wielki_czarownik 03.11.06, 23:21 "Policjanci przyjechali, spisali notatkę i stwierdzili, że nie mają autorytetu u młodzieży." Sprawdzić którzy to i zwolnić dyscyplinarnie. Co to za policjant bez autorytetu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: empe Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.os1.kn.pl 03.11.06, 23:41 rodzice uczniów g47 mają do dyspozycji telefony kom. i emaile wychowawców jak i tez innych rodziców. wszystkie pilne sprawy sa dyskutowane na forum.i chyba nie zdarzyło się by ktoś nadużył zaufania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedek Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.wroclaw.mm.pl 04.11.06, 00:06 Telefony z grozbami? Chyba policja wie jak sie zalatwia taka sprawe? Mozna przeciez nawet ustalic kto dzwonil z budki jesli nie byl ostrozny a watpie zeby ci gimnazjalisci byli. Niby w podstawowkach bylo tak zle jak bylo 8 klas a jakos nie potrafie sobie przypomniec zeby takie rzeczy sie dzialy w tej szkole jak byla to jeszcze sp70. Po tych wydarzeniach widac ze to nie kwestia ilosci klas tylko zmiany obyczajow i sposobu wychowania dzieci... my (absolwenci) sp70 tez moglismy nie lubic nauczycieli ale takich akcji nie bylo ( i nie tylko dlatego ze wtedy tel. kom. byl wielkosci walizki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalafior Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 00:16 Gnojstwo trzeba walić krótką piłką. Potem mamy takich małych "Krakowiaków", "Masy", "Pershingów". Nie toleruję Giertycha, ale tym razenm popieram jego plan ukrócenia bandytyzmu w mymiarze szkolnym. Trzeba bezwzględnie tępić falę okrucieństw, chamstwa i bandytki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 00:26 Mam dziwne wrazenie, ze w tym przypadku du.y dali policjanci. Zastraszona kobieta ma biegac po komisariatach, wysiadywac na korytarzach, czekac az jeden debil z drugim skleci kilka zdan protokolu...? Skandal. Natychmiast po zgloszeniu policjanci powinni ustalic numery telefonow dzwoniacych i wyciagnac wobec nich (i ew. wobec ich rodzicow) surowe konsekwencje. Sam skonczylem SP70 (za czasow dyr.Wilczek) i czasami przechodze w poblizu mojej dawnej szkoly. Jestem przerazony tym, co tam sie dzieje. Taki jest final jretynskich pomyslow towarzyszki Lybackiej i towarzysza Wiatra przy radosnym prztakiwaniu redaktorkow z Wyborczej. Ale taki tez jest final naszej nieudolnosci w wychowywaniu wlasnych dzieci. I dlatego ciesze sie, ze Giertych zaczal robic nareszcie pozadek w tych skansenach komuny rzadzonych przez politrukow z ZNP. Sam mam trojke dzieci i nie moge sie doczekac chwili kiedy skoncza nauke w tych rzezniach intelektualnych i zaczna studiowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 06:26 przywrocic kary cielesne i zajecia pozalekcyjne z nauczycielem jak przyda z hali czy boiska nie beda myslec co ze soba zrobic. Jakki ja mam wplyl nna swoich synow skoro pracuje 12 godz. za 1000 zl. wiem co robia w niedziele wtedy jestem w domu .POlitycy oddajcie czesc swoich pieniedzy na zajecia z nauczycielem my bedziemy spokojnie pracowac a mlodziez bedzie lepsza.To pazernosc elit rzedzacych doprowadza do takich sytuacji zeby miec ful pieniedzy zabieraja tym ktoorzy jeszcze nie umia strajkowac jak gornicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.CNet.Gawex.PL 04.11.06, 08:06 Zgadzam się, ze policja dała du.y, tacy policjanci natychmiast powinni znależć się na dywaniku u szefa, tacy policjanci sprawiają, że społeczeństwo odwraca się od policji, a poczucie braku bezpieczeństwa roooośnie... Poza tym to jakiś mądrzutki rodzic dał ten numer gó..arzom.Niektórzy rodzice nigdy żadnej winy nie widzą u siebie. A i gó..arzy złapać można prosto, bo co to dla policji za problem ustalić numer telefonu, z którego dzwoniono? Brawo nauczycielka, tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.e-wro.net.pl 04.11.06, 08:38 Niedługo strach będzie wyjść na ulicę, bo bandy wyrostków opanują to miasto. To tylko kwestia czasu. Oni w tej chwili sprawdzają, gdzie ustawione są społeczne granice dla tego typu zachowań. Gdy rozszerzymy je zbytnio, będziemy długo odczuwać tego skutki. To wszystko konsekwencje źle pojmowanej wolności- dla młodych wolność to możliwość robienia tego, na co ma się ochotę.Dobrze że nauczycielka nie dała się zastraszyć i rzecz zgłosiła na policję. Wielu takim kozakom wystarczy noc spędzona na twardej pryczy w areszcie, by skutecznie wybić im z głowy takie działania.Nie lekceważcie Panowie Policjanci takich zgłoszeń. Jak je będziecie traktować poważnie, to będziecie mieć w przyszłosci mniej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 10:06 > Nie lekceważcie Panowie Policjanci takich > zgłoszeń. Jak je będziecie traktować poważnie, to będziecie mieć w przyszłosci > mniej pracy. Dokladnie tak,jak napisalas. I wtedy nie bedzie tak idiotycznego narzekania jak to zacytowane w artykule: > Policjanci przyjechali, spisali notatkę i stwierdzili, że nie mają autorytetu u > młodzieży. Bo autorytet to cos co sie zyskuje za czyny, a nie za mundur. Posluchajcie wreszcie swojego szefa: "Poczucie zagrozenia nie bierze sie z wielkich afer gospodarczych, lecz z drobnych, dotykajacych bezposrednio obywatela czynow chuliganskich'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.06, 11:13 Przeczytałem wszystkie komentarze i Ci co piszą o sprawnej akcji policji nie wiedzą co piszą. Prawda jest NIESTETY taka że nasza policja to biurokracja, biurokracja a dopiero później działania. Zanim by komuś się w końcu chciało posprawdzać te bilingi (a pewnie śledztwo nie ograniczy sie do tego bo ktoś mógł dzwonić z karty pre-paid'owej) to pani pedagog spędzi przynajmniej 10h na korytarzach na komisariacie. Taka jest rzeczywistość, sam tego doświadczyłem. Po drugie część winy za takie a nie inne zachowanie spoczywa na systemie edykacji. W poprzednim systemie uczniowie bardziej inteligentni po 8 latach żegnali swoich mniej kolegów, którym się nie chce uczyć i szli do liceów i techników. Ci którym nauka nie pasowała szli do zawodówek. Teraz ten stan trwa nie 8 a 9 lat. A moim zdaniem powinien 7. Dlaczego o tym piszę? Bo jest tak że 90% osób "niegrzecznych" to te mniej inteligentne. W zawodówkach nikt się z nimi nie patyczkował, a przynajmniej nie powinien. To gimnazium jest tym okresem który tworzy patologie. Może to co piszę nie jest poprawne politycznie ale tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EXPO Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.06, 13:48 Brawo "ZET". W pełni się z tobą zgadzam. Handke i s-ka zrobili "reformę oświaty" zmieniając struktury. Tłumaczyli to tym, że aby zmienić programy należy zmienić struktury. To jakaś paranoja! Wystarczyło przeprowadzić tylko zmianę programów. W mojej podstawówce (lata 60-te ubiegłego stulecia) nauczyciele brali drewniany piórnik lub linijkę i walili po łapach niesfornych uczniów. Młodzi ludzie paląc na ulicy papierosa z niepokojem rozglądali się na boki wypatrując jakiegokolwiek dorosłego. Wtedy każdy dorosły zwracał gó..arzom uwagę widząc ich niestosowne zachowanie, a nauczyciel nie bał się walnąć łebka po rękach lub wyszarpać za uszy. Po tem wzywał rodziców i odpowiedzialny rodzic w domu dzieciakowi stosował powtórkę z "rozrywki". Teraz nauczycielowi nie wolno postawić gó..arza do kąta, a jak w rozmowie z rodzicem przekazuje swoje uwagi na temat ucznia, to słyszy, że dziecko miało zły dzień. Jeszcze taki "rodzic" tłumaczy małego zbója. Jakoś kiedyś dostawaliśmy po łapach i krzywda się nam nie stała. A co teraz mamy z tego BEZSTRESOWEGO wychowania? Bandy młodych oprawców z tzw. dobrych domów. Panie Giertych, podobnie jak większość nie trawię pana i pańskiej ideologii, ale w tym wypadku ma pan pełne moje poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej4001 Re: Uczniowie zastraszają polonistkę 04.11.06, 08:52 No proszę, ile rzeczy się dzieje teraz w 20... a Pani Bauman uczyła mnie w drugiej klasie gim i całkiem miło ją wspominam. A co do samej afery, to dzieci inteligencją się nie popisały :/ Bądą mieli fajne śledztwo :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majo Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.generacja.pl 04.11.06, 08:56 Jak są z trzeciej klasy to mają już po 16 lat,czyli wpi..dol mogą już dostać!!!Bywam na Biskupinie,więc lepiej już drżyjcie gó..arze,bo litości nie będzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.magma-net.pl 04.11.06, 10:11 Chodze to tej szkoły od dwoch lat pami Buman uczy mnie polskiego od poczatku gim..ja tam nie znam szegółów tej sprawy ale nie zgadzam sie z postem jakiegos kolesia co twierdzi ze na bsk..to nie wiadomo co sie dzieje...tam naprwde jest spokojnie ...nie wiem kto to wymyslił;/;/no ale coz... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Uczniowie zastraszają polonistkę bo uczy polskiego 04.11.06, 10:29 ...w Breslau............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg Re: Uczniowie zastraszają polonistkę bo uczy pols IP: *.wroclaw.mm.pl 04.11.06, 10:52 Ta na bsk jest spokojnie - napewno. Dziwne, że dopiero jak jakiemuś nauczycielowi stała się krzywda to sie tak wszyscy zainteresowali. W tej szkole co chwile są jakieś jazdy, ustawki i inne gówna, ale nauczyciele nie widzą problemu. Pani pedagog to też ma takie pomysły ze ja bym był chyba lepszym pedagogiem. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Uczniowie zastraszają polonistkę bo uczy pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:03 > W tej szkole co chwile są jakieś jazdy, ustawki i inne gówna, ale nauczyciele > nie widzą problemu. To zupelnie tak samo, jak w tym Gimnazjum nr 2 w Gdansku. W "Dzienniku" byl wywiad z jednym z rodzicow dziecka z tej szkoly. Podobno to co sie tam dzialo bylo totalnie zlewane przez politycznie poprawnych nauczycieli i chamskiego dyrektora, ktory chcial sie podlizac wynikami PO-wskiej pani kurator. Wszysktie skargi rodzicow byly ignorowane i w arogancki sposob zbywane. Moze rzeczywiscie Giertych zrobi porzadek z ZNP-owska i PO-wska banda w szkolach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Uczniowie zastraszają polonistkę bo uczy pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 23:28 Może nie uogólniaj! Dla Ciebie i gó..arze to banda i nauczyciele to banda. Dlaczego nie bierzesz pod uwagę tego, kim są, tylko ich przynależność zwiazkową? Zresztą do zwiażków w szkołach należy moze 10% wszystkich nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 Uczniowie zastraszają polonistkę 04.11.06, 11:20 a niech nauczycielka odegra sie za chamstwo chamstwem na lekcji- kartkówki, sprawdziany pytania , prace domowe- i zaznaczy , że jest to wynikiem prześladowań . reszta klasy powinna ukrócić zachowanie smarków lub na nich donieść aby mieć spokojne normalne lekcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.media4.pl 04.11.06, 11:48 Kartkówki i prace domowe nazywasz chamstwem??? Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: Uczniowie zastraszają polonistkę 04.11.06, 13:19 aro7 napisał: > a niech nauczycielka odegra sie za chamstwo chamstwem na lekcji- kartkówki, > sprawdziany pytania , prace domowe- i zaznaczy , że jest to wynikiem > prześladowań . reszta klasy powinna ukrócić zachowanie smarków lub na nich > donieść aby mieć spokojne normalne lekcje Odpowiedzialnośc zbiorowa? Poza tym nauczyciel ma uczyć wg obowiązujących programów i rozkładów materiałów a nie zabawiać się w jakieś gry i akty "zemsty". Wg mnie szybkie zawiadamianie Policji i poinformowanie w szkole, że Policja jest powiadomiona, to podstawa. No i kartkówki + zadania domowe to chyba w szkole norma a nie wyraz prześladowań ;-) BTW, uczniowie mają mój e-mail i gg i na szczęscie takie historie mi się nie przydarzyły...jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonidas Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.dialog.net.pl 04.11.06, 11:58 Wielki Czarowniku, no bo i taka prawda, że policja u młodzieży nie cieszy się autorytetem, a policjant postrzegany jest często jako wróg. Jednakże nie jest to podstawa dla policji by nic nie robić. Ustalenie którzy policjanci byli na interwencji nie powinno być trudne, a kiedy będzie wiadomo którzy, to należałoby przeprowadzić postępowanie zmierzające do ustalenie czy nie zaniedbali swoich obowiązków służbowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 04.11.06, 12:55 Chodziłem do tego gim dwa lata temu i musze przyznac ze wcale nie było tak zle nie bylo takiej agresji tymbardziej do nauczycieli. Teraz chodze do LO 11 które jest blisko gim 20 i tutaj kazdy w klasie ma email i numer telefonu do wychowawcy i nie ma takich skrajnych przypadków zastraszania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclove Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.core.lanet.net.pl 04.11.06, 13:47 Pani Kasiu, jesli moge cos doradzic, to proponuje zwrocic sie do jakiejs grupy detektywistycznej, bedzie znacznie szybciej znalezc gnoja, ktory do Pani wydzwania. Prosze sie nie dac zastraszyc, im tylko chodzi o wywolanie takich emocji. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdegustowany Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.06, 14:14 W trakcie poprzednich rządów III RP odebrano nauczycielom (rodzicom zresztą też)wszystkie instrumenty wychowawcze zrozumiałe dla młodzieży w tym wieku. Klaps, pociągnięcie za ucho, użycie fizycznej siły w celu rozdzielenia walczących jest i zawsze był jedynym zrozumiałym dla nastolatka środkiem wychowawczym. Próby uczynienia z nastolatka w pełni świadomego i pełno wartościowego uczestnika procesu wychowawczego niesie za sobą takie skutki jak całkowite lekceważenie nauczyciela. Bezwolny nauczyciel staje się na początek źródłem niewybrednych żartów by skończyć jako ofiara przestępstwa. Oddanie możliwości karania policji zrobi dodatkowo z nauczyciela skarżypytę i donosiciela. Żadne środki wychowawcze nie będą skuteczne jeżeli młodzież nie będzie miała możliwości uczestniczenia w kołach zainteresowań, klubach kulturalnych i sportowych. Poza tym konieczna jest wymiana albo przynajmniej dokształcenie większości kadry nauczycielskiej. Wiedza pedagogiczna i socjologia młodzieży jest wśród tej kadry na poziomie żenująco niskim. Często do tego dochodzi brak podstawowej znajomości przedmiotu nauczania. Nie ma nic gorszego dla autorytetu pedagoga jak uczeń ma większą od niego wiedzę, a tak zwany pedagog jeszcze nie potrafi się do tego przyznać nawet przed sobą. Oczywiście, jest wielu świetnych pedagogów, niestety mają problemy aby się przebić w świecie politycznej pseudo-poprawności i po prostu kretyńskich przepisów i ograniczeń, z których ograniczenia finansowe szkoły niekoniecznie są najistotniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.os1.kn.pl 19.11.06, 21:31 ludzie?! co z wami?? zastanowcie sie czy autorytet polega na zastraszeniu biciem?? jak dla mnie takie 'metody' zalosnych tepakow tylko upokarzaja... faktycznie wprowadzmy do szkol bicie, napewno to pomoze!! a co do giertycha to trzeba byc albo glupim albo cholernie naiwnym by wierzyc ze on zrobi porzadek... i nie zastraszona i ciamajdowata policja jest problemem a to dlaczego ta mlofdziez nie bala sie konsekwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krokodyl Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:55 Całe szczęście, że już skończyłem dwudziestkę. Bo gdybym urodził się parę lat później to winny za każdą akcję w szkole i tak byłem ja... Pamiętam jak ojciec odebrał kiedyś telefon od zbulwersowanej pani od biologii z zarzutem:"Karol zapchał papierkami zamek od klasy i uciekł ze szkoły", na co ojciec odpowiedział, że jest mu bardzo przykro z tego powodu, tylko że ja od rana leżę w łóżku z 40 stopniową gorączką i nie byłem od tygodnia w szkole... Zaczynam się obawiać, że pewnego pięknego dnia zapuka do moich drzwi policja i powie, że jestem zatrzymany pod zarzutem zastraszania nauczycielki. No bo kto inny mógły być winny jak nie "Kirsztajn"?? A co do śledztwa pani dyrektor: "Mniej science-fiction, więcej faktów" Pozdrawiam- Absolwent G20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.magma-net.pl 04.11.06, 20:04 Rozumiem Cie. Ale wg mnie tekst: "Karol zapchał papierkami zamek od klasy i uciekł ze szkoły" oznacza że ktoś z "miłych" kolegów specjalnie zrzucił winę na Karola Kirsteina. A nauczycielka z biologii w to uwierzyła (pewnie Jaworska? :)). Co do artykułu to w G20 zawsze były problemy a przecież wystarczyło utemperować tych gó..arzy przez konkretne kary i nagany. Matulko sobie to olewała. Taka prawda. Pozdr Bartek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krokodyl Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:11 Oczywiście, że tak. Ale pani Jaworska była tak pewna mojej winy, że nawet nie sprawdziła czy tego dnia byłem w szkole... :D Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Re: Uczniowie zastraszają polonistkę 04.11.06, 21:11 Tak ... Kogo to spotyka ? Głównie tych , którzy mają zdanie i je publicznie wypowiadają . To właśnie w tym szaleństwie wolności wykreowanym przez ideologów partneskich stosunków , pozbawionym poczucia odpowiedzialności ,ma miejsce dramat młodziezy , dzieci. Mamy dziurę wychowawczą , a dobrych przykładów brak .Sami zachowujem się często jak dranie Brak w mediach wzorców pozytywnych (pokołon w stronę GW i nie tylko) .Literatra XIX w. jest ich pełna , a jakie wzorce są dzisiaj ? Doda elektroda , Eminem , Stachursky , politycy , księża ? Gdzie są wzorce ? W kinie ? Kiedy oglądaliśmy np. w TV ludzi , któzy potrafią sobie sprawnie radzić zi problemami ? Kiedy ostanio widzieliśmy sprawedliwe i dobre zakończenie ludzkiej poniewierki ? Widzimy fałsz , rozkładnie rąk , złodziejstwo . Ci młodzi też to widzą , a przez Internet widzą wiele więcej . Oczywiście , że są pozytywne wzorce , ale się nie sprzedają . Utzymujemy państwo , które jest fikcją państwa i żyje głównie dla samego siebie . Prokurator czeka na złożenie doniesienia . Toż własnie jest doniesienie w GW ! Chcemy policji i prokuratury , a nie kościlów władzy. Dobrych kilka lat temu mówiłem , ze tak będzie , wtedy nawet moi najbliżsi stukali się w czoło lub uśmiechali z pobłażaniem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.awf.wroc.pl 04.11.06, 21:27 Pani Bauman była moją wychowawczynią przez wiele lat. Jako wychowawczyni sprawdzała się średnio, ale poza tym było ok. Wspominam miło ten czas, ale to czego dopuściła się ta banda niedorozwiniętych debili, jest kary godne. Strach tylko pomysleć co się będzie działo z młodzieżą za 5 lat. Czy nauczyciele będą musieli być do szkoły odstawiani z obstawą i radiowozem? Takich gnoji powinno się publicznie wychłostać, ku przestrodze dla innych. A policja nawalaliła maksymalnie... Sprawa zaszła już bardzo daleko, że smarkaczom sie na pewno nie upiecze... Odpowiedz Link Zgłoś
wnuk.nerona Re: Uczniowie zastraszają polonistkę 04.11.06, 23:42 brzoza36 napisał: > Tak ... > Kogo to spotyka ? Głównie tych , którzy mają zdanie i je publicznie > wypowiadają . To właśnie w tym szaleństwie wolności wykreowanym przez ideologów > > partneskich stosunków , pozbawionym poczucia odpowiedzialności ,ma miejsce > dramat młodziezy , dzieci. > Mamy dziurę wychowawczą , a dobrych przykładów brak .Sami zachowujem się często > > jak dranie Brak w mediach wzorców pozytywnych (pokołon w stronę GW i nie > tylko) .Literatra XIX w. jest ich pełna , a jakie wzorce są dzisiaj ? > Doda elektroda , Eminem , Stachursky , politycy , księża ? Gdzie są wzorce ? W > kinie ? Kiedy oglądaliśmy np. w TV ludzi , któzy potrafią sobie sprawnie radzić > > zi problemami ? Kiedy ostanio widzieliśmy sprawedliwe i dobre zakończenie > ludzkiej poniewierki ? Widzimy fałsz , rozkładnie rąk , złodziejstwo . Ci > młodzi też to widzą , a przez Internet widzą wiele więcej . > Oczywiście , że są pozytywne wzorce , ale się nie sprzedają . > Utzymujemy państwo , które jest fikcją państwa i żyje głównie dla samego > siebie . > Prokurator czeka na złożenie doniesienia . Toż własnie jest doniesienie w GW ! > Chcemy policji i prokuratury , a nie kościlów władzy. > Dobrych kilka lat temu mówiłem , ze tak będzie , wtedy nawet moi najbliżsi > stukali się w czoło lub uśmiechali z pobłażaniem ... Mądry komentarz. Też tak uważam. Młodzi nie mają wzorców, by wartości wyższe od przedstawianych przez telewizję, net, idiotów w polityce stanmowiły o ich przyszłości. Jedynym wzorcem jest siła i mamona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenPeace Re: absolwentka gim20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:59 Naprawde nie wiem co sie dzieje z tymi dzieciakami. Jestem absolwentka tego gimnazjum, obecnie chodzę do klasy maturalnej. Znam Panią Bauman, nie uczyla mnie polskiego, ale to taka spokojna i bezkonfliktowa osoba, nie wiem co se dzieje z tą młodzieżą. Moja klasa w gimnazjum za czasów kiedy to ja byłam w klasie była uważamna za najgorszą, ale co nauczyciele mają teraz w szkole to jest pzrecież masakra... współczuje im. Ale liceum i inne szkoł ponadgimnazjalne nauczą takich gó..arzy kultury, zachowania i szacunku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.wroclaw.mm.pl 05.11.06, 06:52 Mieszkam na Biskupinie.Kończyłem SP.70 i LOXI.Na własne oczy widzę co tow.Łybaacka,Wiatr i "elyty" ze środowiska G.Wyborczej zrobiły z tymi szkołami.Kompletny brak dystypliny , szacunku dla nauczycieli i starszych,piją bełty i piwo nad Odrą palą papierosy ich język to potok przekleństw.Ostatnio banda podpitych wyrostkow zaatakowała moją żonę kiedy ta jechała rowerem po wale nad Odrą(nauczycielkę)Kiedyś przy dyr.Maleszce XI LO to była najlepsza szkoła teraz dno.Wystarczy popatrzeć na zachowania uczniów Wystarczyło 16 lat eksperymentów.Nauczyciele powinni mieć status pracownika państwowego dla ich bezpieczeństwa!Koniec z liberalną szkołą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek4k Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.wroclaw.mm.pl 05.11.06, 11:23 Kiedy ujrzałem ten artykuł w gazecie o przesladowaniu mojej byłej nauczycielki w gimnazjum byłem zaszokowany. Nie rozumiem zachowania tych gnoji, którzy uważają sie za nie wiadomo kogo, bo za moich czasów w G20 nie zdarzyła sie przedtem taka sytuacja jak ta. Jestem pewien, że winę za to ponosi system kształcenia. Mam brata w podstawówce, chodzi on do 3-ciej klasy i kiedys usłyszałem rozmowę dwóch nauczycielek. Mówiły o tym, że kilkoro uczniów z klas 1-3 wyjęło drzwi z zawiasów w toalecie. Nie sądzicie, że to o czyms świadczy? Trzymam kciuki za P. Bauman i mam nadzieję, że wyjdzie z tej sytuacji z tarczą, a nie na tarczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirakao Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 11:34 Najpierw GW dzielnie kibicuje gównażerii protestującej przeciw Giertychowi, opisuje jak to policja niszczy wolność wypowiedzi, czyli usuwa młodzianów z niecenzuralnym transparentem, a teraz artykuł o złej policji, która niewłaściwie reaguje na chamstwo młodocianych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.e-wro.net.pl 05.11.06, 13:56 To nie system kształcenia jest winny, a zachłysnięcie się społeczeństwa wolnością, pojmowaną jako możliwość robienia, co dusza zapragnie, bez liczenia się z drugim człowiekiem. Takie postawy wynosi się z domu, a w szkole, gdy zbierze się kilku tak wychowanych, to czują się mocni i rządzą. A co im może zrobić nauczyciel? Wpisać naganę do dzienniczka ku uciesze gawiedzi i bez skutku kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.06, 14:54 Po co do szkoły ma przychodzic policja. Mogą namierzyć dzwoniacego. najlepiej połamac gnaty gó..arzom niech nauczą sie szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.N.O.N.I.M. Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.chello.pl 05.11.06, 15:31 To co wygadują niektórzy z was to kompletne brednie. Uczę sie w tym gim. pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją wiadomo, że nie ma szkoły, do której chodzą wzorowi uczniowie, ale z pewnością mogę stwierdzić, że gim. nr 20 nie jest "dnem", są we Wrocławiu szkoły, wiele razy gorsze niż moje gimnazjum ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.chello.pl 05.11.06, 18:43 Tak wygląda przyszłość,zastepującego nas pokolenia - sama radość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Uczniowie zastraszają polonistkę IP: *.os1.kn.pl 05.11.06, 19:47 Prawda jest taka, że policja nie lubi się przemęczać. Nastolatki to nie babcie sprzedające pietruszkę. Mogą dać w ryja. Odpowiedz Link Zgłoś