Dodaj do ulubionych

DZIENNIKARSTWO

IP: 62.233.173.* 09.03.03, 06:23
WITAM,
prosze o opinie studnetow dzienikarstwa (i nie tylko) na temat tego
kierunku, czy ciezko sie dostac, jak wygladal egzamin, ilosc osob na miejsce
i jak wyglada studiowanie we wroclawiu,
z gory serdeczne dzieki
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • moniczkabb Re: DZIENNIKARSTWO 09.03.03, 11:03
      Nie jestem studentką dziennikarstwa, ale powiem parę słów o tym kierunku.
      Wpływa około 1000 podań, przyjmują 60 osób. Połowa to znane nazwiska we
      Wrocławiu. Test składa się ze 100 pytań. Z kultury, mediów, literatury, sztuki.
      Studiuje się podobno kiepsko. Jeśli chcesz być dziennikarką idź na inny
      kierunek. Taki, po którym będziesz miała konkretne wykształcenie. Dziennikarzem
      można być nie tylko po takich studiach. Zresztą dziennikarstwa nie można się
      nauczyć. Dziennikarzem trzeba się urodzić.
      Pozdrawiam :)
      • Gość: kaśka Re: DZIENNIKARSTWO IP: 62.233.173.* 11.03.03, 09:50
        moniczkabb napisała:

> Nie jestem studentką dziennikarstwa, ale powiem parę słów o tym kierunku.
        > Wpływa około 1000 podań, przyjmują 60 osób. Połowa to znane nazwiska we
        > Wrocławiu. Test składa się ze 100 pytań. Z kultury, mediów, literatury,
        sztuki.
        > Studiuje się podobno kiepsko. Jeśli chcesz być dziennikarką idź na inny
        > kierunek. Taki, po którym będziesz miała konkretne wykształcenie.
        Dziennikarzem
        >
        > można być nie tylko po takich studiach. Zresztą dziennikarstwa nie można się
        > nauczyć. Dziennikarzem trzeba się urodzić.
        > Pozdrawiam :)

Dzieki za odpowiedz, nie powiem, zeby mnie pocieszyla, ale dzieki, te studia
        byly od dawna moim marzeniem i tak latwo sie nie poddam...
        mam pytanko, moze ktos z was natknal sie w internecie na przykladowe testy
        egzaminacyjne z lat ubieglych??
        pozdrawiam
        • wojtek.szremski Re: DZIENNIKARSTWO 11.03.03, 12:39
          test nie jest trudny, zreszta gdzies mialem pytania z ubieglych lat, wiec jesli
          jestes zainteresowana, to pisz na maila

pozdrawiam,
          wojtek
          • Gość: kaśka Re: DZIENNIKARSTWO IP: 62.233.173.* 14.03.03, 22:13
            wojtek.szremski napisał:

> test nie jest trudny, zreszta gdzies mialem pytania z ubieglych lat, wiec
            jesli
            >
            > jestes zainteresowana, to pisz na maila
            >
            > pozdrawiam,
            > wojtek

czesc
            bardzo zalezy mi na tyc testach, pisalam do Ciebie, ale moje maile nie
            doszly :(, cos jest chyba nie tak z tym adresem, wiec jesli moglbys podac mi
            inny (jesli takowy posiadasz)bede bardzo wdzieczna, bo chcialabym wiedziec, co
            mnie czeka:), a narazie nie mam mozliwosci jechac po nie na uniwerek do
            wroclawia.
            pozdrawiam

aha, moj mail: katjusza@tenbit.pl
        • moniczkabb Re: DZIENNIKARSTWO 11.03.03, 14:47
          Nie przejmuj się. Ja Ci przekazałam coś, co już się kiedyś nasłuchałam od
          starszych kolegów, od dziennikarzy. Sama miałam zdawać na ten kierunek. Ale po
          maturcę zdaję gdzie indziej.
          Bądź wytrwała, a na pewno zostaniesz dziennikarką nawet bez tych studiów. Ja
          też mam pytania z zeszłego roku z dziennikarstwa. Mój mailik, to
          monisiabb@interia.pl
    • tomek854 Re: DZIENNIKARSTWO 11.03.03, 13:30
      E bez sensu... Studia dziennikarskie daja moze i warsztat 9chociaz jak ktos ma
      lekkie pioro to mu takie studia nie potrzebne, a jak nei umie pisac to i
      doktorat z dziennikarstwa mu nie pomoze). Zreszta - po co komu dziennikarz,
      ktory sie zna na dziennikarstwie? Taki to sobie niech do "Press" pisze. Jak
      chcesz pisac o polityce idz na politologie, jak o kulturze na kulturoznawstwo,
      jak o mechanice to na politechnike :PPP a jak w naszym dzienniku to sluchaj
      radia maryja :) I juz. Czy jak chce zatrudnic dobrego kierowce, to wezme kogos,
      kto ma pojecie o geografii (zeby trafil gdzie trzeba) o ksiegowosci (zeby bral
      faktury i mial w porzadku papiery) i dobrze prowadzil, czy doktora mechaniki
      samochodowej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka