Dodaj do ulubionych

Koniec ery Gucwińskich

• Gość: Gość Koniec ery Gucwińskich IP: *.chello.pl 26.09.06, 22:06
      "Wakat"???????Następna posada po teczkach mini-strów dla znajomków.
      Czekamy na odwołania w sektorze "babć klozetowych"
    • Gość: kele Koniec ery Gucwińskich IP: 80.51.65.* 26.09.06, 22:08
      Gdy Mago został uwolniony z tiurmy, może pan G. zająć jego miejsce, choćby
      tylko na 8 lat...
    • Gość: Wrocławianin Re: Koniec ery Gucwińskich IP: *.pronets.pl 26.09.06, 22:09
      Najsmutniejsze jest usłyszeć, że profesor zoologii tut. Uniwersytetu nie
      chciała zademonstrować swoim studentom warunków życia zwierząt we wrocławskim
      zoo. A szkoda, bo młodzi ludzie, z natury istoty harde i buntownicze, mający
      oczy szerzej otwarte na świat niż profesura, na pewno by coś wywnioskowały i
      zapewne już wcześniej sprawa by w naturalny sposób się rozwiązała.

Zamiast tego, tak popularny człowiek, jak dyrektor zoo Gucwiński, będzie musiał
      odejść w niezdrowej atmosferze.

Pani profesor swoim postępkiem (czyli unikiem przed prawdą) przyczyniła się do
      tego smutnego końca.

Swoją drogą, pachnie tu jakimś "zoologicznym totalitaryzmem" - czyżby wszyscy
      ludzie we Wrocławiu, a szcczególnie zoolodzy, jakoś obawiali się miłego pana
      Gucwińskiego? Nie chce mi się wierzyć. Czyżby to efekt fałszywej korporacyjnej
      solidarności - jak w przypadku pediatry - pedofila z Warszawy,
      któremu "korporacja" (= koledzy fachowcy) znająca jego namiętności, bo tego nie
      da się ukryć, pozwoliłą egzystować.
      • wari Re: Koniec ery Gucwińskich 01.10.06, 22:04

Gość portalu: Wrocławianin napisał(a):

> Najsmutniejsze jest usłyszeć, że profesor zoologii tut. Uniwersytetu nie
        > chciała zademonstrować swoim studentom warunków życia zwierząt we wrocławskim
        > zoo. A szkoda, bo młodzi ludzie, z natury istoty harde i buntownicze, mający
        > oczy szerzej otwarte na świat niż profesura, na pewno by coś wywnioskowały i
        > zapewne już wcześniej sprawa by w naturalny sposób się rozwiązała.

Problem polega na tym, że młodzi ludzie chodzą do zoo, ale nic z tego chodzenia
        nie wynika. Bo co mają zrobić ? Takie "plecy" jakie od lat ma dyrekcja nie ma
        chyba nikt w tym mieście. Poza tym z zoo silnie związana jest AR, a dyrektor
        miał tam wykłady, a nawet dostał doktorat honoris causa. Skład kadry zoo tez
        wiele mówi, sami zootechnicy. W nowoczesnych ogrodach oprócz zootechników sa
        też zoolodzy, bo praca we współczesnym zoo wymaga specjalistycznej wiedzy. Ale
        ze względu na panujące w zoo układy wszyscy, którzy chcieli cokolwiek zmienić,
        zmienili co najwyżej pracę. Pozostała kadra mierna, ale wierna,
        wyselekcjonowana w ciagu wielu lat. Kto się postawił (np. chciał leczyć chore
        zwierzęta) wypadał za bramę. Tam ciężko zyć nie tylko zwierzatom, ludziom
        także..
    • Gość: hexemaja/trier Koniec ery Gucwińskich IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.06, 22:12
      a gdyby tak pana gucwinskiego zamknac na pare lat do ciemnej piwniczki?dziwie
      sie tylko ze nikomu z pracownikow zoo nie przyszlo wczesniej do glowy zeby ta
      historie opublikowac.nie wierze ze nikt o tym nie wiedzial.
    • Gość: janka z janek wypuścić niedzwiedzia wsadzić Gucwinskiego IP: *.promax.media.pl 26.09.06, 22:19
      ..do klatki !!!!!!!!!!
    • Gość: ubek Gucwiche na sekretarza sld !!!!!!! IP: *.promax.media.pl 26.09.06, 22:20
      Niech sobie potowarzyszy z czerwono gwardzistami .
    • Gość: na pozarcie go lwu Sklerotyk stracił poczucie czasu , on mysli , ze . IP: *.promax.media.pl 26.09.06, 22:24
      jeszcze jest PZPR, ze Jaruzelski, Miller, Kwasniewski,...a on ma 2o lat.
      hahahaha .
      • Gość: bezsklerotyk jeszc Re: Sklerotyk stracił poczucie czasu , on mysli , IP: 139.48.155.* 26.09.06, 22:31
        A co ty z innej gliny ulepiony?
        Cieszy ciebie to?
    • Gość: rav107 Re: Koniec ery Gucwińskich IP: *.aster.pl 26.09.06, 22:36
      Nie rozumiem tych głosów na forum... co to ma wspólnego z polityką?
      Widzieliście co oni zrobili temu biednemu niedźwiadkowi? Widzieliście dzikie
      zwierzeta zamknięte na tyłach wrocławskiego zoo w maleńkich klatkach? To jest
      dramat. Ja głosowałem na PO, ale to nie ma dla mnie znaczenia - to co zrobiono
      tym zwierzętom to barbarzystwo, niezależnie czy ten który to zrobił byłby z
      sld, po, pis czy innej lpr.
    • Gość: meduza7 Koniec ery Gucwińskich IP: 89.78.16.* 26.09.06, 22:38
      I tak upadają legendy. Szkoda.
      • Gość: malpa-z-paryza Re: Koniec ery Gucwińskich IP: 83.214.16.* 26.09.06, 22:48
        nigdy nie przepadalem za Gucwinskimi. w ich programach TV odnajdywalem jakis falsz, mimo ze bylym
        smarkaczem.. a za tego misia, i inne zwierzaki to proponuje zamiane mieszkaniowa.
    • Gość: dm Koniec ery Gucwińskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:49
      trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść...
    • Gość: marzi Koniec ery Gucwińskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:13
      Bylismy z mezem w zoo we wroclawiu jakies 2 lata temu.ucieklismy.
    • Gość: Placek Panie Prezesie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:48
      Zoo zostało zdekomunizowane! Melduje wykonanie zadania!
    • heraldek Dzisiaj Gucwińscy sa juz niepotrzebni.... 27.09.06, 00:27
      ....Polska to planeta malp i malpy sa wszedzie..
    • Gość: ewka45 Koniec ery Gucwińskich IP: *.elsat.net.pl 27.09.06, 00:28
      a to dla dlaczego nie mógł odejść jak ukończył 65 a to on jest z innej gliny
      inny przepis go dotyczy . Czas juz na tego pana i jego zony
    • Gość: Agnie Re: Koniec ery Gucwińskich IP: *.dc.dc.cox.net 27.09.06, 01:22
      sama bym ich do tej klatki na 8lat wsadzila
    • Gość: misio Koniec ery Gucwińskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 02:14
      To ile lat ma pan Gucwiński? Napisano, że ma 74, a miał odejść, jak skończy 75.
      I nie chciał teraz? A może lata liczy się wstecz?
      Może z tym misiem tak jak z latami, komuś się pokręciło ...
      Może miś to wygodny pretekst, żeby wywalić człowieka na rok przed emeryturą?
      Pozdrawiam
    • anahella Re: Koniec ery Gucwińskich 27.09.06, 02:48
      A ja sie pytam o dalsze losy misia. Czy po odejsciu Gucwinskiego (nie mam zdania
      na jego temat) ktos zaopiekuje sie w koncu maltretowanym zwierzeciem?

Pal licho dyrektora Zoo, jemu na pewno krzywda sie nie stanie. Zajmicie sie
      losem zwierzaka!
      • Gość: ssak Rewolucja w zoo IP: *.zoominternet.net 27.09.06, 04:09
        Misia na dyrektora !

Gucwinscy do klatki !

• Gość: figa_z_figaszowa Re: Rewolucja w zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 18:10
          Brawo Panie Prezydencie Dutkiewicz !! Idzie nowe ....
          • Gość: gość Re: Rewolucja w zoo IP: *.wroclaw.mm.pl 29.09.06, 22:25
            "brawo panie prezydencie Dutkiewicz"
            Pan prezydent Dutkiewicz nie miał odwagi dać Gucwińskiemu rozwiązania umowy o
            pracę, musiał go najpierw zgnoić,
    • Gość: fish Re: Koniec ery Gucwińskich IP: 156.17.101.* 28.09.06, 10:38
      To takie przykre, że w Polsce nie docenia się ludzi, którzy coś naprawdę
      zrobili. Nie wierzę, że ktoś kto poświęcił całe swoje życie zwierzętom mogólby
      im zrobić jakąkolwiek krzywdę. Mam wrażenie to wszystko, co dzieje się z
      Państwem Gucwińskim to rozgrywka polityczna. Szkoda...
    • Gość: Jerzy Koniec ery Gucwińskich IP: 80.51.250.* 28.09.06, 15:28
      Jesteście PiSowskie palanty
    • Gość: edit Koniec ery Gucwińskich IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.09.06, 13:19
      Tak to prawda...każdy kiedyś musi odejśc...w zoo Wrocławskim byłam kilkakrotnie,
      jedno mi sie podobało a drugie nie... najbardziej podobało sie mi i moim
      dzieciom zagroda z kozami i świnkami.. tam dzieci karmiły zwierzaczki i
      głaskały...ale sa też miejsca o których nawet już pisałam na forum...np:
      niedźwiedzie, ja nie jestem ekspertem od tego ile miejsca takowe zwierzęta
      powinny mieć ale bulwersuje mnie co innego.. a mianowicie ogrodzenie.. z racji
      tego , że jestem matką trójki dzieci w tym dwójki nadpobudliwych więc omijałam
      to miejsce szerokim łukiem, poprostu bałam się , że nie dam rady upilnować moich
      trzpiotów i tragedia gotowa (no i ponoc kiedyś doszło tam do tragedi) nikt nie
      pomyślał nad tym by nie tylko było ładnie ale i bezpiecznie. Wiem, że państwo
      Gucwińscy nie mają dzieci, może i to spowodowało, że nie wiedzieli jakie
      zabezpieczenia są potrzebne by można było spokojnie podziwiac piękne
      zwierzęta.Druga taka sytułcja dopadła mnie przy pawianach... jak miałam trójce
      małych dzieci pokazać te figlarne a zarazem groźne małpy, mór jest tak wysoki i
      niebezpieczny... co mi z takiej siatki która jest niczym dla takiego sprytnego
      malucha. To prawda, że zwierzęta w tym zoo nie mają zbyt dobrych warunków,
      słonie nie powinny być na takim wybiegu to męczarnia...a i oglądanie ich nie
      jest łatwo .... widziałam inne zoo za granicą i te problemy zostały świetnie
      rozwiazane... nie musiałam ciągle trzymać dzieci za raczki i nie musiałam tak
      sie bać , że gdzieś wpadna...Mam nadzieję, że nowa dyrekcja rozwiaze te
      niepokojace przypadki... a panu Gucwińskiemu życze miłej emerytury i niech
      pamięta, że trzeba dać szanse innym się wykazać.Jeszcze jedno chciałam poruszyć
      ..tak na boczku... nie powinno być tak, że na terenie zoo...czyli parku gdzie
      dzieci i dorośli powinni podziwiać piękno przyrody i cudowne zwierzęta sprzedaje
      się piwo ... to nie jest miejsce na takie trunki...mnie to strasznie złości, bo
      widze jak mijają mnie popijajacy piwko ludzie a dzieci latają samopas... to tyle
      pozdrawiam czytelników...
    • Gość: mago Re: Koniec ery Gucwińskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 10:01
    • Gość: raph Koniec ery Gucwińskich IP: *.orange.pl 30.09.06, 19:44
      bardzo dobrze!
    • Gość: elcia Koniec ery Gucwińskich przyspawanych do stołka! IP: *.rozanka.wroc.pl 02.10.06, 19:29
      www.wroclaw.pl/m44565/p62900.aspx
    • Gość: kaśka Koniec ery Gucwińskich IP: *.153.164.82.zdnet.com.pl 04.10.06, 07:37
      Dobrze ,że dba się o prawa zwierząt ale to skandal ,że nie dba się o prawa
      człowieka ,które gwarantują prawo do pracy.Polska te prawa podpisała w 1977
      roku.No cóż,w IV RP starość to tylko kłopot dla rządzących.
      • Gość: Paskal Dosc maltretowania zwierzat przez Gucwow , KIEDY ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.10.06, 01:43
        Kaska ty nie bredz. A gdzie jest prawo starego czlowieka do odpoczynku??? Ma
        pracowac nawet do 100 bo jest pazerny na kase i chory na umysle??? Zadne prawo
        go nie chroni??? Facio Gucwa ma juz 74 rokow, wie o tym czy nie? W dodaku dosc
        juz dewastowania i okupowania wlasnosci spolecznej przez prywatna mafie.
    • Gość: TJP Koniec ery Gucwińskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:40
      No wkońcu... Wreszcie dostał za swoje ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka