Dodaj do ulubionych

Dziecioroby w Faktach

15.11.06, 18:20
Dzisiejsze Fakty pokazały rodzinę, co to ma sześcioro dzieci i siódme w
drodze... ON narzeka, że kuroniówki tylko 470 zł a z rodzinnym 1,3 tys. ONA
płacze, że nikt nie chce pomóc. Chcą od gminy mieszkania.
Do jasnej cholery, dlaczego hurtowa produkcja dzieci ma upoważniać do życia
na koszt społeczeństwa????? Może czas się wziąć za robotę? W końcu
średniowiecze mamy za sobą, nie każdy stosunek musi się kończyć ciążą!!
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:04
      dwa dni temu pokazali w TV materiał, o kobiecie która zmarła w czasie porodu
      chyba 12 dziecka. Tata bezrobotny, trójka dzieci niedorozwinięta. Inne nie maja
      pieniędzy, wszyscy miekszkają w izbie 20 m.kw i "nikt im nie chce pomóc". Może
      czas sterylizować i kastrować rodziców, którzy maja dziecko i nie daja rady go
      utrzymać, żeby nie produkowali kolejnych bachorów ? Osobiście znam
      niedorozwiniętą kobietę, która co 2-3 lata rodzi kolejne dziecko, odbierane jej
      następnie przez opiekę społeczną ( już chyba 10 urodziła). Domyślam sie tylko,
      że ojcami tych dzieci są wychodzący z pierdla kryminaliści i inne obciążone
      genetycznie dziady, a dzieci z tych związków też są niedorozwinięte
      • Gość: aloikos Re: Dziecioroby w Faktach IP: 81.219.158.* 16.11.06, 09:33
        Gadasz jak starożytni Spartanie a mamy ich za barbarzyńców.
        Jedyne co można zrobić to zainwestować w te 12 dzieci i dobrze wykształcić.
        Bo widzisz, tłumoku, za 30 lat oni będą łożyć na twoją emeryturę lub w twoim
        przypadku rentę, i to od wysokości ich dochodów zależeć będzie ile ci listonosz
        przyniesie. Lepiej więc nie psiocz na wielodzietnych tylko popie.przony system
        finansowy naszego pięknego kraju nad Wisłą (tudzież np. monopolizm ZUS) - a to
        lepiej też olać i po prostu robić swoje.
        • Gość: j Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.06, 10:23
          Za 30 lat to my będziemy łożyć na ich zasiłki dla bezrobotnych lub utrzymanie
          ich w zakładach kranych.
          • Gość: aloikos Re: Dziecioroby w Faktach IP: 81.219.158.* 16.11.06, 10:39
            No właśnie żeby tego uniknąć lepiej wykształcić.
        • Gość: q Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:54
          Nie rozumiem kim jesteście Wy, którzy macie starożytną cywilizację grecką w tym
          Spartę za "barbarzyńców". :) ale mniejsza o to bo chyba przedmówca
          sie "przejęzyczył"
          Sterylizowanie niedorozwiniętych i innych genetycznie obciążonych jesczze
          niedawno było bardzo powszechne w Szwecji.
          Nie widże tego, żeby niedorozwinięci zarabiali na "moją emeryturę lub rentę",
          Prawdopodobnie nie będą nigdy zarabiali nie tylko na emerytury innych, ale
          nigdy nie będą w stanie siebie samych utrzymać, bo nie widzę profesji które
          mogliby wykonywać. I będą zawsze biedni wyciągali ręce do kolejnych opiek
          społecznych. Nawet jeśli takie dzieci będą sprawne fizycznie i psychicznie, to
          na kogo wyrosną w rodzinach wielodzietncnych gdzi rodzice nie są w stanie
          przeznaczyć na ich wychowanie i edukację środków i pieniędzy. Wychowanie
          dziecka w rozwiniętym świecie, to nie jest to samo co tucz trzody chlewej.
          • Gość: aloikos Re: Dziecioroby w Faktach IP: 81.219.158.* 16.11.06, 11:20
            Chętnie teleportowałbym Cię w czasoprzestrzeni, abyś na własnej skórze
            doświadczył tego spartańskiego raju cywilizacyjnego. Niestety zapewne nie
            zdążyłbyś, bo jako Polak czystej krwi zostałbyś natychmiast (wśród rzeszy
            odmieńców oraz "niedorozwiniętych" dzieci) strącony przez urzędnika w przepaść.
          • Gość: zdziwiony Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.iil.pwr.wroc.pl 16.11.06, 11:46
            Gość portalu: q napisał(a):

> Nie rozumiem kim jesteście Wy, którzy macie starożytną cywilizację
            > grecką w tym Spartę za "barbarzyńców". :) ale mniejsza o to bo chyba
            > przedmówca sie "przejęzyczył"
            > Sterylizowanie niedorozwiniętych i innych genetycznie obciążonych jesczze
            > niedawno było bardzo powszechne w Szwecji.

Podobnie jak w Niemczech (hitlerowskich).
            Tyle, że Szwecja nie przegrała wojny i dotrwało to u nich do lat
            siedemdziesiątych XX wieku. Ale nie słyszałem, by Szwecja się tym nadmiernie
            chwaliła.

• Gość: q Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:23
              Szwecja sie nie chwali bo jest to niepoprawne politycznie ( sterylizacja pod
              przymusem). Natomiast skandynawowie bardzo sie chwalą i przywiązują bardzo dużą
              wagę do edukacji seksualnej i rodzinnej, planowania rodziny, antykoncepcji,
              aborcji i ich system pomocy rodzinie zakłada szerokie odradzanie ciąży (w tym
              sterylizację lub aborcję) w przypadku niedorozwiniętych kobiet, badania
              prenatalene w celu unikania niedorozwiniętych płodów, oraz odradzanie kolejnych
              dzieci rodzinom ubogim, które nie są w stanie porządnie wychowywać zapewnić
              odpowiednich warunków materialnych dotychczasowym dzieciom.
          • Gość: aloikos Re: Dziecioroby w Faktach IP: 81.219.158.* 16.11.06, 12:22
            I jeszcze jedno (bo kończę uczony dyskurs z tym czymś (q)):

> Prawdopodobnie nie będą nigdy zarabiali nie tylko na emerytury innych, ale
            > nigdy nie będą w stanie siebie samych utrzymać, bo nie widzę profesji które
            > mogliby wykonywać.

Kiedyś pracowałem w CLA wśród wielu niepełnosprawnych. Byli lepsi.

> Nawet jeśli takie dzieci będą sprawne fizycznie i psychicznie,

Daj Boże, aby nigdy więcej o ich sprawności i przydatności do życia w ogóle, nie
            decydowali ludzie twojego pokroju.

> to
            > na kogo wyrosną w rodzinach wielodzietncnych gdzi rodzice nie są w stanie
            > przeznaczyć na ich wychowanie i edukację środków i pieniędzy. Wychowanie
            > dziecka w rozwiniętym świecie, to nie jest to samo co tucz trzody chlewej.

Zapisz się do NPD albo panuj nad słownictwem. Niech lepiej
            ludzie nie wiedzą jaki/a z ciebie (tu niech każdy sobie dopowie co chce).

P.S. Nie zrozumiałeś mnie. Pisząc o rencie dla ciebie miałem na myśli rentę dla
            kuracjuszy zakładu w Tworkach. Tam podobno wielu Napoleonów tudzież Himmlerów.
      • Gość: u basia Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.chello.pl 25.11.06, 12:05
        we wszystkim sie z toba zgadzam tylko nie w jednym dlaczego cudze dzieci
        nazywasz bachorami to juz przegielas wstydzilabys sie to tez sa dzieci nie
        bachory
    • Gość: iggorr Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.06, 19:23
      A dlaczego nie pomogą tym ludziom partia typu LPR, PIS itd., które tyle miauczą
      o rodzinie i małym przyroście naturalnym? Toż to przecież modelowy byłby
      przykład rodziny...
      • Gość: ogr Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.magma-net.pl 15.11.06, 19:52
        bo to proste-oni chętnie by pomogli, ale nie ze swoich, tylko z naszych
        kieszeni.
        • Gość: Przyjaciel....... Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 20:21
          A ileż to cwaniaku dałeś ze swojej kieszeni innym, że tak wypominasz.
          • anu_anu Re: Dziecioroby w Faktach 15.11.06, 20:56
            Co miesiąc z mojej pensji jest potrącana spora kwota. I nie zauważam, żeby do
            mnie wracała w jakiejkolwiek postaci.
          • Gość: ogr Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.magma-net.pl 16.11.06, 01:39
            A z jakiej racji mam komuś dawać cokolwiek?????????
            Mam swoje pierwsze, małe mieszkanie własnościowe. Tyram po 12-14 godz.
            dziennie, żeby móc zapłacić rachunki, czynsz i spłacać kredyt. Czynszu płacę
            ponad 300 zł miesięcznie. A takie nieroby siedzą w trzy razy większych
            komunałkach za 1/3 tej sumy i nie robią nic oprócz dzieci i narzekania.
            W dodatku wszystko im się należy na koszt gminy. kiedy to się zmieni?
            • Gość: kk071 Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 16.11.06, 04:08
              Wielkie mi zaskoczenie, ze ona przy 20 porodzie zmarła...
              I wcale mnie nie dziwi, że taka wiejska niezdolna do niczego patologia rodzi
              dzieci na skale przemysłową... w końcu 1000 PLN za bahora... a jak ma sie ich
              już 10 to każde nastepne nie robi różnicy...
              Tak piszecie, ze sie dziwicie o co chodzi...A o becikowym słyszeli?
              • Gość: .... Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.stk.vectranet.pl 16.11.06, 07:45
                becikowego juz nie ma!!!!!!!!!!!!!!
                coz zamiast narzekac to tez zrobcie 15 dzieci i bedziecie miec tak zajebiscie
                jak oni skoro tak sie wam topodoba ze maja tanie mieszkania.p.sja myslalm ze
                czegos takiego jsk fakt nikt nie czyta ...
                przykre ze to cos jest opiniotworcze w naszym kraju.
                ja tez nie jesdtem za tyloma dziecmi i powinno sie jajowody podwiazywac ale
                swoje zdanie zawsze mozna przedstawiv w inny sposob nie bo jednym borokowi na
                cala polske odciagaja podatki
                • skarolina Re: Dziecioroby w Faktach 16.11.06, 07:55
                  > p.sja myslalm ze
                  > czegos takiego jsk fakt nikt nie czyta ...

Fakty - to program informacyjny wrocławskiej TVP3. Całkiem sporo ludzi go ogląda
                  i w sumie, czemu nie?
                • Gość: fakir Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.os1.kn.pl 16.11.06, 09:54
                  > becikowego juz nie ma!!!!!!!!!!!!!!

jest jest - dla takich rodzin nawet podwójne - a jak ktoś sie postara to i
                  potrójne wpadnie...
              • Gość: ubasia Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.chello.pl 25.11.06, 12:09
                do kk 71.......znowu bachor ludzie a jak swoje dzieci nazywacie
    • lempickabis Re: Dziecioroby w Faktach 16.11.06, 14:22
      Niektórzy swoimi komentarzami dali świadectwo braku kultury, czy wręcz
      chamstwa, i prymitywnego myślenia.
      Zapominacie, że zdecydowana większość upośledzonych dzieci rodzi się rodzicom
      zdrowym, zarówno psychicznie jak i fizycznie. Problem w tym, że nie zobaczycie
      ich w żadnym programie, bo kto pokaże zaradnych życiowo ludzi z jednym
      upośledzonym fizycznie lub umysłowo dzieckiem. Jaka to sensacja?
      Nie zyczę Wam, żeby Was spotkała podobna tragedia - wtedy będziecie przed
      narodzeniem dziecka zadręczać się myśleniem, że może to pomyłka i dziecko
      będzie zdrowe, że aborcja to nie zawsze jest mniej niż usunięcie zęba, (a
      przecież stajemy na głowie, żeby leczyć a nie usuwać zęby) że nawet przy jednym
      chorym dziecku trudno, żeby oboje rodzice pracowali, że pielęgnacja i leczenie
      kosztuje majątek, i wiele, wiele innych. Wtedy sami będziecie zastanawiać się
      dlaczego tak mało refunduje Państwo. Wtedy może zrozumielibyście, że żyjemy w
      społeczeństwie, co wymaga od nas współodpowiedzialności i pomocy.
      I w tej sytuacji jedyny problem jest taki, żeby te zadania były realizowane w
      sposób przemyślany i skuteczny.
      • Gość: q Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:41
        Ale nikt tutaj nie neguje praw, ani rodziców planujących urodzić ZDROWE
        dziecko, a którym w wyniku nieprzewidzianego przypadku urodzio się JEDNO CHORE
        dziecko, ani praw niepełnosprawnych dzieci, czy niepenosprawnych dorosłych bo
        nie są oni winni swojej niepełnosprawności. Raczej chodzi o nieodpowiedzialne
        działania rodziców-dzieciorobów i niedopowiedzialaną politykę Państwa w
        zakresie planowania rodziny oraz "produkowanie" dzieciarów bez jakiegoś planu i
        pomysłu na rodzinę zwłaszcza przez rodziców obciążonych genetycznie i
        nieporadnych życiowo, którzy oprócz zapładnienia i urodzenia nie są w stanie
        nic sensownego ze swoimi dziećmi zrobić ( i NIE JEST TO WINA DZIECI).
      • Gość: q Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:59
        "Nie zyczę Wam, żeby Was spotkała podobna tragedia - wtedy będziecie przed
        > narodzeniem dziecka zadręczać się myśleniem, że może to pomyłka i dziecko
        > będzie zdrowe, że aborcja to nie zawsze jest mniej niż usunięcie zęba,"
        Ja też nikomu tego nie życzę, natomiast jeśli ktoś (1) godzi się na urodzenie
        upośledzonego dziecka to jest NIEODPOWIEDZIALNY !!!, lub (2)jeśli ktoś mysli że
        to "pomyłka" co mówią badania prenatalne na temat upośledzenia płodu to znaczy
        że jest NIEODPOWIEDZIALNY!!!
    • Gość: Do autora postu Re: Dziecioroby w Faktach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.06, 14:39
      Powiem tylko tyle, autor tego postu jest ku... debilem do potęgi entej !!!!!!!
      Że wogóle tacy idioci jeszcze chodzą po świecie.....
      • kklement Ja bym debilem nazwał kogoś ... 16.11.06, 15:58
        .. kto produkuje liczne potomstwo nie mając pieniędzy na jego utrzymanie.

Oosbiście uważam, że sterylizacja powinna w Polsce być legalna.
        • Gość: sz1 Re: Ja bym debilem nazwał kogoś ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:29
          Kto zgadnie jakich sierot jest najwięcej w domach dziecka i małego dziecka? Spolecznych . Jest ich 99% . Inna rzecz ,że najczęsciej nie są to dzieci "dzieciorobów"
          Wyjsciem jest edukacja ,edukacja i darmowe kondomy, pigułki i inne takie . czy ktoś z was wie że w Holandii problem aborcji całkowicie legalnej i darmowej praktycznie nie istnieje?I to nie przez debilną , katolicką ustawe antyaborcyjną .Tam po prostu uczy się ludzi jak się kochac długo i zdrowo i nie mieć potomstwa.
          • Gość: q Re: Ja bym debilem nazwał kogoś ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:46
            podejrzewam, że w Holandii "problem aborcji nie istnieje" z tego samego powodu
            co w krajach skandynawskich. Mianowicie, że sama ABORCJA W TYCH KRAJACH NIE
            JEST UZNAWANA ZA PROBLEM, ale za skuteczny sposób planowania rodziny, a zabiegi
            aborcji są tak zwyczajne i powszechne, że nomalne.
            • wari Re: Ja bym debilem nazwał kogoś ... 25.11.06, 11:48

> podejrzewam, że w Holandii "problem aborcji nie istnieje" z tego samego
              powodu
              > co w krajach skandynawskich. Mianowicie, że sama ABORCJA W TYCH KRAJACH NIE
              > JEST UZNAWANA ZA PROBLEM, ale za skuteczny sposób planowania rodziny, a
              zabiegi
              >
              > aborcji są tak zwyczajne i powszechne, że nomalne

To ciekawe dlaczego aborcji jest tam tak mało, mniej niż w krajach aborcji
              zakazujacych. Dlaczego ? Bo jest tam edukacja seksualna, dostęp do taniej
              antykoncepcji i większa odpowiedzialność za własne dzieci i ich przyszłość.
          • Gość: Toto smiem twierdzic ze wiekszosc wypowiedzi IP: *.proxy.aol.com 16.11.06, 16:52
            popierajacych aborcje ,sterylizacje i obrazajace ludzi biednych i uposledzonych
            wychodzi z elektoratu PO i SLD ? Gratulacje , nie jestem zaskoczony.Zycze wam
            abyscie za 30 , 40 lat doczekali chwili kiedy do waszych drzwi zastuka
            dyzurny "eutanazyjny" ze strzykawka i poprosi was o odejscie bo panstwo nie ma
            srodkow na wasze utrzymanie.To zanim zamkniecie swoje kaprawe oczka
            przypomnijcie sobie jak to medrkowaliscie sie na tym forumku...
            • Gość: q Re: smiem twierdzic ze wiekszosc wypowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:01
              Akurat ja głosowałem na PIS w 2005 i 2006r. co nie ma żadngo znaczenia w
              związku z tematem. Piszę to tylko po to, żeby zamknąć próbę zmienienia tematu
              na polityczny, czyli jedyny zrozumiały dla niektórych. PLANOWANIE RODZINY TO
              PROBLEM SPOŁECZNY NA CAŁE POKOLENIA znacznie ważniejszy niż doraźna polityka.
            • kklement Re: smiem twierdzic ze wiekszosc wypowiedzi 16.11.06, 20:16
              Gość portalu: Toto napisał(a):

> popierajacych aborcje ,sterylizacje i obrazajace ludzi biednych i
              uposledzonych

Sterylizacja jako dobrowolna forma antykoncepcji ? A dlaczego nie ? Jeśli
              podejmuję świadomą decyzję, że nie chcę mieć więcej dzieci, to dlaczego nie
              mógłbym zaoszczędzić pieniędzy i zdrowia swojej żony decydując się na taką
              akurat formę antykoncepcji ?

Inną sprawą jest sterylizacja narzucona z zewnątrz, w stosunku do marginesu
              społecznego. Tu się nie wypowiem, żeby nie wywoływać na Forum świętej wojny.

Co do aborcji, to akurat ja jestem jej przeciwnikiem. Nie chcę też obrażać
              ludzi upośledzonych ani biednych. Obrażam tych, którzy rozmnażają się bez
              opamiętania, czego efektem są dzieci zaniedbane i żyjące w skrajnej biedzie. A
              jak wiemy, biedę się częstokroć dziedziczy.

> wychodzi z elektoratu PO i SLD ? Gratulacje , nie jestem zaskoczony

Well, chyba nie jest rzeczą dziwną, że zwolennicy pragmatyzmu życiowego i
              ponoszenia odpowiedzialności za swoje posunięcia ( ups, ależ mi się
              powiedziało :D ) głosują na partię liberalną, jaką jest PO.
              • kyos Re: smiem twierdzic ze wiekszosc wypowiedzi 24.11.06, 21:54
                kklement napisał:

> Inną sprawą jest sterylizacja narzucona z zewnątrz, w stosunku do marginesu
                > społecznego. Tu się nie wypowiem, żeby nie wywoływać na Forum świętej wojny.

i dobrze, bo to eugenika (stosowały ją w swoim czasie m.in. III Rzesza i stan
                Kalifornia)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka