Dodaj do ulubionych

Zdemontować kłamliwą tablicę

13.12.06, 16:06
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3788586.html
Słowo "Solidarność" zastąpiono na niej Rzeczpospolitą solidarną, hasłem partyjnym PiS-u z kampanii wyborczej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marian Re: Zdemontować kłamliwą tablicę IP: *.wro.vectranet.pl 13.12.06, 17:42
      Jak widzę Wałęsę, Michnika czy Frasyniuka, to "Solidarność", za którą kiedyś
      dałbym sobie obciąć ręce, aktualnie źle mi sie kojarzy. Wolę Rzeczpospolitą
      solidarną.
      • hummer Re: Zdemontować kłamliwą tablicę 14.12.06, 09:50
        Gość portalu: Marian napisał(a):

> Jak widzę Wałęsę, Michnika czy Frasyniuka, to "Solidarność", za którą kiedyś
        > dałbym sobie obciąć ręce, aktualnie źle mi sie kojarzy. Wolę Rzeczpospolitą
        > solidarną.

A jak widzisz Kaczory to dobre masz trawienie?
        • cyklista Olać tablicę, prawdziwa jest przy zajezdni 14.12.06, 10:31
          na Grabiszyńskiej. Na nowej można namalować krasnala
        • Gość: Dolmel-owiec Re: Zdemontować kłamliwą tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 10:38
          hummer napisał:
          > A jak widzisz Kaczory to dobre masz trawienie?

Lepsze niż gdy widzę to co pisze Wyborcza AD 2006, Frasyniukaa, który zapomniał
          o tym, który za niego głowę nadstawiał, Wałęsę gdy oglądam "Nocną zmianę",
          Donalda, który nie ma własnego zdania, Michnika pijącego brudzia z
          Kiszczakiem....
          Tam gdzie jest ta tablica byłem 13-go grudnia 1981 r. i wiem ilu z tych, którzy
          tam strajkowali było w "Solidarności" - przynależność nie miała
          znaczenia. "Solidarność" - wtedy - to nie działacze, to zwykli ludzie tworzyli.
          Niedobrze mi się robi gdy słyszę Frasyniuka dopominającego się o "Solidarność" -
          teraz, gdy wespół z działaczami doprowadził do takiej Polski...
        • neomoderny Re: Zdemontować kłamliwą tablicę 14.12.06, 10:40
          hummer napisał:

> Gość portalu: Marian napisał(a):
          >
          > > Jak widzę Wałęsę, Michnika czy Frasyniuka, to "Solidarność", za którą kie
          > dyś
          > > dałbym sobie obciąć ręce, aktualnie źle mi sie kojarzy. Wolę Rzeczpospoli
          > tą
          > > solidarną.
          >
          > A jak widzisz Kaczory to dobre masz trawienie?
          >

a jak widzisz Michnika podającego rękę Jaruzelskiemu albo Wałęsę i Spółkę
          obalających rząd Olszewskiego to się nie dziwisz ?
    • Gość: WK Tak: zdemontować kłamliwą tablicę na Łąkowej IP: *.ig.pwr.wroc.pl 14.12.06, 10:46
      Najpierw zdemontować kłamliwą tablicę na Łąkowej, poświęconą spalonej
      synagodze. Na tablicy nie ma ani słowa o tym, że zrobili to Niemcy w niemieckim
      Breslau. Znam przypadek turystów z Anglii, którzy zrozumieli z napisu, że to
      był przypadek POLSKIEGO antysemityzmu!
    • hummer A wystarczyło napisać zamiast solidarnej wolną 14.12.06, 10:48
      I smrodu by nie było.
      • maddrake Re: A wystarczyło napisać zamiast solidarnej woln 14.12.06, 10:52
        właśnie
      • Gość: Dolmel-owiec Re: A wystarczyło napisać zamiast solidarnej woln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 10:58
        hummer: Przecież jeszcze przed chwilą domagałeś się napisu "Solidarność"?!
        Smród to robią ci, którym "Solidarność" była potrzebna - rzekłbym - czasowo, bo
        dla zwykłych ludzi - tych z Pafawagu i Dolmelu - nie ma to wiekszego znaczenia.
        Skakanie sobie do oczu - Frasyniuka i Łaznowskiego - jest powszechnie znane.
        Panowie nie przepuszczą okazji aby sobie prawić uprzejmości - tylko co z tym
        wspólnego mają zwykli ludzie, dla których takie "podchody" teraz, w rocznicę,
        są żenujące. Byliśmy wtedy solidarni, w imię wolnej Rzeczpospolitej!
        • hummer W którym miejscu? 14.12.06, 11:06
          Gość portalu: Dolmel-owiec napisał(a):

> hummer: Przecież jeszcze przed chwilą domagałeś się napisu "Solidarność"?!
          • Gość: Dolmel-owiec Re: W którym miejscu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 11:19
            A w tym: "Słowo "Solidarność" zastąpiono..." jak papuga - bez obrazy -
            przyjąłeś, ze ma być "Solidarność". Bo Frasyniuk tak powiedział? A masz własny
            rozum?
            • Gość: lasaa Re: W którym miejscu? IP: 62.233.177.* 14.12.06, 11:47
              jak jeden z działaczy w telewizji mówił takie sformułowanie było używane w
              paierach w tamtym okresie więc tablica jest OK. I większości was nie rozumiem po
              co tyle bicia piany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka