Dodaj do ulubionych

Czystarszepolenie wygrywa z młodszym

25.12.06, 13:58
Od lat z budżetu szło , idzie i pójdzie ok 24 mld do ZUS .
Czy jest moralne aby tak dalej zadłużać kraj a długi zostawiać do spłaty
wnukom
Obserwuj wątek
    • Gość: zdziwiony Emeryci i renciści IP: *.media4.pl 25.12.06, 14:51
      ... popierajcie Partię czynem - umierajcie przed terminem
      • angrusz Re: Emeryci i renciści 25.12.06, 17:56
        Żarty i wykrzywianie i osmieszanie nie rozwiąże problemu
        • Gość: jop Re: Emeryci i renciści IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.06, 18:23
          a co proponujesz?
          • angrusz Re: Emeryci i renciści 25.12.06, 18:41
            Zredukowac wydatki ZUS do wysokości wpłat składek , szczegółowiej obniżyc
            wyższe a może i srednie emerytury tak by zrównoważyć wpływy z wypłatami .
            Nie ma wyjścia. Ten problem maja tez o wiele bogatsze kraje .
            • Gość: zdziwiony Re: Emeryci i renciści IP: *.media4.pl 25.12.06, 19:15
              angrusz napisał:

> Zredukowac wydatki ZUS

Ja proponuję to samo przez ochotniczą, obowiązkową eutanazję emerytów i rencistów.
              Budżet się wtedy zamknie.

Że zacytuję, "nie ma wyjścia".
              • Gość: angrusz Re: Emeryci i renciści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 21:33
                ŻArtowanie , osmieszanie i wykrzywianie moich wypowiedzi nie rozwiązuje
                problemu . A obligacje polskiego rządu sa w rękach zachodnich banków . Oni
                zgłoszą się po ich wykup .
                Wtedy rząd ciachnie wszystkim .
              • Gość: ale59 Re: Emeryci i renciści IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.06, 15:13
                zacznij od swojej mamusi i swojego tatusia
            • tomek854 Re: Emeryci i renciści 26.12.06, 13:41
              angrusz napisał:

> Zredukowac wydatki ZUS do wysokości wpłat składek , szczegółowiej obniżyc
              > wyższe a może i srednie emerytury tak by zrównoważyć wpływy z wypłatami .

To skoro masz takie mozliwosci, to zredukuj. My nie mamy, to mozemy tylko sie
              smiac (albo plakac).
    • Gość: Emeryt Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 20:47
      Mam pytanie. Po co płaciłem przez 45 lat składki na ZUS? Czy na zakup F-16
      latających trumien, czy na utrzzmanie kolesiowskich ministerstw?
      • Gość: angrusz Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 16:37
        Na pewno nie . Ale włąściciele obligacji rządu polskiego - czyli zachodnie
        banki - to mało obchodzi , Oni zgłoszą się nie do ciebie , nie do ZUS- ale do
        polskiego rządu , który proponuje a Sejm zatwierdza budżet. No nalezy
        oczekiwac , że w któryms budżecie braknie dopłat do ZUS- i wtedy ZUS nie
        wypłaci w tej wysokości emerytury w jakiej się spodziewałeś .

Odsyłam do mojego postu na forum Opola i odpowiewdź " elcona "
        • Gość: Emeryt Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 16:58
          Będzie tak jak za czasów pani premier Suchockiej. Obniżą bazę i po ptakach.
          Potem ktos przed wyborami zapowie likwidację starego portfela i pełen sukce.
          Tyle, że stary portfel zlikwidują po kilkunastu latach jak większość emerytów
          pojdzie do innego lepszego świata.
      • mi.chal Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym 26.12.06, 18:52
        Ile placiles? 2$? I tak emeryci powinni sie cieszyc, ze dostaja tak wysokie emerytury, patrzac na to jakie stawki placili przez cale zycie.
        • Gość: angrusz Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 12:22
          Nie wiem dokładnie ile płacili ale zawsze to było powiązane z pensją . Tylko
          wtedy chyba na pocz. 80 tych to 25 % potem trochę więcej. Wtedy było o wiele
          mniej emerytów a o wiele więcej pracujacych i system fukcjonował . Ale teraz
          proporcje się odwróciły i do emerytów ale i polityków to nie dociera .
          zasze naciskają że emerytury małe. A nauczycieli np stażystów to wielkie. (
          etat w trzech szkołach odległych o 20 km od siebie i domu )
    • sztuk6mistrz Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym 25.12.06, 21:46
      Przynajmniej w sferze nauki języka polskiego w naszym pokoleniu nie wydano
      pieniędzy na marne, gdy dzisiaj jest to czyste marnotrawstwo, co widać bo po
      poscie małoletniego angrusza.
      • Gość: angrusz Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 21:57
        Błędy błędami ale problem jest i omijanie go nic nie da . Nie pij już więcej
        dzisiaj
        • Gość: Emeryt Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 12:01
          A ja nie otrzymałem odpowiedzi na swoje pytanie.
        • Gość: Paolo... Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 18:34
          A skad nadajesz że napotykam sie na twe posty na prawie wszystkich
          regionalnych ...forach.
          • Gość: Paolo... Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 18:36
            Bo Andrzej Brodziak z Wrocławia robi sobie jazdę po wszystkich forach.

Tylko po to aby błysnąć swą ....he he he he he he he he ..inteligencją.
            • teraz12 Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym 27.12.06, 17:16
              Tak jest ja go sppotkałem na forum Kalisza.
              • Gość: angrusz Czy moralne jest zostawiać długi wnukom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 10:40

NIE
                • Gość: JAM Re: Czy moralne jest zostawiać długi wnukom ?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.06, 14:41
                  powieś się wczesniej, aby nie zostać nigdy emerytem.
                  • Gość: angrusz Re: Czy moralne jest zostawiać długi wnukom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 15:50

Ale to nie rozwiąże problemu długów .
                    Problem w milionach ludzi , którzy pobierają świadczenie w wysokości takiej ,
                    że państwo ( III RP ) nie stać na to . A politycy boją się podjąć odważną
                    decyzję bo elektorat ma mentalność jak wyżej
                    • angrusz Re: Czy moralne jest zostawiać długi wnukom ?? 29.12.06, 19:31
                      up
                    • Gość: ola Re: Czy moralne jest zostawiać długi wnukom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:17
                      a piękne budynkiZUS,przerost zatrudnienia,niekompetentne panienki nic nie
                      wiedzące i odsyłające petentów od pokoju do pokoju.Zero oszczędności- w
                      ubiegłym roku,podczas30 stopniowych mrozów w budynku na Pretficza co drugie
                      okno było otwarte.Koleny problem to mała skuteczność w ściągalności należności-
                      jednym słowem totalny burdel,za który nie mogą ponosić odpowiedzialności
                      dzisiejsi emeryci/a nie renciści-połowie powinni zabrać te świadczenia/
                      Nie jest winą tych ludzi,że ich składki zostały przep....,nie mamy gwarancji co
                      się stanie z naszymi/kwoty zapisane na koncie to jeszcze nie
                      pieniądze.ZlikwidowaćZUS!!!
                      • Gość: angrusz Re: Czy moralne jest zostawiać długi wnukom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 10:41
                        Te oszczędności o których mówisz są oczywiście słuszne i zarzuty tez ale miej
                        świadomość proporcji cały ZUS to chyba 160 mld zł a same dotacje z budżetu to w
                        2007 ok 24 mld .
                        Ty masz swiadomość o jakie pieniądze chodzi ??
                        Poza tym - " nie są winni " . Winni są wszyscy którzy mają prawo wyborcze bo
                        mogli i moga zawsze wybrac kogoś lepszego a nie wybrali .
                        Nawet jak ktoś jest niewinny to jako obywatel poniesie konsekwencje bo ok 440
                        mld długów to sa polskie długi i nikt ich tylko Polacy nie spłaci . Dociera to
                        do ciebie ??
                      • Gość: ub Re: Czy moralne jest zostawiać długi wnukom ?? IP: *.chello.pl 31.12.06, 21:16
                        co za glupoty , ludzie starzy z chorowani maja sie martwic ze wnuki cos
                        tam ,albo czegos tam ,niech sie ucza jak zaznaja troche biedy to im nic nie
                        bedzie
                        • Gość: angrusz Re: Czy moralne jest zostawiać długi wnukom ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 21:45
                          Głupiś jak but i mówisz nieprawdę
              • xxxll Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym 13.01.07, 10:00
                a kogo spotkałeś djbogas czy poalo
    • Gość: up Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 09:20
      jeszcze raz
    • Gość: angrusz Czy to oznacza cięcia emerytur ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 18:04
      To chyba nieuchronne chyba że ktoś wierzy w krasnoludki .
      • Gość: Jarek Olejniczak Reforma emerytalna... IP: *.wro.vectranet.pl 31.12.06, 21:06
        Niestety błędy zostały popełnione na początku lat dziewięćdziesiątych i były
        kontynuowane w późniejszych latach. Prywatyzacja przedsiębiorstw państwowych i
        państwowego majątku - nie dała istotnych wpływów do ZUSu (wszak to to "stare"
        pokolenie wypracowało wartość tego majątku, poijam tu problem głupiego
        rozwiązania w postaci akcji pracowniczych), wprowadzenie emerytur pomostowych i
        innych programów przyspieszających uzyskanie częściowych praw do emerytury,
        błędną politykę rentową (mamy jeden z największych wskaźników (w Europie)
        ilości rencistów w populacji mieszkańców) itd itp.
        Analizując dane ZUS odnośnie struktury wiekowej emerytów można wywnioskować że
        w Polsce wiek przejścia na emeryturę to jakieś 57-58 lat dla kobiet i około 61
        dla płci brzydszej. A każdy rok skrócenia czasu pracy to określony wydatek
        państwa i określone zmniejszenie jego dochodów.
        Oczywiście ktoś może powiedzieć, że mieliśmy do czynienia z bezrobociem
        strukturalnym, z brakiem miejsc pracy i problemem bezrobocia wśród osób w wieku
        przedemeytalnym - jednak jakoś taki emeryt często bardzo ładnie dorabia sobie
        do emerytury - w tym często "na czarno" żeby mu nie zawiesili prawa do niej.
        A co do przyszłości - będzie gorzej - na emerytów będzie coraz mniej osób
        pracować bowiem w wiek "emerycki" wchodzą roczniki wyżu powojennego a młodzi
        wybierają pracę za granicą(i rozliczanie się z tamtejszymi ubezpieczalniami
        emerytalnymi).
        itd
        J.O.
        szczęśliwego Nowego Roku (podatkowego)
    • Gość: co dalej Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:16
      Czy chcesz tego ?? Każdy ciągnie do siebie !! Emeryci też
      • Gość: przyszła emerytka Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 00:37
        po pierwsze należy zlikwidować ZUS,składki przekazać prywatnym towarzystwom,i
        najważniejsze 1.uciąć możliwość kombinowania leperopodobnym naszymi składkami,
        2.oniżyć lub zabrać emerytury ,renty tym którzy załatwili sobie po znajomości-
        wystarczy tylko zebrać sygnały od ludzi/ja znam ok.10 osób które mają renty i
        emerytury wcześniejsze ,,załatwione''.znam też 1 emerytkę która przeszła na
        emeryturę w wieku przed 40-tką,tak wynikło z chorych w pewnym okresie przepisów.
        I niech mi nikt nie mówi,że ktoś będzie płacił za moją emeryturę.Po 3-cie czemu
        nikt nie zauważa ,że całe życie starsze pokolenie utrzymywało i dalej utrzymuje
        rolników tych prawdziwych i tych którzy kupują 1 hektar tylko po to by płacić
        niższe składki-tu są utopione wielkie miliardy.Czy ktoś wie ile płaci i ile
        płacił rolnik składki na zdrowie?Kto tak naprawdę opłaca rolnicze ubezpieczenia?
        Proszę tylko nie mówić że rolnik jest biedny,lub że był za komuny biedny.Za 8
        lat emerytka,która na pewno zarobiła na swoją emeryturę nikogo nie okradając.
        • Gość: angrusz Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 07:26
          Ale tak czy inaczej dług ktos musi spłacic , a niemoralne jest zostawiac to
          wnukom.
          Tak KRUS jest też głównie zasilany z budżetu .
          Ale nawet gdy uszczelnimy tych " lewych " rencistów to kwoty te są nieduże ale
          zawsze ..
          Przypominam same doplaty z budżetu do ZUS to w 2007 ok 24 mld a było więcej.
          Całośc rocznych wyplat z ZUS to ok 170 mld zł .
    • Gość: Historyk Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 18:24
      Należy brać przykład z starożytnej Sparty. Ludziom po 50-tce kopa i do
      przepaści. Mamuśkom i tatusiom też.
      • Gość: angrusz Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:52
        sprowadzasz wszystko do absurdu .Nie jesteś wiarygodny . Ale dług rosnie bez
        względu czy ty złościsz się czy cieszysz .
        I to obywatele i mieszkający w Polsce będa go spłacać chociaż korzysta z tego
        głównie starsze pokolenie - wyprzedano majatek i w większości przeznaczono na
        doplaty do ZUS . Od wielu lat
        • Gość: miejscowy Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.07, 01:04
          Fundusz Ubezpieczeń Społecznych, na którym gromadzone są składki odprowadzane w
          czasie naszej pracy na przyszłe emerytury, przeznacza część zgromadzonego
          kapitału na Świątynię Opatrzności Bożej

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3831053.html
          ciesz się angrusz, będziesz miał patriotycznie malutką emeryturkę, ale za to
          będziesz miał się gdzie modlić.
          • angrusz Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury 06.01.07, 07:33
            Nie wiem czy inwestuje w światynię . Modlić się mogę się wszędzie .
            Ale zanim cos powiesz to zastanów się nad skalą . Czy umiesz odróżniać tysiące,
            miliony od miliardów , a zwłaszcza dziesiątki miliardów .A 24 mld dopłaci się
            ze wspólnych podatków do ZUS czyli do starszego pokolenia , które i tak juz
            żyło ponad stan za Gierka .
            • Gość: prostuję Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:08
              • Gość: prostuję Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:11
                TO JEST ANDRZEJ G.... z Częstochowy,poj...ny nauczyciel.który przerżnął wybory
                samorządowe.
                Wejdźcie na częstochowskie forum,zobaczycie jak ludzie ,znający go,jadą po nim.

ŚWIĘTA PRAWDA.Świnia może odejść od koryta,ale nie angrusz !!!!
                • Gość: angrusz Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:59

a może coś na temat .
                  Czy tylko wyzwiska potrafisz bluzgać . Nie czujesz , że to ty się
                  kompromitujesz !
                  • angrusz2 Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury 11.02.07, 19:07
                    Gość portalu: angrusz napisał(a):

>
                    > a może coś na temat .
                    > Czy tylko wyzwiska potrafisz bluzgać . Nie czujesz , że to ty się
                    > kompromitujesz !

A starzy ciągle ciągną , teraz na zdrowie , jakby nie wiedzieli że czasu nikt
                    nie zatrzyma ,
                    A o zdrowie trzeba było dbac wczesniej i nie palic tyle ani nie chlać .
                    Ktos to robił to niech teraz nie narzeka , że zdrowie się skończyło.
                    A i też nie każdy " harował ' i to przez " 40 lat "
                    Więc niech nie narzeka , że i emerytura nie wysoka .
                    Będzie gorzej .
                    • Gość: angrusz Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 19:39
                      once more
                    • Gość: Emeryt Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 23:57
                      No popatrz Pani. Piłem, paliłem. balowałem, pracowałem 4o lat i żyję.
                      Nalatywanie na emerytów to sr.... w banie. Składkę na ZUS płaciłem 40 lat, a
                      zakładając, że pociągnę do 70-tki to z dobrodziejtw ZUS korzystać mogę 5 lat.
                      Więc kto kogo finansuje. Gdyby zamiast do ZUS można byłoby wpłacać te pieniądze
                      na konto to przez 20 lat mógłbym wypłacać sobie emeryturę w wysokości zarobków.
                      • Gość: angrusz Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 18:44
                        Statystyka mówi , że mężczyźni żyją 71 lat a kobiety 78 , kobiety potem jako
                        wdoby dostaja renty rodzinne , znacznie wyższe niż ich emerytury .
                        Suma sumarum twoje składki były mniejsze wtedy niz teraz a emerytów wtedy bylo
                        mnie więc ty jednostkowow byłeś mniej obciążony niz dzisiejszy pracownik ,
                        Bo teraz emerytów a zwłaszcza rencistów sie namnozyło
                        • Gość: Emeryt Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 21:15
                          Nie ściemniaj. Jak dodasz jeszcze generałow w Izraelu i pania prokurator w
                          Londynie, którzy pobierają polskie emerytury to już nie wiadomo będzie o co
                          chodzi. Możesz jeszcze wspomóc sie KRUSem i filarami. Ja pisałem o sobie. Nikt
                          mi łaski nie robi płacąc denną emeryturę za 40 lat pracy. Żona ma też 40 lat
                          pracy i nie musi brać żadanej emerytury rodzinnej. Twierdzę, że większość
                          normalnych emerytów z 40 letnim stażem pracy jest oszukiwana. Lipna waloryzacja,
                          odprowadzanie Z FUS różnych kwot na nie związane z ubezpieczeniami cele jak np.
                          Świątynia Opatrzności Bożej, renty specjalne panów premierów, itd. to mataczenie
                          wypracowanymi przez nas pieniędzmi. Kończę bo flaki mi się przewracają jak
                          słyszę, że ktoś mi daje. G.... prawda. Wyplacają mi marne szczątki tego co
                          wypracowałem. Żal mi natomiast ludzi, którzy przejdą na emerytury wprowadzone
                          dzięki historycznym reformom AWS, notabene opracowanym przez słynnego profesra
                          pana Hausnera. Ci ludzie obudzą się z ręką w nocniku.
                          • Gość: angrusz Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:01
                            Jesteś sfrustrowany ale to miej pretensje do swojego pokolenia .
                            Jesli pracowałeś 40 lat to trzeba było od początku mówić , krzyczec , żeby
                            twoje zarobki ( składki ) zapisywano tobie . Szły do jednego wora . A było
                            sporo takich co tylko kilka lat - ot takie minimun przepracowali ale teraz tez
                            dostają emerytury - owszem te najmniejsze ( i ciągle narzekają ) ale jednak.
                            Jesli mówię o rencie rodzinnej dla twojej zony to mam na mysle te rentę która
                            twoja zona może dostać po twojej śmierci ( mężczyźni żyją krócej , średnio ok
                            71 lat ) a ponieważ mężczyźni więcej zarabiają i dłużej pracuja to ich
                            emerytury są większe i dlatego renty rodzinne obliczane na takiej podstawie są
                            większe niż emerytury wdów przez nie wypracowane .O tym mówię - czy teraz jasno
                            wytłumaczyłem czy jeszcze nie pojmujesz . To nie jest fair gdy ZUS ma braki w
                            kasie .
                            • Gość: Emeryt Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:54
                              Szczęście ŻUS-u, że emerytura żony jest większa od mojej i dlatego jako przyszła
                              wdowa nie będzie musiała pobierać wyższej wg Ciebie renty wdowiej i wprowadzać
                              deficyt w FUSie. A tak poważnie wytłumacz mi proszę, dlaczego palanci z wyższych
                              sfer kombinują przy waloryzacji, żeby nie dawać jej procentowo tylko kwotowo,
                              tzn. najwyższe kwoty dla najniższych emerytur. Jeżeli ktoś przepracował mało lat
                              to ma niską emeryturę. Dlaczego chcą doprowadzić do zrównania emerytur? Kiedyś
                              zrównano inteligentów z robotnikami, robotników z chłopami, a chłopów z ziemią.
                              Czy teraz też ma tak być?
                              • angrusz2 Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury 16.02.07, 08:07
                                Gość portalu: Emeryt napisał(a):

> Szczęście ŻUS-u, że emerytura żony jest większa od mojej i dlatego jako
                                przyszł
                                > a
                                > wdowa nie będzie musiała pobierać wyższej wg Ciebie renty wdowiej i wprowadzać
                                > deficyt w FUSie. A tak poważnie wytłumacz mi proszę, dlaczego palanci z
                                wyższyc
                                > h
                                > sfer kombinują przy waloryzacji, żeby nie dawać jej procentowo tylko kwotowo,
                                > tzn. najwyższe kwoty dla najniższych emerytur. Jeżeli ktoś przepracował mało
                                la
                                > t
                                > to ma niską emeryturę. Dlaczego chcą doprowadzić do zrównania emerytur? Kiedyś
                                > zrównano inteligentów z robotnikami, robotników z chłopami, a chłopów z
                                ziemią.
                                > Czy teraz też ma tak być?

Tak rzeczywiście jest to niesprawiedliwość .
                                Tyle lat pracowałeś i tyle zarabiałeś to taką masz emeryturę i przy
                                rewaloryzacji o stopę inflacji winno byc dla wszystkich o odpowiedni procent .
                                Ale ,
                                Ale kasy brak w ZUSi-e , wiec próbuje się zaspokoic tych którzy zyja na granicy
                                minimum , aby z nimi nie było problemu społeczego no i obecnie rządzi
                                ugrupowanie, które nie reprezentuje najbogatszych ale mniej bogatych i ubogich .
                                Ja zaliczam się do tych uboższych ale nie narzekam szczególnie .
                                Staram się ale dziwne choc mam dośc szczególne kwalifikacje to jakoś nie mogę
                                zdobyc lepszej pracy niż nauczyciel angielskiego .
                                Sadzę że jak zawsze i wszędzie przy zatrudnieniu działają układy i znajomości .
                                • Gość: up Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 16:44
                                  up
                                  • Gość: Emeryt Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 16:33
                                    Bóg zapłać.
                                    • angrusz2 Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury 18.02.07, 18:40
                                      Gość portalu: Emeryt napisał(a):

> Bóg zapłać.

Silna wiara mozesz próbowac rozwiązać problemy finansowe w Polsce ale obawiam
                                      się , że nie poskutkuje.
                                      Lepiej zacząć oszczędzać
                                      • angrusz2 Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury 27.02.07, 21:26

Składki idą na emerytów a ich przybywa stąd dla każdego nie wystarcza na tyle
                                        ile by chcieli .
                                        • Gość: angrusz Debata sejmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 18:36

Po ostatniej debacie sejmowej i informacji rządowej o emeryturach i ZUS-ie
                                          każdy z pewnością przyzna mi rację
                                          • plisak Re: Debata sejmowa 04.03.07, 18:43
                                            video.google.pl/videoplay?docid=4825339201491503534
                    • Gość: sznur Re: FUS oto gdzie idą składki na emerytury IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.07, 10:12
                      powieś się ,o jednego głupka mniej!
    • Gość: angrusz Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 20:51

Tym wszystkim durniom , którzy tu wypisywali różne durnoty mówię
      " kury szcz.. prowadzać " ( Piłsudski ) a nie zabierać głos na tematy
      ekonomiczne .
      Tym co mają trochę rozumu i wiedzy polecam artykuł w dzisiejszej
      Rzeczpospolitej ( 01.06.07 ) zielone strony
      • Gość: up Re: Czystarszepolenie wygrywa z młodszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 07:53
        up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka