesniowamama07 Re: Zaułek Smaków 21.09.12, 12:29
        Mojemu dziecku smakuje tam pizza. Mieli kilka fajnych makaronów. I tyle mogę powiedzieć dobrego. O jakości kuchni i pomyśle właścicieli na knajpę świadczy chyba dobitnie to, że na przełomie lipca i sierpnia na pytanie o kurki (obecne w kartach wielu lokali od czerwca) usłyszałam, że na razie nie sezon, kurki są drogie i jak będzie sezon to będą. Były, pod koniec sierpnia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka