Dodaj do ulubionych

Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn

02.11.01, 21:10
Każdy kto płaci podaki wie ze najpierw trzeba zapłacic a potem się odwołać.
Niestety nasz były kochany prezydent postanowił sobie nie płacić naraził miasto
na straty ok 29 mln zł które zapłciliśmy z naszych podatków jako karne odsetki.
Zdrojewski kreuje się na bohatera jaki to on był dobrym prezydentem.
Co wy otym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kwasek Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 23:12
      Powinien odpowiadać za postawienie Zdroja w Rynku.
      • Gość: MKK Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.11.01, 23:25
        Gość portalu: kwasek napisał(a):

> Powinien odpowiadać za postawienie Zdroja w Rynku.

A w dalekiej Azji wybudowali największą sikawkę świata: strzela na ponad 200
        metrów w górę. I koszt: 6mln $ - nasze 2,5mln zł to śmieszne kieszonkowe...
        • Gość: Gn0m Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.dtvk.tpnet.pl 03.11.01, 02:08
          Chwila moment. 6 mln $ to na nasze okolo 25 mln zlotych czyli tylko dziesiec
          razy tyle ile Zdroj kosztowal. Ale u nas 2 metrow w gore nie bedzie ,a co
          dopiero 20 wiec porownanie na niekorzysc nasza wychodzi :(
    • Gość: Jajaccek Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 03.11.01, 00:47
      Skoro juz sie zrzekl immunitetu, to niech i odpowiada przed sadem.Najlepiej-
      katowickim.Ja Mu tam zycze jak najlepiej.
    • wedzonka Jasne, kazdy pretekst jest dobry... 03.11.01, 07:37
      bollo100 napisał(a):

> Każdy kto płaci podaki wie ze najpierw trzeba zapłacic a potem się odwołać.
      > Niestety nasz były kochany prezydent postanowił sobie nie płacić naraził miasto
      >
      > na straty ok 29 mln zł które zapłciliśmy z naszych podatków jako karne odsetki.
      > Zdrojewski kreuje się na bohatera jaki to on był dobrym prezydentem.
      > Co wy otym sądzicie?

Zdrojewski po prostu jest najlepszym prezydentem! W koncu za jego kadencji, mimo
      drogiej fontanny i splaty VATu, budzet Wroclawia przewyzszyl wszystkie inne
      miasta procz Warszawy. Jednym slowem przy Zdrojewskim nawet klopoty z US wychodza
      na zdrowie!

Oczywiscie sukces to powazna zbrodnia w polskiej mentalnosci, dlatego sadze ze
      nie nalezy go sadzic tylko od razu wykonac wyrok...
      Natomiast na pewno nie nalezy sadzic tych ktorzy doprowadzajac do zalamania
      finansow publicznych pozbawili nas, ot tak, jakichs 120 mln (slownie: STU
      DWUDZIESTU MILIONOW) z przyszlorocznego budzetu. Przeciez Oni tak wiele zrobili
      dla naszego miasta!

A propos do Efki, jestes pewnie bardzo zaskoczona rezygnacja Zdroja z immunitetu?
      • Gość: Jajaccek Re: Jasne, kazdy pretekst jest dobry... IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 03.11.01, 10:40
        Ja sie wcale nie dziwie, ze Zdroju zrzekl sie imunitetu.On juz taki
        jest.Kreowanie sie na "bohatera" zarzucal mu posel Krason ze swoim owczarkiem i
        reszta sfory.Jezeli fontanna to Jego najwieksze "przestepstwo", to ja chce
        wiecej takich "zbrodniarzy".Popelnic blad w gaszczu durnowtych w
        wiekszosci ,przepisow, jest niezmiernie latwo.Zachwycac sie "Ogrodkami
        japonskimi, dzialaniami podczas powodzi, organizacja Sylwkow w rynku i jeszcze
        wieloma, wieloma, pozytywami, to bylo komu.A teraz pod sad.A katowicki tak
        pieknie uniewinnia.
      • Gość: MKK Re: Jasne, kazdy pretekst jest dobry... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.11.01, 20:03
        wedzonka napisał(a):

> (...)Natomiast na pewno nie nalezy sadzic tych ktorzy doprowadzajac do
        > zalamania finansow publicznych pozbawili nas, ot tak, jakichs 120 mln (slownie:
        > STU DWUDZIESTU MILIONOW) z przyszlorocznego budzetu. Przeciez Oni tak wiele
        > zrobili dla naszego miasta! (...)

A czy coś nam pozostawili? czy można się spodziewać drenażu naszych już
        dziurawych kieszeni? Moze naprawdę EXPO to nasza jedyna szansa?
        Pozdrawiam Cię wędzonko bardzo serdecznie :)
    • Gość: Janek Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.01, 13:00
      Opinii przed wydaniem wyroku sądowego nie będę pisał. Dziwi mnie tylko, że
      sprawa zaczyna się ślimaczyć. Sąd w Rawiczu odesłał sprawę do prokuratury,
      która się odwołała i sprawa znowu trafiła do Rawicza. Ciekawe co znowu wymyślą.
      A propos immunitetu to też bym tak zrobił, bo pan Zdrojewski jest w opozycji
      sejmowej i wniosek o pozbawienie immunitetu przeszedłby bez problemów. Zresztą
      teraz jest modne zawieszanie, rezygnacja itp. sprawy. Świętych krów z
      immunitetami jest w Polsce ponad 14 tysięcy. Nie dziwne już jest, że kryminal
      tango bez nich tańczą.
      • Gość: MKK Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.11.01, 19:52
        Gość portalu: Janek napisał(a):

> (...) Świętych krów z immunitetami jest w Polsce ponad 14 tysięcy. (...)

Więcej mają (tych świętych krów) tylko w Indiach :)

Ty tuś, a jam myślała, że taszczysz walizki za JNP Hrabią. Już zaczynałam się
        obawiać, ale widzę, że niepotrzebnie :)
        Gosia
    • Gość: bajanjan Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.01, 13:57
      bollo100 napisał(a):

> Niestety nasz były kochany prezydent postanowił sobie nie płacić naraził miasto

> na straty ok 29 mln zł które zapłciliśmy z naszych podatków jako karne odsetki.
      > Zdrojewski kreuje się na bohatera jaki to on był dobrym prezydentem.
      > Co wy otym sądzicie?

Niech ktoś wkaże, gdzie był kiedykolwiek prezydent podobnej miary??! Przecież
      takiej osobowości nie znajdzie niemal w historii. Co dopiero w historii m.
      Wrocławia.
      Czy prezydent 'POSTANOWIŁ SOBIE" czy podjął decyzję po odpowiednich konsultacjach
      prawnych. Któż podejmie taką decyzję bez prawnego umocowania. Na TAKĄ SKALĘ?
      Wcale dalej nie jestem przekonany, że jednak zapłata jest słuszna. Wszak wcale
      nie wynika to jednoznacznie z przepisów. I tej niejednoznaczności, a raczej
      jednoznaczności uzasadniającej następnie decyzję dopatrzyli się wrocławscy
      doradcy prawni prezydenta.
      Samowola, brak poszanowania prawa, lekkomyślność - takie wnioski można by
      wyciągnąć z decyzji prezydenta. Gdzie poparcie w faktach z życia i tylu lat
      kadencji Zdrojewskiego? Czy "Zdrój" jest lekkomyślny, pochopny albo traktuje
      prawo jak Lepper?
      Zarzut niegospodarności wobec Zdrojewskiego to "ślepota" wobec faktów. Czy można
      nazwać fujarą kogoś, kto latami strzela same 10-ki, a raz trafił poza tarczę?
      Jestem z Nim. Marzenie, by taki drugi się na nasz miejski stołek narodził.
      Bajanjan
      • Gość: Stefano Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.01, 15:19
        Tak, jestem gotow zastapic p. Zdrojewskiego na stanowisku prezydenta
        Wroclawia , czy tez p.Huskowskiego . Prosze na mnie glosowac przy kolejnych
        wyborach. Fontanna mnie nie razi , nazwanie jej "Zdrojem" tak .
        Nie lubie p. Zdrojewskiego za tanie showmenstwo , za lanie wody , podkasane
        rekawy i zarost podczas powodzi .Za budowanie w mediach obrazu ojca wroclawian
        i zastepowanie tym samym swoich urzednikow . Nie cenie go za wiele decyzji
        ktore mogly byc podjete , a nie byly . Natomiast za podjeta decyzje musi
        odpowiadac decydent .
        Dlaczego to my mamy ciagle placic ? Zaplacimy i zaplacilismy , ale
        p.Zdrojewskiemu byly znane konsekwencje i pozytywne i negatywne jak sadze .
        Teraz trzeba stanac przed sadem i tyle .
        Lepszego prezydenta napewno znajdziemy tylko musi stanac do wyborow , a
        wroclawianie musza glosowac na poziomie 70 % , a nie 15 czy 25 %.
        • Gość: Pafik Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.kom-net.pl 04.11.01, 03:09
          Gość portalu: Stefano napisał(a):

> Tak, jestem gotow zastapic p. Zdrojewskiego na stanowisku prezydenta
          > Wroclawia , czy tez p.Huskowskiego . Prosze na mnie glosowac przy kolejnych
          > wyborach. Fontanna mnie nie razi , nazwanie jej "Zdrojem" tak .
          > Nie lubie p. Zdrojewskiego za tanie showmenstwo , za lanie wody , podkasane
          > rekawy i zarost podczas powodzi .Za budowanie w mediach obrazu ojca wroclawian
          > i zastepowanie tym samym swoich urzednikow . Nie cenie go za wiele decyzji
          > ktore mogly byc podjete , a nie byly . Natomiast za podjeta decyzje musi
          > odpowiadac decydent .
          > Dlaczego to my mamy ciagle placic ? Zaplacimy i zaplacilismy , ale
          > p.Zdrojewskiemu byly znane konsekwencje i pozytywne i negatywne jak sadze .
          > Teraz trzeba stanac przed sadem i tyle .
          > Lepszego prezydenta napewno znajdziemy tylko musi stanac do wyborow , a
          > wroclawianie musza glosowac na poziomie 70 % , a nie 15 czy 25 %.

Chcialbym doczekac lepszego Prezydenta. Ale nie wiem czy zdolam mimo zem mlody
          wiekiem... Tak, Zdroju to byl Ktos!
    • Gość: Jajaccek Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 04.11.01, 09:11
      On wciaz JEST Ktos.
    • Gość: bonczek powinien jak każdy z nas IP: *.pl 05.11.01, 08:22
      a czemu ma nie odpowiadać?każdego z nas wzięli by za dupe i już by siedział a
      jego się kreuje nie wiedziec czemu na bohatera miasta Wrocławia.FOntanna?Nie
      tylko ona bo i dwa pomniki oraz darowizna dla ich autora sa conajmnij
      śmierdzące a takie Wzgórze Partyzantów rozpada się powoli bo nie ma
      kasy.Każdego można uczynić złodziejem i bohaterem.JA Zdroja z perspektywy Wawy
      oceniam raczej negatywnie (z wyjątkiem Rynku) i nie wiem skąd to zachwalanie
      faceta , który więcej aury wokół siebie robi niż pożytku.Czas jednak pokaże
      jakim był.Dla pociechy podam jeszcze ,że my tez mamy swojego Zdroja nazywa się
      Piskorski i też więcej gada i jest w TV niż robi..ale to już odrębna historia.
      Reasumując wolałbym takiego prezydenta we wrocku i w wawie o którym by się nie
      mówiło, nie było by go widać a jedynie pokaźne efekty jego pracy.My niestety
      mamy pecha.
      • Gość: Żarłacz Re: powinien jak każdy z nas IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.01, 12:32
        Całkowicie zgadzam się ze Stefano i bonczkiem. Cała działalność pana Prezydenta
        Zdrojewskiego to tanie, populistyczne chwyty. Jego zdecydowanym sukcesem jest
        wygląd Rynku, ale poza tym? Miasto bez obwodnicy, bez przemysłu i ogólnie bez
        pomysłu. Jego ekipa to banda cholernych studenciaków, która na plecach przemian
        dorwała się do władzy. Ktoś wcześniej pisał o sylwestrach i koncertach, a
        przecież to kolejny gwóźdź do trumny Zdrojewskiego i jego obozu. Malwersacje,
        nie rozliczone imprezy, kolesiowskie układy ( Kocięba-Żabski, kolesie z
        Buldoga), Stanek wsadzony do kozy na odczepkę i dla odwrócenia uwagi od całego
        brudu Urzędu. Spotykałam osobiście podczas powodzi i Zdrojewskiego i Zaleskiego
        ( były Wojewoda). Zdrojewski biegał od wału, do wału. Dobrze, że nie wiązał
        worków. Zaleski słuchał doradców i podejmował decyzje, które uratowały to
        miasto. Ale to Zdrojewski był medialny, to on kreował się na bohatera. Zróbmy
        tabelę i wpiszmy po lewej zasługi, po prawej porażki. I nie wygłupiajmy sie z
        sylwestrami, bo to żaden sukces. Słabo wyjdzie ten bilans. Najgorsze w tym
        wszystkim jest Jego potworne zakłamanie. Jak był senatorem, to uważał, że pełni
        zaszczytną funkcję dla dobra narodu, teraz jest posłem i uważa, że SLD nie
        wywiązuje sie z obietnic przedwyborczych ( likwidacja Senatu). Ciekawe więc za
        co brał diety przez czas służby narodowi, skoro uważa, że to twór niepotrzebny?
        Nie zamieniłabym go jednak, za żadne skarby, na innego pampersa z tej samej
        opcji, czyli bezczelnego, bananowego Piskorskiego. Ale to już temat na inny
        wątek.
        • Gość: bonczek Re: powinien jak każdy z nas IP: 10.85.101.* 05.11.01, 18:27
          i o to chodzi żarłacz!!!Spójrzmy trzeźwo na ten wrocławsko-zdrojowy burdelnik.A
          co do rynku to chyba też nie on a prywatni inwestorzy wykazali się inicjatywą.
          post-strofionka
          • Gość: wędzonka Re: powinien jak każdy z nas IP: 156.24.231.* 05.11.01, 21:47
            Gość portalu: bonczek napisał(a):

> i o to chodzi żarłacz!!!Spójrzmy trzeźwo na ten wrocławsko-zdrojowy burdelnik.A
            >
            > co do rynku to chyba też nie on a prywatni inwestorzy wykazali się inicjatywą.
            > post-strofionka

Bonczek, powstrzymaj slownik, nie mowisz do zony, i przestan sie tak jatrzyc. O
            to Cie prosze. Po drugie, mowisz o trzezwosci a pleciesz od rzeczy: nie
            zauwazylem tu zadnego rzeczowego argumentu przeciwko Zdrojowi, ani u Ciebie, ani
            u Zarlacza, a jedynie kilka oklepanych frazesow, raczej emocjonalnych niz
            opartych na faktach, i conajmniej jedno klamstewko, choc jak sadze wynikajace
            raczej z ignorancji niz ze zlej woli (funkcje senatora Zdrojewski pelnil
            spolecznie, drogi Zarlaczku, co Tobie jak widac do glowy nawet by nie przyszlo! -
            kwestia roznicy w formacie czlowieka). W kazdym razie przynajmniej ono stawia
            Wasze wywody we wlasciwym swietle...

Jak juz tak rzadko do nas przyjezdzasz, Bonczek, ze swojego wygodnego gniazdka w
            stolycy, to wystarczyloby chociaz czytac gazety by dowiedziec sie co Zdrojewski
            zrobil we Wroclawiu. Jak szkoda wam z Zarlaczem pieniedzy na slowo drukowane, to
            przekopcie sie chocby przez forum! Jest tu wprawdzie pewnie wiecej napisane o
            Zdrojewskim niz kiedykolwiek w ogole czegokolwiek przeczytaliscie, ale jesli
            rzeczywiscie okaze sie to dla Was bariera nie do przebycia, to sam wygrzebie Wam
            kilka watkow w wolnej chwili.
            Tylko liter juz za Was w glowach nie poskladam, choc i to bym zrobil gdyby to
            tylko bylo mozliwe, bo mysle ze ludzie tak istotni dla Wroclawia jak Zdrojewski
            zasluguja przynajmniej na krytyke na poziomie nieco powyzej szamba! To wymaga
            tylko odrobiny uczciwosci, i nieco rzetelnosci, Zarlaczku i Bonczku!
        • Gość: Stefano Re: powinien jak każdy z nasre Zarlacz IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.01, 21:45
          Żarłacz , chyba Cie kocham .
          Cholera , od dawna nie slyszałem tak rozsadnej kobiety , jak sadze , pisz dalej!
          Badz z nami , ze mna . Takich ludzi nam trzeba ! Walnij piescia w klawisze badz
          stol. niech szlag trafi te pierdoly z ekipy Zdrojewskiego ! Czas na świerzość !
          Świerze pieczywo i świerza mysl , tego nam trzeba.
          Wroclaw z takim polozeniem geo. nie jest w stanie stac sie istotnym punktem na
          mapie Europy ? Bzdura , glownie Wroclaw ! Napewno bez showmena Zdrojewskiego.
          • Gość: wędzonka Re: powinien jak każdy z nasre Zarlacz IP: 156.24.231.* 05.11.01, 21:53

> Żarłacz , chyba Cie kocham .
            > Cholera , od dawna nie slyszałem tak rozsadnej kobiety , jak sadze , pisz dalej!
            > Badz z nami , ze mna . Takich ludzi nam trzeba ! Walnij piescia w klawisze badz
            > stol. niech szlag trafi te pierdoly z ekipy Zdrojewskiego ! Czas na świerzość !
            > Świerze pieczywo i świerza mysl , tego nam trzeba.
            > Wroclaw z takim polozeniem geo. nie jest w stanie stac sie istotnym punktem na
            > mapie Europy ? Bzdura , glownie Wroclaw ! Napewno bez showmena Zdrojewskiego.

Ciekawy program: walnij piescia w klawisze... niech szlag trafi pierdoly... czas
            na swiezosc...
            A ja z uporem maniaka poprosze o jakies konkretne pomysly, plany, bo jak na razie
            tym emocjonalnym pustoslowiem robisz wlasnie z siebie najwyzej showmana :(
            • Gość: Stefano Re: powinien jak każdy z nasre Zarlacz IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.01, 22:13
              Oj Wedzonka , czys Ty z byka spadl?
              Odkad zyjesz tu w Polsce karmia Cie papka ala Zdrojewski , a Ty teraz sie
              dopiero obudzles i przez internet chcesz dostac rozwiazania na ten burdel ?
              Oj wedzonka , dorosnij .
              • Gość: wędzonka Re: powinien jak każdy z nasre Zarlacz IP: 156.24.231.* 05.11.01, 22:48

> Oj Wedzonka , czys Ty z byka spadl?
                > Odkad zyjesz tu w Polsce karmia Cie papka ala Zdrojewski , a Ty teraz sie
                > dopiero obudzles i przez internet chcesz dostac rozwiazania na ten burdel ?

> Oj wedzonka , dorosnij .

Walenie w stol lub w klawiature ma swiadczyc o doroslosci? :)
                OK, przepraszam, nie jestesmy winni wzorcow w jakich nas wychowywano...
                • marekww Re: powinien jak każdy z nasre Zarlacz 05.11.01, 23:59
                  Zgadzam sie ze Stefano , na forum trudno o idealistyczne rozwiazania .
                  Trzeba skonczyc z marazmem i niechecia do polityki.
                  To my wszyscy wyhodowalismy sobie rzesze zkretynialych urzednikow i
                  sprzedawczykow.
                  To za nzszym przyzwoleniem sa Ciludzie na stolkach , a my stekamy , bo to
                  umiemy znakomicie.
                • Gość: Żarłacz DO WĘDZONKI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.01, 00:13
                  Drogi Wędzonko ( w przeciwieństwie do Ciebie nie zdrabniam nicka, ponieważ w
                  kontekście całej Twojej wypowiedzi uznałam Twoje zdrobnienie mojego za objaw
                  protekcjalizmu), nie wydaje mi się, abyś miał prawo odsądzać bonczka od czci i
                  wiary za słowo burdelik. Nie wydaje mi się, aby przez cały czas wymiany z nami
                  swoich opinii użył języka plugawego. Twoja wypowiedź natomiast, jakkolwiek
                  wolna od wulgaryzmów, kapie wręcz jadem. Nie jest to bynajmniej wypowiedź
                  dowcipna, choć zapewne chciałbyś być uznanym za błyskotliwego i "wyrobionego"
                  politycznie faceta. Ani przez moment nie twierdziłam i nie twierdzę, że mam
                  pomysł na nasze miasto, czy na gospodarkę kraju. Gdyby tak było, pewnie
                  próbowałabym gdzieś swoje wizje przedstawić i realizować. Problem jednak polega
                  na tym, że Pan Prezydent Zdrojewski też go nie miał i nie ma. Jego metody pracy
                  i walki politycznej są obrzydliwe i zasługują na potępienie. Niestety nie mogę
                  powiedzieć, że historia Go oceni, bo nie oceni - jest na to zbyt maleńki. Nie
                  mam zamiaru także usiłować Cię przekonać do mojego zdania. Proszę Cię tylko o
                  jedno: w wątku przeznaczonym do oceny Pana Prezydenta, oceniamy Pana
                  Prezydenta, a nie Żarłacza czy bonczka. spróbuj powalczyć z naszymi opiniami, a
                  nie z nami. Nie napadaj na nas, nie obrażaj. Twoja wypowiedź jest objawem
                  bezsilności spowodowanej brakiem argumentów. Myślę, że stąd cała ta niczym nie
                  uzasadniona złośliwość i zjadliwość ( uważaj, żeby nie ugryźć się w język.)
                  Mimo wszystko pozdrawiam i zyczę wiecej spokoju i wyważenia - Żarłacz
                  Niepospolity
                  • Gość: Janek Re: DO WĘDZONKI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.01, 01:23
                    Z Wędzonką nie warto polemizować. /Patrz wątek o honorze/. On nawet honorowo w
                    karty przegrać nie umie. A co najgorsze nie umie grać, raczej pogrywa. Tak jak
                    wszyscy w magistracie. Pozdrawiam Żarłaczu Ciebie i Bonczka serdecznie.
                    Spokojnej nocy życzę.
                    • Gość: Żarłacz Re: DO JANKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.01, 01:32
                      WZAJEMNIE, DOBRANOC.
                    • Gość: wędzonka Re: DO WĘDZONKI IP: 156.24.231.* 06.11.01, 02:58

> Z Wędzonką nie warto polemizować. /Patrz wątek o honorze/. On nawet honorowo w
                      > karty przegrać nie umie. A co najgorsze nie umie grać, raczej pogrywa. Tak jak
                      > wszyscy w magistracie. Pozdrawiam Żarłaczu Ciebie i Bonczka serdecznie.
                      > Spokojnej nocy życzę.

Sama prawda, tosmy sie dobrali jak w korcu maku! :)

Pozdrawiam!
                  • Gość: wędzonka Re: DO WĘDZONKI IP: 156.24.231.* 06.11.01, 02:33
                    Gość portalu: Żarłacz napisał(a):

> Drogi Wędzonko ( w przeciwieństwie do Ciebie nie zdrabniam nicka, ponieważ w
                    > kontekście całej Twojej wypowiedzi uznałam Twoje zdrobnienie mojego za objaw
                    > protekcjalizmu), nie wydaje mi się, abyś miał prawo odsądzać bonczka od czci i
                    > wiary za słowo burdelik. Nie wydaje mi się, aby przez cały czas wymiany z nami
                    > swoich opinii użył języka plugawego. Twoja wypowiedź natomiast, jakkolwiek
                    > wolna od wulgaryzmów, kapie wręcz jadem. Nie jest to bynajmniej wypowiedź
                    > dowcipna, choć zapewne chciałbyś być uznanym za błyskotliwego i "wyrobionego"
                    > politycznie faceta. Ani przez moment nie twierdziłam i nie twierdzę, że mam
                    > pomysł na nasze miasto, czy na gospodarkę kraju. Gdyby tak było, pewnie
                    > próbowałabym gdzieś swoje wizje przedstawić i realizować. Problem jednak polega
                    >
                    > na tym, że Pan Prezydent Zdrojewski też go nie miał i nie ma. Jego metody pracy
                    >
                    > i walki politycznej są obrzydliwe i zasługują na potępienie. Niestety nie mogę
                    > powiedzieć, że historia Go oceni, bo nie oceni - jest na to zbyt maleńki. Nie
                    > mam zamiaru także usiłować Cię przekonać do mojego zdania. Proszę Cię tylko o
                    > jedno: w wątku przeznaczonym do oceny Pana Prezydenta, oceniamy Pana
                    > Prezydenta, a nie Żarłacza czy bonczka. spróbuj powalczyć z naszymi opiniami, a
                    >
                    > nie z nami. Nie napadaj na nas, nie obrażaj. Twoja wypowiedź jest objawem
                    > bezsilności spowodowanej brakiem argumentów. Myślę, że stąd cała ta niczym nie
                    > uzasadniona złośliwość i zjadliwość ( uważaj, żeby nie ugryźć się w język.)
                    > Mimo wszystko pozdrawiam i zyczę wiecej spokoju i wyważenia - Żarłacz
                    > Niepospolity

Tak, jestem bezsilny, bo sa tacy co ich nie sieja a wciaz na nowo wylaza zewszad!
                    Ale jesli chodzi o argumenty to juz inna sprawa, gdybys zadala sobie troche trudu
                    to bys sie zorientowala ze to najlepiej przecwiczona lista na forum, wiec cala
                    przyjemnosc po mojej strone :)
                    Pozwol ze przystapie do rzeczy:

1. Poczatki: pelna inwentaryzacja calego miasta, nikomu nie przychodzilo to do
                    glowy przez pol wieku!
                    2. Szybka i modelowa prywatyzacja handlu.
                    3. To u nas zaczal sie boom na "plomby", tylko wokol mojej ulicy w ciagu paru lat
                    wyroslo kilkadziesiat pieknych budynkow, poza tym pierwszy raz poczulismy ze w
                    czyms jestesmy pierwsi - to ambicja Zdrojewskiego
                    4. Wymieniono w calym miescie instalacje gazowa - pikus, no nie?
                    5. Zdroju wywalczyl dla nas w Warszawie miedzynarodowe lotnisko, co bynajmniej
                    nie bylo tam oczywiste ze Wroclaw tego potrzebuje - bez tego bylibysmy dzis
                    zadupiem
                    6. Wreszcie po 40 latach zaczeto remontowac ulice, wymienie chocby Legnicka,
                    Karkonoska, Lekcyjna i kolo piecdziesieciu innych malych ulic osiedlowych,
                    sukcesywnie realizowana jest obwodnica srodmiejska,
                    7. Mimo szalonych protestow udalo sie wreszcie doprowadzic sprawe lacznika
                    autostradowego do momentu, gdy pileczka jest po stronie panstwa, Zdroju wymyslil
                    nawet sposob jak zmusic je do przyspieszenia inwestycji, i to jaki sposob - Expo!
                    8. Realizowany jest poludniowo zachodni pas aktywnosci gospodarczej - ktos
                    wreszcie pomyslal o stworzeniu Studium Zagospodarowania Przestrzennego oraz
                    Strategii Wroclawia
                    9. To u nas w koncu stanela Gielda Rolno Spozywcza, a nie w Kobierzycach!
                    10. Mielismy godne obchody Milenium - od solidnej promocji miasta poczawszy, po
                    Domingo czy umozenie dlugow najubozszym - nikt nie swietowal z taka klasa jak
                    Wroclaw!
                    11. Finanse - tu Wroclaw stal sie po prostu potega: za Zdroja miasto dopracowalo
                    sie najwyzszego ratingu wiarygodnosci kredytowej
                    12. Jednoczesnie dotarlismy do czolowki inwestycyjnej w Polsce, jedyne duze
                    miasto wsrod pierwszej setki najwiekszych inwestycji na mieszkanca
                    13. Dopracowalismy sie najwiekszego budzetu, zaraz po Warszawie
                    14. Sprawa VAT - niby miasto w koncu przegralo, ale odsetki splacilo np. gruntami
                    pod autostrade. Ale pieniadze przez dlugi czas pracowaly U NAS a nie w Warszawie!
                    15. Dobre zarzadzanie w czasie powodzi to jedno, zdobycie duzych zagranicznych
                    srodkow na szybka likwidacje szkod popowodziowych to drugie. Twoj skuteczny
                    Zaleski tymczasem wysadzal pod miastem waly...
                    16. Zdrojewski zna miasto jak wlasna kieszen - niby nic, ale jakze wymownie
                    swiadczy o stosunku do wlasnej pracy! Pokaz mi drugiego takiego co potrafi zlapac
                    te rzekome "latwe" punkty pod publiczke... On nas po prostu traktuje powaznie.
                    17. O tym rowniez swiadczy to ze Zdrojewski to pracoholik - prezydent zwykle nie
                    robi polowy tego co on uznawal za konieczne
                    18. Drobnostka: niedlugo bedziemy mieli Most Tysiaclecia
                    19. Wybudowano kolektory sciekowe, mamy nowoczesna oczyszczalnie sciekow
                    20. Projekt Expo - czysty interes dla calego kraju - ten punkt wystarczylby za
                    wszystkie inne :)
                    21. Chocby rozmiar poparcia zdobytego dla Expo swiadczy o niezwyklej skutecznosci
                    Zdrojewskiego jako polityka - boje sie ze dlugo poczekamy na drugiego takiego.
                    Dziala skutecznie, z rozmachem, bynajmniej nie ogranicza sie do jednej kadencji.
                    Potrafi wspolpracowac z wszystkimi - od niego nawet Ty nie dostalabys takiej
                    wiazanki jak ode mnie, o przeciwnikach mowi zawsze z szacunkiem (zaobserwuj to
                    sobie), tak sie mierzy klase czlowieka!
                    22. "Kampanie wyborcza prowadze od samego poczatku kadencji, przez swoja prace" -
                    takiego podejscia do obowiazkow oczekuje od polityka czystej krwi, a Zdroju to
                    jedyny polityk ktory osiagnal ten ideal, co pokazywaly kolejne wybory!
                    23. Dzis miasto jest pelne hoteli, powstaja nowe biurowce, wielopoziomowe
                    parkingi, piekne domy handlowe w centrum, Wroclaw stal sie glownym osrodkiem
                    leasingu, jest po prostu metropolia, mimo ze mial byc skazany na zascianek!
                    24. Ostatnie ale chyba najwazniejsze - to jedyny uczciwy czlowiek jakiego
                    widzialem na takim stanowisku, poczawszy od tego ze nigdy nie zaslanial sie
                    immunitetem, ani gdy byl senatorem, ani dzis gdy jest poslem, a skonczywszy na
                    tym ze nie splamil sie zadnym szwindlem. Ze wspolpracownikami trzeba przyznac -
                    gorzej bywalo.

Prosze, poszlo jak z palca strzelil! Czy wspomnialem o Rynku? Po co, tyle to i Ty
                    jestes w stanie dostrzec...
                    A o Ostrowiu Tumskim? To dzis smialo jeden z najpiekniejszych zakatkow w Europie!
                    A Park Szczytnicki - Ogrod Japonski, Hala Orbita, Wyspa Bielarska... sluchaj czy
                    Ty w ogole widzisz cos ponad talerzem???

To miasto po prostu doczekalo sie GOSPODARZA, a ktos kto dostrzega tylko rynek,
                    przyznaje sie do ignorancji. Nic dziwnego ze nawet Zdrojewskiemu przypisalas swoj
                    brak wizji. Tymczasem Zdrojewski to po prostu najlepszy prezydent miasta!

Pozdrawiam.
                    • Gość: bonczek wędzonka.....eh... IP: *.pl 06.11.01, 08:22
                      > 1. Poczatki: pelna inwentaryzacja calego miasta, nikomu nie przychodzilo to do
                      > glowy przez pol wieku!
                      > 2. Szybka i modelowa prywatyzacja handlu.
                      Modelowa?Wędzonka przeraża mnie twoje postrzeganie modelowej prywatyzacji
                      > 3. To u nas zaczal sie boom na "plomby", tylko wokol mojej ulicy w ciagu paru l
                      > at .
                      Patrz a ja myślałem ,że przed zdrojem też je budowano.Widocznie za rzadko bywam
                      > wyroslo kilkadziesiat pieknych budynkow, poza tym pierwszy raz poczulismy ze w
                      > czyms jestesmy pierwsi - to ambicja Zdrojewskiego
                      Kto poczuł? A po za tym piękne budynki budowano zawsze, trzeba poszukać po prostu
                      poszukać
                      > 4. Wymieniono w calym miescie instalacje gazowa - pikus, no nie?
                      Na Szczepin było za daleko albo już po za miastem leży
                      > 5. Zdroju wywalczyl dla nas w Warszawie miedzynarodowe lotnisko, co bynajmniej
                      > nie bylo tam oczywiste ze Wroclaw tego potrzebuje - bez tego bylibysmy dzis
                      > zadupiem.
                      Starania o lotnisko klasy miedzynarodowej podjęto w 1992 roku czy to czas Zdroja?
                      > 6. Wreszcie po 40 latach zaczeto remontowac ulice, wymienie chocby Legnicka,
                      > Karkonoska, Lekcyjna i kolo piecdziesieciu innych malych ulic osiedlowych,
                      > sukcesywnie realizowana jest obwodnica srodmiejska,
                      Stary Legnicka to lata osiemdziesiąte.i co z tego ze je wyremontowano jak inne
                      poszły w rozsypke
                      > 7. Mimo szalonych protestow udalo sie wreszcie doprowadzic sprawe lacznika
                      > autostradowego do momentu, gdy pileczka jest po stronie panstwa, Zdroju wymysli
                      > l
                      > nawet sposob jak zmusic je do przyspieszenia inwestycji, i to jaki sposob - Exp
                      > o!
                      > 8. Realizowany jest poludniowo zachodni pas aktywnosci gospodarczej - ktos
                      > wreszcie pomyslal o stworzeniu Studium Zagospodarowania Przestrzennego oraz
                      > Strategii Wroclawia
                      O tak aktywnośc gospodarcza faktycznie eksplodowała!!!1
                      > 9. To u nas w koncu stanela Gielda Rolno Spozywcza, a nie w Kobierzycach!
                      > 10. Mielismy godne obchody Milenium - od solidnej promocji miasta poczawszy, po
                      >
                      > Domingo czy umozenie dlugow najubozszym - nikt nie swietowal z taka klasa jak
                      > Wroclaw!
                      Świętować potrafi wrocek to fakt , zapewne za pieniądze ze zbiórek i działalności
                      charytatywnej
                      > 11. Finanse - tu Wroclaw stal sie po prostu potega: za Zdroja miasto dopracowal
                      > o
                      > sie najwyzszego ratingu wiarygodnosci kredytowej
                      A gdzie VAT!!!!
                      > 12. Jednoczesnie dotarlismy do czolowki inwestycyjnej w Polsce, jedyne duze
                      > miasto wsrod pierwszej setki najwiekszych inwestycji na mieszkanca
                      > 13. Dopracowalismy sie najwiekszego budzetu, zaraz po Warszawie
                      A gdzie VAT?
                      > 14. Sprawa VAT - niby miasto w koncu przegralo, ale odsetki splacilo np. grunta
                      > mi
                      > pod autostrade. Ale pieniadze przez dlugi czas pracowaly U NAS a nie w Warszawi
                      > e!
                      > 15. Dobre zarzadzanie w czasie powodzi to jedno, zdobycie duzych zagranicznych
                      > srodkow na szybka likwidacje szkod popowodziowych to drugie. Twoj skuteczny
                      > Zaleski tymczasem wysadzal pod miastem waly...
                      Czas pokaze i prokuratura tez, uważam ,że to była logistyczna porażka, nie tylko
                      ja zreszta
                      > 16. Zdrojewski zna miasto jak wlasna kieszen - niby nic, ale jakze wymownie
                      > swiadczy o stosunku do wlasnej pracy! Pokaz mi drugiego takiego co potrafi zlap
                      > ac
                      > te rzekome "latwe" punkty pod publiczke... On nas po prostu traktuje powaznie.
                      Cieszę się ,że należysz do tych co czują się poważnie traktowani.Znam osoby o
                      nieco innym odczuciu
                      Dalej nie chce polemizować bo ty wedzonka chyba wrocek z folderów znasz.Park
                      japoński - japończycy a i tak miasto zjarało pagode.
                      Park szczytnicki - niszczejące budowle choćby szaletu sprzed lat 150
                      GAz , nie rozśmieszaj mnie bo znam miszkańców którzy by zajadów dostali po twojej
                      propagandzie sukcesu.
                      A fakt że mieszkam w warszawie i bywam raz na miesiąc pozwala dostrzec wbrew
                      pozorom wiecej zmian niż się tobie wydaje.
                      Odłóż "poczytaj mi mamo" i przejdź sie po mieście, po prostu przejdz.Na
                      kozanów,Osobowice, Grabiszynek i popatrz oczkami mieszkanca a nie urzędasa...
                      pozdrawiam łudząc się ,że następnym razem zaserwujesz naprawde coś naprawdę
                      zdrojewskiego
                      • Gość: wędzonka Re: wędzonka.....eh... IP: 156.24.231.* 06.11.01, 21:10
                        Gość portalu: bonczek napisał(a):

> > 2. Szybka i modelowa prywatyzacja handlu.
                        > Modelowa?Wędzonka przeraża mnie twoje postrzeganie modelowej prywatyzacji
                        No ale klopoty emocjonalne to inna dziedzina, wazne ze handlowcy mogli wykupic
                        swoje sklepy.

> > 3. To u nas zaczal sie boom na "plomby", tylko wokol mojej ulicy w ciagu paru
                        > > lat...
                        > Patrz a ja myślałem ,że przed zdrojem też je budowano.Widocznie za rzadko bywam

To prawda, masz male pojecie co sie dzialo. Kiedys budowano jedna plombe - cala
                        Reja byla zamknieta przez kilka miesiecy, jakby stawiano drapacz chmur :) Ale
                        cyrk pozostawmy clownom, prawdziwy wysyp plomb zaczal sie za czasow Zdroja...

> > pierwszy raz poczulismy ze w czyms jestesmy pierwsi - to ambicja Zdrojewskiego
                        > Kto poczuł?
                        Ten kto mial prawo - o tych co nawiali do Warszawki przecie nie mowie :)

> A po za tym piękne budynki budowano zawsze, trzeba poszukać po prostu poszukać
                        Moze trzeba bylo gdy stad umykales, dzis wystarczy spacerek :)

> > 4. Wymieniono w calym miescie instalacje gazowa - pikus, no nie?
                        > Na Szczepin było za daleko albo już po za miastem leży
                        Albo nie wymaga wymiany... Wierze ze mogli u Stoppera nie polozyc, nie zmienia to
                        faktu ze na ogromnym obszarze miasta instalacja zostala przenicowana, sam
                        chadzalem po tych rurkach od Grunwaldu po Pilsudskiego!

> Starania o lotnisko klasy miedzynarodowej podjęto w 1992 roku czy to czas
                        > Zdroja?
                        Bonczek, lubie ogladac Twoje strony, ale takimi argumentami to juz nawet nie
                        obrazasz Zdroja, po prostu kompromitujesz siebie:
                        5 czerwca 1990 - wybory prezydenta. Zgadniesz kogo wybrali czy podpowiedziec?
                        lipiec 1990 - "władze miasta i regionu podejmują decyzję o powołaniu Spółki Port
                        Lotniczy Wrocław" - cytat z www.airport.wroclaw.pl/index1_ofirmie.html
                        Rzut oka na te daty daje poglad jak energicznie dziala Zdrojewski!

Wiesz co, do sesji jeszcze kawalek, dla Ciebie poswiece ktorys dzionek i sprobuje
                        dowiedziec sie dokladnie jak bylo z tym Szczepinem, OK? :)

> > 6. Wreszcie po 40 latach zaczeto remontowac ulice, wymienie chocby Legnicka,
                        > > Karkonoska, Lekcyjna i kolo piecdziesieciu innych malych ulic osiedlowych,
                        > > sukcesywnie realizowana jest obwodnica srodmiejska,
                        > Stary Legnicka to lata osiemdziesiąte.
                        Jak czesto, mowiles, tu bywasz??? :))

> i co z tego ze je wyremontowano jak inne poszły w rozsypke
                        W tym miejscu zgodze sie na jedno: Krawen madrze pisal ze ZDiK dorosl juz do
                        reorganizacji, robota nie jest wykonywana dobrze. To trzeba poprawic wiec nalezy
                        o to zabiegac!

> O tak aktywnośc gospodarcza faktycznie eksplodowała!!!
                        Widzisz, problem w tym ze najlatwiej zwiac do Warszawy - za to odwrocenie takiego
                        trendu wymaga ciezkiej pracy. Pytam: 1. kto podjal te prace, a kto nawial? 2. A
                        kto dzis zarzuca komu ze ten proces jeszcze nie zostal zakonczony? Chcesz cudow?
                        Miasto magiczne? Czary z mleka?
                        Bonczek, a slyszales o przyzwoitosci? To Zdrojewski pokazal ze tu mozna cos
                        zdzialac, Ty pokazales jak isc na gotowe - ja stawiam jednak na Zdroja, moze
                        lubie pod gorke! :)

> > 10. Mielismy godne obchody Milenium
                        > Świętować potrafi wrocek to fakt , zapewne za pieniądze ze zbiórek i działalnoś
                        > ci charytatywnej
                        W stolycy moze Ci kapie manna, ale tu trzeba bylo na obchody zapracowac. Udalo
                        sie i to jest godne szacunku! Ale ten termin moze byc niezrozumialy tam gdzie
                        plyna podatki wypracowane gdzie indziej.

> > 11. Finanse - tu Wroclaw stal sie po prostu potega
                        > A gdzie VAT!!!!
                        > A gdzie VAT?
                        VAT tez pracowal u nas a nie u Ciebie Bonczku, zreszta w wyniku niejasnosci
                        samego prawa a nie zlej woli kogokolwiek, w dodatku zostal splacony m.in.
                        gruntami ktorymi pobiegnie NASZA autostrada!
                        A wiesz gdzie teraz jest ten nasz VAT? Jest duza szansa ze wlasnie go przejadasz
                        w Warszawce!

> > 15. Dobre zarzadzanie w czasie powodzi to jedno, zdobycie duzych zagranicznych
                        > > srodkow na szybka likwidacje szkod popowodziowych to drugie. Twoj skuteczny
                        > > Zaleski tymczasem wysadzal pod miastem waly...
                        > Czas pokaze i prokuratura tez, uważam ,że to była logistyczna porażka, nie tylko
                        > ja zreszta.
                        Wybacz, ale wole oceny ekspertow, a nie ludzi ktorzy przestawiaja nawet
                        powszechnie znane daty wyborow... Poza tym, ale moge sie tu mylic, zdaje sie ze
                        prokuratura juz dawno, z oczywistych wzgledow, umozyla te sprawy.

> Cieszę się ,że należysz do tych co czują się poważnie traktowani.Znam osoby o
                        > nieco innym odczuciu
                        Nie watpie, tez nie przepadam za urzedami, ale Zdrojewski jest tu absolutnym
                        wyjatkiem.

> Dalej nie chce polemizować bo ty wedzonka chyba wrocek z folderów znasz.Park
                        > japoński - japończycy a i tak miasto zjarało pagode.
                        Pierwsze pytanie Japoncow po obejrzeniu tamtej pagody: "A co to za budynek?". To
                        byla jedna z lepszych anegdot tu we Wroclawiu! :))

> Park szczytnicki - niszczejące budowle choćby szaletu sprzed lat 150
                        > GAz , nie rozśmieszaj mnie bo znam miszkańców którzy by zajadów dostali po
                        > twojej propagandzie sukcesu.
                        Higiena powinna zalatwic sprawe :)
                        > A fakt że mieszkam w warszawie i bywam raz na miesiąc pozwala dostrzec wbrew
                        > pozorom wiecej zmian niż się tobie wydaje.
                        > Odłóż "poczytaj mi mamo" i przejdź sie po mieście, po prostu przejdz.Na
                        > kozanów,Osobowice, Grabiszynek i popatrz oczkami mieszkanca a nie urzędasa...
                        > pozdrawiam łudząc się ,że następnym razem zaserwujesz naprawde coś naprawdę
                        > zdrojewskiego

Kochany, na moim podworku utonalbys w blocie po malym deszczyku. Jak widzisz
                        wszystko to kwestia elementarnej uczciwosci: obraz ktory malujesz moglem
                        przylozyc do KAZDEGO MIEJSCA w tym miescie jeszcze 10 lat temu. Dzis jest o to
                        coraz trudniej (wybacz - szalet w parku - podziwiam zylke detektywa, tam nie
                        dotarlem! :), i te zmiany doceniam, bo to one sa byc albo nie byc Wroclawia, a
                        nie belkot malkontentow! To miasto wymagalo wielkiego wysilku i wymagac go bedzie
                        jeszcze dlugo. Jak dotad doczekalo sie go w najlepszym wydaniu! Ironia jest tylko
                        to ze ci ktorzy go podjeli sa dzis karceni za... nierobstwo przez tych, ktorzy
                        palca do tej roboty nie przylozyli, bo np. wygodniej im bylo wyjechac.

Wybacz Bonczek, czasem stawiasz za wysoko poprzeczke mojemu milosierdziu...
                        • Gość: Żarłacz Re: wędzonka.....eh... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.01, 00:06
                          Wędzonka, zachowuj się końcu trochę przyzwoiciej, bo przez kolano! Czy Ty nie
                          rozumiesz, że to miasto umiera! Nie ma przemysłu, jest wymiana usług
                          przeróżnych, ale nikt nie produkuje. Wszyscy chcą pośredniczyć lub usługiwać.
                          Dlatego nie jest sukcesem prezydenta kilka plomb, czy nowa rura od gazu. Nie
                          jest zwycięstwem impreza czy odnowione ( czyt. pomalowane) fasady kamieniczek,
                          nie jest sukcesem fontanna, koncert Placido czy inne. Rzymscy Cesarze też
                          urządzali igrzyska dla odwrócenia uwagi od tego co ważne. A ważne jest to, że w
                          tym mieście rozpieprzono cały przemysł, a sprzedać nie ma co, bo Twój IDOL
                          wszystko już sprzedał ( stąd wspominane przez Ciebie lata prosperity) albo
                          przepadło, bo myślał, że jest najmądrzejszy na świecie ( ten słynny VAT)Teraz
                          tylko mieszamy te same, coraz mniejsze pieniądze. Nie mogę się wypowiadać na
                          temat Jego uczciwości, bo nic o tym nie wiem, natomiast wiem dlaczego jest
                          Twoim idolem - Jaki fan club, tacy idole. Tak na marginesie, pisałeś o sesji,
                          czyżbyś żaku jeszcze studiował? Jeśli tak to może w tym tkwi problem . Poproś o
                          wypowiedź tatusia, a ty idź wkuwać.
                          • Gość: Gn0m Do Zarlacza IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.11.01, 01:12
                            Nie chce wlaczac sie do waszej dyskusji ale w liscie Zarlacza znalazlem cos na
                            co uznalem powinienem odpowiedziec. Nie wiem ile lat ma Wedzonka ale
                            niezaleznie od tego ile by nie mial ma prawo do wlasnego zdania. Mozesz z Nim
                            dyskutowac, przekonywac Go ale odsylanie Go do ksiazek i wzywanie do
                            odpowiedzi Jego ojca jest conajmniej niegrzeczne. Niezaleznie od tego ile masz
                            lat nie daje Ci to prawa do takiego lekcewazenia adwersarza w dyskusji - jest
                            to jak by nie patrzec cios ponizej pasa i to w bardzo zlym stylu.
                          • Gość: wędzonka Re: wędzonka.....eh... IP: 156.24.231.* 07.11.01, 03:34

> Wędzonka, zachowuj się końcu trochę przyzwoiciej, bo przez kolano! Czy Ty nie
                            > rozumiesz, że to miasto umiera! Nie ma przemysłu, jest wymiana usług
                            > przeróżnych, ale nikt nie produkuje. Wszyscy chcą pośredniczyć lub usługiwać.
                            > Dlatego nie jest sukcesem prezydenta kilka plomb,
                            Ale kilkaset - owszem :)

> czy nowa rura od gazu.
                            Ale jej brak zapewne bylby? Zalozmy... :\

> Nie
                            > jest zwycięstwem impreza czy odnowione ( czyt. pomalowane) fasady kamieniczek,

Mylisz sie, moze jestes nowa we Wroclawiu, wiec przypomne Ci ze Rynek odnawiano
                            przez dwa lata, bardzo gruntownie, takiego remontu to miejsce w swojej hostorii
                            chyba nie widzialo! Przykro mi.

> nie jest sukcesem fontanna, koncert Placido czy inne. Rzymscy Cesarze też
                            > urządzali igrzyska dla odwrócenia uwagi od tego co ważne.

Przypomne Ci Zarlaczu ze chodzilo o takie malo znaczace zdarzenie: ot stuknelo
                            nam milenium. Wiem ze to sie zdarza, ale slownie: raz na TYSIAC LAT! :)

> A ważne jest to, że w
                            > tym mieście rozpieprzono cały przemysł,

Pytanie na rozgrzewke: w jaki sposob miasto "rozpieprzylo przemysl", czy mozesz
                            mi wyjasnic te zagadke? Straznicy miejscy strzelali z bazuki do hal fabrycznych?
                            Czy moze prowadzili eksterminacje braci pracujacej? Na ktore to zaklady
                            przemyslowe i jaki to atak przypuscilo nasze dzielne miasto?
                            Na marginesie: z uslug utrzymuje sie wiekszosc ludnosci w krajach rozwinietych.
                            Nas to rowniez czeka, bedziesz musiala sie z tym pogodzic. :(
                            Pociesz sie ze wykarmienie Cie to tez usluga, a znajac Twoje niepospolite
                            mozliwosci - niejedna knajpa ma u nas perspektywy! :)

> a sprzedać nie ma co, bo Twój IDOL
                            > wszystko już sprzedał ( stąd wspominane przez Ciebie lata prosperity) albo
                            > przepadło, bo myślał, że jest najmądrzejszy na świecie ( ten słynny VAT)

Co przepadlo? Grunty pod autostrade? Zabrali je pod pacha do Warszawy? :)

> Teraz
                            > tylko mieszamy te same, coraz mniejsze pieniądze.

No wlasnie, po rozgrzewce przejdzmy do tych malejacych pieniedzy, bo nie ma juz
                            co sprzedawac. Postanowilem zachowac sie jak niewierny Tomasz i, choc mialem do
                            Ciebie pelne zaufanie, jak to w dobrym pokerku powiedzialem "sprawdzam"! A oto co
                            znalazlem w budzecie Wroclawia:

195783600 - dochody ze sprzedazy majatku, wieczystego uzytk. i dzierzawy w 2000
                            150686000 - to samo dla roku 2001
                            Rzeczywiscie, spadek o 45 mln, czyli jakies 23%

Ale jednoczesnie:
                            1466169946 - dochody ogolem 2000
                            1559022879 - dochody ogolem 2001
                            Co to: wzrost o 93 mln! A przeciez mialo spadac, bo juz faktycznie mniej
                            sprzedano mienia! Dochody z majatku z 32% calosci budzetu spadly do 21%, a
                            jednoczesnie ow budzet wzrosl!

No to skad ten wzrost? Pewnie przypadek losowy, sprawdzmy:
                            151009600 - wplywy z podatkow w 2000
                            260865100 - wplywy z podatkow w 2001
                            Oops, dochody z podatkow wzrosly az o prawie 110 mln, czyli jakies 73%
                            Jakos ta gospodarka zamiast padac na pysk, daje prawie dwa razy wiekszy dochod!
                            Na pocieszenie powiem ze np. wplywy z oplat spadly o 86%, ale to daje 45 mln, a
                            wiec grubo mniej niz polowe wzrostu z podatkow.

Z pozostalych pozycji rowniez wynika ciekawa zaleznosc: spadaly dotacje celowe od
                            panstwa (np. na powodz), a rosly kwoty z naleznej nam czesci podatkow! A wiec z
                            dzialalnosci gospodarczej naszych podmiotow!
                            Jesli tak ma wygladac zalamanie i smierc miasta, to wybacz, ale zycze nam coraz
                            wiecej katastrof! :))

Pozdrawiam!

PS.
                            Moje zaufanie do tego co mowisz rzeczywiscie jakby nieco spadlo...
                            Mimo to zycze jak zawsze smacznego! :)
                        • Gość: MKK Re: wędzonka.....eh... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 21:48
                          Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> (...) Wierze ze mogli u Stoppera nie polozyc ("instalacji gazowej"dop.MKK) ,
                          > nie zmienia to faktu ze na ogromnym obszarze miasta instalacja zostala
                          > przenicowana, sam chadzalem po tych rurkach od Grunwaldu po Pilsudskiego!

Wędzonko ...w butach podkutych czy trampkach? To ma znaczenie dla rur PEHD!
                          Porysowałeś nasze rury?! Mam się zawczasu ewakuować?!

> (...)Widzisz, problem w tym ze najlatwiej zwiac do Warszawy ...

Nie napastuj Bonczka. Wszak to nasz człowiek w stolicy. A że ma inne zdanie jak
                          Ty wędzonko ... wiesz, nie on jeden :)

> Kochany, na moim podworku utonalbys w blocie po malym deszczyku.

Jasny gwint! Niech to kule biją! A drzewo od strony wschodniej dalej rośnie?
                          • Gość: wędzonka Re: wędzonka.....eh... IP: 156.24.231.* 08.11.01, 00:44
                            Gość portalu: MKK napisał(a):

> Gość portalu: wędzonka napisał(a):
                            >
                            > > (...) Wierze ze mogli u Stoppera nie polozyc ("instalacji gazowej"dop.MKK),
                            > > nie zmienia to faktu ze na ogromnym obszarze miasta instalacja zostala
                            > > przenicowana, sam chadzalem po tych rurkach od Grunwaldu po Pilsudskiego!
                            >
                            > Wędzonko ...w butach podkutych czy trampkach? To ma znaczenie dla rur PEHD!
                            > Porysowałeś nasze rury?! Mam się zawczasu ewakuować?!
                            >
                            > > (...)Widzisz, problem w tym ze najlatwiej zwiac do Warszawy ...
                            >
                            > Nie napastuj Bonczka. Wszak to nasz człowiek w stolicy. A że ma inne zdanie jak
                            >
                            > Ty wędzonko ... wiesz, nie on jeden :)
                            >
                            > > Kochany, na moim podworku utonalbys w blocie po malym deszczyku.
                            >
                            > Jasny gwint! Niech to kule biją! A drzewo od strony wschodniej dalej rośnie?

MKK, rury swoja droga, ale czy Ty nie mozesz nawet o przyrode tak zapytac zeby
                            skora mi nie scierpla?! :)

Pozdrawiam serdecznie Ciebie, Bonczka i Pafika! :)
                    • Gość: ale jaja Re: DO WĘDZONKI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.01, 10:02
                      ty człowieku musisz sobie kupić dobre denka bo bardzo słabo widzisz oj słabo
    • Gość: Janek Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.01, 13:08
      Przypomniała mi się bajka Ignacego Krasickiego:"Szczur i kot".

"Mnie to kadzą" - rzekł hardzie do swego rodzeństwa,
      Siedząc szczur na ołtarzu podczas nabożeństwa.
      Wtem gdy się dymem kadzidł zbytecznych zakrztusił,
      Wpadł kot z boku na niego, porwał i udusił.

Z bajkami różnie w życiu bywa. A Wędzonka kadzidła za dużo używa.
      • Gość: Pafik Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.kom-net.pl 06.11.01, 17:04

> Przypomniała mi się bajka Ignacego Krasickiego:"Szczur i kot".
        >
        > "Mnie to kadzą" - rzekł hardzie do swego rodzeństwa,
        > Siedząc szczur na ołtarzu podczas nabożeństwa.
        > Wtem gdy się dymem kadzidł zbytecznych zakrztusił,
        > Wpadł kot z boku na niego, porwał i udusił.
        >
        > Z bajkami różnie w życiu bywa. A Wędzonka kadzidła za dużo używa.

Oj tak, tylko bajdurzyc umiecie.
        • Gość: Jajaccek Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 06.11.01, 17:26
          A zna ktos lepszego od Zdroja??
    • Gość: Jajaccek Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 07.11.01, 01:57
      To watek zalozony w celu wyrazenia opinii o Bogdanie Zdrojewskim, bylym
      Prezydencie Wroclawia.Wedzonka wypunktowal dokonania pana Bogdana i jak na
      gracza, ktoremu zarzucono brak honoru, zchowuje pokerface.Ma przynajmniej
      odwage do wyrazenia SWOICH pogladow, bez obrazania interlokutorow.U mnie przy
      trzepaku okazuje sie wiecej respektu.Zwlaszcza tym, ktorzy lepiej trzepia.
      • Gość: Janek Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.01, 10:43
        Jajacku. Wyliczenia Wędzonki to są dokonania Wrocławia i całego zarządu miasta
        oraz wszystkich pracowników magistratu, a nie pana Zdrojewskiego. Nie
        widziałem, żeby bruk na rynku układał. Sądzę, że przy takiej kasie, można było
        zrobić we Wrocławiu dużo więcej i efektywniej, bez puszczania pary w gwizdek.
        Natomiast czy nie było lepszych w zarządzaniu miastem? Napewno by byli.W
        poprzedniej kadencji pan Grehl, w ostatniej pan Huskowski itd. Tylko w mediach
        wszędzie był przedstawiany jeden. Zbawca Wrocławia. Nieomylny w decyzjach.
        Twierdził, że przekrętów w magistracie nie ma. Ale to historia. Pierwszej
        obiektywnej oceny dokona sąd w Rawiczu.
        • Gość: wędzonka Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: 156.24.231.* 07.11.01, 19:28

> Jajacku. Wyliczenia Wędzonki to są dokonania Wrocławia i całego zarządu miasta
          > oraz wszystkich pracowników magistratu, a nie pana Zdrojewskiego. Nie
          > widziałem, żeby bruk na rynku układał.

Czyli gdybys byl prezydentem to nie tyle dbalbys o organizacje magistratu tak by
          mogl osiagnac te efekty tylko raczej ukladalbys bruk? :)

> Sądzę, że przy takiej kasie, można było
          > zrobić we Wrocławiu dużo więcej i efektywniej, bez puszczania pary w gwizdek.

Powyzej wytlumaczyles jak dobrze znasz sie na tej robocie, wiec pewnie masz
          racje. :)
          (Nie powiedziales tylko skad ta kasa - ktos najpierw wyciagnal miasto z dlugow, a
          potem na nia zapracowal!)

> Natomiast czy nie było lepszych w zarządzaniu miastem? Napewno by byli.W
          > poprzedniej kadencji pan Grehl, w ostatniej pan Huskowski itd. Tylko w mediach
          > wszędzie był przedstawiany jeden. Zbawca Wrocławia. Nieomylny w decyzjach.

Widac uznali ze jednak on byl najlepszy skoro nikt inny tylko wlasnie oni, bedac
          radnymi, wybierali go na swojego szefa, nieprawdaz Janku? Prezydenta miasta nie
          wybiera sie przeciez w wyborach bezposrednich!
          Zabawne jest tez to ze przeciwnicy nazywaja go zbawca, nieomylnym itp., gdy
          tymczasem sam Zdrojewski mowi wprost o swoich porazkach, polecam chocby GD 26 VI
          2001 (to przed wyborami!:). Nieomylni to sa w swoim mniemaniu tylko Talibowie,
          Janku... Zdrojewski natomiast jest tylko bardzo dobrym politykiem i gospodarzem,
          choc jak kazdy - czasem omylnym!

> Twierdził, że przekrętów w magistracie nie ma.

No wlasnie, i pierwszym ktorego zlapano na przekretach okazal sie czlowiek z
          ugrupowania ktore sporo sie napracowalo by wywalic Zdroja z ratusza. W ostatniej
          kadencji musial wiec swiecic oczami za swych najwiekszych przeciwnikow, na
          ktorych wplyw mial zerowy, taki to zywot czlowieka poczciwego...

> Ale to historia. Pierwszej
          > obiektywnej oceny dokona sąd w Rawiczu.

Juz probowal - zwracal sprawe spowrotem do prokuratury, z braku znamion
          przestepstwa. Sad w Poznaniu tez sie tego szybko pozbyl i tak sprawa znow trafia
          do Bogu ducha winnego Rawicza. Widac prokuraturze nie chodzi o wyrok, tylko o
          scisle okreslony wyrok. Miejmy nadzieje ze bedzie jednak sprawiedliwy i zapadnie
          jak najszybciej...

Pozdrawiam Janka, przyszlego fana Zdroja! :)
          • Gość: Janek Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.01, 21:06
            Wędzonko. Masz prawo bronić pana Zdrojewskiego. Tylko, że ja go nie oskarżam.
            Napisałem, że oceny sprawy VAT-u dokona sąd w Rawiczu. Bo tylko sąd ma do tego
            prawo. Natomiast twierdziłem i będę twierdził, że rozwój miasta w ostatnim
            dziesięcioleciu nie był i nie jest zasługą pana Prezydenta. To jest zasługa
            przede wszystkim mieszkańców, to jest zasługa tradycji, to jest zasługa
            niektórych współpracowników tego Pana. Pan Zdrojewski zbudował sobie wspaniały
            medialny konferkt i za to mu chwała. W Poznaniu o prezydencie cicho ale miasto
            rozwija się nie gorzej od naszego. Nikt mnie też nie przekona, że posiadane
            przez miasto środki zostały wykorzystane efektywnie. Efektownie tak. Żeby nie
            prowadzić jałowych sporów zobaczymy jak Wrocław będzie się rozwijał bez Twego
            idola w gorszych warumkach finansowych. O wyborach nie wspominam bo znam
            kulisy. Pozdrawiam.
            • Gość: wędzonka Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: 156.24.231.* 07.11.01, 23:43

> Wędzonko. Masz prawo bronić pana Zdrojewskiego. Tylko, że ja go nie oskarżam.
              > Napisałem, że oceny sprawy VAT-u dokona sąd w Rawiczu. Bo tylko sąd ma do tego
              > prawo. Natomiast twierdziłem i będę twierdził, że rozwój miasta w ostatnim
              > dziesięcioleciu nie był i nie jest zasługą pana Prezydenta. To jest zasługa
              > przede wszystkim mieszkańców, to jest zasługa tradycji, to jest zasługa
              > niektórych współpracowników tego Pana. Pan Zdrojewski zbudował sobie wspaniały
              > medialny konferkt i za to mu chwała. W Poznaniu o prezydencie cicho ale miasto
              > rozwija się nie gorzej od naszego. Nikt mnie też nie przekona, że posiadane
              > przez miasto środki zostały wykorzystane efektywnie. Efektownie tak. Żeby nie
              > prowadzić jałowych sporów zobaczymy jak Wrocław będzie się rozwijał bez Twego
              > idola w gorszych warumkach finansowych. O wyborach nie wspominam bo znam
              > kulisy. Pozdrawiam.

Wybacz Janek, dla mnie jedynym kryterium oceny jakosci szefa jest wlasnie
              kondycja jego organizacji. O jednej waznej rzeczy moge Cie zapewnic: zly zarzad
              jest w stanie zmarnowac prace kazdej liczby najlepszych ludzi! Dobry - moze
              najwyzej w pelni wykorzystac ich zdolnosci tak, by przeksztalcic je w wartosc
              policzalna w zlotowkach. Tu cykl sie zamyka i wiecej szef nic zrobic nie moze -
              samodzielne ukladanie bruku naprawde nie jest tu dobrym kontrprzykladem!

Na czym opieram ocene Zdrojewskiego:
              Jak sam przyznales, solidna praca Wroclawian zostala przez ostatnie 10 lat
              odzwierciedlona w rozwoju miasta. Jaka w tym zasluga Zdroja? Zarzuca mu sie ze
              mial wladze absolutna i ze sie szarogesil, czyli mogl zasoby Wroclawia albo
              marnowac, albo przelozyc na policzalne efekty. Na co przelozyl? Na najwiekszy
              budzet w kraju (przyjmijmy ze Warszawy nie ma), czyli ze wyniki sa
              ponadprzecietne!

A wiec mamy rozwoj, mamy pieniadze, i sytuacja ta jest stabilna, bo nawet obecny
              (potezny) kryzys finansow panstwa moze najwyzej odwlec kilka inwestycji, ale nie
              jest zabojczy!
              Wedlug moich kryteriow Zdrojewski ma wiec z zarzadzania 6.

A fontanna? A medialnosc? A latanie po walach?
              Jesli to "cena" za dzisiejszy Wroclaw - warto ja bylo zaplacic! A moze nawet
              trzeba bylo? Tego nie jestem w stanie stwierdzic ani ja, ani Ty. Mi osobiscie
              widok fontanny dodaje skrzydel - laduje akumulatory - lepiej pracuje! Czy mozesz
              oceniac takie efekty? Niestety nie, to zadne kryterium. Ale to co stalo sie z
              Wroclawiem docenilby kazdy akcjonariusz, i to mnie zadowala. A lepsze? Bywa nawet
              wrogiem dobrego (i bardzo dobrego tez)! :)

Jeszcze jedno, ten obrazek moglyby popsuc tylko szwindle. Ale dotychczasowe
              dzieje Zdroja kaza mi co najmniej domniemywac bezwzgledna uczciwosc!
              :)

Pozdrawiam!
      • Gość: Żarłacz Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.01, 15:26
        Nie wydaje mi się aby moje odsyłanie Wędzonki do wkuwania było choć odrobinę
        bardziej obraźliwe, niż Jego wysyłanie mnie do garów. Aby zakończyć więc to
        obrzucanie się inwektywami, popieram Wędzonkę: baby do garów!!!
        Wędzonka do wędzarni - jescze trochę dojrzeć.
      • Gość: Żarłacz Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.01, 15:29
        Fan Club Pana Prezydenta odsyłam do lektury Newsweeka z dnia 1.11.2001 strona
        14-17. Tam poczytacie sobie o innych Waszych Idolach - konikach polnych z
        platformy nieudaczników-populistów i ich walce o władzę. Szczególne nie-
        pozdrowienia dla pampersów Zdrojewskiego i Piskorskiego.
        • Gość: wędzonka Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: 156.24.231.* 07.11.01, 18:36

> Fan Club Pana Prezydenta odsyłam do lektury Newsweeka z dnia 1.11.2001 strona
          > 14-17. Tam poczytacie sobie o innych Waszych Idolach - konikach polnych z
          > platformy nieudaczników-populistów i ich walce o władzę. Szczególne nie-
          > pozdrowienia dla pampersów Zdrojewskiego i Piskorskiego.

No wlasnie Zarlaczu, adres jakby hybiony: czytalem juz ten artykul ze trzy razy i
          ani sladu Zdroja :[
          Ba, jest wspomniany Schetyna, we Wroclawiu daleko w tyle za Zdrojem, a wiec to
          nie dziennikarska awersja do Wroclawia tylko brak zarzutow musial spowodowac ze
          nazwisko Zdroja w ogole nie pada w kontekscie politycznych przepychanek. Juz
          mozesz byc dumna ze swego reprezentanta - nawet prasa dala sygnal ze dostal sie
          do sejmu po to by sumiennie pracowac, a nie walczyc o stolki. Caly Zdroju! :)

Pozdrawiam!
    • Gość: byk Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.01, 17:03
      Powinien odpowiadać czym szybciej tym lepiej dla wszystkich mieszkańców miasta.
      Co zrobiła ta pampersowa banda -rozpieprzyła przemysł kulture i obławia się na
      wrocławskich stołkach.Kolesiowu układ panów po socjologii filozofi( w koncu to
      tam uczą jak sie sprzedać medialnie) bo nie stety Zdrojewski tylko to potrafi.
      Cozrobił dla regionu i miasta jak był senatorem!!!!!
      a no nic,zabiera kase i cicho siedzibo czym on jest tylko medialnym
      prezydencikiem takim niby wrocławskim Lepperkiem(ale dużo mu brakuje do trybuna
      ludowego).Przez 10 lat prezydentury miasto stało się pustynią gospodarczą
      ikulturalną.Jedyne co zrobił to powsadzał do centrum miasta hipermarkety i
      zgnoił wrocławskich kupców i rzemieślników nieodpowiedzialną polityką.
      Dotej pory mam kasetę z nagraniem żdrojewskiego w którym zapewnia mieszkańców
      że nie grozi im powódz.Słowa te wypowiadał w momencie jak woda wdzierała się na
      ul. Trzebnicką- już tego nie pamiętacie.A co on takiego zrobił w RYNKU ano nic
      przecież te odnowione kamieniczki nie należą do miasta , tylko do prywatnych
      inwestorów gdzie podziała się kasa za ich sprzedaż!!!!!!!!!!!
      Każda głupia gospodyni sprząta tylko rynek ale meble ma od sąsiadów i może się
      pochwalić jaką jest dobrą panią domu. Wyjdzcie na ul. Jedności za Hitlera jedna
      z najładniejszych ulic, teraz SLAMSY a tylko parę kroków od rynku. I tak jest w
      całym mieście ,gdzie nie ruszysz tam bagno i syf tylko kolesie się trzymają.A
      Stanek poszedł napożarcie dla plebsu.
      • Gość: Stefano Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 18:45
        Jestescie wszyscy wspaniali . Tylko nie zachowujcie sie jak dzieci .
        Zdrojewski idolem , tak , chyba tylko przy trzepaku .
        Ja dziekuje , to jest facet ktorego wynajelismy do roboty .
        Robota zle wykonana i pojdziemy do sadu .
        To bardzo proste i nareszcie madre , poczekamy teraz czy faktycznie uda sie
        postawic zdrojewskiego przed sadem . Slysze ,ze zawiesi imunitet ... jesli to
        bedzie konieczne ! To kolejna sztuczka .
        • Gość: wędzonka Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: 156.24.231.* 07.11.01, 20:13

> Jestescie wszyscy wspaniali . Tylko nie zachowujcie sie jak dzieci .
          > Zdrojewski idolem , tak , chyba tylko przy trzepaku .
          > Ja dziekuje , to jest facet ktorego wynajelismy do roboty .
          > Robota zle wykonana i pojdziemy do sadu .
          > To bardzo proste i nareszcie madre , poczekamy teraz czy faktycznie uda sie
          > postawic zdrojewskiego przed sadem . Slysze ,ze zawiesi imunitet ... jesli to
          > bedzie konieczne ! To kolejna sztuczka .

No tak, teraz wszystko jasne, rozumiem Twoj problem Stefano: pomylil Ci sie
          Zdrojewski z Lepperem! Zdrojewski juz DAWNO ZRZEKL SIE immunitetu, zacytuje Ci
          wyborcza z 1 listopada:

"Pismo z decyzją poseł przesłał do marszałka Sejmu Marka Borowskiego. Wiadomo, że
          decyzja została zaakceptowana, teraz dokument trafi do sądu w Rawiczu, gdzie ma
          toczyć się proces przeciwko byłemu prezydentowi Wrocławia. "Uważam, że wielce
          niestosowne byłoby ukrywanie się za immunitetem, jeżeli dotyczy to sprawy, kiedy
          nie byłem jeszcze posłem" - tłumaczył swoją decyzję Zdrojewski."

Natomiast co gazeta piec dni pozniej pisze o Lepperze?:

"Tuż po wyborach sąd otrzymał informację od prawnika Leppera (mec. Róży Żarskiej,
          która broni także innej posłanki Samoobrony Danuty Hojarskiej), że zawiesi
          immunitet poselski na czas procesu w Elblągu. Ale było to tylko ustne zapewnienie
          i od tej pory zapadła głucha cisza - mówi rzecznik sądu okręgowego sędzia Ewa
          Mazurek. - Z tego powodu sąd postanowił zapytać posła jeszcze raz, już pisemnie.
          Pismo jest krótkie. Chcemy tylko wiedzieć - tak czy nie. Zgodnie z przepisami na
          odpowiedź czekamy siedem dni."

A co na to Lepper, czytamy dalej:
          "Lepper podkreślał, że zrzeczenie się przez niego immunitetu byłoby niezgodne z
          prawem. - Sam nie mogę tego zrobić - mówił."

Stefano, ale nie martw sie, takie rzeczy i najlepszym sie czasem zdarzaja! :) Na
          pocieche powiem Ci kawal ktory akurat wczoraj znow uslyszalem, o profesorze:
          Przychodzi profesor na uczelnie a student mu zwraca uwage ze ma dwa rozne buty.
          - Hmm, dziwne - mowi profesor - zdaje sie ze w domu mam druga taka sama pare!
          :))

Pozdrawiam!
          • Gość: MKK Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 21:07
            Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Na pocieche powiem Ci kawal ktory akurat wczoraj znow uslyszalem, o profesorze:
            > Przychodzi profesor na uczelnie a student mu zwraca uwage ze ma dwa rozne buty.
            > - Hmm, dziwne - mowi profesor - zdaje sie ze w domu mam druga taka sama pare!
            > :))

Proszę się nie śmiać z butów i słabości profesorów. Pamiętam, że w roku '80 pan
            doktor Morawiecki przyszedł na wykład analizy matematycznej(a była to zima! ze
            śniegiem) w botkach, bez skarpet.

• Gość: Stefano Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 22:28
              Takie to byly czasy , ale teraz jest inaczej .
              Choc jak patrze na Leppera i jego kolegow to mysle ,ze trzeba zaczac chodzic
              bez skarpet. To prezydent Walesa chcial puszczac w skarpetkach i sie nie
              udalo , a Lepperowi moze wyjsc bez skarpetek , tylko tym razem caly narod.
          • Gość: Stefano Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 22:24
            Bravo Wedzonka !
            Tak . Faktycznie to powiedzial Lepper. Gratulacje . Widze ,ze czuwasz .
            Pozwol,ze przyznam Ci tytul "Big Fana Zdroju" . Nos go na chwale Bogdana .
            Mam nadzieje , ze tych kilka kabaretowych elementow Cie rozbawi , jak i mnie
            bawil Twoj dowcip. Niestety nie bawi mnie p.Zdrojewski i jego poczynania .
            Twoje proby udowadniania wielkosci BZ maja liczne luki , ale tym zajela sie
            Zarlacz . Mnie pozostaje miec nadzieja ,ze otrzymamy od sadu jasny wyrok ,choc
            te wyroki sadow w ostatnim czasie bywaja zaskakujace , ale kto wie.
            Czuwaj.
            • Gość: Pafik Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.kom-net.pl 07.11.01, 23:33

> Bravo Wedzonka !
              > Twoje proby udowadniania wielkosci BZ maja liczne luki , ale tym zajela sie
              > Zarlacz .

Alez Stefano! Nie krepuj sie i wspomoz Zarlacza w ciezkiej chwili, bo ostatnimi
              czasy siega ona do argumentow zaczerpnietych od (notabene) przedszkolakow :)

Pozdrawiam Was oboje.
              • Gość: Żarłacz Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.01, 19:38
                Gość portalu: Pafik napisał(a):

> Gość portalu: Stefano napisał(a):
                >
                > > Bravo Wedzonka !
                > > Twoje proby udowadniania wielkosci BZ maja liczne luki , ale tym zajela si
                > e
                > > Zarlacz .
                >
                > Alez Stefano! Nie krepuj sie i wspomoz Zarlacza w ciezkiej chwili, bo ostatnimi
                >
                > czasy siega ona do argumentow zaczerpnietych od (notabene) przedszkolakow :)
                >
                > Pozdrawiam Was oboje.
                Ale jednak argumenty. Tymczasem Twoje zarzuty nie są poparte żadnymi argumentami.
                A jak przeczytałam Twój post, to przypomniał mi sie taki kawał:
                szeregowy do kapitana:
                "Panie kapitanie, a sierżant Nowak mówi, że używa pan słów, których znaczenia pan
                nie zna!
                kapitan na to
                " tak? To niech on mnie pocałuje w dupę i wice wersa!!!
                Skąd u Ciebie to notabene Pafiku?

• Gość: Pafik Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.kom-net.pl 10.11.01, 10:08

> Gość portalu: Pafik napisał(a):
                  >
                  > > Alez Stefano! Nie krepuj sie i wspomoz Zarlacza w ciezkiej chwili, bo osta
                  > tnimi
                  > >
                  > > czasy siega ona do argumentow zaczerpnietych od (notabene) przedszkolakow
                  > :)
                  > >
                  > > Pozdrawiam Was oboje.

> Ale jednak argumenty. Tymczasem Twoje zarzuty nie są poparte żadnymi argumentam
                  > i.

Juz popieram: chodzi oczywiscie o Twoj pseudoargument "mlodys = glupis"
                  skierowany pod adresem Wędzonki.

> A jak przeczytałam Twój post, to przypomniał mi sie taki kawał:
                  > szeregowy do kapitana:
                  > "Panie kapitanie, a sierżant Nowak mówi, że używa pan słów, których znaczenia p
                  > an
                  > nie zna!
                  > kapitan na to
                  > " tak? To niech on mnie pocałuje w dupę i wice wersa!!!
                  > Skąd u Ciebie to notabene Pafiku?
                  >

Juz wyjasniam, Żarłaczu :)

Najpierw, zeby nie bylo ze cos zmyslam, Slownik Wyrazow Obcych PWN: notabene -
                  wyraz wtracony w tekst zdania zwracajacy uwage na jakas jego czesc.

Jak mowi stropolskie przyslowie: kto pod kim dolki kopie, sam w nie wpada.
                  Zwrocilem uwage, ze argumentujac zbyt mlodym wiekiem wpadlas w ten dolek, bo
                  jest to argument na poziomie dzieci wlasnie. Zeby dobitniej ukazac jak mlodych,
                  posluzylem sie instytucja przedszkola.

Mama nadzieje, ze stala sie jasnosc :)

Pozdrawiam.
    • Gość: Janek Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.01, 23:54
      Jako obywatela miasta Wrocławia ucieszyła mnie dzisiejsza informacja Gazety, że
      w podobnej sprawie Gdańsk częściowo odzyskał sporne kwoty w NSA. Nie byłem i
      nie jestem /mimo zachęty Wędzonki/ fanem pana Zdrojewskiego ale w tej sprawie
      życzę mu z całego serca, żeby proces wygrał. Dla miasta już zapłacona kwota 77
      mln. zł. / 44 mln. VAT, a 33 mln. karne odsetki/ to załatane 2/3 dziury w
      budżecie. To szansa na dalszy rozwój miasta, które nawet przy nieudolnej władzy
      ciągle idzie do przodu. Kończę swe przydługie wywody i z nadzieją patrzę w
      przyszłość. Pozdrawiam.
      • Gość: wędzonka Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: 156.24.231.* 08.11.01, 00:00

> Jako obywatela miasta Wrocławia ucieszyła mnie dzisiejsza informacja Gazety, że
        > w podobnej sprawie Gdańsk częściowo odzyskał sporne kwoty w NSA. Nie byłem i
        > nie jestem /mimo zachęty Wędzonki/ fanem pana Zdrojewskiego ale w tej sprawie
        > życzę mu z całego serca, żeby proces wygrał. Dla miasta już zapłacona kwota 77
        > mln. zł. / 44 mln. VAT, a 33 mln. karne odsetki/ to załatane 2/3 dziury w
        > budżecie. To szansa na dalszy rozwój miasta, które nawet przy nieudolnej władzy
        > ciągle idzie do przodu. Kończę swe przydługie wywody i z nadzieją patrzę w
        > przyszłość. Pozdrawiam.

Z jednej strony bylaby to naprawde niezla nauczka, ale z drugiej, jako odpowiedz
        na Twoj gest, jednak nie zycze Ci nigdy zasmakowania nieudolnej wladzy, w zadnej
        dziedzinie! :)

Pozdrawiam!
        • Gość: Jajaccek Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.chicago-18-19rs.il.dial-access.att.net 08.11.01, 05:18
          Ciekawe, czy koszty rozpoczynajacego sie dzisiaj w Rawiczu dorownaja wydatkom
          na przeslawna fonntanne.Przypuszczam, ze Zdroju nie musi sie obawiac wyroku.W
          koncu jest to walka prawnikow na przepisy i interpretacje.Nawet jakby zostal
          skazany, to napewno sobie w wiezieniu poradzi.Sam mu podesle paczke.Nie On
          pierwszy .Jozef Pilsudski tez siedzial, a dzisiaj ma ulice Swojego Imienia i
          kilka pomnikow.To Tak na marginesie w zwiazku z Dniem 11.XI.
          • Gość: Lukanio Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.01, 11:07
            Ciekaw jestem czy kiedyś jakiś prokurator zainteresuje sie Euro Art Meeting i
            kasą która utopiła tam KLIKA Z BULDOGA. To też był niezły grosz.
            • Gość: Żarłacz Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.01, 19:30
              Proszę o precyzję: Kocięba-Żabski! i klika z Buldoga
              • Gość: Birbant Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.01, 20:15
                Euro Art Meeting kontroluje teraz NIK oraz prokuratura.
                • Gość: Stefano Jak tam Zdrojewski po sprawie w sadzie ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.01, 08:34
                  Jak mu poszlo biedakowi?
    • Gość: Bruno Re: Czy Zdrojewski powinien odpowiadać za niegozpodarn IP: *.quest.bydgoszcz.pl 10.11.01, 12:00
      Czy to ten sam Zdrojewski ( dyr IIILO w Elblągu ).
      A może wszyscy Zdrojewscy są tacy sami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka