pan.marcin 10.07.06, 00:25 brawo za pomysl i szczere checi! Aha, pisze sie Bayer (producent aspiryny) a nie Bayern (Bawaria) :) Ale to tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: propo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 00:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viwka Re: poniżenie IP: 62.87.132.* 10.07.06, 09:30 A to co tu napisano, niepochlebnie świadczy o autorze tego listu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StaTom Re: poniżenie IP: *.wroclaw.mm.pl 10.07.06, 07:25 Zalosne to jest ze trzeba sie prosic o kase nowobogackich. Koles ma setki milionow, a nawet pisac mi sie niechce Braliby przyklad z amerykanow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Polskie kompleksy IP: *.lan.pop.pl 10.07.06, 10:47 Dokładnie o czymś takim niedawno czytałem - Polacy nienawidzą bogatych. Tolerują pijaków, także tych za kierownicą, nie mają nic przeciwko biciu żony czy dzieci, pobłażliwie patrzą na jeżdżących na gapę tramwajami, bronią przed zwolnieniem pracowników olewających swoją pracę (nawet w sytuacji gdy skrajne niedbalstwo spowodowało czyjąś śmierć - patrz dróżniczka, przez którą zginął Kulig), bronią pracowników, któzy kradną w pracy (mało mu płacą, to kradnie - to przecież "normalne") itd itp. Ale niech któryś z Polaków stanie się bogaty... o, wtedy to dopiero się zaczyna. Zbrodnia!!! I nie ważne jest czy zarobił to uczciwą, ciężką pracą, talentem, wiedzą i umiejętnościami. To nikogo nie obchodzi. Popełnił zbrodnię, bo jest lepszy od innych i trzeba go za to zgnoić. Obrzucić wyzwiskami, opluć, porysować mu samochód, nasr.ać na wycieraczkę. Bo śmiał wystawić głowę z polskiego bagienka. Róbcie tak dalej, a do końca świata będziemy biednym, zapyziałym zaściankiem, a najlepsi, ci co mogą pociągnąć Polskę do przodu, będą wyjeżdżali z Polski. A wy będziecie ciągle się rozglądali na kogo by tu zwalić za to wszystko winę, na jaki kolejny "układ", a może na Żydów, komuchów, SB-ków, Unię Europejską, a może na wszystko naraz, i będziecie chodzili jak kundle na sznurku za różnymi Giertychami, Lepperami, Kaczyńskimi. I zawsze w tej roli pozostaniecie, bo nienawidzicie bogatych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogu. Re: Polskie kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 11:42 popieram w 100% twoja wypowiedz, szkoda, ze ludzi tak trzezwo myslacych jest tak malo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: Polskie kompleksy IP: *.lan.pop.pl 10.07.06, 13:10 > popieram w 100% twoja wypowiedz, OK, ale powiedz co zrobisz jak przyjdą wybory, choćby samorządowe? Pójdziesz na nie uprzednio uważnie się przygladając kandydatom, partiom i programom czy olejesz to i pojedziesz na grilla z kumplami mówiąc sobie "a co mi tam, i tak to wszystko jedna banda złodziei" - tak jak niestety większość Polaków? To nie jest wszystko jedno. Ta obojętność Polaków pozwala takim Lepperom, Giertychom i Kaczyńskim obejmować władzę w Polsce i pchać ją w bagno. Bo oni swoją garść kolesiów i oszołomów zmobilizują, a normalni ludzie przez swoją obojętność na to co się dzieje sami sobie gotują ten los. Los mieszkańców zacofanego, ciemnego zaścianka, rządzonego przez zakompleksionych nacjonalistów, załganych i niedouczonych socjalistów robiących mętne interesy na rozdawaniu cudzych pieniędzy i cynicznych kłamców którzy mówią jedno podczas kampanii wyborczej i robią zupełnie co innego po jej wygraniu. I ciemny lud ciągle to kupuje. NIE POZWÓL IM NA TO. Oczywiście można wyjechać, tylko dlaczego mamy im oddawać NASZ kraj? I nawet bez walki. Nie zostawaj w domu w dniu wyborów, to w końcu tylko góra kilkanaście minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogu Re: Polskie kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:23 troche ciebie nie rozumiem w tym momencie - ja sie z toba calkowicie zgadzam, mam podobne zdanie do twojego. Poza tym zawsze, odkad mam prawa wyborcze, chodze do wyborow, zeby nie miec potem wyrzutow, ze nie ruszylem 4 liter, a moze moj glos by cos zmienil. Wiec nie wiem dlaczego do mnie kierujesz ten post? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: Polskie kompleksy IP: *.lan.pop.pl 10.07.06, 16:44 > glos by cos zmienil. Wiec nie wiem dlaczego do mnie kierujesz ten post? Spokojnie, nie burz się tak :-) Pamiętaj, że to forum czytają różni ludzie, każdy post jest w pewnym sensie kierowany także do nich, a nie tylko do jednej osoby, której odpowiadamy. To co napisałem kierowałem do wszystkich, którzy to czytają, narzekają na to bagno, w którym się taplamy, a którzy nie chcą zrobić na rzecz zmiany tego choćby tak niewiele jak pójście na wybory i odcedzenie z polskiej polityki tej odrobiny szumowiny jaką mają prawo odcedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Polskie kompleksy IP: 217.153.188.* 10.07.06, 12:27 No sory ale zdanie "I nie ważne jest czy zarobił to uczciwą, ciężką pracą, talentem, wiedzą i umiejętnościami" w przypadku tej osoby jest napewno troche przesadzone. Chyba, że mówiąc uczciwą masz namyśli mieszczącą się w granicach polskiego, jakże słabego, prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: Polskie kompleksy IP: *.lan.pop.pl 10.07.06, 12:52 > No sory ale zdanie "I nie ważne jest czy zarobił to uczciwą, ciężką pracą, > talentem, wiedzą i umiejętnościami" w przypadku tej osoby jest napewno troche > przesadzone. A co konkretnie masz do zarzucenia Leszkowi Czarneckiemu? Jest to chyba jeden z najczystszych biznesmenów na liście 100 najbogatszych. Nigdy nie wchodził w żadne układy z władzą, nie wygrywał żadnych dziwnych przetargów, w ogóle świadczył usługi wyłącznie dla prywatnych firm i osób fizycznych więc nawet nie miał okazji wchodzić w układy. Dorobił się, bo jako pierwszy w Polsce wpadł na pomysł świadczenia usług leasingowych, a potem umiejętnie rozwijał tą działalność (a że nie każdy to potrafi świadczy przykład Carcade czy KBL Kielce) Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville pomoc 10.07.06, 12:30 Ty jesteś pewnie taki o dobrym sercu, siedzący przed komputerem i narzekajacy na zły świat. To powiedz ile firm założyłeś, zeby zyski przeznaczyć dla potrzebujących? Żadnej? No właśnie... Pierwszy do rozdawania cudzych pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viwka Re: Przyjadę po pieniądze do Leszka Czarneckiego IP: 62.87.132.* 10.07.06, 09:29 Dla takich ludzi mam wielki podziw, to oni pozwalaja mi wierzyć w "człowieczeństwo", napawają mnie nadzieją, że świat nie jest jeszcze popsuty do szpiku kości. Dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whatever Re: Przyjadę po pieniądze do Leszka Czarneckiego IP: 217.153.188.* 10.07.06, 09:35 Niestety obawiam się że trud daremny będzie skoro pan Cz. nawet nie płaci pieniędzy tych co jest winien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przyjadę po pieniądze do Leszka Czarneckiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:39 >Niestety obawiam się że trud daremny będzie skoro pan Cz. nawet nie płaci >pieniędzy tych co jest winien. No to powinniście podać sobie ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Przyjadę po pieniądze do Leszka Czarneckiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.06, 18:33 Gość portalu: whatever napisał(a): > Niestety obawiam się że trud daremny będzie skoro pan Cz. nawet nie płaci > pieniędzy tych co jest winien. Fajne IP masz. Nie będzie trudu skazać cię za pomówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repeat Re: Przyjadę po pieniądze do Leszka Czarneckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:51 powtarzam posta, proponuje grupowe ciagniecie laski przed akwarium rekina biznesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: Przyjadę po pieniądze do Leszka Czarneckiego IP: *.lan.pop.pl 10.07.06, 17:09 Rozumiem, że lubisz te rzeczy. Zresztą tacy jak ty do niczego innego się nie nadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Przyjadę po pieniądze do Leszka Czarneckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 22:21 ja lubie i cz lubi, wszyscy lubią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic dzieci są najważniejsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 21:50 dzieci są najważniejsze. POWODZENIA!! Odpowiedz Link Zgłoś
m-ar Re: dzieci są najważniejsze 10.07.06, 23:11 Trzeba przyznac, że ten Krzysztof Dzienniak znalazl niezły patent na stymulowanie dobrych uczynków u VIP-ów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majofonez Czarnecki rulez IP: *.centrala.kaczmarski.pl 11.07.06, 09:06 Niestety czas na szacunek dla ludzi,którzy coś w tym chorym kraju osiągneli jeszcze nie nadszedł...tak czy owak 3mam kciuki za akcję,jestem przekonany,że Cz sypnie groszem na dzieciaki-oby jak najwięcej!! Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedny Re: Czarnecki rulez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 19:00 Tak sobie myślę że to całkiem wygodnie jest być biednym. NIkt ni eżebrze, nikt ni eciągnie za rękaw, nie marudzi, nie jeździ monocyklami. Po prostu więcje spokoju jest. No i harować nie trzeba bo żeby być biednym nie trzeba harować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Czarnecki rulez IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.06, 21:25 Wygodniej, nie znaczy lepiej. Szkoda, że są ludzie z takimi poglądami jak Ty... ja się cieszę, że jest ktoś, kto jest w stanie poświęcić swój czas i energię na to, aby pomóc tym, o których zapomnieli ludzie, rząd.. gdyby było więcej takich ludzi jak Krzysztof, więcej dzieciaków miałoby szansę na normalne życie. Więc ja trzymam kciuki za powodzenie akcji i wierzę w pana Czarneckiego... niech okaże się człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś