wielki_czarownik 15.08.06, 21:27 Ten wiadukt na końcu Borowskiej trzeba przebudować. I rzeczywiście Grota-Roweckiego też trzeba poprawić, bo inaczej ta inwestycja nie ma większego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szlachta Re: Poszerzą ulicę Borowską IP: *.os1.kn.pl 15.08.06, 23:24 Taaa a co z nasypem tym na kromera?? złodziejskie PKP niiema zamiaru nic z nim zrobic i czeka az miasto sie ruszy?? zgroza.. Odpowiedz Link Zgłoś
rinc00n Wiadukt na Kromera 16.08.06, 03:26 ten wiadukt na Kromera bym zostawił. Za pare miesiecy bedzie poszerzony most warszawski, kromera zmodernizowane, Krzywoustego tak samo. Ten wiadukt spelnia swoje zadanie dosc dobrze, bo nie ma tam nigdy duzych korków. Jeśli komuś to przeszkadza to jedzie przez Czajkowskiego. A fajną sprawą w tym wszystkim jest to ze w ten sposób blokuje sie ruch tirów w okolicach Kasprowicza a przez to Karłowice są nadal cichym osiedlem. Jak zrobimy wszedzie dwu-pasmówki to bedzie to tylko zaproszenie dla samochodów i wcale nie bedzie mniejszego ruchu tylko wiekszy i paradoksalnie korki beda wieksze... Odpowiedz Link Zgłoś
2k5 Re: Wiadukt na Kromera 16.08.06, 06:10 A u nas w Bogatyni 3m ściezki rowerowej bedzie kosztowało 1 mln PLN, to ci dopiero ciekawostka... www.e-bogatynia.pl/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=416&func=view&id=3157&catid=39&limit=6&limitstart=0 Odpowiedz Link Zgłoś
jlesiecki Re: Wiadukt na Kromera 16.08.06, 17:56 rinc00n napisał: > ten wiadukt na Kromera bym zostawił. Rinc00n ale Ty gadasz:(co mają mosty Warszawskie do połączeniu wylotki na wawe z wylotką na poznan i z dojazdem do obwodnicy. Z obwodnica miasto się nie spieszy :-(, zlosc bierze jak sie czyta o przebudowie ulicy kwidzynskiej, czy nawet takiej borowskiej, a tak wazna droga jak obwodnica nawet nie jest zaprojektowana (jak przynajmniej niedawno Svarte napisał). Przerobka tego wiaduktu przynajmniej do czasu dociągnięcia obwodnicy do Sobieskiego bardzo by się przydała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan proper Re: Wiadukt na Kromera IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 24.08.06, 09:27 Bo miasto nie zajmuje sie bezposrednio obwodnica, bo to inwestycja panstwowa a nie miejska! Odpowiedz Link Zgłoś
jlesiecki Re: Wiadukt na Kromera 24.08.06, 10:09 sorry, nie sprecyzowalem, chodzilo mi o obwodnice srodmiejska, a ta jest inwestycja miejska. a co do AOW, to za czesto sie tu ludzie na nia powoluja... a powstanie ta droga pewnie za 5-10 lat, jak nie pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Wiadukt na Kromera 17.08.06, 00:11 . A fajną sprawą w tym wszystkim jest > to ze w ten sposób blokuje sie ruch tirów w okolicach Kasprowicza a przez to > Karłowice są nadal cichym osiedlem. Przeciez na Kasprowicza i tak jest zakaz wjazdu pojazdom powyzej 3,5 mg. Odpowiedz Link Zgłoś
jlesiecki Re: Wiadukt na Kromera 17.08.06, 07:42 masz racje Mi.chal, ale we wrocku jest tez problem z tranzytem osobowych. Pozatym, jak napisal rinc00n, to Krzywoustego i Kromera i mosty warszawskie, to nie jest kwestia kilku miesiecy, a patrzac na dokonania ziajki bis - NCC, to to strasznie dlugo potrwa. Smutne, ze wladze miasta czekaja na AOW, zamiast zwiac sie w garsc i wybudowac obwodnice srodmiejska i poprawic istniejace juz niektore odcinki. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Wiadukt na Kromera 17.08.06, 08:01 mi.chal napisał: > Przeciez na Kasprowicza i tak jest zakaz wjazdu pojazdom powyzej 3,5 mg. Obawiam się, że wszystkie pojazdy ważą ponad 3.5 miligrama ;^) Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Wiadukt na Kromera 17.08.06, 12:18 Ze tez zawsze musisz wszystko przyuwazyc ;) Oczywiscie Mg mialo byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Poszerzą ulicę Borowską IP: 156.17.201.* 16.08.06, 09:27 Trudno o wyrazistą logikę kolejnści inwestycji drogowych. Wyremontowano i poszerzono kilka dróg do malutkich osiedli. A wyloty z Wrocka? może ktoś z ratusza przejedzie Krakowską nie remontowaną od 1880 roku? Ludzie zróbcie najpierw szkielet konunikacji podstawowej a później boczne dróżki - bo nie damy rady. Odpowiedz Link Zgłoś
merkury2 Nie mieszkają tam decydenci Wrocka. 16.08.06, 09:39 Gość portalu: kierowca napisał(a): > Trudno o wyrazistą logikę kolejnści inwestycji drogowych. Wyremontowano i > poszerzono kilka dróg do malutkich osiedli. A wyloty z Wrocka? może ktoś z > ratusza przejedzie Krakowską nie remontowaną od 1880 roku? Ludzie zróbcie > najpierw szkielet konunikacji podstawowej a później boczne dróżki - bo nie damy > rady. Ulica Krakowska jeszcze długo będzie postrachem kierowców, gdyż w tej okolicy nie mieszka (ani nie ma swojego biznesu) żaden z decydentów Wrocławia. Załatwcie tam darmowe mieszkanie komuś z rodziny wrocławskich prezydentów lub skarbnika miasta, a zapewniam, że znajdą się pieniądze na remont tej ważnej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StaTom Re: Nie mieszkają tam decydenci Wrocka. IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.06, 11:02 Wywalcie pis to sie pieniadze znajda. Zobacz ile teraz jest marnowanych na tanie panstwo - wydatki rosna i rosna a nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Można prosić przykłady. 17.08.06, 13:16 Możesz podać przykłady marnowania pieniędzy przez PiS? Bo ja ci mogę podać takie w odniesieniu do PO (d. UW) i oczywiście SLD - tyle tylko, że serwer by się zapchał. Że też lewactwo musi wszystko sprowadzać do walki politycznej - nawet suszę czy powódź... Odpowiedz Link Zgłoś
tram_ktos Re: Poszerzą ulicę Borowską 16.08.06, 11:52 Szkoda tylko, że torowiska tramwajowego na Borowskiej nie budują. Obsługiwałoby zachodnią część Gaju, Hub, Aquapark i Akademię Medyczną. W przyszłości można by tramwaj dociągnąć do Wojszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popieram Re: Poszerzą ulicę Borowską IP: 62.119.24.* 16.08.06, 12:11 Popieram TRAMWAJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Poszerzą ulicę Borowską 16.08.06, 14:04 tram_ktos napisał: > Obsługiwałoby > zachodnią część Gaju, Hub, Aquapark i Akademię Medyczną. W przyszłości można Obawiam się, że od Borowskiej do Hub jest dość daleko :^P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Huby - gdzie to jest? Info dla Svarte IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.06, 19:52 huby.seo.pl/02_mapa_najciekawsze_miejsca/mapa_najciekawsze_miejsca.htm Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Huby - gdzie to jest? Info dla Svarte 16.08.06, 20:34 Proponuję, żebyś nie próbował uczyć mnie topografii miasta, bo za słaby w niej jesteś. To na co wskazałeś to jest _jednostka administracyjna_, która z rzeczywistymi Hubami ma niewiele wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Huby - gdzie to jest? Info dla Svarte IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.06, 21:08 Nie wiem, jak ty znasz topografię miasta, nie interesuje mnie to zresztą, od mojej topografii się odczep, natomiast akurat z Hub jest blisko do Borowskiej (mieszkam na Hubach) i tramwaj by się przydał. Kolega tram_ktoś ma rację, a ty jak zwykle szukasz dziury w całym Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Huby - gdzie to jest? Info dla Svarte 24.08.06, 12:11 Gość portalu: Mirek napisał(a): > mojej topografii się odczep, natomiast akurat z Hub jest blisko do Borowskiej Z Hub nie jest blisko do Borowskiej. Huby to domy po obu stronach Hubskiej (+ teren dalej na wschód do linii kolejowej) i Św. Jerzego. > (mieszkam na Hubach) i tramwaj by się przydał. Kolega tram_ktoś ma rację, a Tylko ci się tak wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Huby - gdzie to jest? Info dla Svarte IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.06, 18:14 Mieszkam na Hubach, na obszarze przez ciebie wymienionym. Blisko/daleko to kwestia umowna, jak będę zniedołężniały, może będzie dla mnie daleko do Borowskiej. Na razie jest blisko i nie tylko dla mnie, a ty możesz mieć swoje zdanie, tylko nie narzucaj go innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Poszerzą ulicę Borowską IP: 83.70.149.* 16.08.06, 13:55 no prosze. a przezorny czlowiek od wizualizacji juz uwzglednil koleiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zak Re: Poszerzą ulicę Borowską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 15:22 www.zakrzow.hk.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Poszerzą ulicę Borowską IP: 193.239.57.* 16.08.06, 23:39 Patrzac na obrazek z widokiem na przebudowaną ulicę Borowską odnoszę kiepskie wrażenie, że komuś zależało na przebudowie wyłączenie do kompleksu medycznego Akademii Medycznej. Moze władze miejskie, ministrowie, delegacje - będą tam jeździć i doglądać, chwalić się każdy lubi - to może stąd tam powstanie duży ruch na trzy pasy ruchu... Ja mieszkam dalej gdzie wiedzie Grota Roweckiego - brak słów, skandaliczna trasa. Ale kogo to obchodzi???? Bede to pamiętał przy urnie wyborczej!!! I radzę mieszkańcom Ołtaszyna też pamiętać - bo tu mamy politykę lokalną, a lokalne sprawy to także dogodny dojazd do własnego domu, a nie stanie w korkach, nerwy, wypadki drogowe na nierównościach. W końcu wybieramy przedstawicieli którzy mają dbać o nasz interes - nie o swój wizerunek. O wiadukcie nic nie wspomnę - bo od niego należałoby zacząć całą inwestycje. A tak przyglądając się drogom we Wrocławiu zauważam, że po kilku latach koleinują się jak w lesie. Zupełny brak zainteresowania w tej sprawie, to tak jakby komuś zależało aby Ziajka czy jakis tam inny miał robote.... i pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Poszerzą ulicę Borowską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 06:54 Grota ma być remontowana w 2007 ,po zakończeniu kanalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Poszerzą ulicę Borowską 17.08.06, 08:05 Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): > Patrzac na obrazek z widokiem na przebudowaną ulicę Borowską odnoszę kiepskie > wrażenie, że komuś zależało na przebudowie wyłączenie do kompleksu medycznego > Akademii Medycznej. wielkie odkrycie - przecież to wiadomo od dawna i tak to było nawet zgłaszane do dofinansowania - jako "Przebudowa ulicy Borowskiej we Wrocławiu - łącznik Nowej Akademi Medycznej z Obwodnicą Śródmiejską Wrocławia" (patrz WPI) Odpowiedz Link Zgłoś