Dodaj do ulubionych

Demonstracja! Szykowac transparenty!

19.02.03, 00:25
"Chirac uznał niedawny list ośmiu premierów (w tym Polski) popierający
działania USA wobec Iraku i apelujący o jedność transatlantycką
za "infantylny", "lekkomyślny" i stwierdził, że kraje te "straciły dobrą
okazję, aby siedzieć cicho"."

To juz ordynarna bezczelnosc oraz naruszanie jakichkolwiek standardow
dyplomatycznych. Knajak Czyrak kaze nam siedziec cicho, prosto w twarz.

"Na kolejnym szczycie Trójkąta Weimarskiego w maju we Wrocławiu mają spotkać
się prezydenci Jacques Chirac, Aleksander Kwaśniewski i Johannes Rau."

Proponuje przyszykowac transparenty na ta okazje. Co za bezczelny dupek.
Obserwuj wątek
    • seledynowa Helga - zacząć trza od się 19.02.03, 00:34
      Przeczytaj swoje własne słowa....
      Jaki poziom w skali "dupkostwa" prezentują?

Fajnie byłoby tak pomidorem lub jajem we Francuza trafić, co?
      To takie ostatnio u nas stało się ...medialne.
      Ma się tę klasę w kominikowaniu światu swojejgo oburzenia.....
      • _helga Jaka akcja, taka reakcja 19.02.03, 00:42
        seledynowa napisała:

> Przeczytaj swoje własne słowa....
        > Jaki poziom w skali "dupkostwa" prezentują?
        >
        > Fajnie byłoby tak pomidorem lub jajem we Francuza trafić, co?
        > To takie ostatnio u nas stało się ...medialne.
        > Ma się tę klasę w kominikowaniu światu swojejgo oburzenia.....

Jeszcze raz: "Chirac uznał niedawny list ośmiu premierów (w tym Polski)
        popierający działania USA wobec Iraku i apelujący o jedność transatlantycką
        za "infantylny", "lekkomyślny" i stwierdził, że kraje te "straciły dobrą
        okazję, aby siedzieć cicho".

Co to ma wspolnego z jakimkolwiek jezykiem dyplomacji? Szanowny Czyrak tak
        sobie wyobraza, ze sie laskawie pogodzi z naszym istnieniem, pod warunkiem,
        ze "bedziemy wykorzystywac okazje do siedzenia cicho?" To jezyk nie dyplomaty,
        a zwyczajnego politycznego knajaka, ktory powiedzial ni mniej ni wiecej, tylko
        ze mamy zamknac swoje ryje, a on nam laskawie pozwoli posiedziec na
        wycieraczce. To mu sie nalezy odpowiedz na takim poziomie, na jakim sam jest.
        • Gość: Rafis a co mnie obchodzi... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.03, 00:44
          jakis kieszonkowy Napoleon jak o Chiracu mawiają niektórzy politycy :)
          • _helga Re: a co mnie obchodzi... 19.02.03, 01:02
            Gość portalu: Rafis napisał(a):

> jakis kieszonkowy Napoleon jak o Chiracu mawiają niektórzy politycy :)

Tych kieszonkowych Napoleonow jest wiecej.

"18.02. Berlin (PAP) - Kanclerz Niemiec Gerhard Schroeder nie odpowiedział
            bezpośrednio na pytanie, czy uważa za uzasadniony ostry atak prezydenta Francji
            Jacquesa Chiraca pod adresem krajów środkowoeuropejskich. Schroeder podkreślił
            jednak, że Niemcy pozostają z ścisłym kontakcie z Francją zaś on sam nie ma
            żadnego powodu, aby krytykować Chiraka"

Raptem drugi sie taki malo rozgarniety zrobil i nie wie, co to znaczy jezyk
            dyplomacji oraz co w nim wolno, a co nie.

A czy kieszonkowi Napoleonowie w ogole powinni nas obchodzic? Na ogol nie, pod
            warunkiem, ze sie zajmuja soba i swoimi "strategicznymi" pomyslami. Ale nie
            pozwolilbys chyba, zeby jakis pijaczyna zrobil za przeproszeniem kupe na twoim
            trawniku, a potem jeszcze obsobaczyl ze masz cicho siedziec? Naruszenie norm
            dyplomatycznych w wykonaniu Chiraca jest mniej wiecej porownywalne do
            takiego "wyczynu." Problem w tym, ze to najmniej chodzi o wojne w Iraku. Chodzi
            o to, kto w zjednoczonej Europie bedzie w najblizszych dziesiecioleciach
            zdaniem Chiraca rzadzil, a kto siedzial na wycieraczce - bez prawa glosu.
        • seledynowa akcja nie uszlachetnia reakcji 19.02.03, 01:02
          On wyraził sie niedyplomatycznie - zgoda, ale Ty robisz to ...wulgarnie. Twoja
          reakcja jest o kilka pięter niższa. A na dodatek całemu światu obwieszczasz jak
          bardzo Ci zalezy na zdanieu tego Francuza i gdzie Cie boil. Ja nie czuję się
          taka krucha, żeby mnie rozwścieczyła niefortunna wypowiedź niekompetentnego
          dyplomaty.
          PS. Franciska megalomania dzisiejsza może się kojarzyć z naszą
          przeszlą ..sarmacką ;-)
          • _helga Re: akcja nie uszlachetnia reakcji 19.02.03, 01:05
            seledynowa napisała:

> On wyraził sie niedyplomatycznie - zgoda, ale Ty robisz to ...wulgarnie.
            Twoja
            > reakcja jest o kilka pięter niższa. A na dodatek całemu światu obwieszczasz
            jak
            >
            > bardzo Ci zalezy na zdanieu tego Francuza i gdzie Cie boil. Ja nie czuję się
            > taka krucha, żeby mnie rozwścieczyła niefortunna wypowiedź niekompetentnego
            > dyplomaty.
            > PS. Franciska megalomania dzisiejsza może się kojarzyć z naszą
            > przeszlą ..sarmacką ;-)

Ja nie jestem dyplomata wiec nie obowiazuja mnie reguly dyplomatow. Jestem
            obywatelem Europy. Jak jakis polityk zachowa sie tak jak Chirac sie zachowal,
            to w ramach moich praw obywatelskich jest rowniez prawo do obrzucenia Chiraca
            jajkami. A Chirac moze co najwyzej mnie zmusic zebym za wypranie jego garnituru
            zaplacila. Wlasnie doszlam do wniosku, ze to calkiem oplacalny interes, hihih.
            • seledynowa Re: akcja nie uszlachetnia reakcji 19.02.03, 01:11
              no to powodzenia..
              ale te jaja rzucaj w swoim imieniu, jeśli tak pojmujesz prawa obywatelskie

PS. I po to żesmy łzy lali z piekących oczu od gazu na Zomostrasse lub na
              Gazplatz?
              Dla tego poczucia wolności i świadomości takich praw?
              • _helga Re: akcja nie uszlachetnia reakcji 19.02.03, 01:28
                seledynowa napisała:

> no to powodzenia..
                > ale te jaja rzucaj w swoim imieniu, jeśli tak pojmujesz prawa obywatelskie
                >
                > PS. I po to żesmy łzy lali z piekących oczu od gazu na Zomostrasse lub na
                > Gazplatz?
                > Dla tego poczucia wolności i świadomości takich praw?

Dokladnie dlatego. Po to, zeby zaden Zabojad czy ktokolwiek inny nie plul nam w
                gebe. Ta bitwa na Zomostrasse byla dokladnie po to, zebysmy sami decydowali o
                swoim losie. To sie nazywa poczucie godnosci.
            • Gość: Rafis Re: akcja nie uszlachetnia reakcji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.03, 01:21
              _helga napisała:

> Ja nie jestem dyplomata wiec nie obowiazuja mnie reguly dyplomatow. Jestem
              > obywatelem Europy. Jak jakis polityk zachowa sie tak jak Chirac sie
              zachowal,
              > to w ramach moich praw obywatelskich jest rowniez prawo do obrzucenia
              Chiraca
              > jajkami. A Chirac moze co najwyzej mnie zmusic zebym za wypranie jego
              garnituru
              >
              > zaplacila. Wlasnie doszlam do wniosku, ze to calkiem oplacalny interes,
              hihih.

Ty tu helga nie rzucaj jajami bo Wrocławiowi siary narobisz :)
              Co do Schroedera to jak był przywitał sie z emną wiec taki zły chyba nie jest
              (szkoda,ze socjalista)
              • _helga Re: akcja nie uszlachetnia reakcji 19.02.03, 01:45
                Gość portalu: Rafis napisał(a):

> _helga napisała:
                >
                > > Ja nie jestem dyplomata wiec nie obowiazuja mnie reguly dyplomatow. Jestem
                >
                > > obywatelem Europy. Jak jakis polityk zachowa sie tak jak Chirac sie
                > zachowal,
                > > to w ramach moich praw obywatelskich jest rowniez prawo do obrzucenia
                > Chiraca
                > > jajkami. A Chirac moze co najwyzej mnie zmusic zebym za wypranie jego
                > garnituru
                > >
                > > zaplacila. Wlasnie doszlam do wniosku, ze to calkiem oplacalny interes,
                > hihih.
                >
                > Ty tu helga nie rzucaj jajami bo Wrocławiowi siary narobisz :)
                > Co do Schroedera to jak był przywitał sie z emną wiec taki zły chyba nie jest
                > (szkoda,ze socjalista)

Naprawde tak ci sie podoba, ze ci razem z Chiraciem miejsce do siedzenia na
                wycieraczce wyznaczyl? Hehe. No, tego sie nie spodziewalam!
    • _helga Zabojady szantazysci i chamy-reakcje europejskie 19.02.03, 01:20
      a number of Eastern and Central European states hit back furiously at French
      President Jacques Chirac who condemned them on Monday for their pro-US stance.

A Czech minister said France appeared to be bullying the candidate countries,
      while Romanian President Ion Iliescu said the French president's remarks
      were "inappropriate": "Jacques Chirac should regret such expressions, which are
      not in the spirit of friendship and democratic relationships"

Polish Deputy Foreign Minister Adam Rotfeld said: "Poland... also has a right
      to decide what is in its own good, and France should in its turn consider it
      with respect."

UK Prime Minister Tony Blair backed the small nations, declaring that all
      countries should be free to speak their minds. He also made clear that he
      disagreed with the decision by the EU's Greek presidency to exclude the future
      members from Monday's emergency summit.

It was after the summit in Brussels that Mr Chirac accused the candidates - who
      have signed letters backing the US position - of childish and irresponsible
      behaviour.

"It is not well-brought-up behaviour. They missed a good opportunity to keep
      quiet," he said.

He warned the candidates that their position could be "dangerous" because the
      EU's decision to accept 10 new members in 2004 still had to be ratified by
      existing members.

He said Romania and Bulgaria - currently due to join the EU in 2007 - could not
      have chosen a better way to spoil their chances of joining the club.

Most of the candidate countries have sided with the hawks, prompting US Defence
      Secretary Donald Rumsfeld to compare the "New" Europe favourably with what he
      called the "Old" Europe.

The chairman of the Hungarian parliament's EU Integration committee, Istvan
      Szent-Ivanyi, said: "No-one can oblige us to be silent."

Slovak Foreign Minister Eduard Kukan said: "I do not comprehend why Mr Chirac
      is not criticising Italy, Spain or Portugal. After all, they said exactly the
      same... I do not like it, and I do not think this way of marking us out is
      justified."

Estonian foreign ministry spokeswoman Tiina Maiberg told BBC News Online: "All
      we would say is that the more plurality of opinion in Europe, the better it is.
      Our country and other countries have a right to express our opinions."

Hans-Georg Poettering, who leads the largest grouping in the parliament, the
      centre-right European People's Party said it was dangerous to pit east against
      west, and EU against US.

"Were we to define our relationship in such a way that European integration is
      seen as something running counter to our relations with the United States, then
      we would be jeopardising the future of the European Union," he said.

Liberal Democrat leader Graham Watson called Mr Chirac's attack "gratuitous and
      condescending".

saved from:

news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2775579.stm
    • _helga Ankieta CNN o 'great opportunity to shut up':))))) 19.02.03, 11:41
      Hehehe. CNN najlepsza:)))))

"French President Jacques Chirac launched a stinging attack on east European
      candidates for EU membership on Monday, saying they had missed a great
      opportunity to shut up when they issued pro-American statements on Iraq."

CNN zamiescilo tez ankiete z pytaniem "Is Jacques Chirac's criticism of east
      European countries' stance on Iraq justified? " Odpowiedzi udzielilo 66504
      glosujacych. 53944 (81% glosujacych) opowiedzialo sie przeciw Chiracowi.

www.cnn.com/2003/WORLD/europe/02/18/sprj.irq.chirac.reut/index.html

Jest tez o Polsce, ze niektorzy w UE wpadli w furie za wybor F-16, oraz o
      poniedzialkowym spotkaniu: Ze Wlk. Brytania i Hiszpania zazadaly obecnosci
      krajow kandydackich na poniedzialkowym szczycie. Ze grecki prezydent UE nie
      zaprosil 10-tki, oferujac im w zamian krotkie posluchanie we wtorek, a wiec
      po fakcie.

Ze UE nie ma obowiazku zapraszania przyszlych czlonkow az do momentu az
      podpisza traktat akcesyjny, co ma nastapic 16 kwietnia. Ze kraje czlonkowskie
      liczyly, ze w dobie kryzysu zostana potraktowane jako partnerzy.

Oraz ze polski premier Leszek Miller tak sie zdenerwowal tym posunieciem, ze
      postanowil nie uczestniczyc w posluchaniu wtorkowym. (Za co ma u mnie plusa:)
      • Gość: Rafis Re: Ankieta CNN o 'great opportunity to shut up': IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.03, 11:53
        _helga napisała:

> Hehehe. CNN najlepsza:)))))
        >
        > "French President Jacques Chirac launched a stinging attack on east European
        > candidates for EU membership on Monday, saying they had missed a great
        > opportunity to shut up when they issued pro-American statements on Iraq."
        >
        > CNN zamiescilo tez ankiete z pytaniem "Is Jacques Chirac's criticism of east
        > European countries' stance on Iraq justified? " Odpowiedzi udzielilo 66504
        > glosujacych. 53944 (81% glosujacych) opowiedzialo sie przeciw Chiracowi.
        >
        > <a
        href="www.cnn.com/2003/WORLD/europe/02/18/sprj.irq.chirac.reut/index.
        >
        html"target="_blank">www.cnn.com/2003/WORLD/europe/02/18/sprj.irq.chirac.reut/i
        > ndex.html</a>
        >
        >
        > Jest tez o Polsce, ze niektorzy w UE wpadli w furie za wybor F-16, oraz o
        > poniedzialkowym spotkaniu: Ze Wlk. Brytania i Hiszpania zazadaly obecnosci
        > krajow kandydackich na poniedzialkowym szczycie. Ze grecki prezydent UE nie
        > zaprosil 10-tki, oferujac im w zamian krotkie posluchanie we wtorek, a wiec
        > po fakcie.
        >
        > Ze UE nie ma obowiazku zapraszania przyszlych czlonkow az do momentu az
        > podpisza traktat akcesyjny, co ma nastapic 16 kwietnia. Ze kraje
        czlonkowskie
        > liczyly, ze w dobie kryzysu zostana potraktowane jako partnerzy.
        >
        > Oraz ze polski premier Leszek Miller tak sie zdenerwowal tym posunieciem, ze
        > postanowil nie uczestniczyc w posluchaniu wtorkowym. (Za co ma u mnie plusa:)
        >
        No i widzisz.Tak sie rozwiazuje takie problemy a nie rzucjajac jajkami.
        Francuzi jeszcze zobacza co to znaczy miec 10 nowych krajów w UE,które zostały
        przez nich obrażone. :)
        • Gość: jacek Re: Ankieta CNN o 'great opportunity to shut up': IP: *.crowley.pl 19.02.03, 12:17
          Dowiem się czy będzie lazł Świdnicka. Jeśli tak, to do maja okien nie umyję, ni
          firan nie wypiorę. Taki afront mu zrobię, a co!
    • _helga Hehehe musicie to zobaczyc! Chirac jako robal 20.02.03, 14:58
      Uwielbiam brytyjskie poczucie humoru, heheeeeee. Pod tym linkiem zobaczycie
      fotke tego editorialu:)))))

French President Jacques Chirac has been called "a worm" by one of the UK's
      most popular tabloid newspapers in a withering front page attack - written
      entirely in French. The Sun's editorial assault - which can only be seen on
      copies distributed in the French capital - is accompanied by a picture of their
      target superimposed on the body of an earthworm next to the headline: "Chirac
      est un ver."

news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/2782393.stm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka