Gość: ryszard IP: *.lanet.net.pl 09.11.06, 22:37 Było cudownie. Czyste piękno. Wrocławska publiczność nie dopisała, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yoyo Re: Jazzowy koncert dekady IP: *.telsat.wroc.pl 10.11.06, 00:26 byłem i ja! naprawdę było warto! ta harmonia! te frazy! no po prostu bomba! niech żałują ci którzy nie byli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Jazzowy koncert dekady IP: *.e-wro.net.pl 10.11.06, 18:07 Genialny muzyk! Wyszliśmy z koncertu oszołomieni! Oby to nie był jedyny raz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miras Re: Jazzowy koncert dekady IP: *.lanet.net.pl 11.11.06, 11:02 Cóż, trudno się dziwić, że w Imparcie nie było kompletu. W końcu w tym miesiącu publiczność miała w czym wybierać i na co wydawać bilety: kilka dni wcześniej grał w Imparcie John Scofield, w filharmonii Piotr Wojtasik z orkiestrą, w Firleju, o tej samej porze, co Mehldau w Imparcie, występowała Satoko Fuji, za kilkanaście dni Możdżer-Danielsson-Fresco w WFF, potem Tord Gustavsen Tomasz Stańko i Imparcie, cały czas niezłe koncerty w Rurze. Prawdziwa klęska urodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Re: Jazzowy koncert dekady IP: *.e-wro.net.pl 11.11.06, 18:49 Zgadza się. Ale po obejrzeniu koncertu Mehldaua, nie mam wątpliwości, że wybór pownien paść na niego. (Nie ujmując niczego pozostałym muzykom wymienionym przez ciebie). To po prostu wybitny muzyk i niesamowita osobowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vera Re: Jazzowy koncert dekady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 12:48 Cóż trudno się dziwić, na koncert w Imparcie trzeba byłoby mnie zawlec końmi, bo smierdzi tam trupem. I nie o tradycję wojewódkiego klubu kultury mi chodzi, ale o panujący tam marazm i zakurzoną stęchliznę - to nie miejsce do słuchania muzyki. Nie zrozumiem czemu miasto utrzymuje takie mauzoleum. Było to zawsze konto bankowe, przez które przepuszczało sie pieniądze z miejsiej kasy - ale przynajmniej było uzasadnienie w postaci PPA, święta wrocławia. Teraz jest to ciepła miejska posadka, fucha pozwalająca na nicnierobienie. Czemu nikt nie rozlicza Guzka - czemu nikt z gazety nie napisze o tym jaka nuda tam panuje. Czyżbyście byli aż tak zaprzyjaźnieni, z prezydentem, brodą , guzkiem, że nie wyciągnęliście tego w czasie kampanii wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Re: Jazzowy koncert dekady IP: *.e-wro.net.pl 16.11.06, 20:52 OK, ale my tu jednakowoż o Mehldale :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vera Re: Jazzowy koncert dekady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 12:50 Cóż trudno się dziwić, na koncert w Imparcie trzeba byłoby mnie zawlec końmi, bo smierdzi tam trupem. I nie o tradycję wojewódkiego klubu kultury mi chodzi, ale o panujący tam marazm i zakurzoną stęchliznę - to nie miejsce do słuchania muzyki. Czyżbyście byli aż tak zaprzyjaźnieni, z prezydentem, brodą , guzkiem, że nie wyciągnęliście tego w czasie kampanii wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agulka Re: Jazzowy koncert dekady IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 21:09 Ogromnie żałuję, że mnie nie było... Muzyka, to moje życie, ale jak się ma maleńkie dziecko, to niestety trzeba sobie odpuścic na parę lat takie uczty... Odpowiedz Link Zgłoś