nieznana4 29.07.06, 18:34 Studiowalam w Szczecinie, ale na staz wybieram sie we Wrocku. Nia mam pojecia o tym miescie,a tym bardziej o szpitalach, do ktorych warto startowac...Prosze, dajcie jakis cynk....Nie chce caly rok tylko parzyc kawe..:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lekarz Re: staz lekarski- ktory szpital??? IP: *.centertel.pl 29.07.06, 19:25 Koszarowa, WSS im J.Gromkowskiego, na oddziale VI mozna się dużo nauczyć,szanuja stażystów i jest się od kogo uczyć.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Grabiszyńska 29.07.06, 21:45 Polecam staż ( bo o podyplomowy zapewne Ci chodzi, prawda ? ) w Dolnośląskim Centrum Chorób Płuc przy ul. Grabiszyńskiej. Na miejscu robi się tylko internę ( pulmonologia, rzecz jasna ), chirurgię ( torakochirurgia albo oddział chirurgii ogólnej ) i intensywną terapię. Wszystkie pozostałe staże cząstkowe robisz w miejscach wybranych przez siebie ( czyli tam, gdzie Cię interesuje, gdzie nie jest toksycznie, albo gdzie można wrzucić na luz ). Z interny polecam oddział VI C. Panuje tam kapitalna, bardzo ciepła i serdeczna atmosfera. Jeśli idzie o chirurgów, to dobrze pracuje się z dr Rzechonkiem, dr Pawlakiem, dr Adde i dr Hamdim ( choć tu trzeba się przygotować na 'męskie' słownictwo ;) ). Tak przynajmniej wyglądało to 5 lat temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
danade kolejowy 30.07.06, 09:15 Podobnie jak w szpitalu przy Grabiszyńskiej na miejscu tylko interna (3 oddziały, w tym jeden kliniczny), chirurgia z ortopedią, anestezjologia - reszta do wyboru. Plusy: świetna atmosfera pracy, personel życzliwy, kompetentny, pomocny - naprawdę można się wiele nauczyć gdy wykaże się minimum chęci. Minusy i szczegóły na priva :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga DCO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.07.06, 08:28 Ja uważam ze Dolnośląskie Centrum Onkologii. Tam można zrobić bardzo dobrą chirurgie i anestezjologie, mozna sie wiele nauczyc, maja niewiele stazystow i sie porządnie nimi zajmuja. Inne staze mozna wybierac dowolnie w kazdym miejscu, zależnie co kogo interesuje. Duzym plusem jest to ze w kadrach wszyscy sa bardzo pomocni. Pensje płaca zawsze terminowo, a nawet przed czasem (wiem ze w kolejowym i niektorych szpitalach byly z tym problemy...) Poza tym gwarantują fartuchy i obuwie szpitalne, dostaje sie dodatki socjalne. Mialam tam staz i jestem z tego bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś