hateandwar 01.08.06, 22:29 www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/08/01/wpole01.xml jestem ciekaw, ilu specjalistow nakloni p. Pawel do porzucenia pracy w knajpie we Wlondynie na rzecz kariery we Wrocku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qq Re: Pawel Romaszkan wloczy sie po londynskich kna IP: *.media4.pl 01.08.06, 22:33 haha :) ciekawe, czy nakloni tego Alka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Pawel Romaszkan wloczy sie po londynskich kna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 01:15 Występy naszych wrocławskich emisariuszy w programie rozrywkowym cieszą się dużym powodzeniem, nasz reprezentant wygłasza dynamiczne monologi po wystepie sobowtóra Benny Hilla, a przed tańczącym chomikiem. Gratuluję talentu kabaretowego. Odpowiedz Link Zgłoś
perculator Re: Pawel Romaszkan wloczy sie po londynskich kna 02.08.06, 02:00 hateandwar napisał: jestem ciekaw, ilu specjalistow nakloni p. Pawel do porzucenia pracy w > knajpie we Wlondynie na rzecz kariery we Wrocku. Wpadnie w alkoholizm predzej. W tym samym artykule polski "graphic designer" mowi, ze zarabia w Londynie 30 tys. funtow, 2-3 razy wiecej niz w Polsce. Zapewne pan Romaszkan sadzi, ze w knajpie go spotka. Nie wiem, polscy podatnicy zgadzaja sie zeby tak marnotrawic wlasne pieniadze! Niech wpierw politycy zmniejsza swoje pensje szeciokrotnie do poziomu sredniej krajowiej! Ech, szkoda slow. Juz pan Dutkiewicz obdarowywal George Bush czekiem na 10 tys. EURO, teraz pan Romaszkan buszuje po knajpach. "stupid Pollacks", ot, co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Szukanie frajerów ? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.08.06, 06:54 Trzeba zmienić Państwo a nie szukać nowych sposobów pozyskiwania frajerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonik Re: Pawel Romaszkan wloczy sie po londynskich kna IP: 217.116.110.* 02.08.06, 09:57 No właśnie, to bardzo ciekawe. Akcja Wrocławia z namawianiem do powrotu pracujących za granicą i sciąganie nowych mieszkańców to wtopa na maxa. Przede wszystkim gdzie jest ta praca za godziwe pieniądze - żeby wracać z London do Wrocławia? Urząd nie kiwnął ręką w tej sprawie, ba nawet nie zrobił właściwego rozeznania na jakie stanowiska mogliby ci ludzie aplikowac. No, chyba że chodziło o to żeby pomagać na budowie przy remoncie placu Grunwaldzkiego albo Aqua Parku. Swoją drogą to ciekawe - jesli chodzi o dawanie pracy przy miejskich projektach bądż inwestycjach, to magistrat raczej zachowuje się dość konserwatywnie :) i wspiera swoich (patrz: skład rady nadzorczej i zarządu Aqua parku).Hm, jakoś nie przypominam sobie konkursów na intratne stanowiska:). Ewentualnie praca będzie... przy podawaniu ręczników i sprzątaniu posadzek kąpielowych. Ale na pewno telewizor to pokaże, jak p. Prezydent Wrocławia uroczystym i wzruszonym głosem opowie, że oto mamy w naszym mieście kolejne 100 miejsc pracy:))))) A powaznie - ceny mieszkań we Wrocławiu galopują w przerażającym tempie (zarobki nie), wynajem mieszkań również jest drogi. A zarobki jakoś nie szybują do góry. Owszem, praca jest (dajmy na przykład ogłoszenia), ale poza wspaniałą rozmową kwalifikacyjną obietniacami kariery zazwyczaj jest tak: umowa o dzieło albo czasem wcale (i nie sa to tylko przypadki osób o słabym wykształceniu), zaleganie z wyplatami, niespodzewane obniżki ustalonych wcześniej honorariów, albo ogólne kręcenie. I jak to ma się wszystko do wizji oazy pracy dla epowracających emigrantów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-)))))) Re: Pawel Romaszkan wloczy sie po londynskich kna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 13:06 Znam Romaszkana troche podupczy pewnie sie nawali gdieś w knajpie wyladuje z jakąś lasensja w wyrku i bedzie ja przekonywał do powrotu hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Pawła Romaszkana chytry sposób na wakacje IP: 156.17.12.* 02.08.06, 13:24 opłacone przez frajerów-podatników, oczywiście. Dokładam do obszernej listy pomysłów naszego Urzędu Miejskiego na najbardziej bezczelne szastanie publicznymi pieniędzmi. Wybory samorządowe niedługo - warto zapamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin debile malkontenci-akcja jest ok IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.08.06, 15:51 powiem wam tak po studiach (humanistycznych) nie moglem znalezc dobrej pracy we wroclawiu wiec pojechalem do anglii i znalazlem, zwykla prace, fizyczna, niezle platna. tyle ze po 4 miesiacach szykuje mi sie awans, z czasem lepsza kasa, doswiadczenie. wystarczy chciec. kiedy czytam wasze zalosne, beznadziejne sfrustrowane posciki, zygac mi sie chce. nie osiagneliscie nic w polsce i w anglii tacy jak wy tez beda zmywac gary do konca zycia. awansuje, podszkole angielski, zrobie dodatkowe kursy, bedzie coraz lepiej, i wiem ze kiedys wroce do polski z doswiadczeniem z dobrej firmy i znajde dobra robote we wroclawiu. a to ze miast sie reklamuje, ma tu bardzo pozytywny oddzwiek, w przeciwienstwie do dzialan, a raczej braku dzialan rzadu polskiego. miasto dzieki tej akcji jest tu postrzegane(zaczyna sie zauwazac jego istnienie) jako jedyny aktywny osrodek w polsce. ludzie ktorzy mysla o powrocie do kraju, mowia o tym ze mysla wlasnie o wroclawiu, o kupnie mieszkania we wroclawiu, bo to jedyne miasto w ktorym widza przyszlosc w polsce. nie jeden i nie dwoch inzynierow po polibudzie nie znalazlo tu pracy w zawodzie albo maja za malo samozaparcia by zaczynac od prostych prac. ci wroca i to bedzie lepsze dla nich. ale kiedy czytam wasze posty,nie wiem czy mam sie smiac czy plakac. zal mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
kielczow2003 Re: debile malkontenci-akcja jest ok 02.08.06, 16:20 Marcin:-) Spokojnie, jak pamiętasz kiedys w jednym z programów na TVP3 rozmawiałem z Romaszkanem. Byłem do tego krytycznie nastawiony. Oczywiście dobry PR skierowany do grupy docelowej jest czymś anturalnym. Chodzi o pchniecie "punktu krytycznego" mozliwości rozwojowych miasta poprzez zwieksanie jego potencjału demograficznego. Tak małe miasto jak Wrocław musi myślec o tym w perspektywie następnych 10 lat jezeli chce aby wskaźniki BIZ-u szły do góry i miasto goniło do przodu. Ja się z Toba zgadzam i szczerze mam nadzieje że wszystko sie uda naprawdę. Tylko............... sam sie zastanawiam czy to napisac ale moze lepiej nie porusze tego tematu:-) Chodzi o to że promocja miasta ok ja ne mówie nie, tylko skromnie uwazam że akcja tego typu będzie miała sens jezeli z Romaszkanem do Londynu pojedzie paru gości z HP Volvo czy LG podejda do jakiegos kolesia porozmawiaja z nim wytypuja kilka osób i konkretnie cos zaproponują. A wycieczka do Londynu po to aby promować miasto w miescie???? No wybacz. Ja nie mówię takim akcjom nie!!! Tylko jak już cos robimy to róbmy to porządnie a nie udawajmy że robimy. Takie mission imposible sa po prostu mało efektywne. Trzymam kciuki za ten awans stary!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vratislaviak Re: debile malkontenci-akcja jest ok 02.08.06, 17:08 a mi brakuje tylko drogi ekspresowej z Praga i bedzie ok!! Odpowiedz Link Zgłoś
kielczow2003 Re: debile malkontenci-akcja jest ok 02.08.06, 17:12 Jak kaczki nadlecą bedziemy mogli szybciej uciekac do strefy Euro:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tazet Re: debile malkontenci-akcja jest ok IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.06, 18:35 Myślalem, że z tym Romaszkanem to jakieś jaja, ale czytam ten angielski tekst i spadam z krzesła. Na początek niech opowie jak się robi karierę w urzędzie - niech pokaże swój staff. Będzie śmiechu z "profesjonałów" co niemiara. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislaviak znalezione na onet forum 02.08.06, 19:07 znalazłem to na onet forum uśmiełem sie na maxa którym z tych miast lepiej sie żyje ? Poznaniu czy ... 02.08.2006 16:58 ... Wrocławiu ? gdzie wg Was lepiej zamieszkać ? ~Bubu Jeśli lubisz być codziennie zalany to tylko Wrocław - ... 02.08.2006 18:40 ... wschodnia jarmarczna atmosfera i duuuużo luzu. Jeśli chcesz wygodnie mieszkać w dobrze zorganizowanym mieście i nieźle zarabiać to tylko Poznań lub Gdynia. ~Zorientowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: znalezione na onet forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 23:34 też znalezione wiadomosci.onet.pl/1,15,11,21949241,61295357,2389499,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
kielczow2003 Re: debile malkontenci-akcja jest ok 02.08.06, 21:37 Ejjj tak sie akurat składa ze znam kilku ludzi z grupy Romaszkana i sa profesjonalistami. Kiedy obserwowałe jak jeden z moich kumpli latał przy Wrocław non-stop to nie miałem wątplwości ze Ci ludzie sa na swoim miejscu. Wyluzuj trochę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełczów2012 Re: debile malkontenci-akcja jest ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:39 przeciez ty sie znasz na public relations jak na energii atomowej Odpowiedz Link Zgłoś
kielczow2003 Re: debile malkontenci-akcja jest ok 02.08.06, 22:46 kiepsko z Toba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełczów2012 Re: debile malkontenci-akcja jest ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:57 rozmawiamy o tobie i urojonej fachowości władz Odpowiedz Link Zgłoś
kielczow2003 Re: debile malkontenci-akcja jest ok 02.08.06, 23:02 chcialbys rozmawiac o mnie ale Ty nie jestes dla mnie partnerem do rozmowy. Cienki Bolek z Ciebie.Masz urojenia i potrzebujesz pomocy a wszyscy kumple zlewaja z Ciebie tak ze nie masz pojecia. To ze Ci odpisuje to wzglad na ich dobre samopoczucie. hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz ty nie wracaj:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 23:32 > po studiach (humanistycznych) nie moglem znalezc dobrej pracy we wroclawiu > wiec pojechalem do anglii i znalazlem, zwykla prace, fizyczna, niezle platna. warto było studiować mniemanologię? kiedy czytam wasze zalosne, beznadziejne sfrustrowane posciki, zygac mi sie > chce. nie ma sprawy, ulżyj sobie, sprzątasz chyba już wydajnie > nie osiagneliscie nic w polsce to pewność, czy oznaka frustracji? i w anglii tacy jak wy tez beda zmywac gary do > konca zycia. na razie jesteś w tym specjalistą?, po zawodówce robi się bardziej zaawansowane roboty niż ty po mniemanologii > awansuje, podszkole angielski, zrobie dodatkowe kursy, bedzie coraz lepiej, i > wiem ze kiedys wroce do polski z doswiadczeniem z dobrej firmy i znajde dobra > robote we wroclawiu. jako brygadzista sprzątaczy? > ale kiedy czytam wasze posty,nie wiem czy mam sie smiac czy plakac. zal mi was. wzajemnie, jako CHumanistyczny dyplomowany mniemanolog powinieneś empatycznie zdiagnozować te posty jako ocena POmysłów naszych sterników, no chyba, że ciebie nasz emisariusz już przekonał do powrotu? ze swoją porcją CHumanizmu lepiej zostań tam bezwzględnym brygadzistą pakistanów:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonik Re: debile malkontenci-akcja jest ok IP: 217.116.110.* 04.08.06, 12:37 Drogi Marcinie:) oj chyba tęsknisz za miastem Wrocławiem, że tak od razu w ryj i wszystkich od malkontentów i nieudaczników. A tu przecież nie o to chodzi - promocja promocją, działania, rozgłos - rzecz istotna. Inna sprawa: zapewnić stały rozwój, bazę i mozliwość zatrudnienia w różnych sektorach. A to już nie takie proste jak romantyczne wyprawy do rodaków na Wyspy. I o ile dobrze pamiętam, to Ci wszyscy którzy wyjechali z tego pięknego miasta kierowali się szukaniem pracy, zysku i takich innych, a nie walką z malkontenctwem:) Więc jednak czegoś tu na miejscu znaleźc nie mogli. Zdaje się, ze Ty także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Romaszkan chleje, a my za to płacimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 19:09 Ja nic nie mam przeciw, ale gdyby dupkiewicz płacił romaszkowi z własnej kasy na chlanie, a nie z naszych wspolnych. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislaviak cffaniaki z Londynu 02.08.06, 19:26 chciałbym dodać teraz coś od siebie nieco powaznie nie mam nic przeciwko wyjazdowi za granice zarabianiu tam większych pieniędzy wielu ludzi inteligentnych, ale również fachowców z różnychdziedzin opuściło Polske i np w Anglii ma się świetnie boli mnie jednak jedna spore grono osób zarabiajacych tu grosze lub wogóle nie pracujacych wyjechała, dostała 1000 funtów i zwariowała odbiło im jak dzieciom z piaskownicy , psiocza na polske na ludzi mieszkajacych w polsce nigdy wcesniej nie widzac takiej kasy wydało im sie że są lepsi od reszty troche pokory.... kolega marcin stwierdził słusznie ludzie ambitni zawsze sie odnajdą tymbardziej za granicą bedą dążyc ku lepszemu beda sie rozwijać ci co stana w miejscu.... chciałbym tylko przypomnieć wam pracujacym i wymądrzjacym sie na wyspie ze lada chwila wejdą do unii 2 kraje Rumunia i Bułgaria zapewnaim ze zbiją oni stawke godzinową któa teraz obnowiązuje takie są prawa rynku.....zwykłe juzki wykonujace prostą prace mogą to odczuć na własnej skórze juz niebawem ale co ja wam bede prawił sami wiece lepiej na razie w sporej mierze żyje z waszych pieniażków pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hateandwar Madrala z wyspy 03.08.06, 00:21 vratislaviak napisał: boli mnie jednak jedna spore grono osób zarabiajacych tu grosze lub wogóle nie > pracujacych wyjechała, dostała 1000 funtów i zwariowała odbiło im jak dzieciom > z piaskownicy Dziwisz sie im? Tyle zarabia sie tutaj pracujac za najnizsza stawke. Wystarcza to na zaspokojenie wszystkich potrzeb. Jesli twoim hobby nie jest kolekcjonowanie najnowszych jaguarow, porsze, czzy czego tam, a zadawalasz sie ich zdalnie sterowanymi modelami w skali 1:17 ze spalinowymi silnikami, eleganckim zawieszeniem, rozwijajacymi predkosc do 60Mph, albo lubisz gokarty, ksiazki, dobra kuchnie, fajne buty, czy podroze i to po prostu stac cie na to. Sprobuj ten wyczyn powtorzyc w Polsce, pracujac za najnizsza stawke, a nawet za srednia krajowa nie poszalejesz. > boli mnie jednak jedna spore grono osób zarabiajacych tu grosze lub wogóle nie > psiocza na polske na ludzi mieszkajacych w polsce > nigdy wcesniej nie widzac takiej kasy wydało im sie że są lepsi od reszty > Nic nowego, to narodowa specjalnosc. Na pewno nie brakuje Ci dystansu do rzeczywistosci, ale ja zrozumialem co to znaczy polskie narzekanie, kiedy po kilkumiesieczneym pobycie w towarzystwie wylacznie brytyjskim, zmienilem prace i miejsce pobytu, i spotkalem rodakow. Czytam forum regularnie i stwierdzam, ze rodacy w kraju tez maja ch..owo, bo narzekaja na Polske i ludzi mieszkajacych w Polsce na maxa. > kolega marcin stwierdził słusznie > ludzie ambitni zawsze sie odnajdą tymbardziej za granicą bedą dążyc ku lepszemu > beda sie rozwijać > ci co stana w miejscu.... > Kolega Marcin, rowniez ja zaczynalismy od zmywania garow lub podobnie wykwintnych zajec. Prace fizyczne lub inne proste, charakteryzuja sie tym, ze wykonuja ja zazwyczaj ludzie prosci, ktorzy o pracy nie mysla inaczej, niz w kategoriach roboty, i nie stanowia konkurencji w ewentualnym awansie dla nikogo w miare rozgarnietego. Mysle, ze w Polsce kolega Marcin i ja rowniez, szybko awansowalibysmy w jakims magazynie, albo na budowie > ale co ja wam bede prawił sami wiece lepiej na razie w sporej mierze żyje z > waszych pieniażków > pozdrawiam ;) Powiedz cos o tym wiecej, prosze. Od siebie dodam, ze poczulem tutaj duzy luz. A o akcji promocyjnej wroclaw powiem tyle, ze duzo zrobila dla rozpoznawalnosci Wrocka na wyspie. Z drugiej strony Ww to duze miasto i jestw tym milionie, czy dwoch emigracji spora reprezentacja. Za bilbordami przyjechali do wroclawia brytyjscy i irlandzcy dziennikarze i w tut, prasie mozna poczytac sobie o Wrocku, zdjecia poogladac... Tutejsi Polacy na wiesc o akcji repatriacyjnej szczerze sie usmiali. Odpowiedz Link Zgłoś
kielczow2003 Re: Madrala z wyspy 03.08.06, 00:33 Problem migracji to obok Euro Eurokonstytucji powinien byc tematem nr one w tym kraju. Niestety jest troszke inaczej. Skutki tego odczuja starsi ludzie na ktorych nie bedzie komu pracowac. Kwadratura koła. Z moich znajomych wiekszosc jest w UK zostal mi vratislawiak jeden gosc z UM i znjomi z HP. Reszta zasuwa na wyspach i zarabia kase. Od wrzesnia tez uciekam na wyspy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mickey Re: Madrala z wyspy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.06, 08:58 Z moich znajomych wiekszosc jest w UK zostal mi vratislawiak jeden gosc z UM i > znjomi z HP. Reszta zasuwa na wyspach i zarabia kase. Od wrzesnia tez uciekam n > a > wyspy Tylko już nie pisz na forum od września please...Znajomi z Hufca Pracy też niech wyjadą Odpowiedz Link Zgłoś
kielczow2003 Re: Madrala z wyspy 03.08.06, 11:27 hehehehehehe a kuku:-) Jak dzisiaj poziom adrenalinki????? Odpowiedz Link Zgłoś
vratislaviak loveandpis 03.08.06, 09:18 Bardzo cieszy mnie fakt ze Polacyy wyjechali do Anglii za 20 lat w reprezentacji Anglii zapewne pojawią sie Siadaczka, Bąk czy Jużwiak i bedzie śmiesznie za te krzywdy za te zdrady co nam uczynili rozwalimy ich państwo oddolnie a co.... Odpowiedz Link Zgłoś
ed_norton Re: Pawel Romaszkan wloczy sie po londynskich kna 03.08.06, 19:17 ja wracam... nie spotkalem Romaszkana, ale dostalem ciekawsza propozycje tutaj Odpowiedz Link Zgłoś