Dodaj do ulubionych

Wyprawa etnomuzykologiczna na Syberii

07.12.06, 02:45
Ech, chciałoby się uczestniczyć w takiej wyprawie. Już trzeci rok myślę o
podróży do Irkucka, na Syberię... A tu jeszcze wątek z dziedziny muzykologii.
To jak upiec dwie pieczenie na jednym ogniu! Czy wyprawa zostanie jakoś
podsumowana? Czy przewidziane jest jakieś spotkanie, szersza prezentacja wniosków?

h_w
Obserwuj wątek
    • markona Tańczący z wilkami... 07.12.06, 08:00
      ... a może też śpiewający z białymi niedźwiedziami?
    • Gość: muzykolog Re: Wyprawa etnomuzykologiczna na Syberii IP: 81.219.158.* 07.12.06, 09:49
      21.12.06 spotkania na temat Syberii w ramach koła naukowego studentów
      muzykologii; szczegóły tu www.muzykologia.uni.wroc.pl
      zapraszamy
    • Gość: zainteresowany Wyprawa etnomuzykologiczna na Syberii IP: *.wroclaw.mm.pl 20.12.06, 20:19
      Bardzo ciekawa ekspedycja. Szkoda tylko, że artykuł tak zdawkowo przekazuje to
      co muzykolodzy zebrali. Z tego co mi wiadomo, to na Syberii istnieje wioska
      nazywana polska enklawa o nazwie Wierszyna a nie
      Wierszyn(pl.wikipedia.org/wiki/Wierszyna). Wierze, ze po trzech
      tygodniach badan naukowych o wiele wiecej mozna powiedziec niż w tym artykule
      wiec chetnie skorzystam z zaproszenia muzykologow o spotkaniu czwartkowym.
      Gratuluje pomyslu, determinacji i z niecierpliwscia czekam na jakis namacalny
      slad w postaci publikacji z tej wyprawy.
      • Gość: wrzesień2006 Re: Wyprawa etnomuzykologiczna na Syberii IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 26.01.07, 02:33
        heee znam tą Panią ze zdjęcia, miałem przyjemność ja poznać w konsulacie w
        Irkucku...jak ten świat mały:), a tak swoją drogą może ktoś wie co słychać w
        konsulacie?
        • Gość: kalafior Żadne jazdy na Syberię - uczyć się i nie chlać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 07:13
          Nie trzeba jechać "muzykologom" na Syberię, by nauczyć się śpiewać "Bradiagę".
          Starczy literek i dobra zagrycha.
          • babcia_klara Ochlaje znaczi siem 26.01.07, 11:56
            Nu, puteshestvenniki, vodochnuyu trenirovku uzhe proshli? Vodki mnogo nada
            vipit' chtob' poehat' v Sibir. No nie za nashi dengi. Drugim obrazom, Vy
            normalniye alkogoliki.
            • Gość: etnograf Re: Ochlaje znaczi siem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 10:05
              A n ie blizej wam wyjechac na ukraine lub na bialorus i tu pozbierac polskie
              pieśni, nie robic takie nic nie wartew przedstawienia, ala kogo to

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka