Dodaj do ulubionych

Komunikacja mnie boli!!!!

05.10.06, 09:22
to jedna wielka żenada!! Wczoraj od godz. 17 spod Fat-u nie jeżdził ani 119
ani 319, mimo rozkładu o godz. 17.27 i 17.33, nie było żadnego, przyjechał
dopiero o godz. 17.55. Dzwoniłam pod numer skarg i wniosków 071/321-72-71,
pan powiedział odkrywczym głosem, że są korki i oni o tym wiedzą. No to
k...rwa odkrył Amerykę !!. Nie dość, że zmienili trase przez zamknięta
Krzemieniecką i teraz jeżdzi na Muchobór W. tylko 319 i 119, które mają tylko
2 kursy na godzinę to jeszcze ich nie ma. Skoro zabrali 107 to może
zwiększono by częstotliwość rzekomo szczytowego 319 i zastąpiono go małym
busem, bo normalny autobus i tak wozi w większośc powietrze. Przecież w
rzeczywistości i tak większość dojażdza do Grabiszyńskiej pod Fat i tam się
przesiada, zrobic więc busy dojażdzające tylko Fat-Nowy D. krzyżówka, które
kurosowac będą ciagle. Korki się robia, bo ludzie maja w dupie czekanie
godzine na autobus, to jest k...wa ŻENADA!!!

Obserwuj wątek
    • maly_panikarz Re: Komunikacja mnie boli!!!! 05.10.06, 10:12
      Zalezy gdzie mieszkasz. Ja mieszkam w bloku Cichego Kancika, to z FATu wole
      sobie pojechac 719 na Krzemieniecka (do torow kolejowych) i stamtad sie przejsc.
      Duzo szybciej wychodzi. Wlasnie na trasie Krzemieniecka-FAT kursuje teraz
      autobus zastepczy 719 i jest to taki maly smieszny busik, ale zaiwania szybko i
      sprawnie, jezdzi co 20 minut z FATu.
      • adka Re: Komunikacja mnie boli!!!! 05.10.06, 11:49
        Taaaa busik
        Ponieważ pracuję do 17 i ok godz. 17.10-15 jestem na Facie miałam przyjemność
        czekać na busik do godziny 17.40 (ponieważ akurat w rozkładzie jest o 17.00 i
        17.40). Tak samo rano - 7.50, 8.30, 8.50.
        • adka Re: Komunikacja mnie boli!!!! 05.10.06, 11:52
          Rano oczywiście miałam na myśli kierunek Krzemieniecka - FAT
          • adka Re: Komunikacja mnie boli!!!! 05.10.06, 11:57
            A tak w ogóle to witam wszystkich bardzo serdecznie :-)
        • maly_panikarz Re: Komunikacja mnie boli!!!! 05.10.06, 12:05
          To zostań se w pracy 20 minut dłużej :) Ja pracuje koło pętli Krzyki i mam po
          drodze z Muchoboru 3 albo 4 przesiadki i nie płaczę:P
          • adka Re: Komunikacja mnie boli!!!! 05.10.06, 12:23
            rozumiem, że gdybym pracowała do 17 na samym facie, to miałabym siedzieć w
            pracy do 17.35 - gratuluję rozumowania :-)
            • maly_panikarz Re: Komunikacja mnie boli!!!! 05.10.06, 15:13
              Tak, dobrze to rozumiesz :] Jeśli oczywiście dla Ciebie to jakaś różnica,
              siedzieć dłużej w pracy, czy też czekać w tym czasie na przystanku.
              • adka Re: Komunikacja mnie boli!!!! 05.10.06, 15:38
                to może powiem jaśniej
                komunikacja miejska powinna być tak ułożona, żeby mieszkańcy nie musieli tracić
                czasu na przystankach lub siedzieć w pracy po godzinach, żeby przeczekać 40 min
                do następnego autobusu, którym do miejsca docelowego jadą maks 10 min.
                cenię swój wolny czas i mam ciekawsze zajęcia niż powyższe.
                wyjściem jest rower lub na piechotę (20 min), ale - brak ścieżki rowerowej i
                wąską Ostrowskiego jeszcze przeboleję (chociaż jazda na tym odcinku na rowerze
                jest nielada wyczynem), ale brak chodnika na odcinku od Wabco do "za torami"
                uważam za skandal.
                Dlatego dodatkowo korkuję Wrocław wybierając samochód.
    • garym nowa linia 607 05.10.06, 17:05
      Nie wiem czy zauwazyliscie ze pojawila sie na naszym osiedlu nowa linia 607
      www.wroclaw.pl/rozklady/linie/607.html
      Niesety jezdzi ona zaledwie 3 x dziennie pomiedzy placem JPII a bisupicami -
      zapewne pod LG.
      Generalnie KM na terenie MW zmusza raczej do korzystania z wlasnych srodkow
      transportu. Wiem to z doswiadzczenia kiedy przez 3 miesiace zima nie mialem
      samochodu. Bezposrednie polaczenia sa bardzo ograniczone, a jazda z przesiadka
      to czesto ponad godzina podrozy )np. centrum, dworzec PKP itp. W tym momencie
      mieszkancy sami generuja dodatkowy ruch. Mysle, ze drogi wylotowe z osiedla
      obsluzylyby ruch lokalny bez problemu, jednak po dodaniu ruchu tranzytowego
      (jedno z trzech polaczen pomiedzy Wroc zach a poludniowym) mamy mega korki.
      Wracajac do KM to jest oczywiste ze przy szybko zwiekszajacej sie liczbie
      mieszkancow osiedla, MPK musi nadazyc obslugiwac zwiekszony ruch. Pierwszym
      takim krokiem jest autobus szczytowy 319. Szkoda jednak ze jest szczytowy i jego
      trasa w wiekszosci pokrywa sie ze 119. Ponadto jego rozklad pokrywa sie prawie
      ze 107. Mamy wiec dwa autobusy w odstepach 1-2 min a potem 10-15 min przerwy do
      kolejnego autobusu. Wg mnie przydalby sie autobus na zupelnie innej trasie np.
      laczacy lotnisko, poprzez MW, FAT i Slezna z dworcem PKS. W tym przypadku
      dodatkowym argumentem byloby polaczenie poludniowej czesci Wroclawia z szybko
      rozwijajacym sie lotniskiem. Zapewne MK czy tez ZDiK tlumaczyloby sie brakiem
      taboru czy tez srpdkow na dodatkowa linie (chociaz przeciez zwiekszony ruch
      pasazerski dostarcza wiekszych wplywow). W takim przypadku mozna by zaproponowac
      przedluzenie jakiejs lini konczacej sie na Nowym Dworze do naszego osiedla.
      W rozwiazaniu docelowym nalezy naciskac projektantow na budowe lini tramwajowej
      do zajezdni przy minskiej. Sa plany by w pierwszym etapie zrobic przejsciowa
      petle przy Slezy. Jesli by taka powstala to perspektywa tramwaju na MW znacznie
      by sie oddalila.
    • megi1991 Re: Komunikacja mnie boli!!!! 06.10.06, 21:07
      Witam!! Mieszkam właśnie na Muchoborze Wielkim,A chodzę do szkoły na Jemiołową.
      Jak wracam, to najpierw muszę dojechać do FATu 125 lub A, potem zawsze jestem
      na przystanku o 13:40, lub 14:40, a busik wcześniej przed sekundą odjechał!! I
      muszę czekać na kolejne 20 min. Zawsze za każdym razem zrezygnowana wracam
      pieszo do domu (20min) :[ A teraz jest zimnooo. Wrr Czy chociaż nie mozecie
      zmienic zamiast 13:40 na 13:45. Proszę o 5 min później??? Proszę :((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka