Dodaj do ulubionych

Dr Korzeniowski

28.11.06, 21:20
Czy ktoś miał z nim kontakt?
Czy go poleca jako prowadzącego ciążę?
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: Dr Korzeniowski IP: 156.17.201.* 29.11.06, 13:42
      Prowadził moje dwie ciąże i odbierał dwa porody. Lekarz z wielkim
      doświadczeniem i człowiek przez wielkie "C". Nie wyobrażam sobie lepszego
      ginekologa od Niego.
      • Gość: mika Re: Dr Korzeniowski IP: *.os1.kn.pl 11.12.06, 01:53
        Swojego czasu leżałam w klinikach, dr Korzeniowski miał bardzo dużo pacjentek.
        Panie leczyły się u niego całymi rodzinami; mama, teściowa, synowa i bardzo
        sobie Go chwaliły, a co w tych czasach jest istotne był w miarę tani, co nas
        kobiety utrzymujące rodziny bardzo interesuje, ponieważ możemy pozwolić sobie
        na następną wizytę w razie jakiegoś problemu.
        Piszę to co usłyszałam leżąc w szpitalu od pań, które były mu bardzo wdzięczne
        z różnych powodów jak np. doprowadzenie upragnionej ciąży synowej, udane
        operacje itd.

Ja mam swojego lekarza, któremu, wierzę i bardzo wiele zawdzięczam (życie)wraz
        z moimi panami.
    • Gość: jola Re: Dr Korzeniowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 20:38
      zacznijmy od nazwiska- dr Jan Korzeniewski- mnie też prowadził polecam z
      czystym sumieniem...poleciłam wielu koleżankom - każda została jego pacjentką
      do dziś
      • Gość: Kama Re: Dr Korzeniowski IP: *.e-wro.net.pl 02.12.06, 16:21
        Gdzie dokładnie przyjmuje i ile kosztuje wizyta?
        • Gość: asia Re: Dr Korzeniowski IP: 156.17.201.* 04.12.06, 09:57
          Przyjmuje tylko prywatnie przy ul. Bolesławieckiej 1 (tak naprawdę to wejście
          jest od Legnickiej, taki duży kolorowy budynek mieszkalno-usługowy obok
          Dolmedu). Ostatni raz byłam chyba 10/2005 wtedy koszt wizyty razem z usg 80 PLN
          • alkape Re: Dr Korzeniowski 04.12.06, 21:00
            możecie podać do niego jakiś kontakt. Chciałabym prowadzić u niego ciążę, ale
            nie mogę sie dodzwonić na tel. do gabinetu. A na komórke tez nie odpowiada
            • Gość: asia Re: Dr Korzeniowski IP: 156.17.201.* 06.12.06, 10:10
              Do gabinetu można dzwonić tylko wtedy jak przyjmuje tzn. pon.,śr., czw., pt.,
              ok. 15.30 - 20.00, 21,00(różnie to bywa, przyjmuje tak długo jak długo są
              pacjentki). W poniedziałki i środy przyjmuje poprostu z kolejki (nie ma zapisów
              na godzinę) . Zapisuje tylko na czwartki, piątki i czasem na soboty. Nie
              odbiera telefonu w takcie badania, czyli może być tak, że dzwonisz i niestety
              trafiasz w moment badania. Proponuję dzwonić jednak na komórkę. Spróbuj w godz.
              od 11.00-14.00
              • qwerty-84 Re: Dr Korzeniowski 09.12.06, 00:04
                Też chodzę do Dr. Korzeniewskiego i ze szczerym sercem mogę go polecić jest
                naprawde sympatyczny i delikatny (w przeciwienstwie do poprzednich moich
                lekarzy). Mam tylko pytanie czy któraś z Pań rodziła "pod jego okiem".
                Słyszałam że pracuje w klinice i tam odbiera porody. jak to jest? czy dużo sie
                tam płaci za poród czy normalne ubezpieczenie pokryje. Proszę o odpowiedź
                • Gość: marysia Re: Dr Korzeniowski IP: *.os1.kn.pl 11.12.06, 02:14
                  Leżałam w klinice, dr miał bardzo dużo pań - mamy, teściowe, córki, synowe,
                  bardzo im pomógł i był niedrogi,co na te czasy nie jest obojętne i w tych
                  czasach bardzo istotne, ważne dla przeciętnie zarabiającej pacjentki. Bo
                  niestety czasami trzeba zaglądnąć do kontroli częściej.
                  Dr Korzeniowski miał bardzo dobrą opinie jako lekarz wśród pacjentek.

Osobiście się u niego nie leczę, ale piszę co słyszałam leżąc w szpitalu kilka
                  m-cy.
                  • qwerty-84 Re: Dr Korzeniowski 11.12.06, 14:35
                    Przedewszystkim jak cos nas nie pokoi zawsze można przyjść wcześniej niż
                    planowana wizyta i nic sie nie płaci. Miałam taką sytuacje 2 razy w tamtym
                    miesiącu. Pan Korzeniewski mnie zbadał, przpisał lekarstwa i nic nie wziął za
                    wizyte. Tylko bierze ode mnie za te umówione na dany termin.
                    • Gość: asia Re: Dr Korzeniowski IP: 156.17.201.* 13.12.06, 14:31
                      Korzeń rzeczywiście nie bierze kasy za nadprogramowe wizyty. Co się tyczy
                      samego porodu, to jak pisałam wcześniej odbierał dwoje moich dzieci. Rodziły
                      się we wtorek bo dr we wtorki ma dyżur całodobowy w szpitalu. Pierwszy poród
                      tydzień po terminie - prowokowany (zakończony ze względu na okoliczności
                      cięciem) , drugi cięcie planowane. Nie wyobrażam sobie lepszej opieki w czasie
                      porodu (mam na myśli lekarza). Niestety chyba wszystkie fajne pielęgniarki i
                      położne z oddziału położniczego rozstały się z krajem. Ostatnie dziecko
                      rodziłam w kwietniu 2005. Wtedy było jeszcze przyzwoicie (mam na myśli personel
                      średni) ale we wrześniu br. rodziła moja przyjaciółka i było już żle.
                    • Gość: asia Re: Dr Korzeniowski IP: 156.17.201.* 13.12.06, 14:39
                      Jeśli chodzi o cenę za poród to - jeśli rodzi się u niego na dyżurze - nie żąda
                      absolutnie niczego (o czym informuje pacjentkę, która o to zapyta w trakcie
                      którejś z wizyt). Warunkiem jest poród w trakcie dobowego dyżuru dr. Dr umawia
                      się na termin najbardziej zbliżony do terminu porodu i prowokuje poród.Jeśli są
                      wskazania do cięcia to poprostu umawia się na optymalny wtorek.
                      • Gość: marysia Re: Dr Korzeniowski IP: *.as.kn.pl 13.12.06, 16:09
                        A takie prowokowanie porodu, lub jego dostosowywanie do dyżuru lekarza to jest
                        pewne, że jest bezpieczne i zdrowe dla dziecka i mamy?
                        • Gość: anna-0987 Re: Dr Korzeniowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 23:49
                          Często sie tak robi:) Wiele moich koleżanek tak miało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka