pawel.kowalczyk1 14.09.06, 22:18 Zmarnowane pieniadze. Lepiej wybudowac corocznie kilka boisk ze sztuczna murawa. Przynajmniej pieniadze nie beda wydawane na darmozjadow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WKS Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:32 Nie wierze w ani jedno slowo tych Panów. Te info jest tylko po to aby zyskac sobie wyborców bo wybory sie zblizaja. Cztery lata temu mial byc nowoczesny stadion do 2006 roku a co mamy? Taka sama ruine jak 10 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kibic Re: Miasto właścicielem Śląska Wrocław 14.09.06, 22:58 Gość portalu: WKS napisał(a): > Nie wierze w ani jedno slowo tych Panów. Te info jest tylko po to aby zyskac > sobie wyborców bo wybory sie zblizaja. Cztery lata temu mial byc nowoczesny > stadion do 2006 roku a co mamy? Taka sama ruine jak 10 lat temu. Dużo prawdy napisałeś ale coś musi się zmienić, bo stagnacja ostatnich lat nic dobrgo nie przyniosła. Chwała tym którzy do tej pory spłacili ogromne długi. Teraz trzeba zrobić kolejny krok do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cibbico Re: Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.06, 09:32 ...taaa.. akurat. Ta włdza przez kilkanascie lat likwiduje futbol w tym miescie. stan na dzis jest znany. Nedzna ekipa w II lidze z rezerwami w czwartej, reszta gra po wioskach. futbol młodziezowy lezy (Slask wycował wszystkie druzyny z ligi orlików, rozgrywki młodziezowe są "kadłubowe", młodzieZowe kluby musza płacic za korzystanie z miejskich obiektów komercyjne stawki, choic Dudkiewicz obiecał 4 lata temu ze bedą grac gratis - sam byłem na spotkaniu i słyszałem. To kolejne kłamstwo, nastawione na sukces wyborczy. Kropka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefano To bzdura wyborcza !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 17.09.06, 21:54 a ja protestuję !!! Nie zgadzam sie na to aby moje pieniądze wpieprzać w gó..any klub piłkarski którego nikt nie chce ! Ci panowie tzw. politycy ,znowu kombinują . Uwaga pierdoły , będę głosował na kompletnie nieznanych ludzi , z kompletnie nieznanych ugrupowań , nie są od Was gorsi . Może mają gorsze garnitury i tyle. 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 14.09.06, 22:35 Za co Pan Dutkiewicz chce zapłacić wnosząc "aport"? Jakie aktywa "Śląska" są tego warte? A po co Miastu taki klub? Po to by później wydawać kolejne pieniądze na policyjne obstawy meczy? Na przykład, bo o remontach po zniszczeniach (vide Starówka w Warszawie zniszczona przez pseudokibiców) nie wspomnę. A tym czasem dzieciaki grają w piłkę na ciasnych podwórkach, wśród samochodów i psich odchodów... Będzie to kolejne "promocyjne" działanie. po równie błyskotliwej akcji "wracajcie do Wrocławia". I ile to oferują pracownikom centrum finansowego GE Banku? 2.000 zł? A do jakiej wysokości brak rozsądnych działań miasta wywindował cenę metra mieszkania? 6.000 zł? I ile zarobi taki emigrant w Wielkiej Brytanii? Odpowiedz Link Zgłoś
e-kibic Życzę powodzenia ku radości tysięcy kibiców 14.09.06, 22:52 Życzę powodzenia ku radości tysięcy kibiców piłki nożnej i Śląska w naszym mieście! Idzie nowe. Chciałbym aby nasz kochany Śląsk znaczył wiele więcej niż obecnie. Tak duże miasto i jego liczni mieszkańcy na to zasługują. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kibic Re: Życzę powodzenia ku radości tysięcy kibiców 14.09.06, 22:55 "- Jeśli angażujemy się finansowo w przedsięwzięcia kulturalne, to również chcielibyśmy mieć u siebie dobrą, pierwszoligową drużynę w najpopularniejszej dyscyplinie sportowej." W 100% się zgadzam i popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JasnePełne Re: Życzę powodzenia ku radości tysięcy kibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 23:07 Nic z tego nie będzie. Pic na wodę, za dwa miesiące wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kibic Re: Życzę powodzenia ku radości tysięcy kibiców 14.09.06, 23:11 Może i tak ale lepsza taka nadzieja niż żadana Odpowiedz Link Zgłoś
e-kibic Czym jest Śląsk? 14.09.06, 23:06 Czym jest Śląsk? Polecam poniższą stronę www. Polecam ją szczególnie młodym ludziom i tym którzy przybyli do Wrocławia za chlebem, na studia i zamierzają pozostać wrocławianami tak samo jak Ci którzy z tym miastem są związani od urodzenia i wszystko co z nim związane kochają. vivaslask.w.interia.pl/wstep.htm Polecam również słowa ludzi którzy ze Śląskiem przeżyli wiele i życzą mu jak najlepiej. JANUSZ SYBIS "... Jestem związany ze Śląskiem na dobre i na złe. Tu się wychowałem i tu zemrę. Nie muszę być pierwszy w klubie, mogę być drugi, a nawet dalej, gdzieś w cieniu. Mnie nie zależy na tym, żeby być w Śląsku kimś ważnym, chcę tu po prostu być ..." WŁADYSŁAW ŻMUDA - Trener Mistrzów Polski 1977 "... Gdybym był ze 20 lat młodszy, to wróciłbym do Wrocławia i pomógł przywrócić świetność Śląskowi. Bo przecież to miasto stać jest na wiele więcej niż II liga ..." Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: *.korbank.pl 15.09.06, 00:34 Same boiska nic nie dadza miastu, jesli nie bedzie dobrego klubu - gdy tylko chlopaki naucza sie grac, od razu zgarnie ich Wisla lub Legia. Miasto moze na tym tylko stracic... Dlatego wlasnie potrzebna jest inwestycja w pilke profesjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piłka Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 07:13 Nie chce być kopana przez takich gości, którzy chodzą do FRYZJERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: 217.153.188.* 15.09.06, 07:33 Tylko dlaczego ta decyzja teraz TUŻ PRZED WYBORAMI ????? Czy to nie dziwne? Pan Dutkiewiecz już nieraz obiecywał wiele kibicom i potem kończyło się na obietnicach, teraz też tak będzie. Zresztą komu te bajki, jak 1 mln zł. rocznie może wystarczyć na dobrą I ligową drużynę??????? Chodzi o kilkadziesiąt tysięcy głosów i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: *.chello.pl 15.09.06, 07:49 Czyzby poglad na profesjonalną piłkę nożna u pana Dutkiewicza sie zmienił?Moze delegacja z UEFA orworzyła oczy panu prezydentowi naszego miasta ? [chcą organizowac Euro 2012,a nie ma porządnego 1 ligowego klubu?]lub Poznan zainspirował w końcu p.Dutkiewicz pochodzi z Poznania.Idea piekna tylko czy to nie jest kiełbasa wyborcza?Nie uwierzę jak nie zobaczę efektów tej decyzji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.06, 11:06 > zainspirował w końcu p.Dutkiewicz pochodzi z Poznania.Idea piekna tylko czy to Dutkiewicz nie pochodzi z Poznania! Jak nie sprawdziłeś to nie powtarzaj bezmyslnie tych bzdur. Urodził sie w małej miejscowości pod Ostrowem Wlkp. a studiował we Wrocławiu i w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riva Re: Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: *.core.lanet.net.pl 15.09.06, 12:05 A jak się okaże że wybory wygra inna opcja to się zwali na wyborców bo oni chcieli. Typowa kiełbasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie retoryczne A czy miasto będzie teraz mogło sprzedać kiboli IP: *.akron.net.pl 15.09.06, 07:40 do innego miasta? Jako właściciel mogłoby to zrobić. Byłby spokój na trybunach, może by więcej normalnych kibiców zaczęło chodzić na mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: A czy miasto będzie teraz mogło sprzedać kibo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 07:48 Historyjki o wstrętnych kibicach włóżcie sobie między bajki. Patologie są wszędzie nie tylko wśród kibiców ale i polityków, lekarzy, księży, itd... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=41018906&a=48566975 "...Jacy są polscy kibice każdy widział na Mistrzostwach Świata. Wszystkie media, nawet te zagraniczne komentowały, że mimo beznadziejnej postawy piłkarzy tworzyli show na trybunach. Wystarczy polskim kibicom stworzyć cywilizowane warunki do oglądania imprez a będziemy przykładem dla Europy..." Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Dla mnie to wielki zawód władzami miasta ! 15.09.06, 07:55 Poprzednie stanowisko, że miasto nie angażuje się finansowo w sprawy sportu, było słuszne ! Inwestowanie w klub sportowy - zwłaszcza taki żałosny jak Śląsk - to zwykły hazard. To tak, jakby pan Dutkiewicz wyjął z kasy miasta kilkanaście milionów i poszedł nimi "obracać" w kasynie, licząc na zysk. Dziwię się, bo obecne władze miasta mają wygraną w kieszeni, bez podlizywania się bandzie szalikowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dla mnie to wielki zawód władzami miasta ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 08:06 Wieść na forum niesie że sam jesteś żałosny > Poprzednie stanowisko, że miasto nie angażuje się finansowo w sprawy sportu, Brak sportu, brak kultury = kklement Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ian Re: Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: 195.20.110.* 15.09.06, 08:29 zgadzam się: zmarnowane pieniądze. Wejście miasta do klubu to inwestycja w korupcję i marność polskiej piłki - czy takiej promocji Wrocław potrzebuje?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: 195.20.110.* 15.09.06, 08:58 Władze miasta trzymamy Was za słowo, jeżeli zrealizujecie obietnice, zyskacie szacunek tysięcy wielbicieli piłki nożnej we Wrocławiu i na całym Dolnym Śląsku. Jeżeli jednak tylko obiecujecie dla doraźnych politycznych- wyborczych celów to biada Wam, nigdy Wam nie zapomnimy grania na czuciach kibiców. Mam nadzieje, że w niedalekiej przyszłości wszyscy Wrcoławianie i Dolnoślązacy będą mogli być dumni z kolejnej wizytówki Wrcoławia jaką bedzie Śląsk Wrocław - także Ci którzy kontestują na tym forum pomysł władz miasta, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty kibic Re: Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: 156.17.92.* 15.09.06, 10:00 Mamy początek kampanii wyborczej we wrocławiu. Pan Dutkiewicz za moją i waszą kasę usiłuje zdobyć poparcie moim zdaniem będzie przeciwnie. Marnowanie 2-3 mln złotych rocznie na nieudaczników i nieprofesjonalistów piłkarzy ku uciesze 500 kibiców i dla załawienia ciepłych posadek współpracownikom. Korzystniej byłoby sfinansować budowę krytego lodowiska we wrocławiu z pełnowymiarową taflą a nie ten kawałek lodu pod dachem ktory mamy. Może 5-6 boisk szkolnych z prawdziwego zdarzenia . Może dofinansowanie pracy 5- 10 trenerów aby mogli pracować z młodzieżą szkolną na tych boiskach. Takie wydawanie publicznych pieniędzy bym zrozumiał i może poparł. Ale wyrzucanie 2-4 mln zl rocznie na klub piłkarski w sytuacji gdy polska piłka jest chora od korupcji i układów to paranoja- albo celowa akcja jakiejś grupy by móc za miejskie pieniądze odgrywać wielkich prezesów. Poza tym na kwotach 2-4 mln się nie skończy. Zeby mieć klasową drużynę w pierwszej lidze na stałe ostrożne szacunki dają kwoty około 10 mln rocznie. Jeśli miasto ma mieć 51% udziałów to powinno wykładać bezpośrednio ok. 5 mln zl rocznie. Poza tym nie zgadzam się aby wyprowadzć majątek miejski (stadion) do spółki prywatnej w dodatku skazanej na klęskę. Podsumowując myślę że ekipa Dutkiewicza straci sporo poparcia forsując to rozwiązanie czego jej zresztą w związku z tą sprawą życzę. P.S. Pomyślcie ile można by wybudować dróg za te 2 mln zl rocznie każdego roku albo ile obiadów dofinansować w szkołach dla biedniejszych dzieci lub tym podobnych akcji zrobić. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz.s. Re: Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 17:21 sratytaty .... a na co nam piłka nożna !! ?? lepiej sponsorować koszykówkę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 15.09.06, 17:32 > ...lepiej sponsorować koszykówkę ! Wrocław to duże miasto i stać je na wiele drużyn. Wszystko to kwestia organizacji. slaskhistoria.w.interia.pl/mp1977.htm "...1977! Nie było szczęśliwszego dla wrocławskiego sportu. WKS "Śląsk" wywalczył tytuły mistrza Polski w trzech dyscyplinach drużynowych. Nigdy wcześniej ani nigdy później nie udało się tego osiągnąć żadnemu polskiemu klubowi..." Powtórzmy to :) Odpowiedz Link Zgłoś
jackowy Re: Miasto właścicielem Śląska Wrocław 16.09.06, 12:01 Gość portalu: grzegorz.s. napisał(a): > sratytaty .... a na co nam piłka nożna !! ?? lepiej sponsorować koszykówkę ! najlepiej sponsorowac i kosza i pilke....zreszta p.mazurowi szczerze mowiac ufam niemalo....pozdro dla kibicow... Odpowiedz Link Zgłoś
jackowy Re: Miasto właścicielem Śląska Wrocław 16.09.06, 12:02 jackowy napisał: > najlepiej sponsorowac i kosza i pilke....zreszta p.mazurowi szczerze > mowiac ufam niemalo....pozdro dla kibicow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: 80.51.194.* 15.09.06, 09:16 PANOWIE WYBORY SIę ZBLIżAJA-DZIAłAMY,DZIAłAMY I TAK OD LAT!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no nie za moja kase? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:36 szaliki beda sie bic za moje pieniadze? co za wyborczy, szalony pomysl?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik za moja kase? Nie za twoją. Za moją /nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saviola Pozyjemy zobaczymy IP: *.server.ntli.net 15.09.06, 10:11 Panie Rafale troche duzo bylo tych obietnic...ale pomysl mi sie podoba byly nie okazal sie elementem kampanii wyborczej bo zadne pana sukcesy nie zmaza tego klamstwa....kibice beda pamietac! My wierzymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Re: Pozyjemy zobaczymy IP: *.finemedia.pl 15.09.06, 10:22 Szkoda, ze innymi klubami sie nie zainteresowali. Polar juz nie ma druzyny pilkarskiej, a przeciez potrafiono zrobic na Zakrzowie II lige (Gargula teraz reprezentant Polski i czalowy pilkarz I ligi - 3 sezony w Polarze). Sleza to samo. Caly czas slyszymy o Slasku, a mi sie wydaje, ze oprocz druzyny I ligowej powinny byc tez jakies inne grajace na jakims poziomie. I niby dlaczego Slask jest wyrozniany?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam Re: Pozyjemy zobaczymy IP: *.korbank.pl 18.09.06, 08:07 > I niby dlaczego Slask jest wyrozniany?? Slask ma kibicow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: switi Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 12:09 Wrocław to ŚLĄSK!!!a Śląsk to WROCŁAW!!!Wrocław Naszym miastem,ŚLĄSK Naszym życiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: *.ig.pwr.wroc.pl 17.09.06, 13:52 Ciekawe czy wkrótce się okaże, że właścicielem "Śląska" jest G.S. - znany specjalista od przejmowania klubów sportowych bez wkładu własnego kapitału. Decyzja skandaliczna. I pomyśleć, że kojarzony z PO Dutkiewicz jest (raczej: był) uważany za polityka prawicowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicco Re: Miasto właścicielem Śląska Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.06, 17:17 ... w zasadzie nic dziwnego, co kolesie mają tylko jeden cel. Mnie natomiast dziwi totalne zauroczenie ze strony dziennikarzy. Tak jakby gwiazdy z GW spadły nagle z Marsa i nie wiedziały co się dzije na lini władze wrocka-futbol od lat. I nie chodzi tylko o Sląsk, ale o totalne rozwalanie tej dyscypliny w miescie.. a moze spadli z marsa i podszywają się pod byłych dziennikarzy????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fryzjer "Nie miała baba kłopotu, kupiła sobie prosię" IP: *.akron.net.pl 18.09.06, 08:12 Przysłowia mądrością narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Jezu ! Re: "Nie miała baba kłopotu, kupiła sobie prosię" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 08:39 O Jezu, przecież to prywatny klub i czyjeś prywatne długi... Jak można dawać pieniądze z kasy publicznej na coś takiego !? Na stadion rozumiem, na bezpieczeństwo kibiców rozumiem, na sekcje młodzieżową także.. ale spłacać czyjeś zobowiązania ? Odpowiedz Link Zgłoś