Dodaj do ulubionych

udar i co dalej???????

19.09.06, 17:54
mam chorego ojca.. w marcu poważny udar tyle miesięcy rehabilitacji...juz
chodził..było ok.. w sierpniu dwa małe udary..zniweczyły wszystko..i
pogorszyły stan...
szukam dobrego osrodka z rehabilitacją !!!! gzdie we wrocławiu warto??? gdzie
można się dostać ... moga byc prywatne ......
w domu nie damy rady...pomocy
Obserwuj wątek
    • Gość: pimka Re: udar i co dalej??????? IP: *.os1.kn.pl 19.09.06, 21:39
      Proponuje osrodek na Chopina. Najlepiej probowac skontaktowac sie z ordynatorem ewnetualnie osrodek rehabilitacyjny na Poswieckiej. wiem, ze przyjmuja takich pacjentow tez na bierutowskiej, nawet za kase, ale tam to raczej przesiedzenie niz rehabilitacja i koniecnzie pomyslec o spotkaniach z psychologiem.
      pozdrawiam
      paula
      • alexolo Re: udar i co dalej??????? 20.09.06, 08:54
        TAAK ALE NA CHOPINA 6 TYG ... I CO DALEJ.. PSYCHOLOG NIC NIEDA.. DO TATY NIC
        NIE DOCIERA NIC GO NIE INTERESUUJE PO ZA CZYNNOSCIAMI FIZIOLOGICZNYMI, I
        WYZYWANIM OD NAJGORSZYCH NAJBLIZSZYCH. PSYCHOLOG PRÓBOWAŁ DOTRZEĆ ...ZUPEŁNIE
        NIE DA RADY.. 2/3 MÓZGU OBUMARŁO... JA JESTEM SAMOTNA MATKĄ ..KTÓRA Z
        TYGODNIA NA TYDZIEŃ OSTRO KOMBINUJE CO ZROBIĆ Z DZIECKIEM PO
        PRZEDSZKOLU..GDY JA MUSZĘ IŚĆ DO PRACY..
        MOJA MAMA JEST DROBNA OSOBĄ , SCHOROWANA OSOBA .. OPIEKUJE SI E YTATĄ NON
        STOP..JEST Z NIM W SZPITALU... JAK BYŁ TATO W DOMU..TO PRZYCHODZIŁA JKOBITA DO
        POMOCY...ALE WÓWCZAS TATO SIĘ BLOKOWAŁ I NIE CHCIAŁ WSTAĆ . JAK TYLKO OBCA
        PANI WYSZŁA..OJCIEC CHCIAŁ 5 RAZY NA GODZINE DO UBIKACJI... CIĄGLE MAME WOŁAŁ
        ..A JAK TA KUSTYKAJĄC POWOLI PRZYCHODZIŁA DO POKOJU.. RZUCAŁ W JEJ STRONE STOS
        OBELG I TO BB GŁOŚNO .SĄSIEDZI JUŻ TYLKO WSPÓŁCZUJA,
        25 WRZEŚNIA TATO IDZIE NA CHOPINA ...ALE CO DALEJ......
        • arnicagorska Re: udar i co dalej??????? 20.09.06, 21:31
          Co dalej będziesz decydować po tych 6 tyg. w zależności od tego czy i jaką
          przyniosą poprawę. W grę może wchodzić rehabilitacja w przychodni, oddział
          leczniczo-opiekuńczy, PDPS. Każda z tych wersji wiąże się z długim czasem
          oczekiwania i/lub wysokimi kosztami. Teraz możesz rozeznać różne placówki tego
          typu sprawdzić zasady przyjęć, koszty, czas oczekiwania. A do zmian
          charakterologicznych niestety trzeba się przyzwyczaić. W optymistycznej wersji
          poiwinny łagodnieć wraz z ogólną poprawą funkcjonowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka