Dodaj do ulubionych

praca w LG Philips, jako...

05.07.06, 10:35
... Technik do dzialu: jakosci i produkcji. czy ktos z was byl juz na rozmowie
na takie badz podobne stanowisko w LG Philips? jakich pytan natury technicznej
moge sie spodziewac na rozmowie? jezeli ktos posiada wiedze na ten temat
prosze o udzielenie odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie :D
Obserwuj wątek
    • srajnarej Re: praca w LG Philips, jako... 05.07.06, 14:25
      czesc
      ja tam nic nic nie wiem ale tez dostalem zaproszenie na taka rozmowe i jezdem
      zainteresowany jakimis wiadomosciami. Zatem apeluje do wszytskich co cos
      wiedza. POMOZCIE!!!!!!!!
      • Gość: mikro Re: praca w LG Philips, jako... IP: 156.17.201.* 05.07.06, 14:29
        a ja byłem na takiej rozmowie i nic wam nie powiem bo jesteście moją
        konkurencją, a sprawa wygląda atrakcyjnie
    • Gość: ania poczytaj IP: *.crowley.pl 05.07.06, 14:43
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=35289757
    • Gość: Piomo Re: praca w LG Philips, jako... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 15:12
      1000-2000 Euro na rękę na okresie próbnym, potem 2500-4000 Euro m-c.
      Ładne biuro, klima, faceci wyglądają na miłych i wyrozumiałych.

Tych których wstępnie wybiorą wysyłają na 3 miesięczne przymusowe
      szkolenie do zakładów w Korei- 3 dni szkolenia, 4 dni wolnego w tygodniu+
      kieszonkowe 1500 Euro m-c.

Zastanawiam się, bo Korea daleko ,ale może warto ?
      • Gość: ja Re: praca w LG Philips, jako... IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 05.07.06, 15:27
        Uważaj bo jeszcze ktoś uwierzy ;-)
      • Gość: Jaro Re: praca w LG Philips, jako... IP: *.direct-adsl.nl 10.07.06, 08:26
        Nie rozśmieszajmnie :)
      • Gość: gumis Re: praca w LG Philips, jako... IP: 222.103.89.* 04.09.06, 13:51
        jakie 1500 euro CHYBA zlotych!!!!! ㅓ녀매몀.co sodzu ci sie zagotowalo w
        dynce!!!!!!!!!!.jESTEM tu i wiem cos na ten temat,ciagle bije sie w piers co
        ja zrobilem!!!!!!!!,normalnie szpital psychiatryczny!!!!!!!!!
      • kasiar59 Re: praca w LG Philips, jako... 04.09.06, 21:07
        Wkońcu ktoś normalny, to co napisał Piomo to w 100% prawda
    • Gość: Kotek czy są jeszcze etaty ? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 21:01
    • Gość: gość Re: 1200 złotych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 23:24
      Zaproponuja Wam 1200 PLN netto.
      Inżynierom po pięciu latach studiów ze znajomością języka, koreańczycy oferują
      pensje jak dla robotników po zawodówce.
      • Gość: umd Re: 1200 złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 00:21
        1200, ale za to za pracę 12 h przez 6 dni w tygodniu.

Warto
        • enkul Re: 1200 złotych 06.07.06, 22:50
          propozycja podchodzaca pod 2 kilo zloty, 8h czas pracy + awarie, zaproszenie
          (termin ustalony) na druga rozmowe z panem z Korei... :) no chyba ze mnie cos
          ominelo...
    • enkul Re: praca w LG Philips, jako... 07.07.06, 16:36
      jezeli chodzi o jezyk angielski Koreanczykow, to mowie Wam tragedia. po 2-3 razy
      gosc mi powtarzal o co mu chodzi, a i tak pozostawaly pewne watpliwosci... nic
      to - good luck & have fun :)
      • Gość: BardzoWaznyGosc Re: praca w LG Philips, jako... IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:51
        ja tez bylem na rozmowie kwalifikacyjnej. oczywiscie cala po angielsku.
        oczywiscie koreanczyka zrozumiec nie moglem jak sie wypowiadal po ang.
        zaproponowali mi pensje 2000 brutto czyli 1470 zl netto. Po 5 latach
        studiow....powiedzialem im ze dziekuje. Prosili zebym sie zgodzil bo beda co
        roku podwyzki. Powiedzialem ze dziekuje ( mamienie podwyzkami...ktore pewnie
        siegaja max 10% pensji...a praca oczywiscie 12h na dobe..jak to u koreanczyka).
        Ogolnie - SHIT ! traktuja nas jak chinczykow ktorzy szyją buty dla NIKE i
        Adidasa za 1 centa na godzine ////
        • enkul Re: praca w LG Philips, jako... 08.07.06, 10:52
          a na jakie stanowisko, jesli mozna wiedziec? 12h? mi gosc mowil czas pracy 8h +
          ewentualne awarie. no chyba ze to byla sciema z tymi 8 godzinami. co do pensji
          podalem pewna kwote na pierwszej rozmowie, kilka set zloty wiecej niz 1470 na
          reke (nie przekroczylem progu 2k). jakos tak wyszlo ze na tej drugiej nie
          gadalismy o kasie, wiec wyszedlem z zalozenia ze im te warunki odpowiadaja :)
          niemniej jednak jezeli sprawdzi sie to, co mowisz, czyli 12h + wyzysk (czytaj
          nizsze zarobki) to tez im podziekuje :) gl&hf
          • Gość: kris praca w LG Philips, jako... IP: 211.224.192.* 08.07.06, 12:25
            ciezko mi powiedzic jak jest lg ale jestem teraz w jednej z firm koreanksich
            "heesung" robia podzespoly dla lg. Jestem to 3 m-c i zaraz wracam do kraju.
            pracuje sie po 12 h. wolne tylko w niedziele. jak ktos chce jakies info piszcie
            na meila km33@o2.pl
          • Gość: BardzoWaznyGosc Re: praca w LG Philips, jako... IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 09:18
            mi tez mowili 8h+ewentualne nadgodziny. ale po prostu domyslam sie jak sie
            pracuje u koreanczykow - z tymi 12h moze napisalem na wyrost ale na pewno nie
            jest to 8h codziennie ;/
            stanowisko na jakie sie staralem: elektronik w dziale badawczo rozwojowym (R&D)
            w LGE (LG Electronics). zaproponowali mi 1470zl + chcieli jeszcze cos
            ponegocjowac jak uslyszeli jak im dziekuje. jednak nie chcialem juz negocjowac
            bo nie sadzilem zeby ich płaca usatysfakcjonowała mnie...
            • Gość: BardzoWaznyGosc Re: praca w LG Philips, jako... IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 09:20
              ale i tak najgorsza jest ta lojalka na 3 lata. bardzo sprytny ruch ze strony
              LG... beda wyzyskiwac pracownikow a jesli ci sie nie podoba to ..nie mozesz
              odejsc !! no chyba ze zaplacisz ogromną rekompensatę za szkolenia w Korei. lipa
              • Gość: ? Re: praca w LG Philips, jako... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 11:09
                Jeśli chodzi o godziny pracy to mówią że będzie 8h dziennie, ale w praktyce jest
                to 9-10 h dziennie + więcej w przypadku awarii i innych sytuacji. A pozatym
                wiadomo że awansować i dostawać podwyżki będą tylko ci co będą harować ile wlezie.
                Wyścig szczurów.
                Mi na stanowisko brygadzisty zaproponowali 1200 zł na rekę. 1200 złotych po
                studiach ze znajomościa języka na satnowisku kierowniczym... A gdzie dojazd?
                Trzeba doliczyć koszty dojazdu. Pensja głodowa.
                • Gość: ioo Re: praca w LG Philips, jako... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 12:02
                  I tak z wieeelkiej inwestycji większość zatrudnianych
                  tam Polaków będzie miała " WIELKIE G ".

No chyba, ,że chcą pracować za taką kasę.
                  Skończy się to być może zatrudnianiem tam obcokrajowców z krajów
                  "jeszcze bardziej rozwiniętych".

Obym się mylił.
                  • jarojak Ale jest pewien niewątpliwy plus tej inwestycji... 09.07.06, 14:18
                    LG wyssie z rynku tysiące ludzi więc inne firmy w okolicy po jakimś czasie
                    zaczną lepiej płacić za kwalifikacje... Poza tym samo LG może niebawem napotkać
                    trudności z rekrutacją ludzi co być może im też da do myślenia... Podsumowując -
                    im więcej ludzi wchłonie LG tym lepiej dla pracowników innych firm :-)
                    Aczkolwiek na efekty trzeba będzie trochę poczekać...
    • Gość: vlad Re: praca w LG Philips, jako... IP: *.magma-net.pl 09.07.06, 15:45
      1000-1200 zl netto, lojalka na 3 lata, 3 miesiace w Korei.
    • Gość: vlad Re: praca w LG Philips, jako... IP: *.magma-net.pl 09.07.06, 15:46
      inzynier 2000-3500 zl netto.
      • enkul Re: praca w LG Philips, jako... 09.07.06, 23:21
        hmm... a skad takie kwoty jesli mozna wiedziec? vlad wiesz to z doswiadczenia
        czy po prostu strzelasz? bardzo prosilbym o odpowiedz :)
        • Gość: kris Re: praca w LG Philips, jako... IP: 211.194.242.* 11.07.06, 14:09
          co do kwot inzyniera, wszystko zalezy od wlasnych zdolnosci...... ale sa podobne
          jak wyzej.
    • kasiar59 Re: praca w LG Philips, jako... 04.09.06, 21:24
      Małe sprostowanie
      Jest wtym troche prawdy ztego co przeczytałam, ja dzisiaj byłam na rozmowie i
      dowiedzialam się;
      1.Jak teraz bez szkolenia chciałabym iść tutaj unas we Wrocławiu pracować jako
      zwykły pracownik przy taśmie to dają mi 1600 zł brutto
      2.Dostałam propozycje wyjazdu do Koreii na 3 miesięczne szkolenie(nieprzymusowe
      szkolenie) gdzie wszystko oni sponsorują i dodatkowo zato że tam jestem dostaje
      około 6000tyś (6000tyś to nieściema bo mój kumpel niedawno ztamtąd wrucił i
      dostał te pieniądze dotego niesłuchałabym tego co niektórzy tutaj piszą że tam
      jest tragedia, jest całkiem dobrze)
      3.Praca unas tutaj jest tylko i wyłoncznie po 8h a nie jak ktoś sobie napisał
      12h(bzdura) noi chybaże chce się zostać na nadgodziny jakby była potrzeba to
      można ale niekoniecznie.
      4.Prawda ztym że potym szkoleniu w Koreii musi się podpisać umowe znimi na trzy
      lata, więc ja osobiście radze dobrze przeczytać umowe)

Noi taki mały żarcik :) jak się pojedzie nate trzy miesiące zarobi tam
      powiedzmy te 6 koła a przyjedzie tutaj i naprawde niebędzie się chciało unich
      robić to z tych 6000 wez 2000 zapłać adwokatowi a on napewno coś wymyśli :):):)

Acha jak ktoś decyduje się na wyjazd to najpierw idzie tu we Wrocławiu na
      tydzień pracować niewiem ale chyba dlatego żeby oni i my zobaczyli czy się
      nadajemy noi czy dajemy sobie rade.

Pozdrawiam
      • Gość: szami Re: praca w LG Philips, jako... IP: 203.247.144.* 12.09.06, 02:59
        lehehe 6000 pln oszalales dostaje poprostu diete ktora ci sie nalezy i nic
        wiecej. i za miechy to jest okolo 3000pln + firma daje ci wyzywienie i spanie.
        a te 3000 pln i tak stracisz bo bedziesz chcial cos zobaczyc w tej zafajdanej
        koreii tak czy inaczej jak zobaczysz szkole innowacji to ci sie odechce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka