Gość: M2 Re: M1 - jestem za IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.07, 20:09 Ja też. M1 jako rakieta naprowadzajaca typu głupota kontra głupota udowodniła swoja przydatość juz wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts Re: M1 - jestem za IP: *.ztpnet.pl 11.01.07, 21:29 o projekt nowego centrum hadlowego się rozchodzi gamoniu przy Trasie Północ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M2 Re: M1 - jestem za IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.07, 21:55 Bo toż to głupota. Przecież pisze że to głupota. Może jeszcze metro tam poprowadzisz? Z Pomorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
iris27 Re: M1 - jestem za 11.01.07, 22:05 M1 w Zielonej,tak sie przyjmie jak to Makro na Spalonym lesie,cała Zielona jest jak to M1.Do "koszalina " ten pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasson Re: M1 - jestem za IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.01.07, 00:25 a skad takie info kolego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasson Re: M1 - jestem za IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.01.07, 00:37 okej znalazlem... M1 przy Trasie Północnej Na razie przy Trasie Północnej jest las, może będzie duże centrum handlowe. Zielonej Górze pilnie potrzebne są pieniądze – potrzeb jest wiele począwszy od basenu, poprzez halę widowiskowo-sportową po fundusze na remont Palmiarni. Kołem ratunkowym może być sprzedaż gruntów – w tym przypadku pod centrum handlowe M1. Prezydent Zielonej Góry Janusz Kubicki rozpoczął rozmowy z przedstawicielami inwestora, który do miasta zgłaszał się już przed wyborami i niezależnie od ich wyników chciał budować. Z naszych informacji wynika, że za teren przy Trasie Północnej władze Zielonej Góry mogą dostać nawet 30 milionów złotych. Na basen, halę i remont Palmiarni miasto potrzebuje nawet 100 milionów złotych więc same cięcia budżetowe nie wystarczą. Zanim jednak dojdzie do sprzedaży gruntu władze Zielonej Góry chcą wykonać analizę oddziaływania takiego centrum na lokalny biznes. Ale wiele do powiedzenia będą mieli radni, którzy już teraz mówią o zaplanowanym działaniu władz, zaplanowanym ze względu na inną inwestycję a dokładniej – jak mówi Jacek Budziński z PiSu – ma to być pretekst do umożliwienia budowy innego centrum – za Auchan. M1 to centra handlowe, w których mieszczą się galerie handlowe oraz hipermarkety – Real, MediaMarkt czy Praktiker. Sławomir Pawlak kablowka.zgora.pl Odpowiedz Link Zgłoś