Dodaj do ulubionych

Dutkiewicz wygrywa

29.06.06, 21:20
Ale konkurencję ma w tym snadażu. Jeszcze Heńka spod 7 brakuje
Obserwuj wątek
    • piast9 Re: Dutkiewicz wygrywa 29.06.06, 21:33
      Co mają partie do samorządu lokalnego?
      • Gość: leon_z_reja Dutkiewicz wygrywa tak jak Tusk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 08:18
        Panie Rafale szczęśliwej drogi do Mikstatu!!!
        A magistrackim przydupasom już dziękuję!!!!!!!!!
    • Gość: jan Re: Dutkiewicz wygrywa IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.06.06, 21:42
      Te głosy za: oddanie w obce ręce MPEC,"rozdęcia urzędniczego" w
      Magistracie,Most i drogę w pola irygacyjne/szambo/, wydane pieniądze na Expo i
      inne "mądre" pomysły.Lawirant z niego niezły.
      • Gość: Wrocławski Re: Dutkiewicz wygrywa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 02:08
        Gość portalu: jan napisał(a):

> Te głosy za: oddanie w obce ręce MPEC,"rozdęcia urzędniczego" w
        > Magistracie,Most i drogę w pola irygacyjne/szambo/, wydane pieniądze na Expo
        i
        > inne "mądre" pomysły.Lawirant z niego niezły.

Ty za to jesteś imbecylem janie.
      • almac Re: Dutkiewicz wygrywa 30.06.06, 04:35
        Gość portalu: jan napisał(a):

Most i drogę w pola irygacyjne/szambo/

Zamiast mostu można było oczywiście wybudować za podobne pieniądze drogę PRZEZ
        pola irygacyjne, ale wtedy byś narzekał jeszcze bardziej, w stylu: "po co nam
        droga przez pola irygacyjne/szambo/ jeśli nie ma mostu, Odrę mam przepłynąć
        wpław?"

, wydane pieniądze na Expo

Więc przedstaw inną propyzcję promocji Wrocławia..... Jeśli będzie lepsza to
        może ją się wykorzysta....
    • Gość: kate Re: Dutkiewicz wygrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 21:59
      Taka konkurencja, jacy kandydaci.
    • janek.p co pies czarnecki robi w tym sondazu 29.06.06, 22:08
      chyba nie ma normalnego czlowieka ktory by glosowal na te choragieffke?
    • Gość: Jerry TEN Śliski Nowotarski ?? znowu do koryta !!!!!! IP: *.crowley.pl 29.06.06, 22:08
      Cały Wrocław zna tego gościa o wiecznie wilgotnych łapkach, próbował coś
      kombinować z kolesiem frasyniuczkiem w Wałbrzychu ale go przepedzili, teraz ten
      wieczny nieudacznik i populista pcha się znowu do koryta, bartek daj już spokój
      !! i tak Wrocławianie nie dadzą się nabrać na twoje plewy, poza tym on chyba
      nawet żony nie ma więc to nie po chrześcijańsku i LPR może to wykorzystać w tej
      śmiesznej kampani... heheeeee !
    • pablo_francisko bedzie brudna kampania 29.06.06, 23:30
      i nie pomoze nawet aquapark
    • laziorzymss Ciekawe za co ma to poparcie? 30.06.06, 06:30
      Chyba za to że tak pomyslowo drogi remontuja we Wrocławiu.Wszytsko
      naraz!!!!Grunwald,Kromera,Szczytnicki...jeszcze by sie przedało zamknąc
      kochanowskiego i sienkiewicza to wtedy Dutiewicz będzie miał 99%poparcia....
    • Gość: Elwood Re: Dutkiewicz wygrywa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 07:43
      Dutkiewicz jest ok. Patrzcie co zrobil z naszym miastem w zaledwie kilka lat... :) najlepiej rozwijajace sie miasto europy srodkowej. Byle tak dalej. Niech chlopak zostanie
      • Gość: Lord Kox Re: Dutkiewicz wygrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 07:51
        A dokładnie co zrobił?
        • Gość: Kromera Re: Dutkiewicz wygrywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 07:59
          A dokładnie sprowadził do Wrocławia: HP, Whirpool, LG/Philips, Fagor, Cummings,
          Zaczął budowę Aquaparku, rozbudowę Portu Lotniczego, remont kilkunastu ulic,
          wrocławnonstop, fundacja rekonstukcji wizerunku błogosławionego Czesława,
          festiwal Era Nowe Horyzonty, zakup Skarbu Wrocławskiego, budowa rozpoczęćie
          starań o EIT, największa kampania promocyjna miasta od 1945 r., kanalizacja i
          drogi Złotnik, Partynic, Oporowa, depataki Oławska, Szewska, nowe niskopodłogowe
          Tramwaje itd.
          • Gość: to ja Re: Dutkiewicz wygrywa IP: *.um.wroc.pl 30.06.06, 08:21
            no cóż wydaje mi się ze tak naprawde obecnie nam łaskawie panujący Prezydent tego grodu nic nie zrobił samodzielnie. Wszystkie "efekty" jego działań są echem starań i zabiegów jego poprzednika. Niestety tego typu duże inwestycje jak budowa kolektora czy remont placu Grunwaldzkiego mają dużą bezwładność. Pierwsze projekty i przymiarki projektowe i finanfowe do tych zadań już były w 2001 roku, czyli wtedy co o Dutkiewiczu mało kto w mieście słyszał. Więc proszę nie wyciągać takich argumentów że Prezydent tyle zrobił. Owszem zrobił ale jego poprzednik!
            • Gość: misiopysio Re: Dutkiewicz wygrywa IP: *.mofnet.gov.pl 30.06.06, 08:51
              coż nawet jeślo masz rację i to wszystko zasługa zdroja (moim zdaniem to
              przesada - inne były czasy, inne zadania, inne konieczności) to plusem dutki
              jest to że:
              1. nie zniszczył schedy po zdroju
              2. dość przywoicie pilnuje żeby miasto się dalej rozwijało.
              Czyli zgodnie z zasadą - majątek jest po to aby się nim cieszyć, dzielić i
              powiększać.
              Pewnie że nie wszystko działa jak w zegarku ale trzeba mieć na uwadze że dutka
              nie pracuje sam i nie wszystko może.
              Zawsze wykonawcami są jacyś ludzie mniej lub bardziej zdolni mniej lub bardziej
              na miejscu, mający mniejsze lub większe własne interesy i mniejsze lub większe
              plecy (czyt. bardziej lub mnie "nie-do-ruszenia". I tak będzie czy prezydentem
              (premierem itd. itp. itd.) będzie ktoś niezależny, prawicowy, lewicowy,
              centrowy, sraczkowaty czy w kratkę. Gwarantuję, że nigdzie na świecie nie
              znajdziemy człowieka, który przedkłada zawsze i wszędzie interes publiczny nad
              własny (co nie znaczy, że czasem się to ludziem nie zdarza) mimo, że akurat w
              przypadku urzędników (i dotyczy każdego urzędnika w całej administracji
              publicznej) tak właśnie powinno być.
    • Gość: kromera Re: Dutkiewicz wygrywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 08:23
      Poprzednikiem Dudkiewicza był Huskowski.
      • Gość: to ja Re: Dutkiewicz wygrywa IP: *.um.wroc.pl 30.06.06, 08:27
        Huskowski w moim uznaniu pełnił tylko dyżur w zastępstwie ;) Ja mówię o Zdrojewskim. Bo to co się dzieje to jest właśnie realizacja jego pomysłów. To on jako pierwszy zaczoł mówić o Expo we Wrocławiu, a tym samym go promować w świecie duzych firm, a to ze Teraz HP u nas siadło - no bo wcześniej nie wiedzialo ze jest sobie taki fajny Wrocław.
        • Gość: Kromera Re: Zdrojewski głosuje na Dutkiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 08:37
          Dlatego tak bardzo ważna jest kontynuacja. Dutkiewicz też wnosi nowe standardy -
          starania o EIT. Jedno jest pewne Zdrojewski będzie głosowac na Dudkiewicza! :)
          • Gość: to ja Re: Zdrojewski głosuje na Dutkiewicza IP: *.um.wroc.pl 30.06.06, 08:40
            no własnie o to mi chodzi, Dutkiewicz kontynuuje to co zaczoł Zdrojewski i to trzeba podkreślać. Bo z poprzednich wypowiedzi wynika że to były autorskie pomysły Dutkiewicza. Nie odbieram mu racji, bo kontynuować pracę po kimś to też sztuka, a to jak do tej pory się udawało.
            • Gość: Kromera Re: Zdrojewski głosuje na Dutkiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 08:44
              Prezydencka batalia w Paryżu

29 czerwca 2006 - 12:22

Prawie sto rozmów, w ciągu zaledwie kilkunastu godzin chce przeprowadzić
              prezydent Wrocławia w sprawie EXPO 2012. Dziś Rafał Dutkiewicz wylatuje do
              Paryża, gdzie organizowane jest walne zgromadzenie BIE - biura, do którego
              należy przyznawanie wystaw poszczególnym państwom.

- Tak naprawdę dla nas o wiele ważniejsze od zebrania są rozmowy kuluarowe -
              mówi Dutkiewicz. - Chcemy się przypomnieć tym, którzy nas już znają i poznać
              nowych członków BIE. Zamierzam się spotkać niemal z każdym z nich, tzn. około
              setką - dodaje prezydent.

Dziś Rafał Dutkiewicz będzie miał do tego okazję podczas uroczystej kolacji.
              Jutro na walnym zebraniu biura wystaw będzie miał zaś kilka minut na
              zaprezentowanie wrocławskiego pomysłu na EXPO.

Jak na razie poza Polską i Wrocławiem zainteresowane organizację EXPO w 2012
              roku są Włochy, Korea i Maroko.

Decyzja o wyborze organizatora wystawy zapadnie za rok.

Marek Zoellner

Polskie Radio Wrocław
              • Gość: wrc Re: Zdrojewski głosuje na Dutkiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 09:25
                te wszystkie inwestycje są tylko dlatego podkreślam TYLKO I WYŁĄCZNIE dlatego,
                ponieważ Wrocław ma tzw "autostradę" (napewno nie wybodowaną przez polaków).
                Pisałem już wcześniej żeby obecny prezydent odpowiedział sobie na pytanie czy
                jest w stanie realizować budowę wrocławskich obwodnic (liczba mnoga), czy ma na
                to jakieś pomysły? Wydaje mi się,że nie. Jak mu Warszawa kasy nie da to nic sam
                nie zadziała (to się nazywa nieudolnością).Jak już ktoś wcześniej napisał,dobre
                chociaż to, że nie niszczy dorobku poprzedników (głównie chodzi o Zdroja).
                • Gość: YR Re: Zdrojewski głosuje na Dutkiewicza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 11:49
                  Po co takie pierdoly piszesz na forum? Masz kompleksy czy satysfkacje z
                  udawadniania swojej ignorancji??

czy ma na
                  >
                  > to jakieś pomysły? Wydaje mi się,że nie. Jak mu Warszawa kasy nie da to nic sam
                  >
                  > nie zadziała (to się nazywa nieudolnością)

Geniuszu, autostrady i obwodnice są częścią dróg krajowych i są pod zazątem
                  urzędu wojewodzkiego, a Dutkiewicz jest prezydentem miasta, czyli reprezentuje
                  wladze samorzadową. Bez kasy i zgody Warszawy nie mozemy rozpoczac budowy
                  obwodnicy mimo iż jest na nią kasa. Poponuję zapoznac sie z budzetem miasta i
                  jego wykorzystaniem na tle innych miast Polski. Tylko Warszawa posiadala w
                  ubieglym roku wiekszy budzet niż Wrocław, z kolei tylko 4 miasta wykorzystaly
                  swoje środki finansowe w 99% (w tym Wrocław). Na obecny rok budzet miasta
                  powiekszyl sie prawie jednokrotnie, co jest glownie zasluga dobrej polityki
                  wykorzystujacej dotacje europejskie. Co do dorobku poprzednikow to musisz chyba
                  wiedziec że Wroclawiem od czasow Zdrojewskiego rzadza wciaz ci sami ludzie.
                  Zarowno Dutkiewicz jak i Zdrojewski wywodza sie z jednego srodowiska, a Rafal
                  Dutkiewicz przejmując wladze nie dokonywal znaczacych zmian personalnych na
                  kluczowych dla miasta stanowiskach.

Piszcie sobie co chcecie na tym forum, opluwajcie czlowieka ktory zrobil wiele
                  dla miasta, a wroclawianie i tak go wybiora juz w I turze. Rozsadku zycze
                  zwlaszcz przy wypowiadaniu się na tematy o ktorych nie ma sie zielonego pojecia
                  • Gość: wrc Re: Zdrojewski głosuje na Dutkiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:29
                    prosze Cie człowieku wjedz samochodem do miasta i zobacz co się dzieje, zobacz
                    jak główny tranzyt warszawa - zgorzelec jedzie 500m od rynku, zobacz człowieku
                    jak te samochody niszczą nie tylko drogi ale jak sie rozsypują przez to
                    budynki. Wybierając prezydenta w weyborach bezpośrednich właśnie tego od niego
                    oczekuję. Nie wiem skąd ty się urwałeś ale jak masz cokolwiek wspólnego z
                    urzędem naszego miasta to odejdź i już wiecęj nie siej propagandy PRL-owskiej.
                    Ja wybierajac prezedenta oczekuję na tym polu działania szczególnie; oczywiście
                    nie wspomnę o bezpieczeństwie itp kulejących. Nie zapomnę jak nasz prezydent
                    się cieszył z lodowiska w rynku; nie twierdze ze lodowiska w rynku ma nie byc
                    ale bez jaj nie jest to działka prezydenta. Ja jako wyborca mam prawo zarzucać
                    nieudolność w budowie obwodnicy A4 i mostu do nikąd.
                    • Gość: YR Re: Zdrojewski głosuje na Dutkiewicza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 13:35
                      Nie mam nic wspolnego z Urzedem Miasta. Tranzyt o ktorym wspominasz i korki
                      spowodowane są remontem pl. Grunwaldzkiego i ulicy Krzywoustego. A od samego
                      narzekania jeszcze nic nie zbudowano, wiec przestan to robic, no chyba że masz
                      lepsze pomysly na rozwoj naszego miasta?
                      • Gość: wrc Re: Zdrojewski głosuje na Dutkiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:40
                        tranzyt nie ma nic wspólnego z remontem grunwaldu !!! Od wielu lat jadą tiry
                        przez społeczny (az w rynku drży) potem traugutta (tu sie sypią budynki)
                        następnie krakowska (ta ulica powinna być zamknieta-można urwać koło) a potem
                        na wiadukt armii krajowej (w tej chwili w remoncie bo delikatnie mówiąc ugiął
                        się).
                    • Gość: wrc Re: Zdrojewski głosuje na Dutkiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:37
                      a co do kontynuacji władzy Pana Zdrojewskiego i tego że Pan Dutkiewicz wywodzi
                      się z tego samego obozu to zdaję sobie z tego doskonale sprawę. Pewnie sam
                      pójdę i zagłosuję na tego kandydata, tak jak to zrobiłem wcześniej, ale zrobie
                      to tym razem tylko z braku innych konkretnych kondydatów.
        • Gość: trop UM nie pracuje, ale też nie śpi... IP: 156.17.201.* 30.06.06, 09:29
          Gość portalu: to ja napisał(a):

>To on jako pierwszy zaczoł mówić o Expo we Wrocławiu

No właśnie.... ZACZOŁ...

a przy okazji pozdrawiamy pracowników Urzędu Miejskiego dzielnie wspierających
          dyskusję na forum
          • Gość: achilles Re: UM nie pracuje, ale też nie śpi... IP: *.whirlpool.com 30.06.06, 10:14
            Za chwile niektorzy beda zarzucali Dutkiewiczowi ze nie wybudowal Wroclawia od
            nowa. Mysle, ze juz czas zrozumiec ,ze rozwoj kraju, wojewodztwa, miasta, wsi
            nie zalezy tylko i wylacznie od jednej ekipy z jednej kadencji. Czasami
            wazniejsze moze okazac sie dokonczenie lub realizacja pomyslow poprzednikow niz
            forsowanie wlasnych. Zobaczcie co wyprawia Giertych, na sile probuje narzucic
            jakies dodatkowe przedmioty, chociaz kazdy podkresla nonsensy z tego
            wyplywajace....ale on musi byc zapamietany, a z jakiego powodu nie jest
            istotne. Ciesze sie, ze we Wroclawiu widac pewne kontinuum w rzadzeniu
            miastem..i konsekwencje. Nie wszystko sie udaje, aleto jest normalne. Pracuje w
            firmie, w ktorej na 10 pomyslow jezeli wypali 1 to jest super i tak jest
            wszedzie. Czasami po prostu nie wychodzi. Dutkiewicz nie ma wladzy absolutnej i
            nie wszystko od niego zalezy, ale tez jest najwazniejszym reprezentantem miasta
            (oprocz nas :) )i poki co swoja funkcje wypelnia bardzo dobrze, bo co mozna mu
            zarzucic? Ze duze bezrobocie? wlasnie spada... ze dziury w dorgach?... malo
            mamy remontow?..narobil nam gdzies wstydu? wrecz przeciwnie... nie jestesmy w
            stanie ocenic co jest jego zasluga, a co nie jest, bo jak ktos napisal istnieje
            jakas bezwladnosc wydarzen. Ja traktuje to wszystko jak gre zespolowa i widac,
            ze przez ostatnie 10lat Wroclaw zrobil duzy krok do przodu, a to oznacza ze
            ostanie ekipy rzadzace dobrze wykonuja swoja prace. Mysle, ze za kolejne 4 lata
            bedzie mozna juz bardziej dokladnie ocenic wklad Dutkiewicza i ja zamierzam mu
            w tym pomoc.
            • Gość: olobol Re: UM nie pracuje, ale też nie śpi... IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.06.06, 11:08
              pracuje z ludzmi za calej polski i powiem ze wroclaw ma wyjatkowo pozytywne
              notowania, praktycznie najlepsze z calej polski. w powrocie z kasa do kraju
              oczywiscie szkodza podatki i niska pensja na miejscu ale po tym jak wielu
              smioalo sie z tego sciagania ludzi z anglii, kilka osob po polibudzie
              zastanawia sie nad przenosinami do wroclawia.

a ile w tym zaslugi dlugiego?
              mysle ze wystarczajaco duzo, zeby zostal
            • tocqueville malkontenctwo 30.06.06, 13:37
              Pewna część forumowiczów to niestety malkontenci, którzy będą narzekać
              niezależnie od sytuacji.
              Narzekają, że remontuje się drogi i narzekali wcześniej, że dróg się nie remontuje.
              Narzekali, że Wrocław walczy o EXPO i narzekać będą, jak Wrocław walczyć nie bedzie.
              Wyśmiewają pomysł "wracajcie do Wrocławia", ale gdyby go nie było narzekaliby,
              że Wrocław nie ma żadnych akcji za granicą.
              Narzekają, że Dutkiewicz kontyuuje dzieło Zdrojewskiego, ale gdyby nie
              kontynuował potraktowaliby to jako pretekst do krytyki.

itd.
              • Gość: wrc Re: malkontenctwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:48
                nastepny zadowolony, pewnie rodzice cie zywia, do szkoly masz przez dwa
                chodniki i nie masz pojecia o zyciu w tym miescie; nie wspominajac o
                perspektywach rozwoju opartrego na infrastukturze drogowej. Skonczysz pewnie
                tez kiedys jakas szkole humanistyczna i bedzie zyc marzeniami. To ze przed
                wyborami zarzucam prezydentowi podstawowe braki w tym miescie to nie znaczy ze
                jestem malkontentem, mam takie prawo. Nie wytykam mu duzo bledów można
                powiedziec ze żadnych błędów oprócz dróg nie zgłaszam. Jadac mostem milenijnym
                chce mi sie plakac ze prowadzi w działki.
                • tocqueville Re: malkontenctwo 30.06.06, 14:15
                  Gość portalu: wrc napisał(a):

> nastepny zadowolony, pewnie rodzice cie zywia, do szkoly masz przez dwa
                  > chodniki i nie masz pojecia o zyciu w tym miescie;

Niech Pan strzela dalej :)
                  Szkołę już dawno skończyłem, a potem jeszcze się długo uczyłem.
                  Mam dobrą pracę - po prostu korzystam z tego, ze Wrocław się rozwija
                  Pozdrawiam
    • Gość: Rychu Re: Dutkiewicz wygrywa IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.06, 13:57
      Rychu Czarnecki z Smoobrony ze zdechłego ZCHN-u liczy na krzesło prezydenkie.
      Apeluje do wrocławian jak nie chcecie przegrać walki o srodki z UE i rozwój
      ekonomiczny to unikajcie głosowania na takie miernoty!!!
    • Gość: Krasnal (czerwony) Re: Dutkiewicz wygrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:23
      Jak można głosować na taką pie...
      Przez 4 lata rządów zafundował mieszkańcom totalny haos komunikacyjny.
      Opowieści dziwnej treści i EXPO słychać już od lat,a co się robi w tym
      kierunku?? Rozmowy kuluarowe. Po proistu śmiech i żenada.
      Jedyne jego widoczne dzieło to nowo ustawiona szubienica przy Karkonoskie. Tylko
      kogo by na niej powiesić???
      • Gość: kot Dutkiewicz to malowany karierowicz IP: *.eranet.pl 30.06.06, 17:46
        Dutkiewicz to malowany karierowicz, który nic nie zrobił dla miasta.
        Trzy lata temu, gdy go wybieralismy stałem codziennie w korku pod FATem pół
        godziny, teraz stoję godzinę. Obiecał zrobić z tym porządek, wyrzucić
        Sozańskiego, Zabińskiego, Komara itp. ludzi nieudolnych, odpowiedzialnych za
        komunikacyjny zawał. Za to otrzymał głosy.
        Nic nie zrobił w tym kierunku. NIC!!! Zrobił w kon ia swoich wyborców, a banda
        naiwnych klakierów daje się nabierać na jakieś sny o EXPO. Żałosne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka