Dodaj do ulubionych

Doktor Mengela?

20.06.06, 08:18
W TV wczoraj pokazano wrocławskiego ginekologa Wilczyńskiego.
To co ten facet wyprawiał to tylko uczeń Megele mógł wymyślić .
Kryli go inni lekarze głównie z Izby /lekarskiej.
Potwierdza to moją opinię o mafijności tego śodowiska . Dwoje lekrzy , którzy
zgłosili fakt bandyckiego procederu zagrożono odebraniem prawo wykonywania
zawodu !!!
Oto sztuczki wrocławskiego Mengele gnekologii:
- pełna narkoza w gabinecie prywatnym bez anestezjologa
- wykrywanie nowotworów u zdrowych kobiet i poddawanie ich natychmiastowym
operacjom (dziesiatki kobiet)
- poddawanie narkozie kobiet w zaawansowanej ciąży
- usuwanie guzów , których nigdy nie było
- presja , zagrożenie zdrowia , wpłwanie na kobiety , które się wahały czy
poddać się operacji, wytwarzanie psychozy zagrożenia życia.
- podkładanie usuniętej tkanki przyniesionej ze szpitala
itd.itp.
Jeśli go nie posadzą ...
Lekarze przestańcie być mafią!
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Założę się 20.06.06, 10:31
      Założę się, że koledzy nie pozbawią go prawa do wykonywania zawodu. Jak do tej pory pozbawili tego prawa chyba tylko jednego lekarza.
      Dostanie naganę i nadal będzie "leczyć".
      • Gość: stefanox Re: Założę się IP: *.wroclaw.mm.pl 20.06.06, 12:14
        Wyobrażam sobie panie podczas zabiegu leżące na fotelu , a obok pan doktor z
        gazetą i kanapką w ręce czeka , aż pacjentka się obudzi by przed jej oczami
        wyczarować jakiś pobrany wycinek ciała made in szpital publiczny .
        Lekarze dziesiątkami lat będą musieli pracować nad poprawą swojego wizerunku .
        Brawo doktory , może w końcu skoro brak Wam sumienia to ruszycie głową , że to
        się dla wszystkich nie opłaca.
      • Gość: Ava Allen Re: Założę się IP: *.wroclaw.mm.pl 20.06.06, 21:15
        Myślę, że i tak będzie. Niestety.... ale po tym reportażu nie wiem, czy
        jakakolwiek kobieta do niego pójdzie. Z tej strony facet już jest skończony.
        Chciaż jego zdolności psychomanipulacyjne na pacjentkach to niestety wyższa
        szkoła jazdy. Uwierzcie mi... gość działa jak guru w jakiejś sekcie...tak
        dobiera słowa, że pokładasz w nim totalne zaufanie. I robi to z perfidią. Gnój
        i tyle.
    • Gość: smutna Re: Doktor Mengela? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.06.06, 13:47
      Czy jest możliwość sprawdzenia po czasie czy diagnoza była prawidłowa (niestety
      ta bardzo zła)? Marzy mi się, aby być w roli oszukanej.
    • danade Re: Doktor Mengela? 20.06.06, 14:40
      Kryli go inni lekarze ale, z tego co słyszłam w tym programie, z Akademii
      Medycznej. Nie z Izby Lekarskiej!!
      "Posadzenie" kogokolwiek nie zależy od lekarzy. To rola prokuratury.
      Lekarze - mafia? Jeśli to prawda o tym doktorze to nie ma co go bronić. Ale
      oskarżanie całego środowiska jest po prostu nie fair. Dzisiaj złapano pijanego
      kierowcę ciężarówki, 3 promile. Czy podniosło się larum - banda pijaków
      zarabiających po 3-4 tys. rozbija się po autostradach? Nie. Nie podano inicjałów
      tego kierowcy. A przecież - świadomie, bo nikt mu wódy rurą do gardła nie wlewał
      -zagrażał innym ludziom. Nie bronię ginekologa. Jak niewinny, to obroni się sam.
      Ale naprawdę, jeśli nie dojdzie z jednej strony do "uzdrowienia" służby
      (właśnie, czemu "służby"? drugi sort?) zdrowia a z drugiej strony do uzdrowienia
      stosunku ludzi do przedstawicieli tego zawodu "w ogólności" - to za 10, 15, 20
      lat nikt z nas, młodych lekarzy, tu nie zostanie. Już wyjechał co bodajże 8
      anestezjolog, co 10 chirurg. Także po to, żeby zarabiać w godziwych warunkach. W
      warunkach, w których pacjent nie pluje w twarz na wejściu. Żeby na Izbach
      Przyjęć było jak u fryzjera czy w sklepie! "Dzień dobry" a nie "gdzie ten
      ch...rny lekarz" (bo naprawdę, może akurat operować - taki system). To zależy
      nie tylko od pracowników Izb, ale także od kultury pacjentów, ich stosunku do
      pielęgniarek, lekarzy. Ech, błędne koło...
      • Gość: j.w. Re: Doktor Mengela? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.06.06, 15:39
        Czy jeśli ktoś mało zarabia to ma prawo krzywdzić innych?
        Nikt nie ma zamiaru wyrażać złego zdania na temat innych lekarzy, piszemy na
        temat konkretnej osoby i sytuacji, co do której pięknie się ustosunkował pan
        prof. Wojnar (chyba nie pomyliłam nazwiska). Ale Ty wyraźnie masz jakiś
        kompleks? czy może uderz w stół a nożyce się odezwą.

Nie myl wątków piszemy o przestępstwie, a nie o zarobkach, które w naszym kraju
        są po prostu śmiesznie niskie, o czym wszyscy wiedzą i oczywiste jest, że
        lekarze, pielęgniarki, inżynierowie oraz inne grupy społeczne powinni zarabiać
        dużo, dużo więcej, ale to nie ten temat, spłyciłeś problem życia ludzkiego
        zamieniając go na drobne.
        A gdzie się podziała moralność, zwykła ludzka wrażliwość?
        Jak tylko porusza się jakąś patologię wśród lekarzy to zaraz odzywa się jakiś
        głos i tłumaczy to niskimi zarobkami, wy chyba nie jesteście w stanie pojąć
        problemu, nie rozumiesz powagi sytuacji tylko kasa, kasa, kasa.
        Ech jak Ty masz takie podejście do ludzi to może faktycznie jedź do tej Anglii
        lub gdzieś gdzie będziesz miał tą swoją wymarzoną kasę.
        • Gość: Ava Allen 2 linki do tematu... IP: *.wroclaw.mm.pl 20.06.06, 15:47
          temat został już bardzo rozdmuchany na forum zdrowie kobiet na GW. Jak ktoś
          chce coś więcej poczytać, to zapraszam tam. Co te kobiety piszą, to naprawdę
          jakiś koszmar. Oraz link do reportarzu, jeśli ktoś go nie widział na żywo.

uwaga.onet.pl/1342656,archiwum.html
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=43852650&a=43852650
          • Gość: xy Rektor AM milczy a etyka to historia medycyny IP: 139.48.154.* 20.06.06, 16:28
            Czy taki lekarz wychowuje nowe pokolenia lekarzy?
            On jest pracownikiem AM.
        • Gość: danade Re: Doktor Mengela? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.06.06, 22:08
          Odniosłam się do tego:
          "Jeśli go nie posadzą ...
          Lekarze przestańcie być mafią!"
          i nie napisałam ani słowa o kasie. To po prostu nie rola lekarzy "posadzić". A
          prokurator potrzebuje zauważenia i zgłoszenia problemu, czego nikt przed
          telewizją nie zrobił. Lekarze z programu wiedzieli nie o krzywdzeniu pacjentek
          tylko o oszustwie w habilitacji, która nie doszła do skutku.
          Lekarze to nie "mafia". Istnieją nienormalne-niemoralne układy, siedzi w nich
          może 10% lekarzy. Pozostałe 90% jest za nich opluwane przez media, przez
          pacjentów, przez nie-lekarzy. Do tego często zawodowa przyszłość tych uczciwych
          zależy od tych z układów. I to jest chore i frustrujące. Z góry po głowie, z
          boku w d..ę, to wyjeżdżamy i tyle.
          Jeśli facet tak robił, to nic go nie tłumaczy - to też napisałam.
          Nieustannie zdrowia życzę
    • Gość: stefanox Re: Doktor Mengela? IP: *.wroclaw.mm.pl 20.06.06, 18:11
      proszę mlodych czy starych lekarzy nie róbcie z nas idiotów , doicie nas jak
      krowy dojne i opowiadacie bajeczki .
      My mozemy Wam opowiedzieć dramaty , a nie bajeczki .
      Chcecie wyjeźdzać , bye,bye.
      Macie pokręconą mentalność . Ile mam Wam płacić by moje zycie i zdrowie
      stanowiło dla Was wartość ?
      Oczywiście w Boże Narodzenie dzielicie się bogobojnie opłatkiem ? Hieny.
      ps.
      dziękuję tym normalnym lekaerzom , ale jesli nie przerwiecie zmowy milczenia to
      będziecie współwinni.
      W środowisku lekarskim Wrocławia dr. Wilczyński miał opinię tego co cyt;"z
      kamienia pieniądze wyciśnie". Już wiemy jakimi metodami.
    • Gość: kotbehemot Re: Doktor Mengela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:16
      > Potwierdza to moją opinię o mafijności tego śodowiska .
      > Lekarze przestańcie być mafią!

Nie powinieneś osądzać całego środowiska na podstawie poczynań niektórych.
      Polacy potrafią być jedynie radykalni w swoich poglądach, a przecież nic nie
      jest czarne ani białę.

Coś takiego powinno skończyć się dożywociem dla lekarza, natomiast smutne jest
      to, ze różnego rodzaju prymitywy będą przez jednego bandytę (powyższy lekarz)
      widzieć bandytę w każdym lekarzu. W tym środowisku jest mnóstwo ludzi, którzy
      dają z siebie wszystko, zeby leczyć - i to za psie pieniądze.
      • Gość: stefanox Re: Doktor Mengela? IP: *.wroclaw.mm.pl 20.06.06, 18:21
        a Ty znowu o psich pieniądzach .
        Zrezygnuj , sprzedawcy zarabiają więcej , otwórz kiosk z warzywami itd.
        nie wiedzieliście jakie są realia ?
        Może założyliście , że system jest do d.py , ale bokami można zarobić na
        miecia ? Jak to było przy wyborze studiów / Tatuś kazał ?
        • Gość: jijo Re: Doktor Mengela? IP: *.e-wro.net.pl 20.06.06, 18:32
          Do stefanox: najpierw się zastanów co piszesz, bo piszesz głupoty
        • Gość: kotbehemot Re: Doktor Mengela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:35
          pisząc poprzedni post, zastanawialem sie, czy słowo prymityw nie będzie zbyt
          dosadne - ale czytając odpowiedz upewniłem sie, ze nie...

Widać, po tym, co piszesz, ze nie masz zielonego pojęcia jakie są realia "z
          drugiej strony". Oczywiscie - jest częśc lekarzy, którzy mogą sie dorobic - ale
          to tylko niektore profesje (okulista, dentysta, chirurg plastyczny itp) oraz
          pojedyncze, zazwyczaj wybitne jednostki (np kilku kardiologów we Wroclawiu, z
          tytułem profesorskim). A cala reszta nie zarabia więcej niż cala budżetówka. Co
          więcej - taki za przeproszeniem nauczyciel - pracuje 2x mniej (pół zycia
          wakacji), odpowiedzialnosc niewielka i do tego status społeczny jeszcze
          jako-taki ma. Z kolei lekarze są teraz mieszani z błotem, zarabiają niewiele
          więcej (jeśli nie mniej), uczyc się muszą całe zycie, a do tego spoczywa na nich
          odpowiedzialnosc za ludzkie zdrowie i zycie.
      • Gość: j.w. Re: Doktor Mengela? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.06.06, 18:24
        100-200 zł za wizytę 10 min., to mało?
        Na ubezpieczenie to można leczyć chyba tylko lekkie przeziębienie, aby się
        powiodło.
        • Gość: na zimno 50 Euro za 10 min, no tak ... ciekawe IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.06.06, 18:47
          Nawet w Niemczech za taka porade byloby to duzo.
          Bo co mozna w 10 minut zdiagnozowac bez badan dodatkowych.

Lekarze stworzyli sobie w Polsce ELDORADO lewych zarobkow
          nie znane w innych krajach, gdzie izby skarbowe ( np. Finanzamt )dzialaja
          normalnie. Tu w RFN nikt nie odwazylby sie brac systematycznie na lewo
          takich pieniedzy. To bylby pewny koniec zawodowej kariery takiego lekarza.

• Gość: Ava Allen Kocie, Stafanox... IP: *.wroclaw.mm.pl 20.06.06, 21:04
            Stefanox, Kocie... szanuje wasze rozważania filozoficzne o realiach zarobków w
            naszej służbie zdrowia... ale zaczyna się z waszej strony typowe, męskie
            chrzanienie od rzeczy. Mamy tu konkretny przykład lekarza, który to, co zrobił
            kobietom prawie żaden z Was nie jest w stanie sobie nawet wyobrazić. Takim
            gadaniem tylko doprowadzacie nas, byłe jego pacjentki do białej gorączki.

O ile dobrze kojarze nick kocie... to chyba kończysz prawo. ( jesli mylę nick,
            to z góry przepraszam) ... a nas, kobiety nie obchodzi w tej chwili kto ile
            zarabia, kto gdzie wyjeżdża... my chcemy go zniszczyć... tak jak on zniszczył
            nasze zdrowie, psychikę, a w niektórych przypadkach nawet zagroził życie
            naszych dzieci.
            Jeżeli macie jakieś rady w tej kwestii...jak gościa pozwać, jak przedstawić
            dowody, które on bardzo cwanie za sobą zacierał.. to prosze, piszcie.

Reszte sobie odpuście. Po ludzku proszę.
            • ja07 Re: Kocie, Stafanox... 20.06.06, 21:21
              A co w tym takiego trudnego?
              Zbierzcie się wszystkie pokrzywdzone przez tego bydlaka i znajdźcie dobrego
              prawnika, który będzie chciał sprawę poprowadzić.Może niekoniecznie z Wrocławia,
              może zrobi to pro bono, bo takiemu sukinsynowi trzeba złamać karierę na zawsze.
              Prawnicy tez mają matki, żony i córki!
              Im Was więcej, tym więcej dowodów.Zawiadomić prokuraturę, media, wytoczyć
              procesy i przypilnować żeby bydlę zostało wykończone.
              Jeśli świat medyczny stanie za tym bydlakiem, nagłośnić to jak tylko się da.
              Poza tym piętnować we wszystkich możliwych mediach i na wszystkie możliwe
              sposoby! Do upadłego, do skazania!!!

Nie potępiajcie w czambuł całego środowiska medycznego, bo robicie krzywdę wielu
              porządnym ludziom.Tutaj nie ma specjalnej filozofii.Za tym sukinsynem staną
              tylko tacy sami jak on selekcja będzie naturalna.

I dla założyciela wątku prośba, dla porządku, dr MENGELE(bez obrazy)
              • marek.ditel PiS chciał kary śmierci 20.06.06, 21:48
                PiS chciał kary śmierci, myśle , że jest duża szansa, że teraz kara śmierci
                zostanie wprowadzona.
                Co do "lekarza" , ja to sobie tak wyobrażam.
                Wchodzi do AM czterech funkcjonariuszy Policji.
                Wzywają "lekarza" do opuszczenia budynku AM i udania się z nimi do radiowozu.
                Przed wejściem do AM "ustawiają" "lekarza" przed murem i dają lekarzwi kartke
                do przeczytania.
                Gdy "lekarz" czyta wyrok, funkcjonariusz Policji wyciąga pistolet i oddaje 3
                strzały w klatke piersiową "lekarza".
                Funkcjonariusze Policji wchodza do radiowozu i odjezdzaja.
                • Gość: Ava Allen Re: PiS chciał kary śmierci IP: *.wroclaw.mm.pl 20.06.06, 21:55
                  Na czarny humor mnie naszło. Nie w klatkę piersiową... ja bym celowała niżej.
                  • Gość: autodafe Re: PiS chciał kary śmierci IP: *.chello.pl 20.06.06, 22:11
                    coś klementa nie widzę obrońcy lekarzy maści wszelakiej.
                    • Gość: Ava Allen Re: PiS chciał kary śmierci IP: *.wroclaw.mm.pl 20.06.06, 22:32
                      Obrońców? Mój obecny lekarz jest rewelacyjny, ze świeczką takiego szukać... z
                      resztą na forum GW Zdrowie Kobiet jest tzw "Biała lista" lekarzy. "Czarną
                      listę" też znajdziecie.
                      Ale myślę, że każdy zdrowo myślący człowiek wie, że 1 doktor Wilczyński to
                      jeszcze nie wszyscy lekarze.
                      Ale bronienie środowiska lekarskiego przy takim temacie wzbudza automatycznie
                      wrażenie, że jednocześnie bronimy doktora W. i jego kolegów z AM.Taka już nasza
                      psychika.
                      • Gość: L Re: PiS chciał kary śmierci IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.06, 21:31
                      • Gość: L Re: PiS chciał kary śmierci IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.06, 21:37
                        Z tymi listami czarną i białą to ostrożnie, doktory bardzo dobrze je znają,
                        starają się tam robić czarny PR konkurencji, często takiej co próbuje właśnie
                        napiętnowac nieprawidłowości w środowisku albo wychwalają samych siebie. Poza
                        tym jest tam oczywiście wiele autentycznych wpisów pacjentek.
                        • Gość: jj Biała lista lekarzy? - dopiszcie Wilczyńskego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:23
                          Co Wy na to?
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=254694&a=284237
                          • Gość: zorro Re: Biała lista lekarzy? - dopiszcie Wilczyńskego IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.07.06, 23:42
                            no tak, ale wpis z 2001 - może jezszcze nikt nie byl "oświecony"??????
                            • Gość: kotbelemot Re: Biała lista lekarzy? - dopiszcie Wilczyńskego IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.07.06, 22:40
                              i co ....juz wam przeszło>//////??????
                              • Gość: xy Biała lista lekarzy A.M.- dopiszcie Wilczyńskego IP: 139.48.209.* 07.07.06, 04:49
                                Oni nie maja prawa uczyc na Akademii Medycznej.
                                • Gość: garcia Re: Biała lista lekarzy A.M.- dopiszcie Wilczyńs IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.07.06, 21:58
                                  ale będa uczyć - bo to jedna sitwa - a BAJABONGO prowadzi gabinet na ul.Miarki
                                  i ma sie dobrze..
            • Gość: kotbehemot Pełna zgoda (ale) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 23:35
              Pełna zgoda!
              Ktoś, kto dopuszcza się czegoś takiego - łamie przysięge lekarską i dla
              pieniedzy potrafi się zniżyć do najniższego poziomu moralnego - zasługuje na
              karę dożywocia. I tyczy się to zarówno tego "lekarza", jak i "łowców skór" itp.
              Chodzi mi tylko o to, ze teraz trwa nagonka na WSZYSTKICH lekarzy, podczas gdy
              większosc z nich to uczciwi ludzie, a niewielka grupa robi im złą sławę.
              • ja07 Re: Pełna zgoda (ale) 21.06.06, 09:40
                Sorry kocie ale ta grupa, która robi złą robotę lekarzom jest wielka.I w tym
                problem.Jest wielka i zazwyczaj na wysokich stanowiskach.
                Pomijam korupcjogenną kwestię żenujących zarobków dla lekarzy, bo to dotyczy
                wielu grup zawodowych gdzie kwalifikacje, umiejętności i status powinien
                przekładać się na gratyfikację finansową a tak nie jest.Nie ma potrzeby wałkować
                tysięczny raz, której grupie zawodowej i za co należy się a której nie,
                odpowiednie wynagrodzenie.Każdy ma swoje racje.
                Jedno jest ważne-lekarz ma szczególny status i jest to jeden z zawodów gdzie
                moralność, etyka i zaufanie to podstawa.Spotkałam w swoim życiu wielu prawych
                lekarzy i dlatego stanęłam w obronie tych, którzy ciężko i uczciwie pracują.
                Niestety spotkałam na swojej drodze bardzo wielu konowałów i bezczelnych
                cwaniaków, którzy już dawno powinni być wykluczeni z wykonywania zawodu, a mają
                się świetnie przy milczącej zgodzie swojego środowiska.
                Dlatego stoję na stanowisku, że taki przypadek jak tego pseudo lekarza, którego
                nazwiska nawet nie wymienię bo się brzydzę, powinien z wielkim hukiem trafić do
                mediów i na salę sądową.
                A może zainteresować tym w sposób szczególny ministra Ziobro:)
          • Gość: bea Re: 50 Euro za 10 min, no tak ... ciekawe IP: *.magma-net.pl 25.06.06, 02:29
            To nieprawda, 50 euro to nie wiele. Porady wykwalifikowanych specjalistów (nie
            mówię o lekarzach rodzinnych, i bez specjalizacji) rozpoczynają się od wyższych
            stawek. np. endykrynolog ok. 300 euro.
            • Gość: j.w Re: 50 Euro za 10 min, no tak ... ciekawe IP: *.kom / *.os1.kn.pl 29.06.06, 14:14
              > To nieprawda, 50 euro to nie wiele. Porady wykwalifikowanych specjalistów
              (nie
              > mówię o lekarzach rodzinnych, i bez specjalizacji) rozpoczynają się od
              wyższych
              >
              > stawek. np. endykrynolog ok. 300 euro.

No, ale my żyjemy w Polsce i nie tylko lekarze są nabijani w butelkę inni
              również pracują za psie pieniądze, więc nierealne stawki za wizytę to jest
              niczym innym jak wykorzystywanie sytuacji, w jakiej znalazł się człowiek -
              pacjent, zachowujecie się niczym mechanik samochodowy, więc nie dziwcie się, że
              ludzie naciągani tak Was traktują.

Zapomniałaś dodać, że te pieniądze są pokrywane ze składek.
    • Gość: stefanox Re: Doktor Mengela? IP: *.wroclaw.mm.pl 20.06.06, 23:14
      ja już nie wiem co mam pisać i jak zołniersko by lekarze zaczeli mysleć .
      chyba muszą faktycznie wyjechac .
      oto jak funkcjonuje lekarz .
      -pracuje w szpitalu za psie pieniądze bo chce utymac sie w kontakcie z chorymi
      z powodu praktyki oraz pozyskania nowycprywatnych pacjentów
      -prowadzi prywatn praktykę zgłoszoną np. 2 dni w tygodniu po 2 godziny za co
      płaci podatek
      - przyjmuje prywatnie codziennie około 5 do 8 godzin
      - nie wystawia rachunków
      - zapytaj o cennik , nie mają nigdzie !!!
      - za każdą wzytę , nawet kontrolną pobirają normalną stawkę , niich nie
      ogranicza
      - wypisanie recepty kosztuje jak wizyta
      do tego dochodzą kryminogenne kontakty z firmami famaceutycznymi.
      Ci lekarze kwalifikują się do pierdla (przepraszam ; do więzienia).
      Oczywiście to głównie Ci co nie płacą podatków najgłośniej krzyczą o kiepskich
      szkołach i niefinansowanej policji.
      Doprawdy ...
      • Gość: bea Re: Doktor Mengela? IP: *.magma-net.pl 24.06.06, 20:50
        W tym co piszesz spopro racji.
    • brzoza36 Re: Doktor Mengela? 20.06.06, 23:40
      ależ ja napisałem poprawnie , tam jest ?
      Odpowiadając na posty muszę wyrazić smutek , który opanował moje serce po
      przeczytniu odpowiedzi lekarzy , nierefomowalni.
    • ras_ajri Re: Doktor Mengela? 21.06.06, 10:50
      Nie przesadzaj. Dr Mengele robił lludziom operajce na żywca, swe chore
      eksperymenty (np. strzykiwanie barwników do oczu żeby sprawdzić czy zmienią
      kolor) przeprowadzał NA DZIECIACH żydowskich!!! Dożył chyba 79 lat w brazylii.
      Prawdopodobnie uciekł szczurzą linią zorganizowaną przez watykan.
      • ja07 Re: Doktor Mengela? 21.06.06, 11:23
        Przeprowadzał eksperymenty nie tylko na żydach.Poczytaj sobie inne żródła.Poza
        tym to porównanie jest symboliczne i to Ty przesadzasz.
        • Gość: j.w. Re: Doktor Mengela? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.06.06, 12:53
          dr jak posiedzi w areszcie to zacznie sypać jak wielu trwaldzieli i nadludzi, a
          wtedy dopiero może być interesująco.
          • Gość: stefanox Re: Doktor Mengela? IP: *.wroclaw.mm.pl 21.06.06, 13:33
            Zawód lekarza jest wyjątkowy , szlachetny wśród zawodów , fakt .
            Lekarz może czuć się kimś wyjątkowym , fakt
            Ludzie poddani życiowemu dramatowi w lekarzu , jego wiedzy , jego
            człowieczeństwu widzą ratunek ,rozwiązanie .
            To zawód dla wybranych , zawód zaufania i nadziei.
            Mengele to symbol wynaturzenia w medycynie , stąd w tytule doktor(uczeń)Mengela.
            Takich uczniów jest sporo , my mamy doktora Wilczyńskiego.
            Myślę , że to nie koniec we Wrocławiu jest ich więcej , wystarczy napisać.
            • Gość: j.w. Re: Doktor Mengela? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.06.06, 13:54
              >Takich uczniów jest sporo , my mamy doktora Wilczyńskiego.
              > Myślę , że to nie koniec we Wrocławiu jest ich więcej , wystarczy napisać.

A potem tłumaczyć się w prokuraturze za pomówienie?
              Bez pieniędzy na dobrego adwokata jakie masz szanse na udowodnienie swoich
              racji - zero.
              • Gość: Ava Allen Re: Doktor Mengela? IP: *.wroclaw.mm.pl 21.06.06, 14:40
                I w taki sposób robi się zamknięte koło... lepiej siedzieć cicho, bo będe
                odpowiadać za pomówienie. Nie będziemy siedzieć cicho!!!! Już samym szumem
                można gościowi zepsuć życie tak, że już nigdy, żadna kobieta do niego nie
                pójdzie.
                Ciekawe jak byś zaśpiewał, gdyby jakiś lekarz ci zdiagnozował raka prostaty i
                jako jedyny zrobił zabieg usuwania całej męskości? Siedziałbyś cocho, by "nie
                pomówić"?

Typowe, szowinistyczne bagatelizowanie sprawy.
                • ja07 Re: Doktor Mengela? 21.06.06, 14:57
                  Ava, sorry ale mam wrażenie, że gadasz po próżnicy.Chciałas rady, dostałaś
                  ją.Można oczywiście mnożyć wpisy w nieskończoność.Jak zrozumiałam jesteś jedną z
                  ofiar tego bydlaka.Stowarzyszcie się i wspólnie rozłóżcie koszty procesowe.To
                  będzie odpowiedź na Twój apel o poważne traktowanie sprawy.Po co omawiać skrajny
                  przypadek, który dla każdego myślącego człowieka jest definitywnie negatywny????
                  Trzeba działać i odsunąć go od możliwości wykonywania zawodu.Zamiast atakować
                  męskie genitalia, lepiej powiedz co zrobiłyście żeby ten sukinsyn został
                  wykończony tak jak na to zasłużył?
                  Na szczęście nie stanął na mojej drodze ale gdyby tak było,zamiast pisać apele,
                  doprowadiłabym go do najgorszego pierdla w Polsce!
            • Gość: DO Stefanoxa! Re: Doktor Mengela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 15:16
              Napisać to za mało, trzeba udowodnić! Cała sprawa si e odgrzna sprzed kilku
              miesiecy, kiedy dr W, aresztowano, mam nadzieję, że prokurator pracuje. Dziwne
              byłoby gdyby ten lekarz wobec tak poważnych zarzutów nadal pracował. Co na to
              Izba Lekarska?
              • Gość: stefanox pomówienie? IP: *.wroclaw.mm.pl 21.06.06, 15:30
                demokracja uderzyła komuś do głowy.
                To fakty ! We Wrocławiu jest wiele kobiet , które zdiagnozowane na nowotwór
                poszły do innego lekarza np. Wojtonia i diagnoza była odwrotna . Są zdrowe do
                dziś , dość tych zabaw w piaskownicy . W tym przypadku nie ma wątpliwości.
                To bydle i niech wszyscy wiedzą jak się nazywa .Uratuje to być może czyjeś
                zdrowie albo życie .
                Czy jeśli jakiś warsztat fatalnie reperuje auta to nie wolno mi o tym napisać
                wskazując nazwę ? Chyba oszalałeś, a może robisz w majtki?
                True story;
                pewna pani poszła do Wilczyńskiego. Była w 5 miesiącu ciąży .
                Doktor powiedział ; dziecko ma arytmię , ja pani to usunę.
                Ta pewna pani żyje do dziś , a dziecko jest zdrowe jak ryba.
                • Gość: panie rektorze! Etyczne dno na AM - ginekologia/kryminal IP: 139.48.155.* 21.06.06, 19:40
                  Czy policja ma zaprowadzic porzadek na AM?
                  • Gość: don oedro Re: Etyczne dno na AM - ginekologia/kryminal IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.06.06, 12:21
                    oj DNO...... ale jakie fajne rozmowy "byliśmy na wczasach w Singapurze" ,
                    oczywiście sponsorowanych...........
                • Gość: jaja Re: pomówienie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:20
                  "We Wrocławiu jest wiele kobiet , które zdiagnozowane na nowotwór
                  poszły do innego lekarza np. Wojtonia i diagnoza była odwrotna".

Podawanie nazwiska tego pana w odniesieniu do ideału moralności i fachowości
                  wśród lekarzy ginekologów jest totalnym nieporozumieniem. Fakt, że wystąpił w
                  TVN, jeszcze nie świadczy że taki super z niego gość...
              • Gość: bea Re: Doktor Mengela? IP: *.magma-net.pl 24.06.06, 20:31
              • Gość: bea Inny przypadek IP: *.magma-net.pl 24.06.06, 20:40
                To niestety nie jest jedyny lekarz który pracuje mimo aresztu. Dziś byłam z
                wizyta u koleżanki, kardiologa zresztą, której ,,kolega'' z oddziału był w
                areszcie jakiś czas temu. Miałam okazję Go konsultować, bo dziwnym trafem dr
                się nagle bardzo rozchorował.(sic!) Jakież było moje zdziwienie, jak
                dowiedziałam się dziś, że ów dr dobrze się ma, pracuje w tym samym szpitalu, i
                NIESTETY coraz odważniej stosuje te same praktyki(prowadzące do wyciągnięcia
                kasy od rodziny chorego) co wcześniej. A specjalista z niego ,,jak z koziej
                dupy trąba;)''
                • Gość: clipo Re: Inny przypadek IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.06.06, 07:56
                  a to ci przypadek...........a taki swięty......kolekcjonuje sztukę
    • Gość: bea Jest mi wstyd.......... IP: *.magma-net.pl 24.06.06, 20:25
      Robiłam staż podyplomowy na Jego oddziale przeszło 10 lat temu. Ten człowiek
      nie ma nic wspólnego z etyką lekarską. To co tam się działo jest obrzydliwe.
      Nie widziałam tego (na cale szczęście) w takim wymiarze w rzadnym innym
      wrocławskim szpitalu. Jest mi wstyd, że koledzy moi po fachu potrafią być
      zwykłymi OBŚLIZGŁYMI prostakami, przestępcami(?) może, nie mam dowodów. Kwitły
      tam wartości, którymi się brzydzę. Niestety, uważam, ze w Tej klinice
      ginekologii więcej jest takich osób( co prawda to jest najbardziej jaskrawy
      przypadek). Nie chcę pracować w kraju, gdzie tylko chłodni psychopaci, lub
      osoby z osobowością border-line mają szansę na ''normalne'' życie prywatne,
      zawodowe i satysfakcję finansową. A lekarze nie postępujący jak wyżej
      wymieniony czują się frajerami.
      • kklement Re: Jest mi wstyd.......... 24.06.06, 20:51
        Gość portalu: bea napisał(a):

> przypadek). Nie chcę pracować w kraju, gdzie tylko chłodni psychopaci, lub
        > osoby z osobowością border-line mają szansę na ''normalne'' życie prywatne,
        > zawodowe i satysfakcję finansową

Dziękuję ;)
        • Gość: bea Re: Jest mi wstyd.......... IP: *.magma-net.pl 24.06.06, 20:58
          Nie bierz tego do siebie Krzyś.
        • Gość: bea Re: Jest mi wstyd.......... IP: *.magma-net.pl 24.06.06, 21:03
          Wiem,że jesteś dobrym człowiekiem.
          • kklement Re: Jest mi wstyd.......... 24.06.06, 23:35

> Wiem,że jesteś dobrym człowiekiem.

Żartowałem, Beatko. Wiem, a przynajmniej taką mam nadzieję, że nie mnie miałaś
            na myśli.

A najlepszym człowiekiem pod słońcem jesteś Ty sama.

• Gość: niemagnificencja Re: Jest mi wstyd za rektora AM. IP: 139.48.155.* 24.06.06, 21:26
        Jak tacy ludzie maja prawo uczyc mlodych lekarzy?
        • Gość: bea Re: Jest mi wstyd za rektora AM. IP: *.magma-net.pl 24.06.06, 21:30
          Znam prywatnie rektora. Moim zdaniem to Swietny Gosc( choć z kompleksami).
          • Gość: j.w. Re: Jest mi wstyd za rektora AM. IP: *.kom / *.os1.kn.pl 26.06.06, 12:45

> Znam prywatnie rektora. Moim zdaniem to Swietny Gosc( choć z kompleksami).

Ludzie z kompleksami mają skrzywioną psychikę, choć bardzo starają się to ukryć.
            Tacy mali gracze.

• Gość: don pedro Re: Doktor Mengela? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.06.06, 07:03
      a czy on jeszcze przyjmuje pacjentki - może by tak mały WySTĘP przed
      gabinetem????
      • Gość: adiunkt AM Re: Doktor Mengela? IP: 139.48.149.* 28.06.06, 18:46
        Odebrac mu licencje na prawo wykonywania zawodu.
      • Gość: fg Re: Doktor Mengela? IP: *.e-wro.net.pl 28.06.06, 19:03
        Gość portalu: don pedro napisał(a):

> a czy on jeszcze przyjmuje pacjentki - może by tak mały WySTĘP przed
        > gabinetem????

A gdzie ten gabinet?
    • chrust Jesli to prawda to powinni go pozbawic prawa 28.06.06, 18:52
      wykonywania zawodu. Przez takich jak on na wszystkich forach pluja na lekarzy,
      tak jakby to byla norma a nie patologia.
      lek med.
      • marek.ditel Re: Jesli to prawda to powinni go pozbawic prawa 29.06.06, 13:05
        czy za uśmiercenie kogoś , albo pozbawienie zdrowia , odebranie licencji to
        wystarczająca kara?
        Lekarz , tak jak saper, może się pomylić tylko raz.
        Potem już powinien być..." ś.p.lekarz, niech spoczywa w spokoju"
        • Gość: sucha Re: Jesli to prawda to powinni go pozbawic prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 12:31
          Licencję ? Tylko tyle ?
          Cały ten temat trzeba dać kabaretowi Klaps do zrobienia , będzie następny
          kultowy skecz , a lekarze dostaną apopleksji, tylko kto potem wyleczy w razie
          czego Klapsy ?
          • Gość: don pedro Re: Jesli to prawda to powinni go pozbawic prawa IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.07.06, 19:10
            no i co Wy na to ....cisza???
    • Gość: oko Re: Doktor Mengela? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.07.06, 23:11
      bierzcie go!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: wiola Re: to ja z innej beczki-pozytywna strona? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.06, 10:04
      rodziłam na Kamienskiego - jakos nikt nie pisze co tam sie dzieje....potem
      drugie dziecko rodzilam na Klinikach i gdybym miala wybierac po raz tzreci ;)
      wybrałabym kliniki, leczyłam sie u wielu speców i zadnem nawet Sławy Wrocławia
      nie pomogły mi tak jak ww lekarz - dr W.
      nawet w czasie ciązy sława Wrocławia -nie napisze kto bo po co- dopuściła sie
      zabiedbań gdzie dr W pomógł mi i naprawde nie czułam zeby ciągnąl kase!
      Równiez poprzez zaniedbanie poprzedniego gina mialam u dr.W zabieg oczywiście!
      w "tym sławetnym znieczuleniu" i jakos moj mąż siedzial obok i widzial ze
      doktor PRACUJE!!
      poza tym on nie wykłada na AM...

tak to jest jak ktos cos doda to inni dodadzą jeszze wiecej

oczywiscie nie jestem za tym zeby leczył ktos kto oszukuje,ale lekarzem jest
      naprawde dobrym!
      Przynajmniej ja jestem zadowolona

i jeszcze jedno..jakimś dziwnym trafem ma naprawde zawsze jak jestem u niego
      Full pacjentek...przez co sa opóźnienia ale ja uwazam ze warto
      pozdrawiam
      • Gość: guarana na dobre i na gorsze IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 10.08.06, 15:44
        najpierw oglądacie "na dobre i na złe" a potem oczekujecie od lekarzy cudów,eheh
        zamiast mamlec jęzorem to idźcie do prokuratury lenie!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka