Dodaj do ulubionych

Rusza Idylla ...

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 14:20
Witam
Idylla czyli architektoniczna kupa g***a obok astry zdaje się że rusza z budową.
Podobno podpisano zgodę na budowę Idylli a w chwili obecnej usuwają ostatnie
bazary z tego rejonu pod eskortą ochroniarzy...
Ktoś wie więcej na ten temat -)
Obserwuj wątek
    • Gość: boom Re: Rusza Idylla ... IP: *.crowley.pl 21.09.06, 12:54
      Zaprojektuj lepszą, dopłać kasy troszkę i wszyscy będą szczęśliwi ...
      • Gość: Vader Re: Rusza Idylla ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 14:28
        Bynajmniej nie chodzi mi o architekta bo ten wykonał projekt jaki mu zlecili
        tylko o inwestora który wykupił działkę min dzięki pierwotnemu projektowi który
        był o niebo lepszy (jak i zapewne droższy od obecnego..) No niby to zagraniczny
        inwestor i posiada pieniądze więc czemu obok obwodnicy chce posadzić następny
        blaszany placek?
        • Gość: Rafis Re: Rusza Idylla ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 15:06
          JA JESZCZE NIE WIDZIAŁEM PROJEKTU WIEC O CZYM MÓWICIE? MOZECIE POKAZAC PROJEKT
          KTÓRY BEDZIE REALIZOWANY?
          • Gość: raul Re: Rusza Idylla ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:25
            To co napisał Rafis to po pierwsze, a po drugie ul. Na Ostatnim Groszu to za
            grosz nie jest prestizowa częśc miasta więc nie spodziewaj tam się drugich
            Arkad Wrocławskich czy Starego Browaru.
            • Gość: Vader Re: Rusza Idylla ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.06, 10:29
              Szkoda..
              A już myślałem że wybudują coś na wzór manufaktury w Łodzi :-)
              • Gość: Rafis Re: Rusza Idylla ... IP: *.wro.vectranet.pl 22.09.06, 10:35
                to dzieje sie tam cos czy nie?
                • Gość: Vader Re: Rusza Idylla ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.06, 13:17
                  Na chwile obecną baraki kupców zostały otoczone płotem a handlarze zabierają z
                  nich swoje rzeczy...
    • Gość: greg Re: Rusza Idylla ... IP: *.magma-net.pl 21.09.06, 19:36
      Idylla na Gądowie.

Jesienią powinna rozpocząć się we Wrocławiu budowa kolejnego centrum handlowo-rozrywkowego koło dawnego targowiska przed marketem Astra. Idylla Wrocławska, bo tak wstepnie nazywane jest gądowskie centrum, powstanie w półtora roku. Pierwsze zakupy będziemy mogli w niej zrobić więc najprawdopodobniej przed świętami wielkanocnymi 2008 roku.

Idylla Wrocławska
      Liczba sklepów: brak danych
      Powierzchnia handlowa: 52 tys. mkw.
      Otwarcie: wiosna 2008.

źródło:
      gazeta wrocławska, z dnia 02.09.2006
      www.wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/642309.html
    • Gość: Vader Wyburzyli baraki.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.06, 19:16
      Jak na razie roboty nie idą imponująco szybko na chwilę obecną wyburzyli baraki..
      • Gość: ron5 Re: Wyburzyli baraki.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 20:22
        Nareszcie!!!Niech tam powstanie cokolwiek co uporządkuje teren.I tak w tym
        zdegradowanym nędżną architekturą blokowisk rejonie nie było sensu stawiać
        czegoś o wyszukanej architekturze.
    • Gość: ada Re: Rusza Idylla ... IP: *.dialog.net.pl 27.09.06, 20:48
      no niech juz zaczna budowac bo w sumi etak dlugo czekali z tym
      • Gość: vratis1 Re: Rusza Idylla ... wizualki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 16:40
        www.impressio.pl/szczegoly.php?dzial=realizacje&lp=1 nie wiem tylko na
        ile aktualne
        • Gość: Darek Re: Rusza Idylla ... wizualki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.06, 22:52
          Te wizuaklki sa nieaktualne. Projekt podobno bardzo się zmienił (tzn głównie
          architektura). Za kilkanaście tygodni powinna ruszyć strona www Idylli.
          • Gość: sss Idylla a Astra IP: 194.146.219.* 01.10.06, 14:18
            A co z ASTRĄ ? Wytrzyma konkurencję? Czy wyburzą ? Jak sądzicie?
            • Gość: Vader Re: Idylla a Astra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.06, 18:15
              Z obecnych działań astry(zwiększenie powierchni na górze i budowa nowego
              wejścia) wynika że jak najbardziej chcą być konkurencyjni zarówno pod względem
              oferty jak i ilości różnorakiego typu stoisk...
              Ale czas pokaże kto się utrzyma bo jak dla mnie wysyp kolejnych hipermarketów i
              tanich dyskontów raczej okaże się grą o sumie zerowej i ktoś będzie musiał
              odejść bo mieszkań w tym rejonie już nie przybywa a w niedalekiej odległości
              buduje się Galeria Legnicja która jak na swoją lokalizacje i powierzchnie i
              wystrój może podbierać pewną część klientów...
              • bystrzak2000 Re: Idylla a Astra 01.10.06, 19:13
                Gość portalu: Vader napisał(a):

> odejść bo mieszkań w tym rejonie już nie przybywa a w niedalekiej odległości

Mieszkań na Gądowie Małym jak najbardziej przybywa i jeszcze przybędzie.
                • Gość: ~~ Re: Idylla a Astra IP: *.ar.wroc.pl 02.10.06, 07:31
                  Projekt bardzo się zmienił? Pytanie czy na korzyść czy przeciwnie.
    • Gość: Vader przegonili kupców i nastała cisza na placu budowy. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.06, 17:58
      Przegonili kupców,wyburzyli baraki i nastała cisza na placu budowy.Nie wiem
      czemu te działania miały służyć ale ten teren nadal porasta i chyba nadal bedzie
      porastał zielenią...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka