hummer 13.11.06, 13:03 Piękne zdjęcie miasta.gazeta.pl/wroclaw/51,35751,3732325.html?i=3 Dołączam gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sztuk6mistrz Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów 13.11.06, 13:09 Gratulacje i do roboty, bo jak nie... Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Za co? 13.11.06, 18:41 Panu Dutkiewiczowi gratuluje a wrocławian chciałbym zapytać "ZA CO?" Nie rozumiem skąd takie poparcie dla urzędującego prezydenta Wrocka. Wynik oznaczałby bowiem ze w mieście dobrze sie dzieje. To ja chyba jestem slepy głupi i mam jakies przywidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak Re: Za co? IP: *.181.219.81.magma-net.pl 13.11.06, 20:15 Ogólnie rzecz biorąc - tak. Dobrze się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Za co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:44 Ogólnie rzecz biorąc rozumuje to tak: nie macie pojęcia jak jest w innych miastach i jak MOGŁOBY być we Wrocławiu NAPRAWDE dobrze zarządzanym stad takie a nie inne zdanei o panu Dutkiewiczu. Ja mu życze wszystkiego najlepszego tak jak życze wszystkiego najlepszego Wrocławiowi ale na razie to miasto to porażka, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: Za co? 13.11.06, 20:47 Taki głupi nie jesteś skoro sam znalazłeś odpowiedź :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Za co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:42 sztuk6mistrz napisał: > Taki głupi nie jesteś skoro sam znalazłeś odpowiedź :))) Brawo, poznać odpowiedz godną wieśniaka z Psiego Pola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:55 No, no takiiiii wynik...Czekam na kolejne inicjatywy Pana Prezydenta pokrzepionego zapewne tym oszałamiającym zwycięstwem....A może by tak lot na Marsa z Wrocławia ? Albo choćby na Księżyc ? Co wy na to ? Naprawdę proszę mi wierzyć to nie jest takie głupie...Odwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z gdyni Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: 194.150.247.* 13.11.06, 13:57 Panów Dziennikarzy proszę przynajmniej o dodanie, że jeszcze lepszy wynik ma pan Szczurek - prezydent Gdyni. Ponad 85% (jak do tej pory:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monarchista Re: Koronujmy Rafała I Dudkiewicza na króla ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 22:45 A co bedziemy mieli własnego Ludwika XIV. Słoneczko wrocławskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
always_true Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów 13.11.06, 14:02 hummer napisał: > Piękne zdjęcie Chyba dostrzegłem łzę wzruszenia. Teraz jest mi głupio i wstyd gorzkiej ironii wycelowanej nie w prezydenta osobiście lecz w medialny wizerunek wykreowany przez wrocławskie media. To nie jego wina że żaden z dziennikarzy nie zdobył się przez ostatnie cztery lata na jakiekolwiek słowa krytyki. Nie on jest winny politycznej niemocy jaka zapanowała we wrocławskich ugrupowaniach. Jakkolwiek można oceniać skuteczność i jakość jego prezydentury jedno nie ulega wątpliwośći-jego motywacje są mocno prowrocławskie-i to zostało docenione. Tak czy inaczej; powinienem zdobyć się na słowa przeprosin lecz nie będę przepraszał prezydenta, przeproszę Pana Rafała Dutkiewicza. PRZEPRASZAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyryś Rysiu Czarnecki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 16:10 ten koleś jest niemożliwy - w d... największemu wrogowi wejdzie, byle być przy władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: Rysiu Czarnecki 13.11.06, 17:55 no, żesz qrwa mac , nie zwróciłem uwagi wcześniej kto go tam wpuścił ??? miasta.gazeta.pl/wroclaw/51,35751,3732325.html?i=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczomp Re: Rysiu Czarnecki IP: *.core.lanet.net.pl 13.11.06, 22:57 Czarnecki należy do ścisłej czołówki najobrzydliwszych za przeproszeniem "polityków" w naszym kraju. fuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów 13.11.06, 17:04 Wstyd na cały swiat! przecież to wynik rodem z białorusi!Normalnie jak Łukaszenko! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek z..Gdańska Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:14 Gratuluję Wam Wrocławianie wyboru i matki_kurki.Posyłamy J.Kurskiego na Białoruś.forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=57&w=51568446&a=51593180 Poczytajcie ten link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 17:23 Nie porównuj gamoniu Dutkiewicza do Łukaszenki.To dwa całkiem inne skrajności.Na pierwszego głosowali ludzie wiedzący dlaczego bo to naprawdę mądry i uczciwy człowiek.Natomiast na drugiego ludzie którym wyprano nieżle mózg i dający sobą manipulować.A Łukaszenko jest zwykłym głupcem,podłym dyktatorem rodem z kołchozu i w dodatku oszustem,wybory na Białorusi były sfałszowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda Re: Nokaut Lukaszenki: 85% procent głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 20:14 Nie porównuj gamoniu Łukaszenki do Dutkiewicza.To dwa całkiem inne skrajności.Na pierwszego głosowali ludzie wiedzący dlaczego bo to naprawdę mądry i uczciwy człowiek.Natomiast na drugiego ludzie którym wyprano nieżle mózg i dający sobą manipulować.A Dutkiewicz jest zwykłym głupcem,podłym dyktatorem rodem z kołchozu i w dodatku oszustem,wybory na Białorusi nie były sfałszowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stolyca Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 22:50 Zgoda ! Raczej Dudkiewicza porównać można do takiej wrocławskiej wersji Oniecankiewicza sorry Marcinkiewicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów 14.11.06, 10:17 jeśli nie zauważyłeś, to mój komentarz nie był porównaniem Dutkiewicza do Łukaszenki, tylko wyników wyborczych, w dodatku żartem(na wszelki wypadek dodałem znaczek ";-)", ale chyba nie zauważyłeś). Przecież wiadomo, że cała Polska nam zazdrości Prezydenta. No i kto tu jest gamoniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanet Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.zlotniki.pl 14.11.06, 02:16 A kim jest matka_kurka? Jaki na zwiazek z prezydentem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyMPK Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:18 To może kolejne 4 lata wystarczą na zrobienie czegoś z MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexis Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.dialog.net.pl 13.11.06, 17:19 Nasz prezydent jest najlepszy, Wrocławianie go uwielbiają i w pełni zasłużył na ten rekordowy wynik!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 17:27 Wyrażnie mu ktoś zazdrości tak dużej liczby głosów skoro pisze takie brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.core.lanet.net.pl 13.11.06, 17:47 wrocławianie tak naprawde to nie mieli na kogo zagłosować - wybór był zaden - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstanty52 Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.adm.uni.wroc.pl 13.11.06, 18:49 Zgadza się - nie poszedłem głosować, bo musiałbym na niego, a na niego nie chciałem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snappy remark Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.11.06, 03:05 Niezaleznie od tego jak dobry jest obecny prezydent, nie swiadczy to zbyt dobrze o miescie, ze nie ma nikogo kto moglby mu zagrozic w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 19:35 Mam pytanie ile procęt wrocławian brało udział w wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: procent nic nie piszą, pewnie mało IP: *.magma-net.pl 13.11.06, 19:46 wychodzi że te 85 % to z 30% (czyli 25,5 % wyborców) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozbawiony Re: nic nie piszą, pewnie mało IP: *.181.219.81.magma-net.pl 13.11.06, 20:18 Jeżeli tak to co z tego? O.o Co mnie obchodzą ludzie którzy mają prawo wyborcze ale z niego nie korzystają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: procenciik niska frekwencja ma swoje przyczyny IP: *.magma-net.pl 13.11.06, 20:32 Nie idąc na wybory też się wybiera... Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: niska frekwencja ma swoje przyczyny 13.11.06, 20:49 wybiera się brak głosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: niska frekwencja ma swoje przyczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:04 wybiera sie pokazanie ze nie ma demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: niska frekwencja ma swoje przyczyny 13.11.06, 21:06 czyli demokracja jest kiedy ty wybierasz, kiedy ja jej nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????? Re: niska frekwencja ma swoje przyczyny IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 13.11.06, 21:16 Może mi ktoś wyjaśnić, parafrazując tytuł mojego ulubionego filmu "czym On sobie na to wszystko zasłużł"? Bo jako młoda matka jeżdząc wózkiem w okolicach rynku czuję się jak na jakimś survivalu a nie w centrum miasta. A Dutkiewicz uwielbiany przez tłumy. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: niska frekwencja ma swoje przyczyny 13.11.06, 21:35 Gość portalu: ??????? napisał(a): > Może mi ktoś wyjaśnić, parafrazując tytuł mojego ulubionego filmu "czym On > sobie na to wszystko zasłużł"? Bo jako młoda matka jeżdząc wózkiem w okolicach > rynku czuję się jak na jakimś survivalu a nie w centrum miasta. A Dutkiewicz > uwielbiany przez tłumy. Dlaczego? Tłumaczę i obiaśniam. Jeśli chcesz mieszkać w domu, musi ci ktoś ten dom wybudować. Jeśli chcesz chodzić po chodnikach ktoś je musi położyć. Przyczyna - skutek. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: niska frekwencja ma swoje przyczyny 13.11.06, 21:48 > sobie na to wszystko zasłużł"? Bo jako młoda matka jeżdząc wózkiem w okolicach > rynku czuję się jak na jakimś survivalu a nie w centrum miasta. A Dutkiewicz > uwielbiany przez tłumy. Dlaczego? Wyrazy współczucia dla Młodego Ojca w takim wypadku. Już widzę jak człowiek wypruwa sobie żyły zmieniając coś w mieszkaniu a Ty strugasz mu kołki na głowie, że kurz, że jakies paczki z kafelkami w przedpokoju, co to za buraki wnoszą właśnie łóżko wodne itd itp. A po wszystkim powiesz że się z prysznica krzywo leje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????????? Re: niska frekwencja ma swoje przyczyny IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 14.11.06, 10:46 Akurat w domu to mam wszytsko nowe ;-)Ale gdybym miala coś remontować to z całą pewnoscią nie robiłabym wszytskiego jednocześnie. Poza tym moje pytanie nie dotyczyło chodników, tylko przyczyn tak ogromnego poparcia dla Dutkiewicza. P.s współczucie zawsze mile widziane nawet te niepotrzebne, ale to zawsze dobrze ,swiadczy o człowieku jak zdolny jest do takich uczuć ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A przyszło Ci do głowy, że kasa na remonty jest 14.11.06, 11:07 Gość portalu: ????????? napisał(a): > Akurat w domu to mam wszytsko nowe ;-)Ale gdybym miala coś remontować to z całą > > pewnoscią nie robiłabym wszytskiego jednocześnie. Jest chwilowa? Niedługo po kasę wyciągną rece Rumunia i Bułgaria. Kto nie remontuje teraz ile się tylko da nie będzie miał okazji już wkrótce remontować niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????? Re: A przyszło Ci do głowy, że kasa na remonty je IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 14.11.06, 11:49 Przyszło. Ale oznaczałoby to, że w krajach "starej Unii" już nic sie nie robi, bo całą kasę "zgarniają" nowi czlonkowie. Poza tym moje pytanie nadal pozostaje bez odpowiedzi, a NAPRAWDĘ nie było ono w stylu "zadaję je po to by napisać jaki Dutkiewicz jest beznadziejny". I gdyby ktoś mi konkretnie (bez tych zbędnych złośliwości) odpowiedział to kwestia chodników nie byłaby dla mnie decydująca. ;-)) A tak... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: A przyszło Ci do głowy, że kasa na remonty je 14.11.06, 11:58 Gość portalu: ??????? napisał(a): > Przyszło. Ale oznaczałoby to, że w krajach "starej Unii" już nic sie nie robi, > bo całą kasę "zgarniają" nowi czlonkowie. Chesz porównywać obecny budżet miast niemieckich do polskich? :) > Poza tym moje pytanie nadal > pozostaje bez odpowiedzi, a NAPRAWDĘ nie było ono w stylu "zadaję je po to by > napisać jaki Dutkiewicz jest beznadziejny". I gdyby ktoś mi konkretnie (bez > tych zbędnych złośliwości) odpowiedział to kwestia chodników nie byłaby dla > mnie decydująca. ;-)) A tak... Tylko przez pewnien, krótki czas będziemy dostawać z UE kasę na "równianie" w górę. Potem większość takiej kasy będzie szła do nowych członków (Rumunia, Bułgaria). Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Błąd oddanie nieważnego głosu jest manifestcją 14.11.06, 11:06 Gość portalu: aj napisał(a): > wybiera sie pokazanie ze nie ma demokracji niechęci do kandydatów, (możesz skreślić wszystkich i dopisać żaden). Nie pójście na wybory jest tylko oznaką głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: niska frekwencja ma swoje przyczyny 13.11.06, 22:56 Wybiera się tego, któremu odpowiada niska frekwencja...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.korbank.pl 13.11.06, 21:11 I to nie P(i)Siaki są najbliżej prezydenta :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexis Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.dialog.net.pl 13.11.06, 21:26 Podobno spora część z tych "niegłosujących" popierała Dutkiewicza, a nie szli na wybory, bo sondaże mówiły, że i tak wygra. Więc te 35% z 85% można trochę zawyżyć... Odpowiedz Link Zgłoś
yooreck Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów 13.11.06, 22:47 Gratuluję wrocławianom znakomitego serwisu. Ja piszę z Lubania i nie wiem ,kto wszedł do powiatu, bo serwis PKW jest niedostępny. Ja bym nowe porządki zaczął od wymiany PKW, skoro nie potrafią wynająć na te parę dni dobrego serwera. Dlaczego gazeta nie interesuje się innymi miastami na Dolnym Śląsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peem Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.zlotniki.pl 13.11.06, 23:19 No piękne zdjęcie... podobne już gdzieś widziałem... aaaaa... już wiem.... zostało uwiecznione na dziedzińcu KUL :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Z logiką jesteś na bakier :) 14.11.06, 11:10 Gość portalu: peem napisał(a): > No piękne zdjęcie... podobne już gdzieś widziałem... aaaaa... już wiem.... > zostało uwiecznione na dziedzińcu KUL :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
janek.p wszystko OK tylko co tam robi Rychu? 13.11.06, 23:53 czyzby znowu chcial sie wkrecic do waaaadzy? Wiatr powial z innej strony Rychu wiec czas formacje zmienic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.tktelekom.pl 14.11.06, 08:21 ze względu na korki ci, którzy byli przeciw nie dojechali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reksio Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: 156.17.201.* 14.11.06, 09:08 Dlaczego nikt nie wspomni że Dudek nie miał tak naprawdę kontrkandydata. To jak z MPWiK, mogę ich nie lubić ale na tym terenie mają monopol na odbiór ścieków. Tak samo było z Dudkiem - swoisty monopol.A fakt, że Bluja uważa za świetnego finansistę oznacza że jego IQ zbliżone jest do IQ kury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: 195.187.134.* 14.11.06, 11:13 Polaczki:) Szydzą, plują, ironizują. Cokolwiek sie nie wydarzy, różne zakomplesione matołki od razu wypluwają swoje frustracje. czym był Wroclaw przed 1990? Zdrojewski szarpnął to wszystko do przodu, również powódź wzmocniła ducha mieszkańców, miasto zaczęło żyć, rozwijac się. Czterdziestoletnie zaniechanie komunistów zaczęto nadrabiać. Dutkiewicz kontynuuje to dzieło. Miasto nikomu nieznane z wolna przebija się w Europie (jeszcze daleka droga ale efekty zaczynają być widoczne), w Polsce zyskało miano Tygrysa. Stało się modne. Oczywistymi minusami tej "mody" i wzrostu znaczenia miasta, jest potworna spekulacyjna drożyzna mieszkań, coraz trudniej się tu żyje. Drugim minusem jest tragedia komunikacyjna: codziennie spędzamy godziny w śmierdzących korkach a zawieszenia samochodów trzeba nieustannie naprawiać. Za obwodnicę autostradową odpowiada jednak państwo, nie prezydenci miasta. Za "mini" obwodnice Długołęka-Bielany oraz za zamknięcie obwodnicy środmiejskiej odpowiadają jednak juz władze miasta i gmin osciennych. Oraz, w przypadku Biskupina, niestety, protestujący mieszkańcy, za nic mający dobro miasta, za wszelką cenę blokujacy latami dokończenie obwodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m jak w raju IP: *.magma-net.pl 14.11.06, 18:07 > korkach a zawieszenia samochodów trzeba nieustannie naprawiać. Za obwodnicę > autostradową odpowiada jednak państwo, nie prezydenci miasta. Za "mini" > obwodnice Długołęka-Bielany oraz za zamknięcie obwodnicy środmiejskiej > odpowiadają jednak juz władze miasta i gmin osciennych. Oraz, w przypadku > Biskupina, niestety, protestujący mieszkańcy, za nic mający dobro miasta, za > wszelką cenę blokujacy latami dokończenie obwodnicy. Ot i proste rozwiązania: zbudujmy obwodnice i będzie jak w raju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździwiony Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 23:55 Wszystkie media krzyczą; Dutkiewicz znokautował! To nic, że z Gdyni był lepszy, Dutkiewicz musi być najlepszy(?). O tamtym w Polsce niewiele się mówi. Cztery lata temu nikt o Dutkiewiczu nie słyszął, ale była taka potrzeba, poszło sporo kasy i Dutkiewicz został prezydentem. Nikt inny, który na to zasługiwał nie miał szans. Nie jestem prorokiem, ale tak będą wyglądały wybory jednomandatowe. To dobrze,że się dużo buduje we Wrocławiu, ale każdy by to robił mając te pieniądze. Nie chwali się nikogo za to, że pracuje, że wykonuje to co do niego należy, Ponieważ otrzymuje pieniądze. Ponadto nie słyszałem żeby jakaś kmisja ekspercka oceniła prezydenta Dutkiewicza w kontekście właściwego wykorzystania tak ogromnych pieniędzy. Być może wszystko jest w porządku, ale jeśli tylko otoczenie prezydenckie wydaje pochlebne opinie i każe nam w to wierzyć to mamy prawo mieć wątpliwości. Wracając do nokautu to gdzie on był? Dwie największe partie i trzecia po nich Samoobrona zagłosowały na Dutkiewicza, bo takie były ustalenia. (przy okazji mogliśmy zobaczyć szczura). To tak jakby podskakiwać z radości gdy się kupi maturę, a nie ją napisze samemu. Poza tym wydaje mi się, że Wrocław oddala się od Wrocławian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan obawiam się, że nie doceniasz POświęcenia ludu IP: *.chello.pl 22.07.07, 02:47 Zaciśnie zęby w nieklimatyzowanych tramwajach, busach, korkach, wytrzymają brak przedszkoli a i tak zagłosuje na oddanych sobie aPOlitycznych Sterników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: obawiam się, że nie doceniasz POświęcenia lud IP: *.as.kn.pl 22.07.07, 08:13 Media mają wielką siłę. W klace, którą zorganizował sobie Dutkiewicz, uczestniczą praktycznie wszystkie media. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Na kogo zwali Dutkiewicz niepowodzenia? 22.07.07, 09:41 Gość portalu: corgan napisał(a): > Zaciśnie zęby w nieklimatyzowanych tramwajach, busach, korkach, wytrzymają brak > > przedszkoli a i tak zagłosuje na oddanych sobie aPOlitycznych Sterników. Ma pełnię władzy. Zaraz po wyborach napisałem coś takiego "Gratulacje i do pracy". Gratulacje przyjął ale pracować mu się nie chce. Ja jako jego pracodawca (Art. 4 KRP) zrobię więc wszystko by albo pracował dla dobra wrocławian i co za tym idzie Wrocławia, albo by upadł, gdy okaże się tylko populistą dużo kłamiącym, podczas gdy jakość życia w mieście się obniża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: obawiam się, że nie doceniasz POświęcenia lud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:01 > Zaciśnie zęby w nieklimatyzowanych tramwajach, busach, korkach, wytrzymają brak > > przedszkoli a a także POświęcenie 2 dni urlopu, żeby zarejestrować samochód. Ale lud widzi konieczność tych POświęceń, aby na Żernickiej Łące zagościło eksPO, a na stadionie rozegrano dwa mecze: POlska - Azebejdżan oraz Azerbejdżan - Gruzja ( to przecież kraje ściśle europejskie:))) >tak zagłosuje na oddanych sobie aPOlitycznych Sterników no tak jego zadaniem patryjnym jest być bezpartyjnym:) Ostatnio odczuwam pewien brak ideologicznego wsparcia ze strony Sternika, który jakby rzadziej nawiedza tv klecina. Kiedy wrócą czasy kampanii, gdy Sternik był częściej w szkle niż reklama jogurtu:?????) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: A upadek będzie wielki IP: *.as.kn.pl 22.07.07, 11:16 Jak on jest logikiem, to ja jestem Lars von Trier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: A upadek będzie wielki IP: *.chello.pl 22.07.07, 13:31 Wszyscy Wrocławianie to PRAWIE logicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:06 Dzięki umiejętności organizacji pracy ekipy obecnego pana prezydenta i wspaniałych fachowców zatrudnionych w magistracie mieszkańcy Złotnik już drugi rok taplają się w błocie. Jest nadzieja, że pobity zostanie rekord tego taplania ze Stabłowic osiągnięty prze ekipę Zachodzącego Słoneczka Sudetów i wynoszący ponad 7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.chello.pl 22.07.07, 15:12 Znowu budowlańcy...Czy to branża dla nierozgarniętych,kretynków? Ktoś, kto ma narzędzia prawne powinien się wziąć za nich.W czyjej gestii to leży? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer W gestii Słoneczka Sudetów z Wielkopolski 22.07.07, 21:33 Gość portalu: Robek napisał(a): > Znowu budowlańcy...Czy to branża dla nierozgarniętych,kretynków? > Ktoś, kto ma narzędzia prawne powinien się wziąć za nich.W czyjej gestii to leż > y? Jeśli tak dalej porządzi to Wrocław wypnie się na tzw. prawicę na długie lata. Może to działanie celowe dr logiki z KUL Łudzenie samego siebie* 21 Nie każdy, który Mi mówi: "Panie, Panie!", wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie. 22 Wielu powie Mi w owym dniu: "Panie, Panie, czy nie prorokowaliśmy mocą Twego imienia, i nie wyrzucaliśmy złych duchów mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy wielu cudów mocą Twego imienia?" 23 Wtedy oświadczę im: "Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: W gestii Słoneczka Sudetów z Wielkopolski IP: *.chello.pl 25.07.07, 17:15 > Jeśli tak dalej porządzi to Wrocław wypnie się na tzw. prawicę na długie lata. > Może to działanie celowe dr logiki z KUL Nie sądzę,raczej z braku alternatywy ma miękkie serduszko dla Schetyny i jego bandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsik Re:Robek - Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosów IP: *.lanet.net.pl 22.07.07, 21:38 Tak, nierozgarniętych. Szczególnie w oczach takich "logików" jak ty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:Robek - Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosó IP: *.chello.pl 22.07.07, 22:49 Może więcej szczegółów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:Klopsik- Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głosó IP: *.chello.pl 22.07.07, 23:35 Klopsik,uważasz,że firmy budowlane mogą samowolnie,bezkarnie przedłużać prace na budowach,bo zleceniodawcą jest miasto?Jakoś deweloperzy tak się nie opieprzają.To ich przywilej?Nietykalna kasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsik Re:r0bak- Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głos IP: *.lanet.net.pl 23.07.07, 00:02 Nie istnieją już państwowe firmy budowlane, a nie znam prywatnej, która chciałaby dostać te same pieniadze a w dłuższym okresie czasu !Nie tu należy szukać przyczyn opóźniej. Częściej dotyczy to braku rozwiązań spraw wynikajacych w toku budowy czy też nierealnych terminów (miasto wyspecjalizowało się w terminach 3-6 miesięcznych (za komuny liczyło się to w latach !). Zwróć uwagę, iż w przypadku deweloperów terminy określa ten kto wykonuje a nie ten kto tylko marzy sennie (urzędnik). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:r0bak- Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głos IP: *.chello.pl 23.07.07, 00:08 Częściej dotyczy to braku rozwiązań spraw wynikajacych w toku > budowy A jakie to sprawy? czy też nierealnych terminów (miasto wyspecjalizowało się w terminach 3- > 6 miesięcznych (za komuny liczyło się to w latach !) To miasto samo określa nierealne terminy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:r0bak- Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głos IP: *.chello.pl 23.07.07, 00:14 > Częściej dotyczy to braku rozwiązań spraw wynikajacych w toku > > budowy > > A jakie to sprawy? To miasto podpisuje umowy w ciemno,licząc ,że jakoś to będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsik Re:robek- Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głos IP: *.lanet.net.pl 23.07.07, 00:20 Widać , że nie masz pojęcia o budownictwie i próbujesz nadrabiać pseudonaukowymi pytaniami. Niezgodność rozwiązań projektowych z rzeczywistością czy też kolizje z urządzeniami podziemnymi to norma a nie przypadek ! Miasto stara się wynegocjować (wymusić) jak najkrótsze terminy realizacji, co jak powszechnie widać nie jest takie oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Jaki powinien być odstęp między kostką brukową 23.07.07, 00:33 Gość portalu: klopsik napisał(a): > Widać , że nie masz pojęcia o budownictwie i próbujesz nadrabiać pseudonaukowym > i pytaniami. Niezgodność rozwiązań projektowych z rzeczywistością czy też koliz > je z urządzeniami podziemnymi to norma a nie przypadek ! Taki jak na hitlerówce Kotlarskiej (mniej niż cm) gdzie spękał granit po kilkudziesięciu latach ale się nie wypaczył, czy 3 cm jak na Szewskiej, gdzie kobiety na deptaku nie mogą chodzić w szpilkach, natomiast jazda na rowerze przyprawia o oberwanie narządów wewnętrznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsik Re: Jaki powinien być odstęp między kostką brukow IP: *.lanet.net.pl 23.07.07, 00:38 Może zostać 1 cm i podobnie jak za Hitlera zalewać spoiny szkłem wodnym. Hummer za 1 zł za godzinę będzie zalewał Szewską przez 2 lata ( i wszystko jak za komuny wróci do normy !). Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jaki powinien być odstęp między kostką brukow 23.07.07, 00:46 Gość portalu: klopsik napisał(a): > Może zostać 1 cm i podobnie jak za Hitlera zalewać spoiny szkłem wodnym. Hummer > za 1 zł za godzinę będzie zalewał Szewską przez 2 lata ( i wszystko jak za kom > uny wróci do normy !). Ale raz na 60 lat. Szewską remontują już ponad rok. Za 5 lat następny remont najdłużej. Tak przy okazji. Czy Szewską już odebrano? Niedługo miną dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsik Re: hummer - być odstęp między kostką brukow IP: *.lanet.net.pl 23.07.07, 00:58 Ten kto puścił nią ruch już ją odebrał ! Tym samym remont trwał krócej niż rok. To, że nikt nie potrafi jednoznacznie wskazać przyczyny wypadania tramwajów, najlepiej świadczy o rozkładzie winy na wszystkie strony procesu budowlanego (projektant, nadzór inwestorski i wykonawca). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: hummer - być odstęp między kostką brukow IP: *.chello.pl 23.07.07, 01:10 > To, że nikt nie potrafi jednoznacznie wskazać przyczyny wypadania tramwajów, n > ajlepiej świadczy o ..o tym ,że krasnoludki są wykonawcami. o rozkładzie winy na wszystkie strony procesu budowlanego (pr > ojektant, nadzór inwestorski i wykonawca). A kto sprawował nadzór inwestorski? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer ZDiK nie odebrał drogi! 23.07.07, 01:27 Gość portalu: klopsik napisał(a): > Ten kto puścił nią ruch już ją odebrał ! Tym samym remont trwał krócej niż rok. > To, że nikt nie potrafi jednoznacznie wskazać przyczyny wypadania tramwajów, n > ajlepiej świadczy o rozkładzie winy na wszystkie strony procesu budowlanego (pr > ojektant, nadzór inwestorski i wykonawca). Wystarczy spojrzeć na znaki drogowe. Różnią się od panujących norm w IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:klopsik- Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głos IP: *.chello.pl 23.07.07, 00:41 > Widać , że nie masz pojęcia o budownictwie Nie, nie jestem budowlańcem. i próbujesz nadrabiać pseudonaukowym > i pytaniami. Wybacz,ale śmieszny jesteś.Pytać nie wolno?W domu za często Cię karcili? Niezgodność rozwiązań projektowych z rzeczywistością czy też koliz > je z urządzeniami podziemnymi to norma a nie przypadek ! Miasto stara się wyneg > ocjować (wymusić) jak najkrótsze terminy realizacji, co jak powszechnie widać n > ie jest takie oczywiste. OK.Jak chcesz ,to potrafisz przemówić ludzkim głosem. Dla mnie, laika budowlanego ,trochę to dziwne,że miasto jest petentem,a nie wykonawcy.Miejscy urzędnicy pilnują interesu prywatnych wykonawców!!!Budowlanka to magia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsik Re:robek - Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głos IP: *.lanet.net.pl 23.07.07, 00:51 A kto Ci powiedział , że miasto (a właściwie jego urzędnicy) i wykonawcy grają do tej samej bramki. Sprowadzanie przez gawiedź sporu do winy miasta czy też wykonawców (najczęściej obu jednocześnie !)to typowe igrzyska dla ciemnoty, która bądź siedzi bezczynnie w domu bądź o 15.01 rusza po pracy do domu, dyskutując o lenistwie budowlańców.Zero krytycznego myślenia, powtarzanie komunałów za wydelegowanym przez gazecinę "specjalistą od wylewania asfaltu" !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:klopsik- Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głos IP: *.chello.pl 23.07.07, 01:05 > A kto Ci powiedział , że miasto (a właściwie jego urzędnicy) i wykonawcy grają > do tej samej bramki. Wyrażasz się enigmatycznie.Rozwiń myśl. Dla mnie urzędnicy pilnują interesu miasta,a wykonawcy swojego,z tym,że to firmy są petentami.Miasto to wiarygodny płatnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsik Re:robek - Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głos IP: *.lanet.net.pl 23.07.07, 01:15 Trzeba być socjałem by sadzić, że urzędnik broni interesu miasta (czyli np. mojego).To "miasto" rękami swoich urzędników oraz skoligaconych dziennikarzyn wywoływało wściekłą nagonkę na wrocławską firmę Ziajka (polską i zatrudniającą miejscowych pracowników)o 5 dni domniemanego opóźnienia,dzisiaj z trudem przez gardło przechodzą im nazwy wykonawców placu Grunwaldzkiego czy Szewskiej (bo może tam prawnicy lepsi niż inżynierowie). Jednych można zaszczuć , inni mają masę powodów opóźnień i można wyegzekwować symboliczne jedynie kary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:klopsik - Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głos IP: *.chello.pl 23.07.07, 01:53 Trzeba być socjałem by sadzić, że urzędnik broni interesu miasta (czyli np. moj > ego). Posądzasz ich o zaniedbanie,działanie na szkodę miasta,mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ja dodam - czyich interesów bronią? 23.07.07, 01:56 Gość portalu: Robek napisał(a): > Trzeba być socjałem by sadzić, że urzędnik broni interesu miasta (czyli np. moj > > ego). > > Posądzasz ich o zaniedbanie,działanie na szkodę miasta,mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Ja dodam - czyich interesów bronią? IP: *.chello.pl 23.07.07, 02:01 No właśnie.Czyżby klopsik posądzał magistrat o korupcję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re:robek- Nokaut Dutkiewicza: 85% procent głos IP: *.chello.pl 25.07.07, 17:23 . Niezgodność rozwiązań projektowych z rzeczywistością czy też koliz > je z urządzeniami podziemnymi to norma a nie przypadek ! Wykonawcy powinni mieć to ryzyko wkalkulowane w koszty,a nie biegać z tym do magistratu i zawracać głowę. Odpowiedz Link Zgłoś