queen.maya 21.07.06, 12:09 na drodze? Bo nie wiem czy przyklejać ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zachęta tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 12:19 no jasne, ze przyklej, wiadomo bedzie, ze mozna cie wyprzedzac na trzeciego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.07.06, 12:21 Ja akurat nie, ale zawsze się znajdzie jakiś burak, czy masz listka czy nie. Rób jak chcesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yndrk Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" 21.07.06, 12:57 queen.maya napisała: > na drodze? Bo nie wiem czy przyklejać ;) Jak najbardziej przyklejac. Wiekszosc z normalnych kierowcow z sympatia reaguje na zielony listek.Sa tolerancyjni, wybaczaja niezrecznosci. Sa oczywiscie i tacy ktorzy nienawidza wszysko i wszystkich. Tacy nie widza zielonego listka:) Y Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Naklej. 21.07.06, 13:43 Pewnie nie wszyscy, ale większość wkurzonych Twoją ślamazarnością, niezdecydowaniem i błędami podaruje sobie trąbienie, krzyki i wymachiwanie środkowym paluchem :) Odpowiedz Link Zgłoś
macio666 Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" 21.07.06, 13:54 Nie radze. Na niektorych (wielu) taki listek dziala jak plachta na byka. Oto Polska wlasnie... pozdro M Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" 21.07.06, 14:14 to ten zwyczaj jeszcze zyje?? listki poszly do lamusa, bo ci co je nakleili to do dzisiaj ich z malych fiatow nie zdjeli, a jak kto jezdzi to widac i gnebi sie niedzielnych ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:32 Od półtorej roku (długo - może wypadało by już zdjąć ;)) , czyli od czasu kiedy mam prawojazdy i jezdżęcodziennie mam naklejony zielony listek. Nigdy nie spotkałam się z żadnymi przykrościami z tego powodu. Większość kierowców jezeli w ogóle go zauważy reaguje pozytywnie: nie trąbią gdy zbyt długo uniemożliwiasz im przejazd bezskutecznie próbując zaparkować równolegle, nie wkurzają się, gdy ci auto zgaśnie, a gdy złapiesz gumę chętnie pomogą. Co więcej to także dla Twoje bezpieczeństwa, bo inni wiedzą że jesteś niedoświadczona i nie wykonują wokół ciebie niebezpiecznych manewrów - od niezastawiania (utrudniania) wyjazdu z parkingu poczynając na niezajeżdżaniu drugi kończąc. Poza tym jeśli masz listek na przedniej szybie chętnie wpuszczą z podporządkowanej. A jak na jednym z parkingów próbując zaparkować (po miesiacu jezdzenia :D ) zgniotłam panu śmietnik (jechałam na półsprzęgle więc na utku praktycznie śladu nie zostało, a śmietnik był chyba z tektury :D) a ten zezłoszczony zawował policję. Pan policjant zrobił notatkę ale nie dał mi mandatu ani punktów, bo stwierdził że skoro świadoma swojej niedoskonałości nakleiłam listek i jezdżę ostrożnie i nic wielkiego się nikomu nie stało to nie widzi potrzeby karania mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" 23.07.06, 15:48 ja nie mialem nigdy listka. moj instruktor stwierdzi, ze by sie obrazil gdybym sobie nakleil listek ;) zreszta.. ja z nim bylem tylko 3 razy na placu manerwowym, bo stiwrdzil, ze manwery dla mnie beda nudne, bo je robie bezproblemowo, no wiec za pierwszym razem pokazal mi tylko jakia jest kolejnosc, za drugim pojechalismy ogladac zacmienie slonca, a za trzecim przed egzaminem zebym przypomnial sobie kolejnosc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" IP: 156.17.201.* 21.07.06, 14:32 Mój znajomy na widok zielonych listków mówił zawsze "o jedzie głąb - z przodu listek, z tyłu listek w środku głąb" Odpowiedz Link Zgłoś
yndrk Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" 21.07.06, 16:49 Gość portalu: z napisał(a): > Mój znajomy na widok zielonych listków mówił zawsze "o jedzie głąb - z przodu > listek, z tyłu listek w środku głąb" Uhhhh. To ten znajomy musi byc wybitnym intelektualista, zeby dojsc do takich wnioskow. Widocznie listki kojarza mu sie z jego polem kapuscianym. Y Odpowiedz Link Zgłoś
xsatanistax Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" 22.07.06, 14:45 jasne. poobklejajcie się listkami i jeździjcie niezdecydowanie, ślamazarnie i bez kierunkowskazów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 17:54 listek nie uprawnia i nigdy nie upawniał do łamania przepisów, więc nie wiem skąd ta zgryźliwość Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Przyklej 22.07.06, 21:39 Widząc zielony listek zawsze staję się bardziej ostrożny. Tak samo widząc BMW lub jakiś inny "stjuninkofany" pierdopęd. Odpowiedz Link Zgłoś