trenti Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelstwa 13.10.06, 14:42 Pan Dzieduszycki już nie jest honorowym obywatelem Wrocławia, a Adolf Hitler tak - jeśli się nie mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał I to jest właśnie zachowanie człowieka na poziomie IP: 193.109.212.* 13.10.06, 15:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:00 Ten "człoweiek na poziomie" przyznał sie do tego dopiero na kilka dni przed opublikowaniem opracowania na temat jego bogatej działalności donosicielskiej, dopiero wtedy, gdy nie miał wyjścia. Rzeczywiście, "poziom" godny pozazdroszczenia :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat2468 Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:08 w którym kolwiek momencie nie zachował się na poaziomie to musisz udac się do czworaków, w kierunku chlewów, bo tam jest Twoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
eurypides77 To są chyba wolne żarty... 13.10.06, 16:11 Gość portalu: pat2468 napisał(a): > w którym kolwiek momencie nie zachował się na poaziomie > to musisz udac się do czworaków, w kierunku chlewów, > bo tam jest Twoje miejsce. Ty uważasz że on się zachował na poziomie w latach 1949-72, kiedy donosił na ludzi? Ten post dowodzi że idiotów nie brakuje na lewicy tak samo jak i wśród pisuarów i moherów. Jezus... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat2468 Re: To są chyba wolne żarty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:13 rozumież że zartujesz... Znasz tego człowieka? Wiesz o czym piszesz? Siedziałeś w wieżieniu przed 1989 rokiem? Lub w ogółe kiedykolwiek? Wiec co to jest elita kulturalna? Znasz takie słowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: To są chyba wolne żarty... IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:17 Następny z "elity"..;) Gdzie jest przyznawana ta "łatka"..? ;) Plujesz jak wsciekły pies. Boże, co za ludzie...?;) Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Ciekawe ilu zrzeknie się w przyszłości, gdy 13.10.06, 16:26 Instytut Przetrącania Niewygodnych (po kolejnej zmianie zapatrywań na historię) wyciągnie na nich papiery o współpracy z ABW, UOP, WSI, wywiadem RP, Urzędem Skarbowym, Lotnymi Brygadami Wykrywania Aborcji lub biling zaświadczający o wykonaniu telefonu do Radia Maryja i odbyciu rozmowy niedokończonej z powodu decyzji prowadzącego program ... ----------------------------------------------------------------------- Wszelkie kije mają dwa końce, a niektóre mają też odgałęzienia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ciekawe ilu zrzeknie się w przyszłości, gdy IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:41 A ty do czego pijesz, mądrusiu? Masz cos na sumieniu, że tak bronisz szubrawców? Mam w d...pie Radio maryja, TVN i TV Trwam. Nie musze spiewac w jednym chórze z Tuskami i Kaczyńskimi żeby czuć sie dowartościowany. Nikt i nic mnie nie przekona, że szubrawiec to "bohater" a jego ofiary maja pecha, bo staneły na drodze "bohatera"..."Przeciez ona tak ładnie spiewa...";) Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Przynajmniej na starosc pokazal odrobine honoru - 13.10.06, 17:00 nie to co szmaciak Grass .... Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_zx Re: To są chyba wolne żarty... 13.10.06, 16:56 Ciekawe, czy byłbyś taki odważny i nie poszedł na współpracę żyjąc w tamtych czasach. Dzieduszycki to człowiek znany, automatycznie "przydatny" dla SB. Tacy jak ja, którzy nie strajkowali, nie należeli do opozycji, zwykli ludzie, którzy stan wojenny przesiedzieli w kącie nie wierząc ani komunistom, ani opozycji nie interesowali władzy. Byli w miarę spokojni oswój los. A twórcy, dziennikarze, artyści mieli przegrane (vide Herbert i jak go potraktowano).To nie zakapiory w stylu Wałęsy czy Wildsteina. Co jeszcze wylezie z IPN? Mój ojciec też jest na wildsteinowskiej liście. Kiedyś podarł legitymację partyjną i rzucił sekretarzowi w twarz. Cudem wywinął się UB. Ale kim był naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: To są chyba wolne żarty... IP: *.daminet.pl 13.10.06, 17:24 Ja tam za bardzo w to "rzucanie w twarz" nie wierzę. Historia ładna, ale pewnie podkolorowana. Co nie znaczy, ze nie mozliwa. Ja mam w rodzinie takiego mądrusia (facet z tytułem doktora). Otóż zapisał sie w latach 70tych do PZPR. W 80 roku jego syn miał wypadek, potrzaskał sie naprawde mocno... Mądrus oddał legitymację, zapisał sie do Solidarności i zaczął ostentacyjnie chadzać do kościoła... W 1982 zakończył przygodę z kosciołem i odkurzył legitymację PZPR. Widziałem go w TV na ostatnim zjezdzie PZPR. Teraz go nie ma, wyjechal i sie nie pokazuje. Ot, g...wno z tytułem doktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:15 :))) Prostaku ! Jeśli donosicielstwo traktujesz jak cnote to wzbudzasz u mnie tylko usmiech politowania ;) Twoj chamski język zdradza wiele o tobie. Własciwie wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki 13.10.06, 16:58 "W 1949 roku zmuszono mnie do podpisania tzw. lojalki, robiąc ze mnie w ten sposób tajnego współpracownika SB." i to tyle w temacie nawiedzonych łowców wiedźm. Ilu z was rzeczywiście wie w jaki sposób byli pozyskiwani TW i w jaki sposób wyciągano od nich informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: *.daminet.pl 13.10.06, 17:27 :))) Zauwaz tylko, ze "hrabia" sam sobie określał cele do rozpracowania, sam sobie wyznaczał rytm "pracy", nawet o podwyżkę w UB poprosił... Trudno o większego szmaciarza, naprawdę:) Broniąc takich szubrawców ośmieszasz swoja inteligencję. Ale to twoj problem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki 13.10.06, 18:44 A twoim problemem jest ślepa wiara w świętą prawdę zawartą w ubeckich papierach. Zgoda nie przeczytałem artykułu opisującego szerzej jego działania jako TW, po przeczytaniu którego moja ocena jego postaci oczywiście ulega zmianie. Tak czy inaczej nie uważam że powinno się robić z niego wielkiego winowajcy, ponieważ wszyscy w jakimś stopniu jesteśmy ofiarami PRL-u... nieważne kto kiedy się urodził i po której stronie był. Rzeczywistość zmuszała albo zachęcała ludzi do różnych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: *.daminet.pl 13.10.06, 18:50 OK. Akcja wyzwala reakcję. Nie broń ludzi niegodnych i będzie ok. Nie chodzi o to zeby starego wsadzac do pierdla, chodzi o jasność ocen, niezależnie od sytuacji zewnetrznej.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivulspirit Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 19:02 > chodzi o jasność ocen, niezależnie od > sytuacji zewnetrznej. Jasność ocen? Z dzisiejszego punktu widzenia wszystko jest jasne i proste, ale 50 lat temu takie nie było. Nie można oceniać ludzi w oderwaniu od rzeczywistości w której żyli. Podkreślam jeszcze raz: całe pokolenie PRL-u to pokolenie ofiar systemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: *.daminet.pl 13.10.06, 19:06 No to ja powtórzę: nie wszyscy donosili. Wielu miało HONOR i często płacili za to wysoką (a czasem najwyższą) cenę. Nie wszyscy sa ofiarami systemu. Za to wielu jest skrzywdzonych. Nie mam najmniejszej ochoty użalac sie nad donosicielem zapominając o jego ofiarach. To niegodne, niemoralne i po prostu złe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivulspirit Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 19:30 Powiadasz że lepiej umrzeć z honorem niż żyć bez? Takie sądy znowu jest łatwo dziś wydawać. > Nie mam najmniejszej ochoty użalac sie nad > donosicielem zapominając o jego ofiarach. Ja niczego takiego nie powiedziałem. Trzeba tylko pamiętać że kto raz zaczął współpracować z SB ten już później wielkigo wyboru nie miał. SB miała na niego papiery, jego zeznania. W bardzo łatwy sposób można było takiego człowieka zniszczyć, zabrać mu pracę. Proces werbowania też nie odbywał się na zasadzie: "masz cos do powiedzenia o sąsiadach to chodź podpiszesz lojalkę i sobie pogadamy. Wszystko zaczynało się od tego że bezpieka miała na takiego osobnika jakiegoś haka. I wtedy taki potencjalny współpracownik miał do wyboru... albo honor i męki, albo zeszmacenie się i dożywotnie poddanie systemowi. Poza tym nie wszyscy sobie zdawali sprawę o tym w co się pakują. > To niegodne, niemoralne i po prostu > złe. Taki był ten system.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: *.daminet.pl 13.10.06, 19:37 Czyli jednak zgadzamy sie w jednym: zeszmacił się. Moze warto byłoby zapytać ludzi, na których donosił, co złego stało sie w ich życiu dzięki "hrabiemu"? A może sąd o to zapyta? Zbrodnie komunistyczne i hitlerowskie nie ulegaja przedawnieniu. Nie po to, żeby starego zamykać, ale pokazać, że warto byc uczciwym. Nie wszystko da sie zrzucic na "system". System tworzyli ludzie, "hrabia" ma w tym "tworzeniu" niebagatelne zasługi. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivulspirit Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 20:22 > Czyli jednak zgadzamy sie w jednym: zeszmacił się. Warto byłoby się dowiedzieć dlaczego to zrobił i czy miał jakąś możliwość wyboru > ale pokazać, że warto byc > uczciwym. O to czy warto było to trzeba spytać tych uczciwych.... tych którzy bohaterstwo przypłacili zdrowiem, życiem swoim oraz bliskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: 82.139.13.* 14.10.06, 09:23 Jeśli masz watpliwości co do tego, czy warto byc uczciwym, to chyba juz nie mamy o czym mówić. Wyglada na to, ze jestesmy jednak z dwóch różnych swiatów. A szkoda. Ja swoim synom mówię, ze uczciwym byc warto i jest to również w pewnym stopniu wyznacznik meskości, czy ogólniej: człowieczeństwa. Mam nadzieje, ze nie masz dzieci i nie uczysz ich, ze uczciwym byc nie warto :-/ Nie chce mi sie juz z toba gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki 15.10.06, 15:49 Masz racje... bądź sobie uczciwy... tylko pamiętaj, że nie wszyscy grają według tych samych reguł. To jest życie, życie nie jest sprawiedliwe. To jest wyścig szczurów. Tu wygrywa nie ten, który jest uczciwszy, tylko ten który jest lepiej przystosowany, ma lepsze układy, znajomości, pieniądze, władzę. Taka jest obecna rzeczywistość za którą wielu bohatersko oddało życie. Jeśli o mnie chodzi... bardzo chętnie będę postępował uczciwie wobec tych, którzy wobec mnie również będą uczciwi, ale biada temu kto będzie chciał mnie zrobić w ch........ Jeśli system mnie wyzyskuje to dlaczego ja mam się na to godzić? Państwo okrada mnie... a ja okradam państwo- uczciwy układ na miarę polskich mozliwości. Dlaczego nie można jeździć na biopaliwach? Dlaczego mam płacić haracz za marne programy telewizyjne, siejące do tego prorządową propagandę? Dlaczego jak ktoś chce sprowadzić tani używany samochód z zagranicy to trzeba mu dołożyć masę podatków i akcyz? Dlaczego nauczyciel zarobi więcej pracując fizycznie za granicą niż w polskiej szkole? Nie mam dzieci... jeszcze brakowałoby żebym zaczął płodzić się w tym dzikim kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: 82.139.13.* 16.10.06, 21:39 Ej! To trzba było zacząć od tego , że jesteś anarchistą!:) Co do wyscigu szczurów, to brałem w nim udział od mniej więcej 1995 roku. Wtedy byłem młody bardzo i myslałem, że kasa załatwi prawie wszystko. Zmadrzałem. Jakkolwiek nigdy nie uwazałem, ze warto byc nieuczciwym - tak teraz wiem to na pewno. Mam gdzieś wyscig szczurów. Jestem juz ponad to. Przez głupote przeoczyłbym dzieciństwo moich dzieci. Teraz kończe budowę domu, mam wspaniałych synów, zasadziłem drzewa - i wyniosłem się pod Wrocław. Biuro mam w laptopie. Jestem wolny (a przynajmniej sie staram). Warto byc uczciwym. Wiem to i tak zostanie. Pieprzyć wyścigi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3razy.ania Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 17:49 W pierwszym odruchu protestowałam przeciw niszczeniu człowieka tak zasłużonego dla Wrocławia, jak W. Dzieduszycki. Byłam oburzona. No, ale potem poczytałam trochę i prawdę powiedziawszy - wolałabym tego nie wiedzieć... Jak głęboka musiała być pogarda tego dobrze wychowanego i wykształconego człowieka, subtelnego znawcy muzyki, literatury, intelektualisty, uśmiechniętego symbolu Wrocławia do tych wszystkich, którzy go lubili, cenili...podziwiali... Poza tą fasadą stał człowiek bezwzględny, dbający wyłącznie o własne dobro. I przekonany do głębi, że JEMU to uchodzi. Otóż ja uważam, że nie. Jest mi niewymownie przykro i smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacezu Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: *.bos.east.verizon.net 15.10.06, 00:31 Dokladnie Harabia byl dla setek ludzi symbolem prawosci, kultury, uczciwosci. Przykro... tak przykro, ze gral ta role, a prawda byla zalosna i nie mial problemu z nakladaniem na twarz donosiciela maski szlachetnosci, bezinteresownosci, nie mial problemu z towarzyskim brylowaniem jako wzor cnot. Ciekaw jestem jak dzis czuja sie Ci wroclawianie dla ktorych lata cale byl artystycznym i moralnym autorytetem, jak czuja sie Ci, ktorzy mu ufali i Ci o ktorych skladal meldunki. Mysle, ze czas na pisanie list, tych ktorzy w tamtych czasach sie nie ugieli i czas na pisanie o tym jak za swoja postawe zaplacili oni i ich rodziny. Mysle, ze czas zaswiadczyc z cala moca, ze tamten czas nie zeswinil wszystkich. jace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: 82.139.13.* 16.10.06, 21:42 Tak właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrowro Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 00:44 ci "zmuszani" poprostu wybrali wygodne życie pod protektoratem SB Odpowiedz Link Zgłoś
lindow1 Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki 13.10.06, 16:41 A uważam, bo na własne oczy widziałem przed laty, wieczorem w Kudowie Zdroju jak z tego hrabiego wylazł stajenny. Nie wejdę w szczególy, bo mi przykro na samo wspomnienie tego obrazka niczym z czworaków. Jest to szczwany lis,. który sprzeniewierzył się swojej zmurszałej kaście, klasie i elegancji. Poprostu trefniś PRL , III i tej kaczej pospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrowro Re: Jeśli uważasz że Hrabia Dzieduszycki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 00:40 to jest zachowanie złapanego za rękę najpierw ujawniono fakty, a potem się przyznał - nie odwrotnie!ten twój nieprzyjemny komentarz świadczy o tym,że twoje miejsce jest "w kierunku chlewów" Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytornia Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz 13.10.06, 16:09 taaak, 23 lata sobie ten poziom wypracowywał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: 193.109.212.* 13.10.06, 16:29 Łatwo Ci przychodzi negatywne ocenianie innych. Nie żyłeś w czasach stalinizmu. Ja zresztą też nie ale nie trzeba wiele wyobraźni, żeby sobie wyobrazić sytuację, że za brak takiego podpisu on i jego rodzina mogliby być zesłani na Syberię. Przecież był szlachcicem - wrogiem ludu. Więc sobie pomyśl czy musiał czy nie musiał współpracować. Każdy robi błędy ale nie każdy potrafi się do nich przyznać, okazać skruchę, przeprosić i się właściwie zachować. Dobry antyprzykład pokazał Jarosław Kaczyński nie robiąc nic z Mojzesowiczem i Lipińskim. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: *.ppp.dion.ne.jp 13.10.06, 16:36 Czlowieku, on sie NIE przyznal. W momencie pewnej juz publikacji zrobil maly wyskok do przodu, zeby calkiem go go..em nie zalalo. Tak siedzi tylko po pas w tym syfie, a mogl juz utonac. Nie kumasz tego? Co, od 1989 roku mial hrabia amnezje i teraz nagle go olsnilo? Czego sie bal, ze wroci stary system? Szkoda slow... Ktos napisal, ze wysoko urodzony nie mogl kapowac - to juz nawet smieszne nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:46 Ty to pewnie nawet w rozmowie o papierze toaletowym musisz przywołać swoich guru...;) Tak jakby twoja wypowiedz nic nie była warta bez podparcia sie "elitarnością PO"...;) Podkreslasz swoje kompleksy w ten sposob i ośmieszasz sie w oczach ludzi myślacych samodzielnie. A co do "hrabiego" to wiedz, że powiedział o tym dopiero wtedy, gdy nie miał innego wyjscia, bo za kilka dni miała byc wydana ksiązka na temat jego haniebnej przeszłości. Ot, ucieczka do przodu... Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: 193.109.212.* 13.10.06, 17:31 Jak już krytykujesz moją wypowiedź to najpierw przyjrzyj się swojej. Po pierwsze jest bardzo agresywna. Po drugie w ponad połowie zamiast dyskutować z moim stanowiskiem dyskredytujesz mnie jako rozmówce. Więc jeśli już ktoś ma jakieś kompleksy to .... (reszty można się domyśleć). Wracając do dyskusji na argumenty. Hrabia Dzieduszycki jest starym człowiekiem i długo nie pożyje. Nie musiał rezygnować z obywatelstwa (Gunter Grass tego nie zrobił). A jednak miał na tyle cywilnej odwagi żeby to zrobić publicznie. Być może to książka go skłoniła do przyznania się. Co by to nie było to obecnie zachowuju się godnie i nie mówi, że musiał i że to wszystko był układ, z którym nie mógł walczyć. Co się zaś tyczy Twojego idola Jarosława Kaczyńskiego - to przez 2 dni mówił, że nic się nie stało. Po 2 dniach, jak sondarze poleciały w dół przyznał, że jednak się stało i przeprosił ale zabrakło konsekwencji, żeby wyrzucić z PIS-u tych co próbowali korumpować. Tak samo wyglądała sprawa z Kurskim wyrzuconym, znów przyjętym. I to są te nowe standardy w IV RP??? Trochę obiektywizmu proponuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: *.daminet.pl 13.10.06, 17:46 1. To, że jest stary nie rozgrzesza go. 2. Obywatelstwo i tak by mu zabrali. 3. Miał 17 lat na przyznanie się - a nie zrobił tego. Dopiero postawiony pod ścianą napisał list do Ratusza. 4. On "musiał" a inni nie musieli, tak? 5. Nie mam idoli. 6. Patrze i widzę trochę więcej niż afera z Begerową. Nic sie wiecej nie wydarzyło? Żadnych spraw nie widzisz dookoła? PiS dał d..y z Begerową, ale przez to nikt nie stracił ani złotówki. Popatrz na afery gospodarcze, na jawną mafię w urzędniczych garniturach, na demokracje sterowaną przez lata przez ludzi sprzedajnych i małych. Ja widzę, a Ty? Nie potrzebuje do tego TV Trwam ani TVN. Po prostu mam rodzinę, pracuję, buduję, dbam o przyszłośc swoich dzieci. Nigdy nie zgodze się na łatwe "rozgrzeszanie" nikczemników. "Moja chata nie jest z kraja..." Rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totalizator Kazdy kto nie podpisal "lojalki" a byl lojalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:14 Kazdy kto nie podpisal "lojalki" a byl lojalny wobec komuny - KIM JEST ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kazdy kto nie podpisal "lojalki" a byl lojaln IP: *.daminet.pl 13.10.06, 17:33 Ty głupiego zgrywasz? On donosił na kogo sie dało! Mam gdzies, czy podpisał lojalke czy nie. Żył kosztem cierpienia innych. Szmaciarz i tyle. Prawdziwi hrabiowie siedzieli w łagrach albo emigrowali a ten brylował w TVP. Zenada :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibywroclawianin Re: Kazdy kto nie podpisal "lojalki" a byl lojaln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 04:14 Pytanie jest nie na temat. Pan Wojciech Dzieduszycki nie podpisał po prostu lojalki lecz był aktywnym donosicielem przez długie 22 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibywroclawianin Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 04:03 Nie jest to rzeczywiście wysoki poziom, ale i tak lepszy od poziomu tych, którzy wbrew faktom do końca się wypierają. Nie ma co specjalnie żałować tego człowieka, bo nie wygląda na to żeby odbył w życiu jakąś pokutę za te 22 lata donosicielstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz 13.10.06, 16:03 Jarosław na jego miejscu wmawiałby ludziom, że to szary układ spreparował dokumenty. I wcale nie zrzekłby się honorowego obywatelstwa, ba, nawet zgłosiłby swoją kandydaturę na prezydenta Wrocławia. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: *.daminet.pl 13.10.06, 17:35 "Co by było gdyby..." Typowe gadanie dzieciaka. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz 13.10.06, 18:21 Brak argumentów do dyskusji, typowa dolegliwość przygłupa. -- www.frant.tivi.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: *.daminet.pl 13.10.06, 18:41 Ja ciebie nazwałem dzieciakiem a ty mnie przygłupem. Jestem pewny, że ja jestem bliższy prawdy. A ty jesteś nie tylko dzieciakiem ale i chamem. Ot i wszystko...:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz 13.10.06, 18:48 Prawda przygłupie, że jesteś warchołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: *.daminet.pl 13.10.06, 18:58 OK koleś. Ten kto to czyta, sam sobie wyrabia opinię o tobie. Ale źle zrobiłeś czyniąc w moją stronę chamskie osobiste wycieczki. Użyłeś wobec mnie słów uznanych powszechnie za obelżywe. Twój błąd. Teraz już wszyscy wiedzą, że chamstwo i prostactwo to domena ludzi, którzy na swojej stronie internetowej jako pierwszy , najważniejszy, ulubiony link podają link do Trybuny...;) Mówie o tobie ZSMP-owcu. I co? Jak się czujesz ? Już wszyscy widzą, jacy "mózgowcy" stanowią zaplecze i elektorat SLD. Pisz tak dalej. Mnie w to graj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz 13.10.06, 19:10 Pogadamy jutro, jak wytrzeźwiejesz młocie. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: *.daminet.pl 13.10.06, 19:15 Nie masz za grosz instynktu samozachowawczego:) Nadal brniesz w to bagno i odsłaniasz mizerię swego "intelektu". Musiał cię ktoś bardzo skrzywdzić w dzieciństwie... Może w tej sprawie napisłabyś do Kącika Złamanych Serc w Trybunie? Towarzysz Barański wspomoże cię dobrym słowem...;) Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz 14.10.06, 08:37 Ale błysnąłeś elokwencją. Pięć zdań w jednym poście! Powinieneś kandydować na Sołtysa. -- Frant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: 82.139.13.* 14.10.06, 09:29 ZSMP-owcu! Dajesz kolejny przykład swych głebokich kompleksów:) Z tej prostackiej wstawki o "sołtysie" wnoszę, ze masz kompleks plebejskiego pochodzenia. Przypuszczam, ze wychowałes sie w PGR-rze i teraz chcesz zamazać w pamieci te traumatyczne przeżycia. W PGR nic sie nie robiło a miało sie pieniadze i mieszkanie. Już rozumiem, skad u ciebie miłośc do Trybuny Ludu i towarzyszy partyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz 14.10.06, 10:51 Widzę, że się rozkręcasz i budujesz nawet zdania złożone. Gratuluję. -- Frant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: 82.139.13.* 16.10.06, 21:46 Powtarzasz się nieudaczniku:) Nudzisz, krótko mówiąc. Czego jednak można się spodziewać po miłośniku towarzysza Barańskiego?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metak Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:55 oj jaki porządny ten donosiciel. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 Jego obecność w mediach zawsze mnie zadziwiała 13.10.06, 18:23 i to ciągłe medialne podkreślanie tytułu hrabiowskiego.Teraz wiem dlaczego pozwalano mu się tak obnosić z tym swoim hrabiowstwem. Takich jak on było więcej,taka była i jest ta nasza Polska rzeczywistość. W obecnych czasach,gdy niepotrafimy karać i piętnować społecznie desydentów naszej 50-cio letniej narodowej tragedii ,dajmy temu człowiekowi spokój.On był jedynie małym,nieszkodliwym trybikiem całej komunistycznej machiny. Myślę, że ci którzy mają znacznie więcej na sumieniu niż hrabia Dzieduszycki śpią znacznie spokojniej niż on.Koledzy nie pozwolą ich skrzywdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrowro Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 00:38 to jest zachowanie złapanego za rękę najpierw ujawniono fakty, a potem się przyznał - nie odwrotnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.P-Bradford Re: I to jest właśnie zachowanie człowieka na poz IP: *.wroclaw.mm.pl 14.10.06, 20:01 Lata 60-te byl przyjmowany przez srodowiska kombatanckie w Anglii,korzystał z gosciny byl czestowany obiadami dostawal prezenty moi krewni mieli do niego zaufanie a on cynicznie wykorzystywal to.To jest wstretne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktoberfest Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.akron.net.pl 13.10.06, 16:53 trenti napisał: > Pan Dzieduszycki już nie jest honorowym obywatelem Wrocławia, a Adolf Hitler > tak - jeśli się nie mylę Powtarzasz obiegowe opinie. Wszyscy dygnitarze hitlerowskiego reżimu na mocy wyroków potracili swoje przywileje, tytuły, odznaczenia. I żaden Hitler, Göring, Goebbels itd. nie jest już żadnym honorowym obywatelem żadnego miasta. I rady tych miast nie muszą w tym celu czynić żadnych kroków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oblewai Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.06, 18:19 > Pan Dzieduszycki już nie jest honorowym obywatelem Wrocławia, a Adolf Hitler > tak - jeśli się nie mylę. oczywiscie mylisz sie albo nie znasz histori albo udajesz, Adolf bym honorowym obywatelem Breslau a to jest mala roznica historyczna nikt nie wiedzial ze po 45 powstanie sztuczny twor pod tytulem Wroclaw posdrufka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibywroclawianin Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 04:20 To pan nie zna historii. Breslau to niemiecka nazwa Wrocławia. Wrocław nie stał się Wrocławiem w 1945 roku lecz z niemieckiego stał się polskim Wrocławiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczomp Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.core.lanet.net.pl 14.10.06, 17:19 trenti napisał: > Pan Dzieduszycki już nie jest honorowym obywatelem Wrocławia, a Adolf Hitler > tak - jeśli się nie mylę. Jeżeli już, to Adolf jest lub raczej był honorowym obywatelem Breslau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nord Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.015-47-6d6c6d11.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.06, 00:29 nie wroclawia,a breslau! Odpowiedz Link Zgłoś
mooomin nie rozumiem po prostu 13.10.06, 14:43 Ja tego nie rozumiem. Robił co robił, ale po co teraz do tego wracać??? Naprawdę mamy inne problemy. Np. to na kogo głosować gdy trzeba będzie wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki To jest kwestia przywracania znaczenia pojęć 13.10.06, 15:47 takich jak : honor, szlachetność, lojalność, zaufanie. Nie msciwości. Rozumiesz cos z tego ? Jak nie, wyobraź sobie na przykładzie, co byś czuł gdyby ktos, komu ufasz, tak sprzedał za równowartość pensji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat2468 Kregosłupie moralny!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:11 Co ty wiesz na temat metod którymi posługiłała się UB w tamtych czasach. Ja nie pytam się co Ten Kraj nmóże zrobić dla Ciebie, Tylko co ty zrobiłeś dla Tego Kraju? A zarobiłeś cokolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kregosłupie moralny!!! IP: *.daminet.pl 13.10.06, 18:02 Toś ty taki Kennedy ubeckich sprzedwaczyków...?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibywroclawianin Re: nie rozumiem po prostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 04:23 Gdyby pan Dzieduszycki był tylko szarym człowiekiem, to rzeczywiście nie byłoby o czym dyskutować na forach. On jednak był fetowany i przez to stał się osobą publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelstwa 13.10.06, 14:44 A lojalkę kaczora sfałszowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.daminet.pl 13.10.06, 15:54 Tekst jak w ruskim dowcipie: "...a u was biją murzynów..." Oj ludzie, wam już nic oczu nie otworzy. Wstyd. Inteligencja szpagatowa... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
gogel Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelstwa 13.10.06, 14:44 To się nazywa honor! Podobnie jak gen. Jaruzelski, który zrezygnował z medalu. Z gó..arzami nie ma co się siłować, a cała idea "lustracji w wykonaniu kaczki" jest warta tyle co dwie kaczki... które własnie upadają;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek1951 Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:00 ala dzwonisz komuszku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogel Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.energomontaz.pl 13.10.06, 15:06 chciałbys takich komuszków:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.ppp.dion.ne.jp 13.10.06, 15:51 Honor gogel powiadasz, a moim zdaniem Dzieduszycki siedzi po uszy w gow..nie. 1. Sprawe Dzieduszyckiego ruszyl IPN w Rzeszowie. Stwierdzono, ze pan hrabia byl bardzo gorliwy w swoich raportach. Byl do tego stopnia zaangazowany w swoja prace, ze sam wyznaczal sobie cele operacyjne. Byl tez jednym z najbardziej plodnych pisarzy donosow. Pozostawil po sobie cala gore wlasnorecznie pisanych raportow. 2. Inwigilowal srodowiska zolnierzy polskich na zachodzie. Wiesz co wtedy tym ludziom grozilo ze strony wladz w Polsce? 3. Donosil w latach, kiedy kara smierci byla w powszechnym uzyciu. On mogl naprawde kogos narazic na wielkie niebezpieczenstwo. 4. Moj dziadek walczyl w 2 Armi WP przechodzac m.in. przez Dolny Slask. Po wojnie nigdy nie zapisal sie do partii, za to zostal wykluczony ze wszelkich przywilejow kombatanckich i pozbawiony mozliwosci awansu zawodowego. Zyl bardzo skromnie pomimo to wychowal gromadke dzieci i odszedl z tego swiata z czystym sumieniem. Takich jak on bylo wielu. Nie sa honorowymi obywatelami chyba, ze dla ludzi wsrod ktorych godnie przezyli swoje zycie. 5. W tym czasie pan hrabia bawil sie w kulture i donoszenie na kolegow. Zamieszkal we wspanialej willi we Wrocku i generalnie lekko przeszedl przez zycie. Odbieral od owczesnych wladz orderki i gozdziki. Jezdzil po swiecie bawiac sie w poszkodowanego przez system. Zaiste bohaterstwo! 6. Na koniec to o co mam do Dzieduszyckiego najwiekszy zal. Pan hrabia dal upust swojemu skruszonemu zalowi, w chwili kiedy wiadomo juz bylo na 100%, ze prawda wyjdzie na jaw. Czyzby, od 1989 roku (17 lat!!!) nie mial dosc czasu, zeby sie zajaknac o swojej dzialanosci donosicielskiej? Troche to wszystko zalosne. Pytam wiec. Kim jestes gogel, ze zdarde poczytujesz sie za honor? Kim jestes, ze klaskasz takim szmatlawym bohaterom? Ze niby juz wymazal swoje winy? A wiesz juz jakie byly jego winy, ze tak latwo odpuszczasz, a nawet stawiasz go za wzor? A czy wszycy naprawde godni tego miana miana bohaterow sa juz odpowiedni upamietnieni, ze wpychasz Jaruzelskiego i Dzieduszyckiego na piedestal? Nie popieram PiSu ani LPR'u, nie znosze moherow, ale wierze w sprawiedliwosc, nawet po latach. Wierze, tez ze czlowiek taki jak Dzieduszycki musi byc sprawiedliwie osadzony po to, by Ci ktorzy cierpieli przez niego zostali oceleni od zapomnienia. To sa prawdziwi bohaterowie, a nie kapus i konfident z tytulem szlacheckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogel Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.energomontaz.pl 13.10.06, 15:56 Nie jestem sędzią, by sądzić, ale cała idea lustracji jest idiotyczna, szczególnie teraz, po latach. Premier Mazowiecki, Tadeuszem zwany mówił o kresce... ale nie, Polak MUSI się odegrać, wszystko rozwalić... a jak się z teczek dowiesz, że donosil Ojciec, że Babcia, a Dziadek był agentem? I co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.ppp.dion.ne.jp 13.10.06, 16:24 Pomysl gogel o tych, ktorzy ciepieli przez hrabiego. Pomysl, czy przypadkiem kultura wroclawska nie bylaby dzis duzo bogatsza, gdyby hrabia swoimi raportami nie zniszczyl wielu wybitnych jej przedstawicieli. Ten czlowiek aby podtrzemac wlasne wygodne zycie spuscil w niebyt mase osob. Co powiesz im lub ich potomkom? Zapomnijmy o wszystkim, nic sie nie stalo? Jak Ci ktos przyleje na ulicy to tez tak reagujesz? Przebaczenie tak, jest najwazniejsze i przede wszytskim pewne, ale po zrozumieniu tego co sie stalo. Inaczej to farsa wybaczenia, ledwie zbycie sprawy. Mysle, ze sam hrabia zasluguje na powazne traktowanie - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A ty sobie pomyśl ilu obecnych robi to samo 13.10.06, 16:34 tylko dla innych służb i zupełnie nie mają wątpliwości lub zmuszono ich do współpracy wykorzystując ich sytuację lub potknięcie życiowe - to wyjdzie za wiele lat ... Problemem nie są ci co donoszą (z różnych względów) tylko, którzy ich do tego zmuszają lub chociaż korzystają z ich wad charakterologicznych, ku "chwale" innych co im to zlecają z niskich pobudek dorwania się do władzy (bo chyba nie przypuszczasz, że te różne tajne formacje działają dla samego działania i wyłącznie dla dobra Najjaśniejszej) ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibywroclawianin Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 04:28 Lustracja to nie odgrywanie się lecz rozliczenie ludzi za ich parszywą działalność po to, żeby takich parszywców usunąć z ważnych pozycji państwowych i obnażyć moralną nędzę tych, którzy chcą uchodzić za autorytety moralne. Odpowiedz Link Zgłoś
eurypides77 Zgadzam się z Tobą 13.10.06, 16:07 Tak samo jak kiki nie cierpię moherowców u władzy, ale całokształt działalności Dzieduszyckiego wskazuje, że jest człowiekiem bez zasad i kimś komu nie podałbym ręki. To nie był przypadek jednorazowego donosu, czy też bąknięcia czegoś lub tez zeznania na torturach lub pod groźbą - ten człowiek przez kilkadziesąt lat świadomie niszczył innych ludzi dla paru ochłapów z reżimowego stołu. Że coś zrobił dla kultury? Śmiem twierdzić, że donosząc na artystów itp., zniszczył kariery ludzi którzy mogliby dla kultury zrobić tyle co 100 Dzieduszyckich. Szmata i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek wracaj na czworaki, kury zaganiac IP: *.dsl.bell.ca 13.10.06, 16:19 bo nie jestes nawet godzien aby swinie hrabiemu pasac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wracaj na czworaki, kury zaganiac IP: *.daminet.pl 13.10.06, 17:16 A co taki cham jak ty moze robic w Kanadzie? Świnie pasać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachcic Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: 82.146.248.* 13.10.06, 16:02 A co będzie za ileś lat z obecnymi kapusiami i TW czy też będą podlegać lustracji i zmuszani do zrzekania się wszystkiego co posiadają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.daminet.pl 13.10.06, 18:05 Nie myl demokracji z systemem totalitarnym. Jeśli przez kogos ktos niezasłużenie cierpi to należy go ścigac (teraz i zawsze). Nie epatuj demagogią, bo sie ośmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3razy.ania Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 21:46 szlachcicu drogi! A któż próbuje panu hrabiemu odbierać cokolwiek z dóbr doczesnych? A honory mu się nie należą. Zasłużył przez te lata. Co z tymi, którzy za jego przyczyną ucierpieli? Poczekajmy na ogłoszenie dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti A co tam u abp Paetza w Poznaniu? klerycy odwiedza IP: 62.135.93.* 13.10.06, 14:45 ją? Też sie zrzeknie? Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Liczne inicjatywy Tunia - uwiarygadnianie świni. 13.10.06, 15:07 Ach. Do dzisiaj wiele osób we Wrocławiu sz..a ze szcześcia, ze mieli kontakt z prawdziwym hrabią. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Liczne inicjatywy Tunia - uwiarygadnianie świ 13.10.06, 15:16 Dla mnie Dzieduszycki zasługuje na szacunek za to co zrobił przez wszystkie lata swojego długiego życia i jakiś błąd młodości nie może tego przekreślić.Ile lat mają ci, którzy txeraz go obrażają? Czy pamiętają czasy komunizmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Jaki błąd młodosci?400 donosów na 400 osób, które 13.10.06, 15:24 obdarzały szuję zaufaniem! Konkretnych osób z imienia i nazwiska. Nie mówiąc, że pierwszy ten pierwszy hak, na który go złapali, był ponoć dowodem na malwersacje finansowe w firmie, którą kierował. Nota bene , w latach 40-tych, nie umoczone świnie nie były dyrektorami zakładów przemysłowych. Zapomnij! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Liczne inicjatywy Tunia - uwiarygadnianie świ IP: *.daminet.pl 13.10.06, 18:06 :))) Hrabia - dyrektor Zakładów Zbozowych w czasach ortodoksyjnego komunizmu. Znasz jeszcze kogos takiego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
breslauer1939 Re: A co tam u abp Paetza w Poznaniu? TY GNIDO 13.10.06, 16:37 Gó.. cie obchodzi Abp.Paetz.Nalezysz do tych mend,które tylko szukają okazji ażeby dowalic Kościołowi Katolickiemu.Problem w tym ze Abp.Paetzowi nic nie udowodniono,podobnież jak Prałatowi Jankowskiemu.Należysz do tych samych mend co pier...lą ileż to trzeba na tacę dawać a w kościele w życiu nie były!A jak ci sie nie podoba,to skorzystaj 'z prawa do powrotu'już cię twoi rodacy powitają na lotnisku Ben Guriona.. Odpowiedz Link Zgłoś
gigantwro Re: A co tam u abp Paetza w Poznaniu? Yeti,żal mi 13.10.06, 16:42 cię że czasem cię ktos"popuka w kakao"i zwieje bez płacenia..ale w sprawie Abepe Paetza,funkcjonariusza KK wyroku skazujacego nie było;-) Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: A co tam u abp Paetza w Poznaniu? Yeti,żal mi 13.10.06, 17:34 Nie było wyroku w sprawie abpa Paetza, bo przestępstwo, które popełnił, jest ścigane z oskarżenia prywatnego, a który z poszkodowanych kleryków odważyłby się go podać do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelstwa IP: *.kki.krakow.pl 13.10.06, 14:45 Czy swoją działalnościa w kulturze nie "przebił" tej współpracy z UB?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwr Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.acn.waw.pl 13.10.06, 15:37 Hrabia Wojciech Dzieduszycki NA PEWNO swoją działalnością w dziedzinie kultury "przebił" kilkakrotnie tę współpracę z SB, ale kundelki, które go teraz podgryzają nie mają w ogóle pojęcia ani o kulturze ani o tamtych niełatwych czasach lat 40- i 50-tych. A to, że zrzekł się honorowego obywatelstwa Wrocławia to świadczy o tym, że jest wysoko ponad poziomem "dyskusji" na jego temat (tj oblewania go pomyjami) Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytornia Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst 13.10.06, 16:20 Gość portalu: zwr napisał(a): > Hrabia Wojciech Dzieduszycki NA PEWNO swoją działalnością w dziedzinie > kultury "przebił" kilkakrotnie tę współpracę z SB, ale kundelki, które go > teraz > podgryzają nie mają w ogóle pojęcia ani o kulturze ani o tamtych niełatwych > czasach lat 40- i 50-tych. takich głupot już dawno nie czytałem. Chyba zacznę lubić Hitlera - za jego wkład w propagowanie muzyki Wagnera. ---- "niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda dla szpiclów katów tchórzy [...] i nie przebaczaj zaiste nie w twojej mocy przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie" /Zb. Herbert "Przesłanie Pana Cogito"/ Odpowiedz Link Zgłoś
adamrp36 oskarżyciele odwiedźcie obóz Gross Rosen to pogada 13.10.06, 14:49 jak długo potrwa ta paranoja - Hrabia zrobił to zgodnie z literą prawa a ja mam propozycje może jeszcze poszukajcie młodociani przeciwnicy czerwonych dokładnie co wasi najbliżsi pisali w życiorysach oraz podaniach a zacznicie rozumieć że jest to bezsensu. Zajedziliście jedną legende Wrocławia tylko że jest to człowiekktóry był w obozie koncentracyjnym więc polecam wam książkę Medaliony Nałkowskiej to zrozumiecie że przeżycie tego było geheną a współpraca ze służbami może być odczytana inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
rakkar5 Re: oskarżyciele odwiedźcie obóz Gross Rosen to p 13.10.06, 14:53 Wielu było w kacetach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolny Czlowiek Hitler wciąż jest honorowym obywatelem Wrocławia! IP: 212.160.142.* 13.10.06, 14:55 Takie tytuły to bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Re: Hitler wciąż jest honorowym obywatelem Wrocła 22.10.06, 20:42 Gość portalu: Wolny Czlowiek napisał(a): > Takie tytuły to bzdura! --- Powinien sie, swinia, zrzec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margrabia Re: oskarżyciele odwiedźcie obóz Gross Rosen to p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 17:34 Zbyt mało wiesz o pobycie "hrabiego"Dz. w Gross Rosen. A sprawa warta zbadania - zareczam. Ciesze się, że nie ma już takiego pseudohonorowego obywatela mojego miasta, bo przynosił mu hańbe. Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Honorowo! Tak być powinno.Człowiek może popełniać 13.10.06, 14:53 błędy i to czasem okropne,ale ważne,żeby przeprosić i samemu wymierzyć sobie karę.Uczcie się politycy.Was na to nie stać.Bo wy jesteście szczury. Odpowiedz Link Zgłoś
gigantwro Re: Honorowo! Tak być powinno. 13.10.06, 17:17 Więc i ja uważam że zachował się wporzo..Miał napewno więcej godnosci i uczciwosci niż obecni przedstawiciele wrocławskich władz reprezentujący lewą stronę którzy w ostatnich wypowiedziach w mocnych słowach przeciwstawiali sie wnioskowi LPR o odebranie tytułu..Ja Tuniowi wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: Honorowo! Tak być powinno.Człowiek może popeł 13.10.06, 17:40 No i popsuł im przedwyborczą zabawę... O kulisach przyznania się Tunia przeczytajcie w nowej "Odrze". Nie wiem, po co dręczą staruszka, skoro nie pretenduje do żadnych stołków ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolnyślązak Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelstwa IP: *.kki.krakow.pl 13.10.06, 14:59 To jest KLASA , a bęcwał Radny , którego w tym 49 -tym nie było na świecie i nie wie co się działo również we Wrocławiu , zabiera głos i mówi o tym , że Hrabia zaszkodził wizerunkowi Wrocławia !! A ile zrobi dla tego Wrocławia przez ponad 50 lat to pan radny nie liczy ?? Tacy radni szkodzą wizerunkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Hrabia był szują i niegzego nie odpracował.... 13.10.06, 15:44 Komuna złapała go za łape i trzymała mocno. A on niestety popuscił ze strachu, kiedy dowiedział sie o publikacji. Prze te 20 lat donoszenia - obei strony były bardzo z siebie zadowolone - bezpieka z informnacji, a hrabia z opieki rzeczonej bezpieki............ A opieka była mu niezwykle na rękę!!!! Sprawiedliwosc, moze nie, moze tak, ale choc nierychliwa, to jednak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Re: Hrabia był szują i niegzego nie odpracował... 13.10.06, 15:47 tenrok , takich gnojków jak ty to kupuje sie 5 sztuk za 100 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hrabia był szują i niegzego nie odpracował... IP: *.daminet.pl 13.10.06, 19:28 Inwektywy zamiast argumentów. Szumowina :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Inwektywy - 1000 stron raportów dla UB-SB i 20 la 14.10.06, 22:58 tek dzielnej wspołpracy...... Donosy na przyjaciół, złamane kariery. No nie, żarty sobie stroicie!!! Kto tu jest szumowiną??? Nie będę wspominał, o powodach, dla ktorych łaskawca tak dzielnie współpracował - jest poprancem i tyle! Gosc bez klasy i łajza. Ktos kiedys, po jego smierci opowie całą prawdę o tym człowieku, a powinien, ponieważ wielu z nas Wrocławian patrzyło na niego, jak na ikonę....... To, że sie przyznał - no cóż, ciekawi mnie, czy by sie przyznał, gdyby ta książka sie nie ukazała........ Nigdy!!! A wiec ucieczka do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Wrocław raczej powinien prosić go o zachowanie IP: 158.75.8.* 13.10.06, 15:01 obywatelstwa. Włodarze miasta w młodości pewnie sami biegali ze szturmówkami na 1 maja, a teraz udają świętych... To wstyd dla miasta stracić takiego obywatela. Tyle tylko, że w tych dniach polityczne oszołomy czarne nazywają białym, a białe czarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Podłość - ceną sławy.Popatrzcie jak harowały na zy 13.10.06, 15:09 cie inne polskie, hrabiowskie rodziny.Wrocławskie też. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytornia Re: Podłość - ceną sławy.Popatrzcie jak harowały 13.10.06, 16:45 koniecbanialuki napisał: > cie inne polskie, hrabiowskie rodziny.Wrocławskie też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wrocław raczej powinien prosić go o zachowani IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:21 Nie wierzę... Nie wierzę, że człowiek piśmienny moze byc tak skrzywiony moralnie jak ty. Żenujące :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:01 W. Dzieduszycki przeprosił to b. dobrze, ale gdyby sam to zrobił zanim by się naród dowiedział o jego współpracy to by było honorowo. Sumienie go już nie gryzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniecbanialuki Tunio rżnie głupa.Wziąl kasę za 400 donosów, list IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:02 napisał, jak dostal cynk o artykule w "Odrze". Do konca też nie wierzył, ze ksiażka IPN-u, do której materiałów też nie zbiera sie w miesiąc ) ujrzy światło dzienne. Dostał szansę, że niby sam sie przyznaje, ale łże do konca jak cham. Tfu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Kilkuset osobom złamał kariery, skrzywdził przez 13.10.06, 15:04 to jeszcze wiecej rodzin. Nie pamięta ? Dobre sobie. Pisał nawet do UB podania o podwyżki. Rzadka kanalia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarkMan Re: Kilkuset osobom złamał kariery, skrzywdził pr IP: *.ip.netia.com.pl 13.10.06, 15:29 Mnie najbardziej poraża, że takie małe fiutki jak ty skaczą teraz po człowieku i plują jadem. Facet popełnił błąd, przeprosił i Bóg z nim. Historia go osądzi. Ale takie ciasne zawistne łebki muszą się wyżywać w 50 komentarzach. Może tylko od takiego plucia jadem ci staje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kilkuset osobom złamał kariery, skrzywdził pr IP: *.daminet.pl 13.10.06, 19:01 Oświadaczam, że autor tego posta nie ma ze mną nic wspólnego. Ot, człowieczek, któremu wszystko kojarzy sie z rozporkiem...;) Zbiezność nicków przypoadkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filutek Re: Kilkuset osobom złamał kariery, skrzywdził pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 20:06 > Mnie najbardziej poraża, że takie małe fiutki jak ty skaczą teraz po człowieku > i > plują jadem. Facet popełnił błąd, przeprosił i Bóg z nim. Historia go osądzi. > Ale takie ciasne zawistne łebki muszą się wyżywać w 50 komentarzach. Może tylko > od takiego plucia jadem ci staje? Ponieważ widzę, że Panu odpowiada retoryka seksualna odpowiem tak: Przelecę Pana żonę - przeproszę. Historia mnie osądzi. A Pan chyba nie będzie fiutkiem i nie będzie po mnie skakał... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Gosciu, facet donosił, ponieważ chycili go na gorą 14.10.06, 23:01 cym uczynku!!!! Mieli go w łapakach, a on, jak sie przyzwyczaił - to korzystał z tego pełną garścią.......... Obopólny interesik....... Odpowiedz Link Zgłoś
4bani Donieś do prokuratury 13.10.06, 15:31 rzadki prymitywie, co zrobiłes dla kraju prócz bluzgania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Donieś do prokuratury IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:03 Ty to musisz byc prosty wyjątkowo:-/ Pewnie masz sie za "inteligenta", co? Trzeba byc wyjątkową szuja, zeby załowac kapusia i pluc na pamięc uczciwych ludzi, którym "hrabia" wyrządził krzywdę. Wstydz się :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oj wstydze sie za twój jad. IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:26 Jad? :) Nie ośmieszaj sie. I dlaczego zmieniasz nicki? Z 4bani na ontos2? Co? Kompleksy, kolego, kompleksy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Donieś do prokuratury za tych , których jakoby 13.10.06, 15:33 skrzywdził,rzadki prymitywie, co zrobiłes dla kraju prócz bluzgania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Donieś do prokuratury za tych , których jakob IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:07 Sam sobie wystawiasz swiadectwo...:-/ Juz nie jestes 4bani tylko ontos2? Typowe zachowanie zakompleksionego nieudacznika. Odpowiedz Link Zgłoś
cybulski.t Wielka szkoda 13.10.06, 15:08 Wielka szkoda. Podobnie jak w przypadku Grassa nie widze potrzeby wywlekania jakiejs historii jezeli przez wiekszosc zycia ktos robil wszystko dla innych. A swoja droga, ostatnio wladze Wroclawia cos przebakiwaly o nadaniu honorowego obywatelstwa dla Grasa, jak Gdansk nie bedzie go chcial. Teraz przewodniczacy RM mowi, ze dobrze sie stalo iz Dzieduszycki snie jego zrzekl. Dziwne.... Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Robił dla innych?Od kiedy śpiewanie w kabarecie je 13.10.06, 15:16 st działalnoscią charytatywną. O czym, dzidiusiu, piszesz? Co zrobił takiego? Ze firmował powrót pomnika Fredry z Lwowa, którego domagało sie społeczenstwo ? Komuna mu to przypisała, żeby był tym bardziej wiarygodny i donosił na swoich. Kto chce uciec za granice, kto w młynie wygaduje na władze ludowa, a kto z artystów? Taki nigdy juz nie zarobił, nie wyjechał, nie dostał żadnej funkcji, albo był likwidowany wraz z rodziną. Popatrz na los innych rodzin dobrze urodzonych! Dziwne, ze tylko Tunio był tak wybitny i zdolny. Szuja ma na sumieniu kilkaset osób, tym bardziej że komuna sama budowała jego autorytet. cybulski.t napisał: > Wielka szkoda. Podobnie jak w przypadku Grassa nie widze potrzeby wywlekania > jakiejs historii jezeli przez wiekszosc zycia ktos robil wszystko dla innych. > A swoja droga, ostatnio wladze Wroclawia cos przebakiwaly o nadaniu honorowego > obywatelstwa dla Grasa, jak Gdansk nie bedzie go chcial. Teraz przewodniczacy R > M > mowi, ze dobrze sie stalo iz Dzieduszycki snie jego zrzekl. Dziwne.... Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Odwaga?Ktoś dał mu szansę przyznania się, ale 13.10.06, 15:19 on i tak skłamał w liscie. Nie kapujesz, że pisał go juz wtedy, jak w druku był artykuł? Książki też nie pisze sie w tydzień. A wyjdzie na dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wielka szkoda IP: *.daminet.pl 13.10.06, 15:56 Szkoda? Zapytaj o to tych uczciwych ludzi, którzy "dzięki" takim jak Dziedzuszycki stracili prace, nie awansowali, klepali biedę, siedzieli w wiezieniach...Zapytaj ich dzieci i rodziny... Tacy jak ty maja sumienie czyste, nie uzywane... Wstyd :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelstwa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.06, 15:09 Ale po co się pastwić nad człowiekiem? Gdyby tylko zupełnie niewinni rzucali w niego kamienie - czy poleciałby choćby jeden? Nie palmy stosów ale przebaczajmy bo nigdy ten kraj nie będzie dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibywroclawianin Re: Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 04:45 A któż się nad nim pastwi? Kto rzuca kamieniami? Publiczne osądzanie jego postawy moralnej trudno uznać za jedno czy drugie. Przy tym dotyczy to osoby, której wina jest bezsporna i przez nią samą uznana. Idzie raczej o to, aby nie robić z niego idola i wynosić go na piedestał jak to do tej pory czyniono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l-y Dzieduszycki zrzekł się honorowego obywatelstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:09 Szanowny Panie Hrabio jest Pan Wielki.Mali ludzie grzebią w cudzych życiorysach sądząc,że ich nikt i nigdy nie ruszy.Oj bardzo to złudne przeświadczenie.To takie proste oceniać kogoś i skazywać na odrzucenie.Pan Dzieduszycki przeżył tyle różnych ustrojów,że nic go nie powinno już zaskoczyć.A obywatelstwa honorowe służą głównie do dowartościowania się danym miastom je przyznającym.Czy ten człowiek naprawdę przyniósł wstyd Wrocławiowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonifacy Żeby wszyscy mieli tyle odwagi IP: 150.254.85.* 13.10.06, 15:13 ...aby samemu zrzec się tytułów i przywilei po publicznej kompromitacji... ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nie zgadzam się !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:18 To jest skandal !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: teraz widac ile gnid bylo i jest w Polsce IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 13.10.06, 15:23 Mafia post-komunistyczna wspierana przez dawna " opozycje" (dopoki nie dostali ochlapow przy grabiezy majatku narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Nie zgadzam się !! IP: 195.187.134.* 13.10.06, 15:25 zadowoleni? zniszczyliscie najpierw Gucwinskiego,teraz Dzieduszyckiego. Przyjemnie wam, ze znani i zasluzeni ludzie mają teraz, w jesieni zycia, klopoty? kiedys zniszczono tak w Poznaniu arcybiskupa Paetza, rowniez za nic. W Polsce kazdego, kto sie wychyli ponad przeciętnosc, od razu wali sie w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Niko? IP: *.crowley.pl 13.10.06, 16:56 W jaki sposób zniszono wielebnego Paetza??? - Odsuwając go od spotkań z młodymi klerykami???? A Gucwiński sam się kompromituje trzymając się rękami i nogami stołka dyrektorskiego skoro od dawna powinien już siedziec na emeryturze. Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: Niko? 13.10.06, 17:58 Gucwiński miał umowę z prezydentem Dutkiewiczem, że uroczyście odejdzie w czerwcu 2007 r. - w 50-lecie swojej pracy w zoo, a tymczasem zostanie ogłoszony konkurs na nowego dyrektora, aby przekazanie zarządu tą placówką nastąpiło w sposób płynny. Tymczasem znależiono na niego kija, złamano wszystkie z nim umowy, a konkursu nie ogłoszono - zapewne będzie to stołek dla kogoś z PiS-owców, bo kompetencje się już nie liczą... Weż pod uwagę, że zoo jest własnością miasta i jeśli radni nie dali forsy na lepsze warunki dla zwierząt, to dyrektor niewiele mógł zmienić... Na wszystko musi ogłaszać przetargi, nawet jeśli się ogrodzenie zepsuje i zwierzę może uciec, a taki przetarg trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Przynajmniej potrafi się zachować IP: *.aster.pl 13.10.06, 15:23 Nie to co Grass. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Próbował ratować twarz, ale łże w dalszym ciągu. 13.10.06, 15:26 Najciekawsza bedzie ksiażka Przyjaciele, którzy szczycili sie znajomością z tą szują, dowiedza sie ile ku zawdzieczają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibywroclawianin Re: Przynajmniej potrafi się zachować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 04:54 Niby dlaczego Grass miałby się zrzekać honorowego obywatelstwa Gdańska? Nie ukrywał (n.p. przed Amerykanami) swojej służby w Waffen SS choć naturalnie tym się nie chwalił. Wstąpił do wojska, by bronić swojej ojczyzny, a to że władze skierowały go do służby w SS to nie jego wina. Nie brał zresztą w czasie tej krótkiej służby udziału w żadnych przestępczych działaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Czy za 10 lat nie będzie wstydem współpraca z PiS? 13.10.06, 15:25 Już teraz selektywność działania organów ścigania przypomina czasy stalinowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Tacy jak Tunio -to właśnie pozorne elity.Oni tworz 13.10.06, 15:27 a właśnie ten mur przciw PIS-owi. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 och, doprawdy? 13.10.06, 15:43 a ja, wyobraź sobie, mam 32 lata i głeboko w du.ie kto 'współpracował' 30 lat przed moim urodzeniem. interesuje mnie jaka jest polityka wspierania sektora nauk-badawczego rządu RP, realizacja programu budowy autostrad, modernizacji armii, administracji państwowej i finansów publicznych. a tymczasem widzę że taki, z przeproszeniem, 'prawie-jak-premier' czy inny 'prezydent' ma te kwestie gdzieś; nie mam nawet żadnego powodu przypuszczać że jest intelektualnie zdolny do ich ogarnięcia. przez 12 miesięcy nie usłyszałem żadnej sensownej propozycji w ww. tematach. a codziennie muszę na tych żałosnych ludzików pracować. zaś durne mięso wyborcze wiwatuje, bo gdzies wykopali następnego agenta (zdążyli zanim umarł!), co ma świadczyć o tym jaka zajefajna jest władza będąca bandą niekompetentnych partyjnych aparatczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Widzisz.A mnie interesuje historiai to wszystko, 13.10.06, 15:57 co sprawia, ze Polacy nie powinni być smiesznym, robotniczo chłopskim narodem podludzi o duszach niewolników faraona, których zadowala tylko jak mają co jeść. I rozumieja takie słowa jak : lojalność, ambicja, honor, zaufanie, szlachetnosć itd. W koncu i przyjaźń (Tunio z pewnoscia sprzedał wielu tych, co się uważali za jego przyjaciela). Te wszystki ludzkie wartości. Jak naród rozumie te wartości, to wie co to religia, tradycja, kultura itd. Ogarnia coraz wyzsze poziomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba75 Re: Widzisz.A mnie interesuje historiai to wszyst IP: 62.29.166.* 13.10.06, 16:21 tak. racja. poziomy coraz wyższe. dodałbym "jescze wyższe". a na koncu leci w Kosmos. natomiast tych Twoich haseł cyt "lojalność, ambicja, honor, zaufanie, szlachetnosć itd.:" to akurat w tej Twojej wersji rzeczywistosci, ktora akceptujesz i popierasz, to ja poza może niewyobrażalnie chorą ambicją nie widze. więc nie wciskaj proszę, że to całe niechrześcijańskie gó.., ta cała pogarda arogancja i obłuda i to zasrane codzienne kłamstwo to jest w imię "wyższych poziomów" A może ów wielki naród właśnie jest w trakcie zrozumienia tych wartości, o których piszesz. To co to jest kurna za metodologia, tłumaczenie przez odwrotność przez zaprzeczenie czy zwykłe zaślepienie? Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 hm. masz racje ale i nie:) 13.10.06, 17:38 bo mnie to też interesuje. naprawdę. ale rząd RP, moim zdaniem, ma w pierwszym rzędzie budować PRZYSZŁOŚĆ państwa (bo tego co było, nic już nie zmieni). a jeśli nie potrafi, a w zamian używa spraw z przed 30 lat by wyłapać 1.07% głosów więcej, to ja się wyPiSuję. to jest paranoja. oni mają sięgać wybraźnią w 2020r, a POZA TYM ewentualnie wyłuskiwać jakichś 90-letnich agentów. moje dzieci chcą żyć w nowoczesnym kraju, takim, który będzie podziwiany. I tyle. Jeśli rząd ma inne priorytety to ja spadam. Stać mnie na to. Innych nie, i to jest przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibywroclawianin Re: och, doprawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 04:57 Wybrałeś nieodpowiednie forum na swoje żale i biadolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Tunio nie wierzył do konca, ze sie wyda. Sens jego 13.10.06, 15:29 listu, beztroski, bagatelizujący ton i struganie wariata. Szuja !!! Takie szuje właśnie tworzą mur przeciw PIS-owi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Tunio nie wierzył do konca, ze sie wyda. Sens IP: 194.7.114.* 13.10.06, 15:31 Oho, a pewnie co niedziela powtarzasz "i odpusc nam nasze grzechy...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Tunio nie wierzył do konca, ze sie wyda. Sens IP: 194.7.114.* 13.10.06, 15:39 "winy", mialo byc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qb Re: Tunio nie wierzył do konca, ze sie wyda. Sens IP: 62.29.166.* 13.10.06, 16:25 człowieku, jak bedziesz miał 95 lat (jeśli) i będziesz się tłumaczył ze wspólpracy z PiSowską bezpieką, to życzę Ci z całego serca (mam takie wyboraź sobie), żebyś napisał chociaż połowę takiego listu. widziałeś tego człowieka? to człowiek na życiowej mecie. człowiek chory . nie sądzę, by miał zdolność jasnego myślenia. Daj mu spokój, odpuść, to Bóg się z nim rozliczy a nie Twoje histeryczne zaangażowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Szargania zasłuznych cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:25 Chu....jki z LPRu o narodowosocjalistycznym nastawieniu, poczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Masz cos przeciw faktom? Jak nazwiesz Tunia, skoro 13.10.06, 15:44 katolicy są .... ?twoim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
4bani Będąc dolnoślązakiem: wstyd mi. 13.10.06, 15:28 Moją i waszą rzeczywistośc kreują genotypiczne niewypały. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki " Będąc dolnoślązakiem"- nie ma sensu wstydzić 13.10.06, 15:34 się. Moze ktos z twojej rodziny jest pokrzywdzony. Moze dziadek wyleciał z pracy.Dopiero sie dowiemy. Szkoda tylko, ze nawet pomnik Szopena, który wrocławianie tak kochali, już zawsze kojarzył sie bedzie ze szpiclem. Bo jest po prostu uwiarygodnieniem fałszywego autorytetu, szui, która nie spodziwała sie , ze świnstwa wyjdą na jaw. Tak niewzruszenie wierzyła w potegę bolszewicką, mimo tylu kłamliwych słów o wolności, historii itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: " Będąc dolnoślązakiem"- nie ma sensu wstydzi IP: 194.7.114.* 13.10.06, 15:38 A sam jestes swiety? Bedziesz bardziej wiarygodny, jak przyznasz sie do kilku wlasnych swinstw. Albo chociaz podpiszesz nazwiskiem, jezeli chociaz na to starczy Ci odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Od "nieswietny" od płatnego zdrajcy jest bardzo 13.10.06, 15:41 daleko! Tynio był 400 razy Judaszem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Od "nieswietny" od płatnego zdrajcy jest bard IP: 194.7.114.* 13.10.06, 15:50 mial odwage publicznie sie przyznac, a Ty nie masz nawet odwagi podpisac sie swoim nazwiskiem. Moze dlatego jestes taki zajadly? Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Re: Od "nieswietny" od płatnego zdrajcy jest bard 13.10.06, 16:03 Czy to cos zmieni ? Zreszta w towarzystwie osób, które chwalą i głaszczą za metody totalitaryzmu, to naprwde strach sie przyznać. Nie ma co liczyć na szlachetne metody walki i uczciwa wymanie poglądów). Mozna dostać po łbie a przede wszystkim być okrzyczanym oszołomem ). Po prostu zbyt wiele tu chwalców i wspólników systemu przemocy.Nie ma co liczyć na honorowe dochowywania zasad (vide : chamstwo Tynia, który dawał popalić, a może czasem i mścił się lub likwidował konkurencję - ludziom, którzy mówili mu rózne rzeczy w zaufaniu ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Od "nieswietny" od płatnego zdrajcy jest bard IP: 194.7.114.* 13.10.06, 16:07 na razie od walenia po lbie i okrzykow jestes tutaj Ty. Tchorzysz przed paroma wirtualnymi osobami, zalosne. Mnie sie bac nie musisz, nie tylko jestem spokojnym czlowiekiem, ale takze wystarczajaco daleko od Ciebie. Szkoda, ze odwagi starcza Ci tylko na anonimowe plucie. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Może , gdybanie, domniemanie 13.10.06, 15:42 Jestem wierzący i praktykujący, Bóg nakazuje mi przebaczać, tak też robię. Ale tez myslę.Dlaczego ty i tobie podobni wierzycie w domniemanie winy? Dla mnie jest więźniem sumienia, jakiemus mordercy o ksywie "Ogień" stawia sie pomnik,a na tego człowieka pluje.Opamietajcie sie do k.. nędzy.Jesli jestes bez winy, rzuć tedy kamieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Może , gdybanie, domniemanie IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:10 Ty to musisz miec chyba cos dużego na sumieniu... Piana ci kapie z pyska. Tylko byś przebaczal i przebaczał szubrawcom... Myslisz, że w ten sposob sie wybielisz? Zapytaj tych, którym Dzieduszycki robił krzywde, jesli oni mu przebacza to i ja taz... Ale tobie nie przebacze chamstwa podlanego kompleksami nieudacznika. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Człowieku opanuj się. 13.10.06, 16:28 Mam 29 lat, zyję zgodnie ze wskazaniami Biblii, mam prawo do odmiennego zdania. Już wiem kim sa aopologeci nazizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Człowieku opanuj się. IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:36 A co ty tu z Biblia wyjeżdzasz? Odwalilo ci? Jakie wskazania Biblii? Ty chyba nawiedzony jestes, jak Boga kocham...;) Jak mozna apologizować donosiciela i pluc na ofiary? To jest nazizm ! Zastanów sie nad soba. Odpowiedz Link Zgłoś
eurypides77 Re: Człowieku opanuj się. 13.10.06, 16:37 Może on myśli, że jak ktoś się powołuje na honor, to musi być jakimś LPR-owcem i religijnym fanatykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Człowieku opanuj się. IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:50 Pewnie tak. Honor dla niego to tylko w Erze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Jestes ofiarą własnych słów. 13.10.06, 16:45 Wyznaję prosta zasadę rzetelności, wybaczania i domniemania niewinności.Napisałem,że jest więźniem własnego sumienia.Dalsza polemika z toba jest bezcelowa. P.S. Udacznik to ja.Ustabilizowana sytuacja materialna. Życie zgodnie z sumieniem i zasadami wspołzycia społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jestes ofiarą własnych słów. IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:54 Jakie domniemanie niewinności??? Sorry, może jestem nie w temacie... Ale przecież ten szubrawiec sam sie przyznał, są setki donosów których nie da się podwazyc, sa naukowe opracowania... Jakie domniemanie niewinności??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Będąc dolnoślązakiem: wstyd mi. IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:05 Twoja "rzeczywistość" jest chora. Przypuszczam, że jestes typowym niedowartościowanym nieudacznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Jestem udacznikiem. 13.10.06, 16:08 Mylisz się w swoich przypuszceniach i myl się nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jestem udacznikiem. IP: *.daminet.pl 13.10.06, 16:14 Takiemu wściekłemu obrońcy szubrawców nic nie mogło sie udac wśród uczciwych ludzi. Masz kompleksy, to widać. Ktos cie skrzywdził? Odpowiedz Link Zgłoś
love_you_all Szacunek 13.10.06, 15:29 Hrabio Dzieduszycki, szacunek, dziekuje, ze Pan byl i jest. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 ehh głupia ta Polska 13.10.06, 15:29 ehh głupia ta Polska.Dla tej ciemnoty wazne jest czy wspołpracował z SB (a ta wspołpraca to była parodią) ale nie ma znaczenia,ze sie jednak niepodwazalnie zasluzył dla kraju jako artysta. Nie ma znaczenia.ze dzis jest wiecej kapusi,ktorzy inwilgują społeczenstwo.Aparat policyjny działa jak dawniej tylko teraz zajmuje sie szukaniem hakow na opozycje i montowaniem prowokacji.Nie wspomne o kolaboracji z CIA.Znane są działania przeciw znanym biznesmenom gdzie aparat władzy dokonywał wymuszen.Przykładowo znane sa takie akcje z Katowic.To sie mało rozni od dawnej SB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: ehh głupia ta Polska IP: 195.187.134.* 13.10.06, 15:31 Kolaboracja z CIA powiadasz, zarazo lewacka.. a o KGB nie wspomnisz? a o wywiadach arabskich? a Lukaszenki? O tym nie wspomnisz? CIA chroni twoja pupę. zebys niz musial zyc jak na Bialorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki To nie Polska jest głupia.To szuje sa głupie! 13.10.06, 15:39 W gruncie rzeczy swinstwo zawsze wyjdzie na jaw. Czasem ktoś wygrzebie po wiekach ( jak np. donos do ruskich na Norwida przez ściganą przez policje szuję, której dał bezinteresownie własny paszport i ostatnie pieniadze itd. itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Zastanów się nad sądami 13.10.06, 15:45 Do tej pory nie wyświetlono śmieci Sikorskiego. Bo? Twoja ignorancja jest równa twojej indolencji. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Ech głupia ta Rosja. 13.10.06, 15:35 Znaj proporcjum mocium Panie.Tzn. poczytaj troglodyto trylogię. Odpowiedz Link Zgłoś