Dodaj do ulubionych

Nominacje do Oskarow - 7 nominacji dla "Pianisty".

IP: 66.46.58.* 11.02.03, 15:43
Complete List of Oscar Nominations

(Associated Press)
Obserwuj wątek
    • Gość: ramka Re: Nominacje do Oskarow - 7 nominacji dla 'Piani IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 16:51
      i dobrze - niech ma! Chociaż film nie zrobił na mnie piorunującego wrażenia,
      zawsze to nibypolski, nie? Natomiast szkoda mi "Ediego" - cholera jasna - bo
      to dobra opowieść jest... ee tam sie nie znają w tej Ameryce..
    • dr_jekyll Re: Nominacje do Oskarow - 7 nominacji dla 'Piani 11.02.03, 16:53
      A na CNN'ie od razu przypomnieli, że Romek ma 25 lat zakazu wjazdu do USA za
      stosunek(nki) z nieletnim(i). Ale obciach!!!
      • Gość: mia Re: Nominacje do Oskarow - 7 nominacji dla 'Piani IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 18:25
        dr_jekyll napisał:

> A na CNN'ie od razu przypomnieli, że Romek ma 25 lat zakazu wjazdu do USA za
        > stosunek(nki) z nieletnim(i). Ale obciach!!!

A znajdź mi takiego, co to potrafi dziś odróżnić letnią od nieletniej. Tym
        bardziej, że te mniej letnie leca na persony z filmu jak gzy do krowy
    • Gość: oskar Re: Nominacje do Oskarow - 7 nominacji dla 'Piani IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 22:48
      Kolejne polityczne nominacje, tak jak z lista schindlera .Coz to za dzielo,
      zeby tak nagradzac.Chicago jest o wiele lepsze a pewno dostanie duzo
      mniej.Gdzie nominacje dla fantastycznej wrecz magicznej muzyki Kaczmarka w
      Niewiernej. Pewno Kacznarek nie jest Zydem to i go nie ma na
      liscie.Widzieliscie na pewno wiele wspanalych filmow nie nagrodzonych.Ta
      nagroda juz dawno przestala byc nagroda za dzielo filmowe.Wszystkim rzadza
      uklady.
      • wedzonka To moze trzeba... 12.02.03, 22:54
        Gość portalu: oskar napisał(a):

> Kolejne polityczne nominacje, tak jak z lista schindlera .Coz to za dzielo,
        > zeby tak nagradzac.Chicago jest o wiele lepsze a pewno dostanie duzo
        > mniej.Gdzie nominacje dla fantastycznej wrecz magicznej muzyki Kaczmarka w
        > Niewiernej. Pewno Kacznarek nie jest Zydem to i go nie ma na
        > liscie.Widzieliscie na pewno wiele wspanalych filmow nie nagrodzonych.Ta
        > nagroda juz dawno przestala byc nagroda za dzielo filmowe.Wszystkim rzadza
        > uklady.

To moze trzebaby tam w Hollywood zalozyc stowarzyszenie "Stop korupcji" tak jak
        w Opolu?

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=72&w=4609844
        Pozdrawiam! :)
        • Gość: oskar Re: To moze trzeba... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 22:58
          Napisz to Amerykanom ,a nie mnie.
      • Gość: mia Re: Nominacje do Oskarow - 7 nominacji dla 'Piani IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 22:57
        co się tak pieklisz przed czasem - to tylko nominacje, nagrod jeszcze nie
        rozdali
        Pianista ma 7 nominacji, a Chicago 13 - czy jest w tym jakiś podtekst semicki???
        Poza tym, jak sie po Ameryce rozniesie, że rezyser Pianisty ma wyrok za
        pedofilie, a główny producent zakaz opuszczania RP wskutek korumpowania głównej
        władzy w państwie (ludzie Al Capone przy Rywinie to pikuś w pampersach!), to
        szanse na nawet najmniejszego Oskareczka spadaja do "minus nieskończoności"
        mia
        • Gość: Oskar Re: Nominacje do Oskarow - 7 nominacji dla 'Piani IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 23:05
          Mia ja sie nie piekle tylko widzialem wszystkie te filmy nie bardzo wiem za co
          te nominacje.Tyle naprawde wspanialych kreacji aktorskich nie dostaje zadnych
          nagrod.A ostatnio jak o holokauscie to prawie pewniak.W zeszlym roku Czekajac
          na wyrok coz to takiego pokazala Hally Berry zeby dostac taka nagrode? Naprawde
          jak chcecie zobaczyc dobry film to nie patrzcie czy dostal jakiegokolwiek
          Oskara, idzcie do kina Oskar tam traficie z pewnoscia na cos wartego obejrzenia.
          • Gość: mia Re: Nominacje do Oskarow - 7 nominacji dla 'Piani IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 23:19
            moim typem zycia na najlepszy film był "Porozmawiaj z nią" Almodowara ale nie
            wiem dlaczego nie został nominowany
            przeciez az tyle ludzi nie może się mylić :-(
            wiesz dlaczego nie ma go wśród nominowanych?
            Pianista jest b. dobrym filmem - w/g mnie Polański to geniusz rezyserski - i
            nie ważne że temat "jude". Spróbuj nie patrzec na ten film przez pryzmat
            antysemickich uprzedzeń połowy swiata i 9/10 Polaków
            • Gość: Oskar Re: Nominacje do Oskarow - 7 nominacji dla 'Piani IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 23:25
              Tego filmu akurat nie widzialem , ale zobacze.Wtedy Ci odpowiem.Nie mam nic do
              Zydow, ale po liscie Schindlera i kilku zboczonych lub gnebionych , wierze,ze
              za takie tylko role mozna dostac nagrody.Mam jedna nadzieje,ze Chicago
              przelamie ten stereotyp.Jest Swietny.
              • Gość: mia Re: Nominacje do Oskarow - 7 nominacji dla 'Piani IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 23:29
                ja akurat nie widziałam Chicago, ale teraz juz wiem jak spędzę Walentynkowy
                wieczór :-)
    • dr_jekyll Re: Nominacje do Oskarow - 7 nominacji dla 'Piani 12.02.03, 22:58
      Ciekawe czy Lwa wypuszczą (z klatki?) na rozdanie...?
      • Gość: jn Re: Nominacje do Oskarow - 7 nominacji dla 'Piani IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.03, 00:24
        komus sie tu pomylilo: roman polanski nie mial seksu z nieletnim tylko z
        nieletnia ktora go oszukala co do swego wieku. zostalby aresztowany ale
        czmychnal do paryza. ot co :)
        • Gość: feran Re: Nominacje do Oskarow - 7 nominacji dla 'Piani IP: *.txucom.net 13.02.03, 07:32
          W USA Prezydent ma prawo/przywilej do dania tzw prezydenckiego pardonu
          (president pardon);bez podania przyczyn i wyjasnien moze uczynic czlowieka na
          powrot "czystym"/niewinnym.

Czy nie mozna by poprosic- czytelnicy GW/forumowicze o Presidential pardon dla
          Romana Polanskiego,tak by mogl pojechac do LA na Oskary?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka