Dodaj do ulubionych

Piątka za rozmach

08.10.06, 22:25
Remonty powinny być przeprowadzane w sposób jak najmniej dokuczliwy dla nas i rozumnie. Co z tego że wyremontujemy ulicę w centrum jeśli do chwili otwarcia obwodnicy zostanie zniszczona przez TIRy. W pryncypiach powinny być inwestycje w trasy szybkiego ruchu , obwodnice. Nawet po wyremontowaniu wszystkich ulic we Wrocławiu korków się inaczej nie pozbędziemy. Dlatego proponuję otwarcie miasta na usługi komunikacyjne w korku np. : fryzjerskie , kosmetyczne , kina na wolnym powietrzu etc. Dla naszych wysoko edukowanych inżynierów i zarządców mam tyle uznania że starczyłoby na dwie taśmy do Maxima. Z anarchistycznym pozdrowieniem dla towarzyszy z urzędów G.
Obserwuj wątek
    • anrzej123 Piątka za rozmach 10.10.06, 08:51
      I tak to nic nie pomoże. Pomimo duzych pieniędzy na remonty ulic nie duzo to
      pomoże. Nie przygotowano sie do tych remontów w sposób prawidłowy. Nie
      stworzono alternatywnych objazdów, prace trwaja za długo ( np. dlaczego ul.
      Klecińska - 400m będzie remontowana aż 1,5 roku?tam w ogródkach można pracowac
      na trzy zmiany i trzykrotnie dałoby się skrócić okres remontów i korków).
      Rozwiązania techniczne też są na miarę dnia dzisiejszego . Nie robi sie prawie
      nic na przyszłość. Co mi z tego, że plac Grunwaldzki będzie wyremontowany za
      ogromna kasę 86 mln zł? Po prostu będziemy tam stali w korkach w nieco bardziej
      komfortowych warunkach. Nie pomyslano o bezkolizyjnym skrzyzowaniu, a szkoda.
      To samo na skrzyzowaniu Klecińskiej i Grabiszyńskiej. Nie będziemy stac w
      korkach do przejazdu kolejowego ale 100m dalej na skrzyżowaniu. A nie można
      było przedłuzyc estakady az do Hallera? Byłoby może nieco drożej ale za to na
      lata zlikwidowałoby tam korki.Zresztą skończenie remontu np. ul. Szaewskiej nic
      prawie nie poprawi gdyż nie będą tam jeździły sanochody. Nie wierzę w ZDiK.
      Wyremontowano kilka lat temu ul. Piłsudskiego i Swobodną i dało to tylko
      mniejszą przepustowość tych ulic. Zresztą całe te remonty są robione tak jakoś
      bez ładi i składu i dlatego nie dziwię się, że okoliczne gminy, którym teraz
      tiry rozjeżdżają drogi się buntują...
    • Gość: wojtek Re: Piątka za rozmach IP: *.math.umd.edu 10.10.06, 14:07

"Zyskały trasy wylotowe na Poznań i Warszawę. Przybywa połączeń w kierunku
      Bielan i na lotnisko"

:)))
      • Gość: Niko Re: Piątka za rozmach IP: 195.187.134.* 10.10.06, 15:09
        Macie racje, nie ma w tym pomysłu, nie ma rozmachu, nie ma myslenia na
        przyszlosc. Jest łatanie dorazne dziur, malowanie trawy tak zwane. Za dwa lata
        na tych pieknych nowych skrzyzowaniach beda koleiny po Tirach, korki beda jak
        byly.
    • Gość: Giertych Roman Piątka za rozmach IP: *.tpca-cz.com 13.07.07, 03:01
      Piatke možna dostač pod warunkiem bycia w mundurek ubranym.
      Poza tym trzeba pamietač o skladkach na LPR.
    • Gość: Paweł Z. Re: Piątka za rozmach IP: *.dint.wroc.pl 13.07.07, 10:43
      Wszyscy wiemy, że "GW" kocha Dutkiewicza i w związku z tym nie ma on prawa
      dostać innej oceny niż "5". Niestety, prawda jest taka, że on i jego ludzie to
      wyjątkowo nieudolna ekipa, a podejmowane przez nich działania świadczą o
      kompletnym braku odpowiedzialności i kompetencji. Dutkiewicz jest dynamiczny i
      podejmuje w związku z tym jakieś kosmiczne przedsięwzięcia, które kosztują
      miasto fortunę. Sęk w tym, że miasto nie ma fortuny. W związku z tym miasto
      musi oszczędzać: likwidując kolejne żłobki, przedszkola, szkoły. Ten sposób
      zarządzania miastem mam głęboko w zadniej części ciała, ponieważ mój osobisty
      zysk z budowy jakiegoś stadionu czy drogi dojazdowej na lotnisko jest niemal
      zerowy, natomiast gdy dostaję informację, że niestety za tydzień moje dziecko
      zostanie wyrzucone ze żłobka, to jest to dla mnie osobisty wielki problem, za
      który wyłączną odpowiedzialność ponosi Rafał Dutkiewicz i jego ludzie. Dlatego
      z pełnym przekonaniem twierdzę, że rozmach Dutkiewicza zasługuje na jedynkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka