Dodaj do ulubionych

Zamknac ZOO!

IP: *.cable.mindspring.com 19.03.03, 05:42
Obserwuj wątek
    • Gość: histeryk Dlaczego? IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 19.03.03, 10:31
      Czasem to szansa na przetrwanie i odtworzenie gatunków zagrożonych wyginięciem.
    • Gość: eWunia Re: Zamknac ZOO! IP: *.finemedia.pl 04.07.03, 14:18
      Zamknąć ZOO ????? Co to za głupi pomysł? ZOO należy do atrakcji Wrocławia i
      zamknięcie byłoby olbrzymim błędem. Przydałoby się je nieco powiększyć, a
      resztę bym pozostawiła. Sama wiążę wspomnienia za czasów kiedy byłam jeszcze
      malutka. Co niedzielne spacerki, zwłaszcza po obiekcie z wężami. Pozdrawiam.
      • Gość: rapman 12 Re: Zamknac ZOO! IP: *.burzenin.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 17:39
        Zamknąć???!!! Toż to chyba jakiś żart prawda?? :D:D:D:D Przecierz ZOO to
        najlepsze co może być!! :D:D:D wrocław bez ZOO to jak.... hmm.... jak... (myślę
        żeby nie powiedzieć jak żołnierz besz karabinu bo to już stare) o, mam... jak
        uczeń bez pały...yyy... znaczy się jedynki oczywiście :D:D:D:D
        Ale z tym powiększeniem to się raczej nie zgodzę bo sam tam byłem ze sto razy i
        mi się całego nie udało obejrzeć!! :o No... Ale to może dlatego bo miałem mało
        czasu!! ;) :D
        ZoO rUlEz !!!
        • wari Re: Zamknac ZOO! 26.10.03, 17:56
          Raczej wymienić dyrekcję. Szansa na przetrwanie gatunków to może i w
          niektórych nowoczesnych zoo jest, ale na pewno nie we Wrocławiu - nie tylko ze
          względu na złą opinię jaką ma wrocławskie zoo na świecie(nikt takiemu ogrodowi
          nie powierzy naprawdę rzadkich gatunków) , ale także, ze skupiło się ono na
          hodowli kóz i świnek morskich. Coraz bardziej przypomina PGR, a nie zoo. A
          budynek terrarium, szkoda gadać. W czasie niedawnej wizyty znalazłem dwa trupy,
          z czego jeden nieźle spuchnięty.Tam nikt nie zaglądał od wielu dni. Źle
          podpisane gatunki, bród. Nie ma porównania z tym co było przed laty gdy szefem
          terrarium był dr Bielawski. A drapieżne koty w klateczkach z XIX wieku, jeden
          budowany wybieg tego nie załatwi. O zapleczu nie wspomnę, kto był to widział.
          Jakaś komisja ds. humanitarnego traktowania zwierzat miałaby tam co robić.
          Za dużo show (TVP)i układów, za mało normalnej pracy i fachowości, ale tak to
          jest jeśli prowadzi się politykę nastawioną na niezatrudnianie specjalistów bo
          a nuż zagrożą naszej pozycji. Na szczęście czas biegnie....i choćby ze względów
          biologicznych zmiana dyrekcji nastąpi, oby na lepszą, mniej pytlującą na
          salonach, a bardziej skupioną na zwierzętach.
    • Gość: szczur Re: Zamknac ZOO! IP: *.biskupin.wroc.pl / 80.55.194.* 06.03.04, 19:55
      Zamknięcie ZOO, to najidiotyczniejszy pomysł... W Poznaniu już to przerabiali,
      odpier-tentegesowali sobie nowe ZOO, a kidy zamknęli stare - szczury wylazły na
      miasto!!! Tak, tak, ZOO to istna przechowalnia szczurów! Więc jak się skapnęli
      o co biega, to w miejscu starego ZOO utworzyli "park zoologiczny" - takie ZOO w
      wersji demo. No i szczury wróciły na stare śmieci. Jeśli więc coś robić z
      naszym ZOO, to wybudować w nowym miejscu porządny ogród (tylko nie wiem za co),
      a na starym miejscu zrobić jakiś zwierzyniec, żeby - tak jak już teraz jest to
      możliwe w pewnej części ZOO - dzieci mogły się na przykład pobawić z kozami, po
      stawkach mogłyby pływać łabędzie i inne ptaki wodne, a po alejkach
      spacerowałyby pawie (o ile ktoś by im nie powyrywał piór), no i jakieś
      niegroźne gatunki też mogłyby się prezentować na bardziej wolnej przestrzeni.
    • Gość: ordog Re: Zamknac ZOO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:25
      temat zaczęłą jakaś anya któa rzuciłą hasło: zamknąć zoo.a jakieś argumenty
      masz droga anyu? a co proponujesz zrobić z tymi wszystkimi zwierzętami?
      przygarniesz je może?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka