Dodaj do ulubionych

Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki"

21.07.06, 12:09
na drodze? Bo nie wiem czy przyklejać ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: zachęta tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 12:19
      no jasne, ze przyklej, wiadomo bedzie, ze mozna cie wyprzedzac na trzeciego
    • Gość: Konrad Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.07.06, 12:21
      Ja akurat nie, ale zawsze się znajdzie jakiś burak, czy masz listka czy nie. Rób
      jak chcesz :-)
    • yndrk Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" 21.07.06, 12:57
      queen.maya napisała:

> na drodze? Bo nie wiem czy przyklejać ;)

Jak najbardziej przyklejac. Wiekszosc z normalnych kierowcow
      z sympatia reaguje na zielony listek.Sa tolerancyjni, wybaczaja niezrecznosci.
      Sa oczywiscie i tacy ktorzy nienawidza wszysko i wszystkich. Tacy nie widza
      zielonego listka:)
      Y
    • kklement Naklej. 21.07.06, 13:43
      Pewnie nie wszyscy, ale większość wkurzonych Twoją ślamazarnością,
      niezdecydowaniem i błędami podaruje sobie trąbienie, krzyki i wymachiwanie
      środkowym paluchem :)
    • macio666 Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" 21.07.06, 13:54
      Nie radze. Na niektorych (wielu) taki listek dziala jak plachta na byka. Oto
      Polska wlasnie...

pozdro
      M
    • robak_wroc Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" 21.07.06, 14:14
      to ten zwyczaj jeszcze zyje??
      listki poszly do lamusa, bo ci co je nakleili to do dzisiaj ich z malych fiatow
      nie zdjeli, a jak kto jezdzi to widac i gnebi sie niedzielnych ;]
      • Gość: kasia Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:32
        Od półtorej roku (długo - może wypadało by już zdjąć ;)) , czyli od czasu kiedy
        mam prawojazdy i jezdżęcodziennie mam naklejony zielony listek. Nigdy nie
        spotkałam się z żadnymi przykrościami z tego powodu. Większość kierowców jezeli
        w ogóle go zauważy reaguje pozytywnie: nie trąbią gdy zbyt długo uniemożliwiasz
        im przejazd bezskutecznie próbując zaparkować równolegle, nie wkurzają się, gdy
        ci auto zgaśnie, a gdy złapiesz gumę chętnie pomogą. Co więcej to także dla
        Twoje bezpieczeństwa, bo inni wiedzą że jesteś niedoświadczona i nie wykonują
        wokół ciebie niebezpiecznych manewrów - od niezastawiania (utrudniania) wyjazdu
        z parkingu poczynając na niezajeżdżaniu drugi kończąc. Poza tym jeśli masz
        listek na przedniej szybie chętnie wpuszczą z podporządkowanej.
        A jak na jednym z parkingów próbując zaparkować (po miesiacu jezdzenia :D )
        zgniotłam panu śmietnik (jechałam na półsprzęgle więc na utku praktycznie śladu
        nie zostało, a śmietnik był chyba z tektury :D) a ten zezłoszczony zawował
        policję. Pan policjant zrobił notatkę ale nie dał mi mandatu ani punktów, bo
        stwierdził że skoro świadoma swojej niedoskonałości nakleiłam listek i jezdżę
        ostrożnie i nic wielkiego się nikomu nie stało to nie widzi potrzeby karania
        mnie.
        • robak_wroc Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" 23.07.06, 15:48
          ja nie mialem nigdy listka. moj instruktor stwierdzi, ze by sie obrazil gdybym
          sobie nakleil listek ;) zreszta.. ja z nim bylem tylko 3 razy na placu
          manerwowym, bo stiwrdzil, ze manwery dla mnie beda nudne, bo je robie
          bezproblemowo, no wiec za pierwszym razem pokazal mi tylko jakia jest kolejnosc,
          za drugim pojechalismy ogladac zacmienie slonca, a za trzecim przed egzaminem
          zebym przypomnial sobie kolejnosc ;)
    • Gość: z Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" IP: 156.17.201.* 21.07.06, 14:32
      Mój znajomy na widok zielonych listków mówił zawsze "o jedzie głąb - z przodu
      listek, z tyłu listek w środku głąb"
      • yndrk Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" 21.07.06, 16:49
        Gość portalu: z napisał(a):

> Mój znajomy na widok zielonych listków mówił zawsze "o jedzie głąb - z przodu
        > listek, z tyłu listek w środku głąb"
        Uhhhh. To ten znajomy musi byc wybitnym intelektualista, zeby dojsc do takich
        wnioskow. Widocznie listki kojarza mu sie z jego polem kapuscianym.
        Y
    • xsatanistax Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" 22.07.06, 14:45
      jasne. poobklejajcie się listkami i jeździjcie niezdecydowanie, ślamazarnie i
      bez kierunkowskazów.
      • Gość: kasia Re: Zmoto. Wrocławiaki- gnębicie "zielone listki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 17:54
        listek nie uprawnia i nigdy nie upawniał do łamania przepisów, więc nie wiem
        skąd ta zgryźliwość
    • wielki_czarownik Przyklej 22.07.06, 21:39
      Widząc zielony listek zawsze staję się bardziej ostrożny. Tak samo widząc BMW lub jakiś inny "stjuninkofany" pierdopęd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka