Dodaj do ulubionych

na budowie aquaparku...

27.10.06, 13:44
...warczy i buczy. Wygląda na to, że inwestycja nabrała prawdziwego tempa.
Przez dziurę w płocie podejrzałem szawjcarską ekipę montującą gigantyczne
zjeżdżalnie (biały bus z napisem Klarer). Swoją drogą... chyba faktycznie
jesteśmy atrakcyjnym rynkiem pracy skoro poza gastarbeiterami z Niemiec na
naszych budowach pracują robotnicy ze Szwajcarii ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: mikos Re: na budowie aquaparku... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.06, 13:06
      byłem, widziałem... faktycznie zjeżdżalnie pną się w górę: niebieska,
      pomarańczowa (dlaczego taka szeroka???) i żółta. już nie mogę się doczekać!!!!
      • muniek100 Re: na budowie aquaparku... 30.10.06, 14:00
        nie macie gdzies fotek z budowy??
        • Gość: Gienio Re: na budowie aquaparku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:19
          a kiedy maja otworzyc??
          • droite Re: na budowie aquaparku... 30.10.06, 17:55
            Gość portalu: Gienio napisał(a):

> a kiedy maja otworzyc??

podobno jakoś wiosną, ale szczegółów nie znam
          • wtc2004 Re: na budowie aquaparku... 30.10.06, 18:00
            > Swoją drogą... chyba faktycznie
            > jesteśmy atrakcyjnym rynkiem pracy skoro poza gastarbeiterami z Niemiec na
            > naszych budowach pracują robotnicy ze Szwajcarii ;-)

Zaraz, chwila!! Przeciez Szwajcaria nie jest czlonkiem Unii Europejskiej.
            Jakim prawem zalewaja nasz rynek pracy tania sila robocza?! Byc moze ze my nie
            chcemy wykonywac takich prac ale jakis porzadek musie byc.

Gdzie jest urzad imigracyjny? Lapac ich!
        • Gość: Leśnica_rulezzzz Re: na budowie aquaparku... IP: *.zlotniki.pl 30.10.06, 21:28
          też szukałam, ale niestety na stronie aquaparku zdjęcia są mocno
          przeterminowane (vide: www.parkwodny.wroc.pl/budowa.html )

muniek100 napisał:

> nie macie gdzies fotek z budowy??
          • Gość: hydrozagadka Re: na budowie aquaparku... IP: *.finemedia.pl 01.11.06, 18:07
            > też szukałam, ale niestety na stronie aquaparku zdjęcia są mocno
            > przeterminowane (vide: www.parkwodny.wroc.pl/budowa.html

ciekaw jestem zatem czym sie zarzad WPW zajmuje...
      • droite Re: na budowie aquaparku... 30.10.06, 18:00
        Odpowiedzi na pytanie "dlaczego taka szeroka" radziłbym szukać pod adresem:

www.klarer.com/produkte/englisch/prod_wa_magiceye.html
        Na tej zjeżdzalni będzie się zjeżdżać na specjalnych pontonach!!! Juppppi!

Gość portalu: mikos napisał(a):

> byłem, widziałem... faktycznie zjeżdżalnie pną się w górę: niebieska,
        > pomarańczowa (dlaczego taka szeroka???) i żółta. już nie mogę się doczekać!!!!
    • Gość: Karolina Re: na budowie aquaparku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 21:24
      Czy macie moze adres do firmy, ktora jest wlascicielem tego obiektu?
      Pozdrawiam
      • sapere Re: na budowie aquaparku... 30.10.06, 21:37
        Inwestorem jest Wrocławski Park Wodny S.A. - która wybuduje obiekt i
        wydzierżawi go na 30 lat operatorowi, czyli InterSpa - firmie ze Stuttgartu,
        która jednocześnie jest większościowym akcjonariuszem WPW. Strona operatora nie
        jest jeszcze gotowa, ale można z niej przejść na strony zarządzanych przez
        InterSpa niemieckich aquaparków , które pokazują skalę zjawiska:
        www.wonnemar.pl/

-------------------

...ech... gdybym mówił językami ludzi i aniołów...
        • Gość: Karolina Re: na budowie aquaparku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 22:03
          Wielkie Dzieki;-)
    • Gość: KKW Re: na budowie aquaparku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 09:32
      A czy ktoś wie jaka będzie cena tej przyjemności???
      • Gość: jola Re: na budowie aquaparku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 10:46
        zdarte majty i uscisk prezesa
        • Gość: Leśnica_rulezzz Re: na budowie aquaparku... IP: *.zlotniki.pl 31.10.06, 11:11
          he he... a przystojny chociaż ten prezes? Czy też kurdupel jakiś?
          a tak na serio... czy ktoś wie ile kosztować może wejściówka do aquaparku?

Gość portalu: jola napisał(a):

> zdarte majty i uscisk prezesa
          • Gość: mam nadzieję Re: na budowie aquaparku... IP: *.winuel.com.pl 31.10.06, 11:21
            Mam nadzieję, że na tyle dużo, że nie będzie tłoku. Tak z 50 zł.
            • Gość: ... Re: na budowie aquaparku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:48
              Gość portalu: mam nadzieję napisał(a):

> Mam nadzieję, że na tyle dużo, że nie będzie tłoku. Tak z 50 zł.

Za godzinę.
              • ludendorf Re: na budowie aquaparku... 31.10.06, 14:25
                Może 50 euro- cisza looz i święty spokuj.
                • Gość: ekonomista Re: na budowie aquaparku... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.06, 17:47
                  ludendorf napisał:

> Może 50 euro- cisza looz i święty spokuj.

a potem spektakularne bankructwo? Cany muszą być przystępne, tzn na poziomie
                  innych tego typu obiektów w kraju bo w innym wypadku obiekt świeciłby pustkami
                  a pamiętajmy że to komercyjne przedsięwzięcie, finansowane z kredytu jakiegoś
                  tam zagranicznego banku, który upomni się o swoje. Tak więc nie spodziewałbym
                  się, żeby było zbyt tanio, ale jednocześnie nie może być za drogo. Z resztą z
                  opdanej przez kogoś tutaj strony obiektów tego samego operatora w Niemczech
                  wynika, że ceny nie porażają: 8,5 Euro za całodzienny pobyt dorosłego to poziom
                  o parę złotych niższy niż np. aquapark Sopot, gdzie podczas wakacji za
                  analogiczny bilet zapłaciłem 40 zł, czyli 10 Euro. Na poziomie rozliczeń
                  godzinowych basen niemiecki wydaje się być w stosunku do Sopotu jeszcze
                  wyraźniej tańszy (godzina w Sopocie 24 zł, a w Badlibenwerde tyle samo za 1,5
                  godziny, natomiast 3,5 godziny tylko o 1 Euro drożej). Kto zna język teutonów
                  to sobie może sprawdzić.

A mam nadzieję, że w obiekcie wrocławskim będzie jednak trochę taniej niż w
                  Niemczech. Już nie możemy się z rodziną doczekać.
                  • Gość: Leśnica_rulezzz Re: na budowie aquaparku... IP: *.zlotniki.pl 31.10.06, 22:27
                    > A mam nadzieję, że w obiekcie wrocławskim będzie jednak trochę taniej niż w
                    > Niemczech. Już nie możemy się z rodziną doczekać.

No właśnie!!! Kiedy będzie się można wreszcie wykąpać?
                    • Gość: uwaha uwaha Re: na budowie aquaparku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 22:31
                      najpierw przetestuj na zwierzetach
                    • Gość: hydrozagadka Re: na budowie aquaparku... IP: *.finemedia.pl 01.11.06, 18:06
                      >No właśnie!!! Kiedy będzie się można wreszcie wykąpać?

Jak uregulujesz naleznosci względem MPWiK i ponownie włączą Ci wodę :)
                      • sciobel Re: na budowie aquaparku... 01.11.06, 21:09
                        Informacja z www.parkwodny.wroc.pl/koncept.html
                        "Wstępnie planowane zakończenie budowy - listopad 2006". Czyli za chwile. I jak
                        zwykle we Wroclawiu pod rzadami radosnej PO radosny hura-optymizm.

• Gość: rogal Re: na budowie aquaparku... IP: *.zlotniki.pl 03.11.06, 09:47
                          sciobel, a budowałeś kiedyś dom? a poza tym, co ta inwestycja ma wspólnego z
                          polityką?
                          • Gość: ren Re: na budowie aquaparku... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.06, 10:56
                            Niestety nie cieszmy się zbyt szybko. Z tego co wyczytałam w internecie na
                            listopad 2006 planuja zakończenie I etapu budowy. A wykończenie i reszta do
                            2008. Smutne.
                            • sapere Re: na budowie aquaparku... 03.11.06, 12:22
                              Ren, nie wszystkim plotkom należy wierzyć. Z pewnego źródła wiem, że wiosną
                              2007 wrocławianie zaczną korzystać z najpiękniejszego aquaparku w naszym kraju.

Gość portalu: ren napisał(a):

> Niestety nie cieszmy się zbyt szybko. Z tego co wyczytałam w internecie na
                              > listopad 2006 planuja zakończenie I etapu budowy. A wykończenie i reszta do
                              > 2008. Smutne.
    • Gość: malakay Re: na budowie aquaparku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:35
      i teraz sobie wyobrazcie co bedzie jak go otworzą... cale miasto i pol
      województwa przyjedzie sie popluskać...nie bedzie gdzie nogi postawic...
      dziękuje za takie cos... pojde tam chyba dopiero trzy lata po otwarciu
      • ludendorf Re: na budowie aquaparku... 03.11.06, 13:37
        spoko spoko pojadą do Polkowic albo Oleśnicy hahahaa nie buj żaby :]
      • Gość: marianna Re: na budowie aquaparku... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.06, 16:50
        a ja swoje odstoję w kolejce i skorzystam z aquaparku tak szybko jak tylko
        możliwe - czekamy z rodziną już ładnych parę lat
        • sledzik4 Re: na budowie aquaparku... 04.11.06, 14:37
          Tu są 3 fotki:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=47509393&a=51482642
    • ludendorf Ale kamią!!! 04.11.06, 20:58
      wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/403581.html
      -W najgorszym wypadku jóż powinniśmy się w nim kąpać. Słyszałem o jakichś
      opuźnieniach, ale mogliby sie bardziej postarać z tym marginesem błędu. Gadać
      każdy potrafi A ROBIĆ NIE MA KOMU!!!!!!!!!
      • Gość: Łoś_bimbacz Re: Ale kamią!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:05
        >jóż >

>opuźnieniach,

otrzymujesz przechodnią nagrodę drewnianej klawiatury, gdzie wysłaĆ?

>Gadać
        > każdy potrafi A ROBIĆ NIE MA KOMU!!!!!!!!!

Bo wszyscy chcą studiować mniemanologię i pozować na ynteligenta, a wykuwać
        dynamizm na warsztacie i przy betoniarce nie ma komu!

• ludendorf Respond 04.11.06, 21:28
          Aha to znowu ty prof miodku. Coś cie gnębi???? - możemy o tym pogadać. Musisz
          być strasznie przygnębiająco wyglądającym samotnym osobnikiem płci męskiej skoro
          twoją życiową pasją jest polowanie na błędy ortograficzne. Aha przy okazji nie
          odpisałeś mi na tamten list o sukcesach pewnych bliźniakóf i ich parti. Czekam z
          niecierpliwością na tfoje wypłoczyny.
      • Gość: corgan uwagi do tego artykułu IP: *.chello.pl 04.11.06, 22:49
        > Wbicie szpadla, już w grudniu. Pierwsza kąpiel - najpóźniej w październiku
        > 2006 roku.

Jest listopad 2006 ale ważne że budowa aquaparku idzie.

> Kompleks będzie kosztował ok. 23 milionów złotych.

Coś podejrzanie niska jest ta kwota...

> Jego spłata zajmie od 25 do 30 lat. Po tym czasie obiekt stanie się
        > własnością miasta.

Po 30 latach basen nie będzie nadawał się do użytku. Żywotność takich obiektów
        to 10-15 lat, potem trzeba robić generalny remont, odgrzybiać bo to woda,
        chlor...

> Aby inwestycja była opłacalna, rocznie musi odwiedzać ją powyżej miliona
        > osób. Mniej więcej tyle odwiedzało przez pierwsze lata polkowicki aquapark.

Z czego lwia cześć to wtedy byli ludzie z Wroclawia. Wiem, bo moi znajomi z
        dziećmi jeździli najpierw do Leszna a potem do Polkowic. Wyprawa godna safari w
        Kenii. Ale chyba nie da się zachęcić przybyszów z okolicznych wiosek do wizyt,
        bo Ci mają już aquaparki od dawna i to blisko siebie? Więc Wrocław ich moze nie
        skusi. Ludzie z Wałbrzycha, Świebodzic i Świdnicy (circa 200tys. zusamen) nie
        przyjadą bo mają już własny aquapark w Świebodzicach. Bielawa i Oleśnica też
        mają po aquaparku. Legnica i Lubin? No mają Polkowice. To kto oprócz Wrocławia?
        Może ktoś z Kostomłotów i Środy Śląskiej? Może Oława i Brzeg się skuszą?

Jeśli aquapark ma odwiedzić 1.000.000 rocznie to musi byc tam codziennie ok.
        2800 osób. Czyli powiedzmy - jakieś 185 na godz. Hm... uda się?

> Zadowoleni powinni być także sportowcy. Dla nich będą dwa baseny, każdy
        > o długości 25 metrów. Jeden z ośmioma torami, drugi z czterema.

Tzn. ze sportowcy będa trenowac razem z dzieciarnią? Czy na ich potrzeby basen
        będzie zamykany a karnety będa jak zwykle tylko dla wybranych?

> - A ja się cieszę - mówi Magda Szmit, studentka z ul. Tomaszowskiej. -
        > Wrocław latem jest nie do wytrzymania.

Bo Wrocław nie jest dla cieniasów malkontentko. Poza tym - jak Ci się nie
        podoba to...

• Gość: Leśnica_rulezzzz Re: uwagi do tego artykułu IP: *.zlotniki.pl 06.11.06, 00:13
          a nie odczepiłbyś się od Magdy?
    • Gość: toczka Re: na budowie aquaparku... IP: *.iil.pwr.wroc.pl 06.11.06, 14:24
      taaaa... jesteśmy bardzo atrakcyjni, ciekaw czy szwedzi też tyle zarabiają
      robiac to samo
    • Gość: trelka Re: na budowie aquaparku... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.06, 13:29
      wczoraj w nocy też pracowali... dzieje się!!!
      • Gość: Kinzio Faktycznie coś się dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 23:02
        Ano faktycznie dzieje się, dzieje... Ostatnio nawet mocno zdziwił mnie fakt, że
        budowa w tak zaawansowanym stanie; elewacje już w ładnym kolorze, a zza płotu -
        jak kiedyś mało co było widać - dziś pokaźna hala zachwycająca swoją
        wielkościa... Cieszę się na otwarcie; swoją drogą - kiedy w końcu otwierają?
        • Gość: softpack Re: Faktycznie coś się dzieje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.06, 10:22
          podobno wiosną i zaczynam w to wierzyć bo na budowie kłębią się tłumy robotników

Gość portalu: Kinzio napisał(a):

> Ano faktycznie dzieje się, dzieje... Ostatnio nawet mocno zdziwił mnie fakt,
          że
          >
          > budowa w tak zaawansowanym stanie; elewacje już w ładnym kolorze, a zza
          płotu -
          >
          > jak kiedyś mało co było widać - dziś pokaźna hala zachwycająca swoją
          > wielkościa... Cieszę się na otwarcie; swoją drogą - kiedy w końcu otwierają?
    • Gość: wilczek Re: na budowie aquaparku... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.06, 11:00
      a dlaczego ta pomarańczowa zjeżdżalnia jest taka szeroka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka