kasiaprim 12.08.02, 23:09 Wg mnie : WOGÓLE mnie to nie dotyczy. Zginął w ogóle (w znaczeniu-w tłumie) Ale chyba poza tym razem, co...??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marbor1 Re: WOGÓLE- razem czy osobno 12.08.02, 23:16 kasiaprim napisała: > Wg mnie : > WOGÓLE mnie to nie dotyczy. > Zginął w ogóle (w znaczeniu-w tłumie) > Ale chyba poza tym razem, co...??? > > Odpowiedz Link Zgłoś
teresa.kruszona Re: WOGÓLE- razem czy osobno 12.08.02, 23:17 Wyrażenia przyimkowe (czyli połączenia przyimków z rzeczownikami lub przysłówkami, liczebnikami i zaimkami) piszemy rozdzielnie bez względu na ich znaczenie, np. w ogóle, w okamgnieniu, w bród, w oczy, w przód (do przodu), w poprzek. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_ Re: WOGÓLE- razem czy osobno 23.08.02, 10:05 teresa.kruszona napisała: > Wyrażenia przyimkowe (czyli połączenia przyimków z rzeczownikami lub > przysłówkami, liczebnikami i zaimkami) piszemy rozdzielnie bez względu na ich > znaczenie, np. w ogóle, w okamgnieniu, w bród, w oczy, w przód (do przodu), w > poprzek. Dlaczego wobex tego jest skok w dal, ale i skok wzwyż Odpowiedz Link Zgłoś
jazzek62 Re: WOGÓLE- razem czy osobno 23.08.02, 13:29 Bo chociaż istnieje rzeczownik 'wyż', to przyimka 'wz' nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś