Dodaj do ulubionych

wroclaw.dolny.slask.pl

17.12.06, 12:35
No i stało się wroclaw.hydral.com.pl/1w ...
Co ja będe robić całą niedziele?
Obserwuj wątek
    • e-kibic Re: wroclaw.dolny.slask.pl 17.12.06, 12:39
      Szkoda bo ta strona była rewelacyjna.
      • koloko2 Re: wroclaw.dolny.slask.pl 17.12.06, 12:42
        Napewno niedługo powróci.
        • e-kibic Re: wroclaw.dolny.slask.pl 17.12.06, 12:46
          Nie wyobrażam sobie aby mogło być inaczej. Za dużo jest tam wartościowych
          informacji o Wrocławiu aby ot tak z tego zrezygnować.
          • koloko2 Re: wroclaw.dolny.slask.pl 17.12.06, 12:46
            Ale nie działa tylko strona główna i strony osiedli -> foty są
            wroclaw.hydral.com.pl/003624,foto.html
      • Gość: marek Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 19:30
        Zgadzam się jest superasta!!
    • robak_wroc Re: wroclaw.dolny.slask.pl 17.12.06, 12:49
      coz.. bywa.
      • Gość: josip Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 14:22
        Ludzie zrobili zrzutke, serwer juz podobno jest kupiony. Tylko dlaczego jeszcze nie funkcjonuje? Ktos moze to wyjasnic?
        Strona jest fantastyczna, a zaprzestanie jej funcjonowania jest po prostu niewyobrazalne. W ostatecznosci UM powinien udostepnic swoj serwer dla tego przesiewziecia.
        • Gość: Neo[EZN] Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.06, 14:32
          Kolega robak napewno jest z tego faktu zadowolony ale muszę go zmartwić, strona
          zostanie ponownie uruchomiona gdy sprawa się wyjaśni (cóż za pech...)

Była zrzuta pieniędzy na nowy serwer, który nasz administrator obecnego serwera
          obiecał złożyć we wrześniu. Minęły 3 miesiące ale serwera dalej nie ma. Wiele
          osób ubzdurało sobie, że pieniądze były wpłacane na moje konto (akurat to mogą
          sobie sprawdzić patrząc na dane konta) i że pieniądze gdzieś zniknęły. W
          dodatku co kilka dni mam się tłumaczyć z tego co się z serwerem dzieje jakbym
          ja go składał. Podałem maila do osoby odpowiedzialnej za złożenie serwera z
          prośbą, żeby na ten adres były kierowane pytania. Ja nie jestem rzecznikiem
          administratora, otrzymałem od niego tydzień temu wiadomość że serwer będzie
          wkrótce stał. Jeżeli stanie to dobrze, strona znowu ruszy i ja nie będę się
          musiał przed każdym tłumaczyć z tego co się z serwerem dzieje a jak nie to kasa
          będzie oddana.
          • ka-8 Re: wroclaw.dolny.slask.pl 17.12.06, 14:38
            Neo, najwazniejszy jest fragment o tym ze strona znowu bedzie dzialac (Uff...).
            A pomysl zeby stanal na serwerze UM moze jest wart sprawdzenia. W koncu strona
            jest doskonale funkcjonujacym narzedziem do promocji Wroclawia. Moze warto
            sprawdzic czy to bedzie mozliwe?
            • Gość: Neo[EZN] Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.06, 14:43
              Mamy taki zamiar ale czekamy na założenie stowarzyszenia czyli sformalizowanie
              naszej grupy. Bez tego jesteśmy po prostu NIKIM. Zupełnie inaczej rozmwia się z
              wieloma instytucjami i firmami gdy masz papier o tym, że grupa jest
              sformalizowana a inaczej jak przychodzisz do kogoś i mówisz że interesujesz się
              miastem i masz paru znajomych, którzy mają podobne zainteresowania.
              Stowarzyszenie zakładamy już od kilkunastu miesięcy, tak "szybko" działa nasz
              KRS... Ostatnio odesłali papiery bo brakowało jakichś podpisów, jakby od razu
              tego nie mogli powiedzieć...
              • Gość: mlose Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 19:34
                Jak duzy potrzebny byłby serwer dla calego hydrala?

Pozdrawiam
                mlose

• Gość: elczy Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 22:11
              ka-8 napisał:

> Neo, najwazniejszy jest fragment o tym ze strona znowu bedzie dzialac
              (Uff...).
              > A pomysl zeby stanal na serwerze UM moze jest wart sprawdzenia. W koncu strona
              > jest doskonale funkcjonujacym narzedziem do promocji Wroclawia. Moze warto
              > sprawdzic czy to bedzie mozliwe?

Szczerze nie bardzo mi się ten pomysł podoba - będzie tak jak z mapą, że w
              godzinach przedpołudniowych dostęp był przycinany, ze względu na liczbę
              użytkowników.
          • robak_wroc Re: wroclaw.dolny.slask.pl 18.12.06, 09:52
            Gość portalu: Neo[EZN] napisał(a):

> Kolega robak napewno jest z tego faktu zadowolony ale muszę go zmartwić, strona
            >
            > zostanie ponownie uruchomiona gdy sprawa się wyjaśni (cóż za pech...)

zadowolony? niby dlaczego? bo to "konkurencja"? wybacz, ale nie czuje zeby moja
            strona byla konkurencja dla Waszek, bo Wasza jest o niebo lepsza!
            • Gość: Neo[EZN] Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 11:59
              To przepraszam Cię Robaku za mój ton wypowiedzi. Myślałem po Twoim komentarzu
              że jesteś jednym z tych, którzy źle nam życzą. Ja jestem z wielu galerii
              wrocławskich zadowolony, chętnie oglądam zdjęcia tego miasta, zwłaszcza z
              miejsc które intensywnie się zmieniają - np. plac Grunwaldzki czy inne miejsca,
              które od kilku miesięcy można zobaczyć również na Twojej stronie (i na którą
              często wchodzę poprzez podawane na tym forum linki).

Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam.
              • robak_wroc Re: wroclaw.dolny.slask.pl 18.12.06, 17:30

> To przepraszam Cię Robaku za mój ton wypowiedzi. Myślałem po Twoim komentarzu
                > że jesteś jednym z tych, którzy źle nam życzą. Ja jestem z wielu galerii
                > wrocławskich zadowolony, chętnie oglądam zdjęcia tego miasta, zwłaszcza z
                > miejsc które intensywnie się zmieniają - np. plac Grunwaldzki czy inne miejsca,
                >
                > które od kilku miesięcy można zobaczyć również na Twojej stronie (i na którą
                > często wchodzę poprzez podawane na tym forum linki).

nie smialbym Wam zyczyc zle. ba! nawet jak bede mogl pomoc to pomoge chetnie w
                ramach mozliwosci. Wasza strona jest mozna by spokojnie powiedziec kultowa i jak
                mam chwile to czasem sie na niej pojawiam, bo naprawde jest bardzo dobrym
                dzielem entuzjastow wroclawia. to wlasnie dzieki tej stronie moglem sobie
                przypomniec stare czasy jak wygladaly np tramwaje i rozne miejsca w miescie.
                uwazam ze jest ona genialnym pomyslem i jeszcze bardziej sie ciesze z jej
                istnienia, ze zrobili/robia ja ludzie z pasja, a nie tacy co im kazano.

> Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam.
                nic sie nie stalo :) <browar>
        • Gość: bolek z rodziną Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.e-wro.net.pl 17.12.06, 14:32
          > W ostatecznosci UM powinien udostepnic swoj serwer

Nie za moje pieniądze. Jak ktoś chce się bawić w hosting zdjęć to niech sam za
          to płaci
          • Gość: Neo[EZN] Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.06, 14:39
            Dla ciebie idioto to jest hosting zdjęć, dla mnie i dla setek Wrocławian,
            idioto, to jest wyciąganie ludzi z domu i zachęcanie ich do fotografowania
            Wrocławia. Gdyby na świecie żyły tylko takie osobniki jak ty to nie
            wiedzielibyśmy jak wyglądał Wrocław 5 lat temu.

Skąd się takie matoły biorą?
            • ojciecrydzyk1 Re: wroclaw.dolny.slask.pl 17.12.06, 17:59
              A jak długo ta strona będzie zawieszona tydzień miesiąc czy rok ?
            • robak_wroc Re: wroclaw.dolny.slask.pl 18.12.06, 09:54

> Dla ciebie idioto to jest hosting zdjęć, dla mnie i dla setek Wrocławian,
              > idioto, to jest wyciąganie ludzi z domu i zachęcanie ich do fotografowania
              > Wrocławia. Gdyby na świecie żyły tylko takie osobniki jak ty to nie
              > wiedzielibyśmy jak wyglądał Wrocław 5 lat temu.

wlasnie! a jak sprawic by czyjes fotki tam sie znalazly? sam bym chetnie pare
              swoich czasem tam podrzucil.

> Skąd się takie matoły biorą?
              z teorii ewolucji by giertychowie
          • gazeciorek Re: wroclaw.dolny.slask.pl 17.12.06, 14:48
            bolek z rodziną (radia maryja) ??
          • koloko2 Re: wroclaw.dolny.slask.pl 17.12.06, 15:14
            To ja napisze, że nie chce budowy AOW bo mnie tiry nie przeszkadzają.
            • Gość: bolek z rodziną Ręce precz od miejskich piniędzy! IP: *.e-wro.net.pl 17.12.06, 15:31
              Nie porównuj AOW z hobby kilku osób, których jak widać nie stać na swoją zabawę.
              Ręce precz od miejskich piniędzy. Niech bawią się w fotografów za swoje
              pieniądze!
              • Gość: josip Re: Ręce precz od miejskich piniędzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 15:52
                Bolek, nie interesuje cie co sie stalo z mapa fotograifczna wroclawia ktora miala byc pod koniec wakacji? Z ta na ktorej mielismy widziec lysine sasiada. To prociez tez twoja kasa.
                Twoje pieniadze wydawane sa na rozne instytucje kulturalne i powinny byc rowniez wydawane na najwiekszy zbior zdjec starego i nowego Wroclawia. A jak sie nie podoba zycie w spoleczenstwie to wypad do bialowiezy.
              • fleicher Re: Ręce precz od miejskich piniędzy! 17.12.06, 16:03
                To jest działalność na rzecz Wrocławia a n
              • Gość: zak Re: Ręce precz od miejskich piniędzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 16:17
                Hobby ? to ogromna praca na rzecz Dolnego Śląska .
              • Gość: jas zgniłek Re: Ręce precz od miejskich piniędzy! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.06, 17:01
                Precz z Wrocławia psie ogrodnika.
              • koloko2 Re: Ręce precz od miejskich piniędzy! 17.12.06, 18:25
                Gość portalu: bolek z rodziną napisał(a):

> Nie porównuj AOW z hobby kilku osób, których jak widać nie stać na swoją
                zabawę

A co? Zabronisz mi cieńki bolku z rodzinką?

> .
                > Ręce precz od miejskich piniędzy. Niech bawią się w fotografów za swoje
                > pieniądze!

Bawić to ty się możesz w piaskownicy, aby Wrocław rósł w siłę, a ludzie żyli
                dostatniej.
              • Gość: mlose Re: Ręce precz od miejskich piniędzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 19:59
                Gdy się tak cymbale czasem przechadzasz po swoim mieście, z którego pewnie
                jesteś dumny, niech ci czasem przyjdzie myśl do głowy że właśnie dzięki
                materiałom zgromadzonym na tej stronie to miasto odzyskuje blask.
                Bowiem z materiału ikonograficznego zgromadzonego na hydralu korzysta
                cała masa ludzi parających się zawodowo architekturą, urbanistyką, konserwacją
                zabytków, kulturą tego miasta...
                I nie jest to jedyna przyzczyna dla której wartość tej strony
                jest absolutnie niewymierna.
          • Gość: dek Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 16:16
            bolek a czy ty płacisz podatki?
        • Gość: Duo Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.cn.com.pl 17.12.06, 14:33
          Dokladnie, jezeli ktos z UM zaglada na to forum, moze zorientuje sie czy bylaby
          mozliwosc postawienia strony na urzedowym serwerze? Wstyd zeby taka strona o
          Wroclawiu, dla niektorych znaczace zrodlo wiedzy o miescie zniknela z sieci!
          • gazeciorek Re: wroclaw.dolny.slask.pl 17.12.06, 14:47
            Jeśli niektórzy nie chcą, by za nasze wspólne pieniądze UM Wrocławia
            przechowywał (przepraszam) "jakieś" zdjęcia, to może skorzystać z pomocy
            serwerów np. Gazety Wyborczej ?
            Oczywiście sprawę warunków powinny rozmówić między sobą osoby, które są w
            posiadaniu tych zasobów w chwili obecnej. Muszą się tylko (i aż tylko) dogadać.
            Gazeto ! Pomożecie ???
            • Gość: z gazety Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.e-wro.net.pl 17.12.06, 15:04
              > Gazeto ! Pomożecie ???

Tak! Wykasujemy połowę zdjęć które nie będą nam odpowiadały tak jak kasujemy
              wpisy na forum :)
              • fleicher Re: wroclaw.dolny.slask.pl 17.12.06, 16:01
                Te zdjęcia to doskonała promocja nie tylko Wrocławia ale i całego Dolnego Śląska
                więc może niech Marszałek w czymś pomoże.
            • Gość: bonk Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 16:30
              Dlaczego nie te pieniądze są również moje a ja chcę żeby te zdjęcia były
              publikowane na serwerze UM lub Urzedu marszałkowskiego - nie po to wybraliśmy PO
              do władzy żeby mochery dyktowały na co ma być przeznaczona samorządowa kasa.
              • Gość: bolek z rodziną Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.e-wro.net.pl 17.12.06, 17:33
                > nie po to wybraliśmy PO do władzy żeby mochery dyktowały na co ma być
                > przeznaczona samorządowa kasa

Właśnie dlatego głosowałem na PO aby nie marnowano miejskich pieniędzy.
                • Gość: dek Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 17:36
                  To co według Ciebie nie jest marnowaniem pieniędzy może kupno przez miasto WKS
                  Śląsk?
                  • fleicher Re: wroclaw.dolny.slask.pl 17.12.06, 17:53
                    Kupno Śląska i Dolny Śląsk na starej i nowej fotografii są równie ważne dla
                    promocji naszego miasta więc nie rozumiem o co ta dyskusja?
      • fleicher Re: wroclaw.dolny.slask.pl 17.12.06, 16:12
        Ta galeria nie umywa się do Hydralu naprawdę nie ma co oglądać.
        • rk111 Re: wroclaw.dolny.slask.pl 17.12.06, 16:21
          Masz oczywiście racje Hydral to coś wspaniałego ,wyjątkowy dokument ziem
          zachodnich i myślę że władze regionu powinny pomóc twórcom tej wyjątkowej strony
          w dalszym jej funkcjonowaniu.
          • bonczek_hydroforgroup i m mniej władz 17.12.06, 18:06
            Im mniej władz, instytucji i urzędników chcących "pomóc", tym strona bedzie
            wartościowsza. To praca mieszkańców, sympatyków, fanów i miłosników DŚ stworzyła
            stronę. I taką pozostanie
            • fleicher Re: i m mniej władz 17.12.06, 18:14
              Tylko ciekawe czy Hydral przetrwa te trudne chwile i czy nie zniknie z netu?
              • bonczek_hydroforgroup Wróci 17.12.06, 19:08
                Strona wróci, jest masa providerów i serwerów świadczących takie usługi. Na
                Hydralu świat się nie kończy. Prosimy o cierpliwość szczególnie, że przed nami
                Święta i Sylwester. Potenciał ludzi w tej materii jest olbrzymi i nie ma
                żadnych ograniczeń zatem raz jeszcze proszę o cierpliwość.
                • Gość: Psiak Re: Wróci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 19:29
                  A dlaczego na serwerze Hydralu nie ma miejsca na stronę ?
                • bonczek_hydroforgroup Re: Wróci 17.12.06, 21:52
                  Mogą zdarzać się jeszcze chwilowe przerwy ale tak jak napisałem, administratorzy
                  zrobią wszystko by wróciło do normy.
            • Gość: josip Re: i m mniej władz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 18:38
              > stronę. I taką pozostanie

Co wlasnie widac na glowej stronie...

Chodzi przeciez nie o to, aby ktos z wladz mogl maczac palce w dobrze funkcjonujacym portalu, a jedynie o to aby udostepnic mu troche miejsca na serwerze, zagwarantowanie mu bytu. Samo zarzadzanie powinno opierac sie na takich samych zasadach jak obecnie.

Pozatym Neo, uwazaj. Piszesz ze byles narazony na ataki osob, ktore byly niezadowolone ze sposobu rozporzadania kasa, ale teraz narazasz sie na ataki osob, ktore zostaly pozbawione mozliwosci przegladania portalu:) Sam nie wiem jak dlugo wytrzymam...
              Pozdrawiam i oby strona ruszyla lada dzien.
              • Gość: dek Re: i m mniej władz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 18:46
                Ja również czekam na ponowne uruchomienie tej strony.
                • Gość: kate Re: i m mniej władz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 18:54
                  I ja .
                  • Gość: darek b Re: i m mniej władz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 19:32
                    A ja myślę że już po stronie>.
                    • robak_wroc Re: i m mniej władz 18.12.06, 17:32
                      Gość portalu: darek b napisał(a):

> A ja myślę że już po stronie>.

to znaczy ze jestes bdb przykladem, ze niektorym myslenie szkodzi :D
    • koloko2 NO! DZIAŁA! 17.12.06, 21:41
      .
      • Gość: dek Re: NO! DZIAŁA! IP: *.whirlpool.com 17.12.06, 22:23
        Zaraz sprawdzę.
    • Gość: luki Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.e-wro.net.pl 19.12.06, 16:03
      Ale może ktoś wyjaśniłby o co chodzi w tym całym zamieszaniu ?
      Czy ktoś zażądał zwrotu pieniędzy , które wpłacił na serwer?
      Czy administrator zdefraudował pieniądze ( czy je tylko pożyczył) ?
      Dlaczego kupno serwera trwa już tyle miesięcy.
      Czy to Neo się wkurzył na ludzi ,że żadają wyjaśnień i próbował ich ukarać
      zamknięciem strony ?
      Czy ktoś szkodzi stronie ?
      Czy to ktoś z zarządu Hydralu ?
      Czy to nowi administratorzy w Hydralu ?
      Czy ktoś z UM ?
      Co ma do tego BRE ?
      Czy nie mógłby Neo lub założyciel wątku wyjaśnić w kilku zdaniach jaka była
      treść komunikatu i o co tak naprawdę chodzi ?
      • Gość: josip Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 16:57
        Najpierw przeczytaj watek a pozniej zadawaj pytania: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=54091857&v=2&s=0
        • Gość: arkus Re: wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 17:23
          bonczek i NEO: jesteście wspaniali! Niejednokrotnie, dzięki Wam, mogłem
          skorzystać z jedynych, ogólniedostępnych zdjęć - wiele z nich wykorzystywałem i
          wykorzystuję w swojej pracy - oczywiście bez rozpowszechniania. Stokrotne
          dzięki! ...i cierpliwości w kontaktach z kreaturami! :) Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka