Gość: crac.87 IP: *.bib.wpia.us.edu.pl 18.12.06, 10:14 w krakowie sie ogważnie kupuje nowe tramwaje. wrocław jest jeszcze może niezbyt bogaty...ale życze tego. aby było jak w krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
znajomy_jennifer_lopez Popatrzyli, podpatrzyli i skopiowali 18.12.06, 10:21 ...widać już we Wrocławiu oddech Korei... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm42 Trzy tramwaje w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 11:06 a ja go już widziałem!! bardzo mi się podoba!! ma pięć drzwi!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PWr rulez! Re: Trzy tramwaje w jednym IP: *.wroclaw.mm.pl 18.12.06, 11:14 No a ja nie chce zeby tu bylo jak w Krakowie - my idziemy wlasna sciezka i cos mi sie zdaje ze chyba nam zazdroscisz. Ale to juz u Was normalne, pewnie wkrotce Wroclaw bedzie waszym drugim oficjalnym wrogiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabuch101 Re: Trzy tramwaje w jednym IP: 62.29.136.* 18.12.06, 11:33 Więcej takich niemądrych postów i będziemy mieli wszystkich za wrogów :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PWr rulez! Re: Trzy tramwaje w jednym IP: *.wroclaw.mm.pl 18.12.06, 11:39 Masz racje, niepotrzebnie odpowiadalem na prowokacje crac.87 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PWr rulez! Re: Trzy tramwaje w jednym IP: *.wroclaw.mm.pl 18.12.06, 11:16 PS. A swoja droga to poziom karkowskich uczelni byl za wysoki czy za niski ze klikasz z Uni. Slaskiego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawiak Trzy tramwaje w jednym IP: 195.94.198.* 18.12.06, 12:38 jeździły takie tramwaje !!! pamiętam na początku lat 90tych 3 członowe tramwaje lini 10 - chyba że mam już projekcje sklerotyczne - ale dlabym sobie głowę odciąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Trzy tramwaje w jednym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 14:58 Prawda, jeździły, ale to był skład z trzech osobnych wagonów, a nie przegubowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bodiniusz Re: Trzy tramwaje w jednym 18.12.06, 14:59 Tak, ale to było 3x105N Kiedyś też (np. 15) jeździła 3xdrewniak (nie pamiętam symbolu). A linia 0 długo jeździła jako drewniak - a ja do podstawówki nim dojeżdżałem. Ponoć zakręz ze Słowiańskiej w Jedności był za wąski i nie mogłi puszczać nowych... ech tamte czasy. Można było z motorniczym pogadać, wajchę przełożyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKW Re: Trzy tramwaje w jednym IP: *.am.wroc.pl 19.12.06, 08:03 Poza "10" jeździły też na "3" czasami "12"-tce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Trzy tramwaje w jednym IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.06, 13:32 Co to za k*** tramwaje? A gdzie sa te nowe nabytki od czeskiej Scody co Wroclaw mial miec juz w grudniu 2006? Mialy jezdzic jako linia 6 i 7. I co? Nagle cicho sie zrobilo? Kolejna sprawa do przmilczenia?? www.wroclaw.pl/m57765/ - zdjecie na samym dole. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Trzy tramwaje w jednym 18.12.06, 13:54 Gość portalu: Paul napisał(a): > Co to za k*** tramwaje? Protram 205WrAs > A gdzie sa te nowe nabytki od czeskiej Scody co Wroclaw > mial miec juz w grudniu 2006? Podobno pierwsze przyjadą w tym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bodiniusz Re: Trzy tramwaje w jednym 18.12.06, 15:00 Ale może właśnie lepiej te polskie??!! Nie dość, że nasze, to jeszcze pasujące do naszych torowisk i peronów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Trzy tramwaje w jednym IP: *.wroclaw.mm.pl 18.12.06, 17:12 Jezeli można to podsunę naszym kochanym wladzom pomysł do wykorzystania.Proponuję 15 tramwajów w jednym.Taki tramwaj mógłby kursować na trasie np.Biskupin pl.Dominikański.Co za oszczędność prądu.Obliczylem że taki skład sięgalby od Biskupina do C.-Skłodowskiej więc np.do pl.Dominikańskiego mialby tylko 4 przystanki.Ludzie z ostatniego wagonu przechodziliby do pierwszego i w ten sposób szybko i sprawnie byliby na pl.Dominikańskim.Wg. moich wyliczeń 4 proponowane składy załatwiłyby wszystkie problemy komunikacyjne Wrocławia.Pomysł ten dedykuję naszym kochanym wladzom ktore pracuja dzien i noc aby umilić nam życie niegodnym tej łaskawości mieszkańcom Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafau Re: Trzy tramwaje w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 19:34 oj za mądry to Ty Zenuś nie jesteś... oj nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tram Re: Trzy tramwaje w jednym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 17:33 >w krakowie sie ogważnie kupuje nowe tramwaje. wrocław jest jeszcze może >niezbyt bogaty...ale życze tego. aby było jak w krakowie. I pewnie dlatego Kraków jest najbardziej zadłużonym Polskim duzym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Beznadziejny ten tramwaj 18.12.06, 19:26 Widać, że kupiony tylko po to, żeby produkujący zabytki Protram nie splajtował. Powinniśmy kupować nowoczesne - całkowicie niskopodłogowe pojazdy. Nie stać nas na półśrodki. A tu co? Skansen. Zmodernizowany i ładnie pomalowany ale nadal skansen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perian Re: Beznadziejny ten tramwaj IP: *.as.kn.pl 18.12.06, 20:14 Daj kasę, to MPK sobie kupi takie tramwaje. MPK kupuje wagony z funduszy pochodzących z bieżącej działalności operacyjnej i na takie wagony firmę stać. W obecnej sytuacji i tak nie ma sensu kupować 100% niskopodłogowych, nie ma gdzie takimi wagonami jeździć. Nikt nie chce powtórki z Łodzi ;P Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Beznadziejny ten tramwaj 18.12.06, 20:45 Gość portalu: perian napisał(a): > Daj kasę, to MPK sobie kupi takie tramwaje. MPK kupuje wagony z funduszy > pochodzących z bieżącej działalności operacyjnej A czy Skody nie finansowało tylko miasto i UE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perian Re: Beznadziejny ten tramwaj IP: *.as.kn.pl 18.12.06, 21:02 O ile wiem, to na pewno pierwsze 8 Skód jest finansowane z _kredytu_walutowego_ zaciągniętego przez MPK sp. z o.o. w październiku 2005. Nie wiem jak pozostałe 9. Nie pamiętam kiedy i ile było przetargów na kredyty (na pewno był 1). Zgodnie z zasadami to "beneficjent" wykłada całą kasę, a potem ewentualnie UE oddaje część. Jeśli układ jest w miarę prosty to wniosek o współfinansowanie był w imieniu Gminy i MPK (Gmina infra, MPK tabor), a teraz nie chce mi się tego szukać. Jeśli jest tak, to Gmina jako taka nie da ani grosza na nowe wagony nie licząc pracy urzędników przy wnioskowaniu o dofinansowanie. To tyle odnośnie Skód. Odpowiedz Link Zgłoś
rw.wro jesteśmy duRni z wrocławia, prezydencie 19.12.06, 13:56 Gość portalu: perian napisał(a): > Daj kasę, to MPK sobie kupi a co prezydent nie może dać tej kasy??? potrafił wywalić 200.000,- na dodatkowych gliniarzy, żeby zagęszczali korki, bo stali nie tam, gdzie powinni, to niech wybeka coś na mpk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perian Re: jesteśmy duRni z wrocławia, prezydencie IP: *.as.kn.pl 19.12.06, 15:37 Zapytaj się prezydenta. Polityka w stylu "niech MPK sobie samo radzi" jest od dość dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek1963 Re: Trzy tramwaje w jednym IP: *.as.kn.pl 18.12.06, 19:40 Szewska w proszku, Pl. Powst. Wlkp. w proszku. Jak chcecie jeździć Skodą? Chyba na platformie na której ją przywiozą? Ten z Protramu przynajmniej może jechać po każdym torowisku na wszystkich liniach na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix biegacz Re: Trzy tramwaje w jednym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.06, 21:13 Szewska ma bezwarunkowo być oddana do końca roku,naprawdę dużo czasu mieli i sprzyjającą pogodę jak na tę porę roku by ją skończyć.Inaczej ZDiK sciągnie od firm tu pracujących karę finansową. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Trzy tramwaje w jednym 18.12.06, 23:35 Samo ściągnięcie kary nie spowoduje nagle, że ulica będzie zrobiona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldrus Re: Trzy tramwaje w jednym IP: *.core.lanet.net.pl 18.12.06, 23:03 Wrocław ma taki sam budżet jak Kraków i rozwija sie o wiele szybciej od większego Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [Linki] Re: Trzy tramwaje w jednym IP: 212.244.79.* 23.12.06, 17:49 Widziałem, jego fotki i...... brzydkie, ochydne i okropne :( Odpowiedz Link Zgłoś
capo_di_tutti_capi Re: Trzy tramwaje w jednym 23.12.06, 19:45 Zwłaszcza określenie "ochydne" do mnie przemawia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Ochydni to wy jesteście nie ten tramwaj! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.12.06, 14:09 Co znaczy "ochydne"?,czy ten tramwaj odstrasza,śmierdzi?Na pewno nie więc nie piszcie głupot.Zamiast się cieszyć,że Wrocław będzie miał wkońcu porządne tramwaje to marudzicie jak ta gorsza Polska część społeczeństwa której nic się nie podoba.Jak czytam wasze ochydne posty to robi mi się niedobrze. Popatrzcie na Szczecin,ich nie stać na takie tramwaje i kupują stare Tatry z Berlina.Skoda wcale taka brzydka nie jest choć nie powiem że najładniejsza ale nie najbrzydsza.Dla porównania popatrzcie co jeżdzi we francuskim Lyonie,prawdziwy dziwoląg z niską podłogą i pokracznym przodem.Skoda jest całkiem normalna i jestem pewien,że gdy pojawi się na liniach to będzie to cacko i ludzie je zakceptują. I jeszcze jedno:jaki Wrocław miał wybór?Dwukrotnie rozpisywano przetarg i zgłosiła się tylko SKODA,żaden inny producent.A pieniądze z Unii czekają tylko do jakiegoś czasu.I co Wrocław miał w nieskończonność rozpisywać przetargi,aż pieniądze by uciekły na coś innego do innego miasta?I byśmy mieli g.... nie nowe tramwaje.Lepsze te Skody niż nic,gdyby nie Skoda to by była szkoda.Wrocław nigdy nie miał nowego tramwaju z niską podłogą i powiem tyle że te tramwaje przyniosą zainteresowanie i zadowolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
capo_di_tutti_capi Re: Ochydni to wy jesteście nie ten tramwaj! 25.12.06, 02:56 Gość portalu: Martix napisał(a): > Co znaczy "ochydne"? Nie. Problem właśnie w tym, że ten tram wcale nie jest taki _ohydny_ jak się niektórym wydaje :) > zgłosiła się tylko SKODA,żaden inny producent A Pesie kij w oko. Skoda wyjedzie "na miasto" i reszta hołoty przestanie marudzić (bo paski nie na odpowiedniej wysokości, bo odcień niebieskiego zawierający zbyt dużo burgundu, bo srebrny jest niewystarczająco biały itd...) > nowe tramwaje.Lepsze te Skody niż nic Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że Skoda w najbliższym czasie będzie najlepszym tego typu środkiem lokomocji we Wrocławiu:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEDAL Trzy tramwaje w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 11:42 Tych wybrzydzaczy tyle że aż strach.We Wrocławiu budowano tramwaje od dawna a nawet jeszcze dawniej. Trój członowe tramwaje są w Szwancarji, Austryji, Francyji a nawet w Bawaryji. Niech wszyscy rodzime ryji przestana ryć. Ci ze Szkody nie dali sie wrobić w prywatyzacji w stylu Balcerowicza, który zasługuje na tytuł zasłużonego grabarza przemysłu zwłaszcza we Wrocławiu, dopomagając w likwidacji Elwro,Dolmelu,Archimedesa,Pafawagu, że nie wspomnę o reszcie znanych zakładów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: Trzy tramwaje w jednym IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.12.06, 00:00 Zapomniałeś dodać, że Balcerowicz odpowiada również za koklusz i gradobicie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapiszon Trzy tramwaje w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 11:45 Czy te tramwaje będą budowane tylko w dni wolne od pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malaparte Trzy tramwaje w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 11:55 Naj bardziej rzeczowe są angielskie odzywki bufona capusia z Corleone z czasów gdy "Cecylia" należała do spadkobierców po Normanach, zaś Capuś był pacjentem Dr Jeykilla. Odpowiedz Link Zgłoś