Dodaj do ulubionych

Kiedy remont Grabiszynskiej,Zaporoskiej..?

IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.07.06, 22:46
Czy ktos wie kiedy w koncu polacza remontowany odcinek od pereca do stadionu?
Chwilami mozna zeby sobie wybic na tym odcinku...Przy okazji Zaporoska tez
mogli by dociagnac do konca..I ostatni irytujacy kawalek 20m,to "placek"
kostki kolo TGG w strone Lesnicy,tyle racy remontowany kawalek (ostatnio
torowisko) i w dalszym ciagu ten "placek" zostawiono,czy ktos zna wyjasnienie?
PS:Jest juz zgoda na "wydluzenie" trasy za Milenijny?...
Obserwuj wątek
    • mi.chal Re: Kiedy remont Grabiszynskiej,Zaporoskiej..? 20.07.06, 22:58
      Kurcze, ludzie, jest cos takiego jak Wieloletni Plan Inwestycyjny, ktory jest do sciagniecia ze stron UM i tam naprawde sa te wszystkie terminy o ktore tak czesto sie tu pytajcie. Wystraczy tylko chciec.
      • Gość: kriss Re: Kiedy remont Grabiszynskiej,Zaporoskiej..? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.07.06, 23:16
        Hmm,czytalem go niejednokrotnie,nie znalazlem informacji chociazby o tej lacie
        na legnickiej,o grabiszynskiej i zaporoskiej niestety tez nie moge sie
        doszukac...
      • Gość: kriss Re: Kiedy remont Grabiszynskiej,Zaporoskiej..? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.07.06, 23:29
        znalazlem temat o grabiszynskiej,reszty brak..
        • mi.chal Re: Kiedy remont Grabiszynskiej,Zaporoskiej..? 20.07.06, 23:55
          O Obwodnicy Srodmiejskiej tez jest.
          • almac Re: Kiedy remont Grabiszynskiej,Zaporoskiej..? 21.07.06, 02:50
            mi.chal napisał:

> O Obwodnicy Srodmiejskiej tez jest.

A o tym "kawałku" kostki na skrzyżowaniu Legnicka/Zachodnia też jest? Od wielu
            lat zastanawiam się dlaczego TO COŚ istnieje przez tyle lat... Jeszcze parę lat
            i będzie można to wpisać na listę zabytków UNESCO... (a może o to chodzi?
            Niezły pomysł w sumie - kawalek ulicy jako pomnik).
            • Gość: Martix Re: Kiedy remont Grabiszynskiej,Zaporoskiej..? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.06, 18:48
              Zabrakło asfaltu remontującej firmie{żart!}.Też się nie raz
              zastanawiałem,dlaczego ten kawałek kostki został,ale kiedyś on na pewno zniknie.
              WPI jest tylko do roku 2010 o ile wszystko z tego planu się zrealizuje znając
              nasze zwłaszcza przetargowe realia.I tam faktycznie nie ma wielu planów o
              których od lat się mówi.Niektóre z nich wymienię:
              1.Właśnie ul.Zaporoska-tutaj kostka jest prawie bez przerwy{poza rondem na
              skrzyżowaniu z Kruczą}od ul.Pwst.Śląskich aż do Grabiszyńskiej.Widać na niej
              ślady zużycia-zapadnięcia,wybrzuszenia,ślady po nienajlepszych naprawach.O tej
              ulicy,jej remoncie na razie się nie mówi,ale na pewno wpiszą ją na dalszy WPI-
              od 2011 roku,swoją drogą remont przydałby się tu szybciej np.przy okazji
              wybarzania tego przejścia nad jezdniami o które nie raz zachaczyły wysokie
              ciężarówki.
              2.Mówiło się za to o inwestycji obok,w jednym ciągu od Zaporoskiej-o
              przebudowie ul.Szpitalnej między Grabiszyńską a Tęczową.Ale to nie wszystko,ta
              ulica ma przechodzić dalej przez tory kolejowe,nieczynne Dw.Świebodzkiego do
              ul.Robotniczej i Braniborskiej z finiszem na pl.Strzegomskim{mówi się że to
              część Obwodnicy Starpmiejskiej od pl.Wróblewskiego do pl.Strzegomskiego}.Ta
              droga jest potrzebna bo samochody od Szpitalnej nie będą niepotrzebnie
              objeżdżać tęczową,Dw.Świebodzki,Robotniczą i Braniborską ale pojadą prościótko
              na północ miasta.Wyburzyć trzeba te budynki stojące na wprost Szpitalnej i są
              dwie koncepcje-pierwsza to przeprowadzić drogę przez tory likwidując je,druga
              zaś bardziej realna ale droższa-przeprowadzić wiadukt nad torami kolejowymi.Ta
              inwestycja jest ponoć wpisana do WPI po 2010 roku ale kto wie,czy nie będzie
              realizowana szybciej.
              3.Ul.Pułaskiego-tej ulicy nie znalazłem w obecnym WPI.A o jej przebudowie mówi
              się od lat.Jak wyburzali przed czterema laty 23 kamienice w fatalnym stanie z
              myślą i o tej drodze to mówiono,że jej przebudowa zacznie się za dwa lata,czyli
              w 2004 roku i będzie miała wydzielone torowisko tramwajowe z czterema pasami
              ruchu i sporym pasem zieleni,mówi się też o przebudowie przyległych skrzyżowań
              z pl.Wróblewskiego,Kościuszki,Komuny Paryskiej i Małachowskiego{spór czy
              wyburzyć następne kamienice do tej ulicy czy je zostawić a ulica przebudowana
              będzie węższa}.Teraz mamy 2006 rok a wygląda na to,że to jest taka "niechciana
              świnia" dla władz miasta bo ostatnio o tej ulicy nic się nie słyszy za
              wyjątkiem tego,że wgłąb po wyburzonych ruderach powstaną plomby z mieszkaniami
              komunalnymi dla lokatorów z wykwaterowywanych zagrożonych budynków.Ta ulica
              wygląda okropnie,jest wąska,zniszczona i zatłoczona.Na poboczach rośnie
              zielsko.Ciekawe jak długo jeszcze i czemu jej nie ma wpisanej do WPI na
              najbliższe lata?
              4.Ul.Krakowska-o niej się ciągle mówi,każdy wie jak wygląda ta ulica i każdy
              wie,że z jej remontem nie można długo wzlekać.Jej również nie ma w WPI do 2010
              roku a niewyobrażalne jest,żeby jej przebudowa miała się rozpocząć dopiero
              najwcześniej w 2011 roku.
              Tak że,na podstawie tych przykładów można wnioskować,że WPI jest
              nieprecyzyjny,niedokładny i można i należy wręcz go poprawić.
              • Gość: Martix Re: Kiedy remont Grabiszynskiej,Zaporoskiej..? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.06, 18:53
                Przepraszam,dodam jeszcze ul.Bardzką wylotówkę na autostradę i Strzelin.Ta
                ulica to również zakała Wrocławia.
              • svarte_sjel Re: Kiedy remont Grabiszynskiej,Zaporoskiej..? 21.07.06, 20:00
                Martix, ja cię proszę
                • capo_di_tutti_capi a propos Świebodzkiego 21.07.06, 20:51
                  A co z tą Nowoszpitalną? Będzie w końcu wiadukt czy droga "po torach"? Ja
                  raczej obstawiałbym wiadukt nad torami bo coś mi się zdaje (właściwie marzy),
                  że z Dworca Świebodzkiego w przyszłości będzie można pojechać szybką koejką na
                  lotnisko. Jak ta sprawa wygląda na dzień dzisiejszy?
                  • svarte_sjel Re: a propos Świebodzkiego 21.07.06, 22:02
                    capo_di_tutti_capi napisał:
                    > raczej obstawiałbym wiadukt nad torami bo coś mi się zdaje (właściwie marzy),
                    > że z Dworca Świebodzkiego w przyszłości będzie można pojechać szybką koejką na
                    > lotnisko. Jak ta sprawa wygląda na dzień dzisiejszy?

Miasto też by tak chciało.
                    Więc planowana jest estakada, oczywiście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka