Dodaj do ulubionych

Jacek Bończyk cz. II

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.03, 15:48
Przypomniała mi się ostatnia nasza krótka rozmowa na temat występu Pana
Bończyka, w którą włączył się Pan dyrektor Moskwa. Wtedy próbowano mnie
przekonać, że koncert Bończyka nie może odbyć się w Teatrze K2, bo sala jest
za duża, bo Bończyk i zespół musiałby dopłacać - to wszystko prawda.
Na tegoroczny Przegląd Piosenki Aktorskiej Pan Bończyk (na całe szczęście!)
przyjeżdża z recitalem "Tango Kameleon" i nie dośc że bilety w cenie 20, 30,
50 zl to jeszcze w Imparcie! Czy więc wszyscy liczą na zapełnienie sali? Czy
większość osób to zaproszeni goście (na miejscach za 50 zl rzecz jasna), a
dla reszty pozostaja odległe fotele, co mnie nie tyle boli, że nie za wiele
będę widziała, ale to, że nie będzie atmosfery jaka potrzebna jest zarówno do
słuchania piosenek z płyty "Następny" jak i "Tango Kameleon"?
Być może potwierda się to, co pisał Pan dyrektor, że otoczka przeglądu mocno
wpływa na ludzi i stąd większe zainteresowanie - tylko czy sam ten fakt
wystarczy, żeby zamiast stu osób do Teatru K2 przyszlo dwieście do
Impartu...?

pozdrawiam!

Marta
Obserwuj wątek
    • Gość: gogo Re: Jacek Bończyk cz. II IP: *.acn.waw.pl 16.02.03, 14:53
      O co Ci chodzi z tym Bończykiem, Magician? Bo jakoś tak starszliwie niejasno
      piszesz.. W k2 sala za duża? Oni tam chyba nawet 100 miejsc nie mają. Impart ma
      jeszcze mniejszą? Nie rozumiem. O co chodzi?
      • Gość: magician Re: Jacek Bończyk cz. II IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.03, 17:35
        Gość portalu: gogo napisał(a):

Bo jakoś tak starszliwie niejasno
        > piszesz.. W k2 sala za duża?
        Oni tam chyba nawet 100 miejsc nie mają.

masz rację - to że w K2 jest sala za duża (!) dla fanów Bończyka podano mi
        jako argument dlaczego Bończyka nie można do nas zaprosić

>Impart ma jeszcze mniejszą?

Impart ma wieksza sale niz K2.

>Nie rozumiem. O co chodzi?

to nie był post zaczepny ani atakujący - po prostu chyba przekonałam się jak
        wielu ludzi których spotkam na recitalu Pana B. będzie tam tylko dlatego że
        promowany jest tym razem znakiem jakości PPA.
    • Gość: Kubcio Re: Jacek Bończyk cz. II IP: *.dtvk.tpnet.pl 13.03.03, 00:31
      I bardzo dobrze, że recital Bończyka odbył się sali Impartu. To bardzo dobra
      sala, wymarzona więc na takie koncerty jak niniejszy. O miejsce nie ma się co
      kłócić. Omówmy się- każde miejsce na dużej sali w Imparcie jest dobre. Ja
      siedziałem w 11 rzędzie z samego brzegu i odbiór miałem nienaganny. Dobrze, że
      organizatorzy PPA tam właśnie dali Bończykowi śpiewać. Nie rozumiem dlaczego
      ktoś miałby zabiegać o ten recital w sali teatru K2?! Jakby nie patrzeć
      widownia tego teatru nie jest zbyt reprezentatywna i owszem pasuje do świetnych
      sztuk wystawianych na Kuźniczej (Ballady morderców, Homlet, Audiencja III) ale
      dla potzreb PPA chyba jednak nie bardzo... Pozdrawiam
      • Gość: magician Re: Jacek Bończyk cz. II IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.03, 16:45
        Gość portalu: Kubcio napisał(a):

> organizatorzy PPA tam właśnie dali Bończykowi śpiewać. Nie rozumiem dlaczego
        > ktoś miałby zabiegać o ten recital w sali teatru K2?! Jakby nie patrzeć
        > widownia tego teatru nie jest zbyt reprezentatywna i owszem pasuje do
        świetnych sztuk wystawianych na Kuźniczej (Ballady morderców, Homlet, Audiencja
        III) ale dla potzreb PPA chyba jednak nie bardzo... Pozdrawiam

moim zdaniem Impart zepsuł ten recital... piosenki z płyty, która ma
        niesamowity klimat powinny być śpiewane w małej sali, z widownią, która
        przyjdzie świadomie na koncert Bończyka. Sala Impartu nie nadaje się do tego,
        takie jest moje zdanie.
        Choć Bończyk był rewelacyjny, oczywiście :>

m.
        • Gość: kasia Re: Jacek Bończyk cz. II IP: *.gaj.lanet.wroc.pl 30.03.03, 05:36
          taaaak, koncert porzadny jak na takiego artyste przystalo, ale kobiety ubrane
          na golowo i ich partnerzy- oboje nie majacy pojecia o tworczosci artysty-
          paranoja!!! jeszcze na dodatek nadzwyczaj uprzejma pani siedzaca przed nami i z
          pogarda patrzaca sie, kiedy choc probowalysmy koncertowi nadac swoistej
          atmosfery przez spiewanie pod noskiem niektorych kawalkow... chodzi nam o maly
          koncert w dobrym stylu, sami fani- nikt wiecej... tego nam potrzeba... zreszta
          skoro Konradowi Imieli ( niejednokrotnie spiewajacemu w K2 ) kapelusz z glowy
          nie spadl to czemu mialoby sie cos stac J.Bonczykowi?? a fani sa- wystarczy
          popatrzec na spotkanie artysty zorganizowane w Empiku!!!
          pozdrawiam
          • Gość: Marta Re: Jacek Bończyk cz. II IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.03, 17:20
            tak, fanów bylo bardzo duzo - ja , 2 koleżanki , kilka pań w podeszlym wieku i
            jeszcze dwie dziewczynki ... Ja również jestem za recitalem w k2!!! Bardzo
            chętnie przyjdę posłuchać pana Bończyka. Jak dla mnie na PPA sala Impartu była
            za duża = co równoważy się z ludźmi, którzy nie mają pojęcia kim jest p. JB.
            Może teatr k2 pomyśli o naszych prośbach ??
            • Gość: M Re: Jacek Bończyk cz. II IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 11:14
              czy teatr k2 podejmie się tego zadania ? Będzie nam wtedy bardzo miło...
              pozdrawiam
              • Gość: teatrk2 Re: Jacek Bończyk cz. II IP: 62.233.154.* 07.04.03, 18:17
                tak, teatr k2 jest gotów podjąć się tego zadania.:) Z pewnych jednak względów
                nie jest to możlwie wcześniej niż w wakacje. Coś w okolicy pierwszej połowy
                lipca. I rodzi się pytanie: czy w letni czas ludziom chce się chodzić do
                teatru? A może zróbmy listę osób, które chciałyby przyjśc na koncert Jacka.
                Obiecujemy, że jeżeli na wstępie uzbiera się z 50 potwierdzonych osób,
                sciągniemy go.:) Może takie nasze stanowisko utnie wreszcie ten wątek? Kontakt
                na nasz teatr znajdziecie na naszej niedawno odpalonej stronie
                www.teatrk2.art.pl
                pozdrawiamy
                teatr k2
                • Gość: magician Re: Jacek Bończyk cz. II IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.03, 18:53
                  Gość portalu: teatrk2 napisał(a):

Coś w okolicy pierwszej połowy lipca. I rodzi się pytanie: czy w letni czas
                  ludziom chce się chodzić do teatru?

sugeruje Pan/Pani, że ludzie chodzą do teatru tylko gdy jest zimno??? Hmmmm...
                  :)

A może zróbmy listę osób, które chciałyby przyjśc na koncert Jacka.
                  > Obiecujemy, że jeżeli na wstępie uzbiera się z 50 potwierdzonych osób,
                  > sciągniemy go.:) Może takie nasze stanowisko utnie wreszcie ten wątek?

50 osob nie zagląda nawet na forum Kultura, więc czyżby chęć ucięcia wątku
                  ostatecznie?

ja się na listę wpisuję, jeśli to ma pomóc. :P

marta
                  • kinga!!! Re: Jacek Bończyk cz. II 07.04.03, 20:11
                    ja równiez sie podpisze pod tym

a swoją drogą, dlaczego seson ogórkowy w teatrach trawa 2 m-ce, moze teatr k2
                    zainicjuje jakies ciekawą alternatywe 'wakacji z teatrem', w tedy wielu młodych
                    ludzi chetnie spedzilo by czas wsród sztuki...
                    spektalte, koncery, warsztaty ... hmm..co na to Teatr k2 ??
    • Gość: zgred Re: Jacek Bończyk cz. II IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 21:47
      jestem za aktywnym życiem kulturalnym w sezonie ogórkowym
      to czas na warsztaty,niezależne projekty
      może teatry w naszym mieście otworzyłyby swoje dzrzwi dla młodych lub nowych
      zdolnych?
      • Gość: Marta Re: Jacek Bończyk cz. II IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.03, 11:50
        ja również jestem za ...
        teatr w wakacje to również dobry pomysł
        • Gość: Marta Re: Jacek Bończyk cz. II IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 21:10
          Mamy już czerwiec, wakacje tuż tuż... W takim razie, co z obiecanym przez teatr
          k2 recialem pana Bończyka ? Mam nadzieję, że z tych obietnic, rzeczywiście uda
          się zorganizować koncert ? Czekam na ewentualne opinie...jeśli ktoś będzie
          zainteresowany

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka