Gość: Miko Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach IP: *.e-wro.net.pl 10.07.06, 08:46 Tak,to nie dokument, przez to orzeczenie SN, cwiczeniowcy na prawie lubia o to pytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gazeta Wyborcza bije pianę ! Jak zazwyczaj. IP: *.magma-net.pl 10.07.06, 09:49 > a u was nadal komuna, buce tepo groza ze beda zrywac, a jacy wku..eni ze nie > moga karac mandatami "PORD wyraźnie zabrania ozdabiania tablic w jakikolwiek sposób." Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 dlaczego jako podatnik mam placic za wszelkie 10.07.06, 08:48 zmainy w dokumentach jezeli jest to podyktoqwane zamianami wynikajaymi z przepisow panstwa??? Odpowiedz Link Zgłoś
berlinczyk Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach 10.07.06, 09:21 Zgodnie z obowiązującymi w Niemczech przepisami § 5 KraftStG "samochody osobowe zagraniczne/zarejestrowane za granicą podlegają opodatkowaniu (poza wyjątkami dokładnie określonymi w ustawie)". Takim wyjątkiem zwolnionym od podatku drogowego ( Kfz. Steuer) jest zgodnie z § 3 KraftStG samochód osobowy (może być z przyczepą) obywatela państwa członkowskiego Unii Europejskiej, zarejestrowany za granicą, jeżeli znajduje się w Niemczech tymczasowo w okresie do jednego roku. Jednakże to zwolnienie nie dotyczy samochodów: 1. służących do odpłatnego przewozu osób lub towarów 2. używanych przez osoby mające stałe miejsce zamieszkania lub pobytu w Niemczech Takimi osobami są również polscy przedsiębiorcy mający w Niemczech zarejestrowane firmy. Niemieckie urzędy skarbowe traktują niepłacenie podatku drogowego jako oszustwo podatkowe i w wielu przypadkach może się to skończyć nawet przed sądem. W najlepszym przypadku trzeba będzie zapłacić podatek za cały okres, w którym samochód znajdował się na terenie Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 10.07.06, 09:48 A co to ma do nalepek? Chyba nie sugerujesz, że Niemcy nie wiedzą, iż Polska jest we Wspólnocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schweiger Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach IP: *.pools.arcor-ip.net 10.07.06, 09:57 My ,Niemcy wiemy ,zescie sie glownie dzieki naszemu niemieckiemu poparciu wslizneli do naszej Unii.Wiekszosc Niemcow zaluje dzisiaj tego wam , Polakom ,udzielonego poparcia.PRZYSLOWIOWA POLSKA NIEWDZIECZNOSC JEST GLOWNYM TEGO POWODEM. Odpowiedz Link Zgłoś
berlinczyk Podatek drogowy w Niemczech 10.07.06, 10:04 Gość portalu: Jazzek napisał(a): > A co to ma do nalepek? Chyba nie sugerujesz, że Niemcy nie wiedzą, iż Polska > jest we Wspólnocie? A ma tyle, ze to Polacy sadza czasami, ze bytnosc w Unii zwalnia ich od placenia niemieckiego podatku drogowego lub probuja go uniknac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość za chwile wylecimy z unii z hukiem i bedziemy ... IP: *.comarch.com 10.07.06, 09:27 ... spowrotem naklejac polskie flagi. byznes ys byznes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ...wylecimy z unii? - jesteś marzycielem ! IP: *.magma-net.pl 10.07.06, 09:44 Odpowiedz Link Zgłoś
no.morro Re: ...wylecimy z unii? - jesteś marzycielem ! 10.07.06, 09:51 Chyba tylko Polacy nie mają szacunku do swoich barw, bo jako jedyni piszą po nich hasła typu "Sochaczew pozdrawia Małysza" czy "Kozia Wólka" itp. Jakoś inne nacje nie traktują flag narodowych jako transparentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ...wylecimy z unii? - jesteś marzycielem ! IP: *.magma-net.pl 10.07.06, 09:56 Nad tym pracuje Gazeta Wyborcza, aby wykorzenić u Polaków szacunek dla barw narodowych. Na szczęście jest to praca syzyfowa, poza nieistotnymi przypadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schweiger Re: za chwile wylecimy z unii z hukiem i bedziemy IP: *.pools.arcor-ip.net 10.07.06, 10:09 Oby to byly prorocze slowa. Nie potrzeba nam w Unii dzikusow europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasa Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach IP: 193.151.26.* 10.07.06, 10:21 Jeżdżę jeszcze na czarnych tablicach. Jak wymienię na białe i dadzą mi takie z unijną flagą, to chętnie kupię naklejkę z flagą polską. Przede wszystkim jestem Polką i to chce manifestować, a nie jakąś bliżej nieokreśloną europejskość, jak chciałaby beztożsamościowa wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winfried wstyd wam polaczki swojej flagi? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.07.06, 10:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ssijmipento Re: wstyd wam polaczki swojej flagi? IP: *.chello.pl 10.07.06, 16:07 A ty kim jestes?rowerem poniemieckim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach IP: 195.116.62.* 10.07.06, 10:48 a komu ta flaga przeszkadza, ja mam gdzies czy gwiazdki czy różyczki czy storczyki. Flagi się ludzie wstydzą czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
panrysio A co z czarnymi tablicami? 10.07.06, 10:49 Dlaczego nikt nie wymyślił przejściówki ze starych tablic (czarne tło, białe litery) na nowe :). Schodziłyby jak świeże bułeczki. Jakaś nakładka, coby odwracała światło. No! Panowie fizycy, wymyślcie i sprzedajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytryna Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:56 Ktoś zapomniał jednak napisać, że po miesiącu naklejka wyblakła od słońca :P Więc co miesiąc zakup nowej? hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
the_sleeper Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach 10.07.06, 11:23 I jak teraz wyglądają argumenty posłów LPR mówiących o przywiązaniu Polaków do flagi na tablicach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach IP: *.interserwer.pl 10.07.06, 13:56 A kto sie tym martwi? Oni sa przy wladzy i i tak zrobia to, co IM odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk szpanu Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach IP: 213.17.170.* 10.07.06, 11:22 Też se taką naklejkę kupie na czarno białe tablice, ha, ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach 10.07.06, 11:42 A ja chcę naklejkę z flagą, żeby zakleić gwiazdki. Sprzedają takie? /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna przesmycka Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach IP: *.crowley.pl 10.07.06, 11:42 Znów ktoś zarobił na niespójnych przepisach.W ub.roku rejestrowałam w czerwcu samochód.Wiedziałam że tablice które dostałam były z flagą a Polska już od roku była w UNII i wzór tablic unijnych był znany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norsk_skogskatt Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach IP: *.w86-200.abo.wanadoo.fr 10.07.06, 12:24 A czy tablice unijne są obowiązkowe? Sama na takich jeżdżę, ale tylko dlatego, że nie chciałam jeździć na francuskich. Francja jest przecież w Unii od zawsze, ale widze, że samochody jeżdżą na 3 rodzajach tablic. Nawet czarne jeszcze się widuje.Kupując tablice, miałam do wyboru wzmiankowane 3 rodzaje, różniące się nie tylko wyglądem ale i ceną. Unijne najdroższe a i tak kosztowały w przeliczeniu mniej niż 100zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturek Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 12:00 Kolega się myli jeśli myśli, że cokolwiek można umieszczać na tablicach rejestracyjnych. Jest konkretny przepis w Prawie o ruchu drogowym który tego zabrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eu-nuch Zaklejaja polskie flagi ze wstysdu czy co? IP: *.versanet.de 10.07.06, 12:27 Patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
ozzy10 Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach 10.07.06, 12:28 Polskie tablice są tak OCHYDNE że żadna nalepka nie pomoże. Z nalepką czy bez wyglądamy jak buraki.Niestety. Swoją drogą to sztuka zaprojektowac taki szit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż.Wilga Nigdy nie zamienię biało-czerwonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 12:37 Jak w tytule-na jakieś gó..ane gwiazdki z własnej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Tylko mariany naklejają nalepki IP: 80.51.186.* 10.07.06, 12:48 Tylko mariany naklejają nalepki i w ten sposób leczą kompleksy. Ale głąby! Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach 10.07.06, 12:50 Szkoda,że nikt się nie przejmuje tym,. ze nowe tablice maja pasek "unijny": gwiazdki i PL, ale naklejki na szybe sa nadal produkowane według starego wzoru z białóczerwoną flaga. taki bubel legislacyjny. A od dawna mowwiono,ze naklejka na tablicę grozi manadatem i zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego. Ktoś o tym zapomniał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Propnuję tablicowe głosowanie IP: 217.153.99.* 10.07.06, 13:48 Ci którzy naklejają nalepkę UE na flagę polską - to zwolennicy Rokity, Tuska i jego dziadka, a ci co jeżdżą z polską flagą na tablicach - to zwolennicy koalicji PiS, SO i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swinks_UK Tablice to nie dokument !!!!! IP: *.server.ntli.net 10.07.06, 13:01 Czuryło myli się w UE tablice rejstracyjne są PRYWATNĄ własnością właściciela samochodu. Muszą spełniać pewne regulacje, ale państwu wara od nich. Chyba tylko w Polsce traktuje się je jak świętość. W UK mogę sobie robić codziennie nowe tablice w dowolnym wzorze (czcionka, znaczki krajowe: Szkocja, Anglia, Walia, znaczki UK lub UE, lub w ogóle bez, obwódka, itd) i wymieniać je na aucie kiedy przyjdzie ochota. Koszt to od 10 do 30 GBP, a zrobić to można w każdym warsztacie autoryzowanym MoT-u. Dobrze, że jeszcze nie każą kierowcom w Polsce posiadać samochodów w określonym kolorze... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falanga1 Gó.Wniana nawołuje do łamania prawa !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 13:02 To się nadaje do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Gó.Wniana nawołuje do łamania prawa !!!!!!!! IP: *.interserwer.pl 10.07.06, 13:53 A ty do psychiatryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Ja sobie zalepię flagę unii polską flagą. IP: *.novartis.com 10.07.06, 13:50 .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Ja sobie zalepię flagę unii polską flagą. IP: *.interserwer.pl 10.07.06, 13:54 Zalep sobie niepokalaną dziewicą. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Ja sobie zalepię flagę unii polską flagą. 11.07.06, 00:45 Zwłaszcza Niemcy nie lubią jak ktoś usiłuje coś ukryć i podszywa się pod europejsyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiex Ciekawe kto jest autorem zdjęć IP: *.pke.pl 10.07.06, 13:56 skocz.pl/broo ciekawe czy wyborcza poprosiła autora zdjęć o pozwolenie na ich wykorzystanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Ciekawe kto jest autorem zdjęć IP: *.interserwer.pl 10.07.06, 13:58 Zgłoś to naczelnemu detektywowi Ziobro. On powoła komisję do zbadania całej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 jak długo się da będę jeździł na "białoczerwonych" 10.07.06, 14:02 ...beznarodowściowcy niech zaklejają - i tak wcześniej czy później skończą gdzieś na zmywaku w UE Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: jak długo się da będę jeździł na "białoczerwo 11.07.06, 00:46 No tak, bezpaństwowcom jest obce przywiązanie do narodowych symboli. Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris dobrze tak oszołomom z LPR 10.07.06, 14:03 A ponoć "wszyscy" chcieli rejestracji tylko z PL... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gniewko Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 10.07.06, 14:14 O tych njaklejkach to myślałem już 3 lata temu aby coś takiego zrobić. Tylko to niezgodne z prawem było. A szkoda. Nieźle na tym zarobić można było olewając to. Odpowiedz Link Zgłoś
fajkat Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach 10.07.06, 14:50 Co tam 100 zł. Ważne że nie będzie widać za granicą że jest się z kaczej fermy. Odpowiedz Link Zgłoś
scriptus Re: Nalepkowy biznes na rejestracjach 10.07.06, 15:20 A gdzie można kupić te nalepki z polską flagą, bo ja też bym przekleił?? Nasza flaga ładniejsza od tych gwiazdek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Romek koński ryj ma na pewno kilka w zapasie, IP: *.152.3.62. / 212.244.90.* 10.07.06, 16:10 uderz do niego... Odpowiedz Link Zgłoś