Dodaj do ulubionych

Gapowicze mimo woli

22.11.06, 20:51
To są jaja jakieś!!
"Niektórzy potrafią udowodnić, że w dniu kontroli nie mogli być jej poddani - mówi."
Czyli doszliśmy już do etapu w którym trzeba udowadniać swą niewinność. Gratulacje!! Domniemanie winy w środku Europy w XXI wieku!
Obserwuj wątek
    • Gość: ag Gapowicze mimo woli IP: *.atol.com.pl 22.11.06, 21:06
      może tak osoby bez dokumentów były by weryfikowane w ciagu kilku dni po , jak
      by były podmianki, anie po paru miesiącach, co tojest ustne przedstawienie
      się ?????
      • Gość: pasażerka Re: Gapowicze mimo woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:26
        Wrocław nie jest wyjątkiem pod tym względem.
        Takie same praktyki stosowane są też w innych miastach.

Z radomskiego forum GW:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=51314183&v=2&
        • Gość: masney Re: Gapowicze mimo woli IP: *.wro.vectranet.pl 22.11.06, 22:07
          Sam dostałem takie wezwanie, prawdopodobnie koleś który nie płacił mi za wynajem
          i którego wylałem z mieszkania się za mnie podał, zadzwoniłem, okazało sie, że
          spis ustny, koleś powiedział, że sprawdzi czy jest pesel, bo pewnie nie ma i
          wtedy spoko. Zastanawiam się co by było jakby był pesel(kolo mógł go znać, bo
          mieliśmy podpisaną umowę)? Kpina...
    • Gość: Paweł Z. Re: Gapowicze mimo woli IP: *.os1.kn.pl 22.11.06, 22:06
      A słuszałeś, Wielki, o ludziach, którym skradziono dowód i inne dokumenty?
      Oni zgłaszali kradzież, a mimo to dostawali potem przez lata po 2-3 razy w
      tygodniu wezwania na przesłuchanie do różnych miast Polski. Takie mamy
      opresyjne państwo, że niewinność trzeba udowadniać. Państwo potrafi srogo karać
      za własną bezradność (w danym przypadku wystarczyłaby prosta baza danych
      weryfikująca dane obywateli i przechowująca informacje o skradzionych i
      zagubionych dokumentach).
    • Gość: HeHeHe Re: Gapowicze mimo woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:13
      Zatrudnić konduktorów. Po prostu. Jak dawniej. Jak np. w Amsterdamie. Będzie po
      problemie z gapowiczami. Może też jest to jakiś sposób na bezrobcie? Poza tym -
      zlikwidować ZDiK i powołać jakąś sensowną instytucję zarządzaną przez ludzi
      mających zielone pojęcie o komunikacji w dużych miastach. Jeśli mamy być dumni z
      Wrocławia - to coś zróbmy. Romaszkan jest dobry w gadce, ale to za mało w
      zarządzaniu miastem.
      • Gość: Paweł Z. Re: Gapowicze mimo woli IP: *.os1.kn.pl 22.11.06, 22:22
        Z konduktorami to bardzo dobry pomysł. Praktykuje się to z powodzeniem w wielu
        krajach świata. I niech sprzedają wszystkie bilety (łącznie z okresowymi).
        Ale to są marzenia ściętej głowy. Prawda jest taka, że władze miejskie
        konsekwentnie walczą z komunikacją miejską pd lat. Tabor się rozsypuje. Nowych
        torowisk nie przybywa, a stare się stopniowo likwiduje. Bilety komunikacji
        miejskiej są chyba najdroższe w Polsce i do tego trudno je kupić.
        Ale wrocławianom to się podoba. Udowodniły to ostatnie wybory. Więc - bądźmy
        konsekwentni - i zlikwidujmy w cholerę tę komunikację miejską.
        Chociaż nie, bo wtedy trzeba będzie paru fajnych kolegów wywalić z roboty, bo
        nie będą już mieli co robić.
        • xegar Re: Gapowicze mimo woli 23.11.06, 18:02
          Gość portalu: Paweł Z. napisał(a):

> Prawda jest taka, że władze miejskie
          > konsekwentnie walczą z komunikacją miejską pd lat. Tabor się rozsypuje.

Jest sporo ładnie wyremontowaych tramwajów i nowych autobusów. Mam wrażenie, że
          działasz zgodnie z regułą "prawda jest jak dupa, każdy ma swoją".

> torowisk nie przybywa, a stare się stopniowo likwiduje. Bilety komunikacji
          > miejskiej są chyba najdroższe w Polsce i do tego trudno je kupić.

W Warszawie normalne są po 2.40. W Krakowie chyba podobnie. Nigdzie nie
          widziałem taniej. Gdzie je chcesz kupować? Na Allegro??!

Xe.
      • qrczakoff Re: Gapowicze mimo woli 22.11.06, 22:24
        > Poza tym -
        > zlikwidować ZDiK i powołać jakąś sensowną instytucję zarządzaną przez ludzi
        > mających zielone pojęcie o komunikacji w dużych miastach. Jeśli mamy być dumni
        > z Wrocławia - to coś zróbmy.

No rewelacja - najlepiej rozpędzić jednych, powołać zupełnie nową instytucję,
        wydać w diabły pieniędzy na jej start, po czym ją rozpędzić za brak efektów,
        powołać nową lepszą...
    • Gość: ddddd Re: Gapowicze mimo woli IP: *.media4.pl 22.11.06, 22:57
      he he, na mój adres przyszło wezwanie na jakieś dziwne imię i nazwisko, mimo że
      ja w ogólę nie jeżdżę MPK :-))))

nawet mi się nie chce nigdzie dzwonić i wyjaśniać, czekam na komornika albo
      agenta z tej kancelarii, żeby go osobiście wyśmiać :-)))
    • Gość: bredzisz czarownik Re: Gapowicze mimo woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:53
      Pieprzenie z tym twoim domniemaniem winy. Parę osób ma do wyjaśnienia pomyłki
      urzędu, a ty zaraz wyjeżdżasz z histeriami. Znajdź najpierw miejsce na świecie,
      gdzie nikt się w niczym nie myli, to będziesz mógł wydziwiać na Polskę.
    • Gość: Heraldek Ja niedlugo zaczne jezdzic na gape............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 01:15
      ....bo na wiosne wracam do Stanow....
      Niech mnie potem ZDiK szuka po Gorach Skalistych (Rocky Montain)....
    • Gość: ksenon Re: Gapowicze mimo woli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 09:45
      tak do mnie tez juz pare razy w zyciu przyszly pisma nie wiem skad bo raz
      jechalem na gape ale tak przedawnione ze byly tylko zmartwieniem dla rodzicow bo
      nie dla mnie ciekawe jak mozna udowodnic ze 2 lata wczesniej w dzien ktorego sie
      nie pamieta mialo sie skasowany bilet albo w ogole jechalo nawet zbieranie
      wszystkich skasowanych biletow by nie pomoglo bo moglismy wogole nie jechac
      • Gość: kasia Re: Gapowicze mimo woli IP: *.20.54.194.generacja.pl 23.11.06, 10:09
        wezwanie do zapłaty za jazdę bez biletu przedawnia się po roku
    • cynozura No,ku...wa,doczekaliśmy się,że jeleń musi... 23.11.06, 12:06
      udowodnić,że ma rogi!Nasze prawo jest przecudne - udowadniaj swoją
      niewinność.Niech prawnicy zrobią krok dalej (sądząć po ich działaniach jest to
      możliwe) - przepraszaj,że żyjesz.
      • Gość: żenada Re: No,ku...wa,doczekaliśmy się,że jeleń musi... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.06, 15:19
        Czy ktoś mi wreszcie może wytłumaczyć, skąd się biorą debile piszący o tym
        "udowadnianiu niewinności"? Przecież nikt nic takiego nie każe robić. Jak się
        powie, że sie nie zapłaci, to wierzyciel musi udowodnić, że roszczenie jest
        zasadne. Na blankiecie jest podpis złapanego, chyba dobrze mi się wydaje? No to
        takie rzeczy się banalnie sprawdza u grafologa i to wierzyciel musi dowieść, że
        to podpis dłużnika.
        Jedni kretyni wyżalili się bzdurnie do gazety, a drudzy im od razu bezmyślnie
        uwierzyli. Z takim rozumieniem prawa to wy, ludziki, dalej niż zmywak w Irlandii
        rzeczywiście nie dojdziecie.
    • Gość: irpol Gapowicze mimo woli IP: *.os1.kn.pl 23.11.06, 13:57
      Czyli kontroler pisze lipę,ZDik płaci za to,podaje firmie firmie windykacyjnej
      lipę a "złapany" na haczyk ma udowodnić niewinność,bo dane są z sufitu.Ciekawe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka