dessylyn 08.01.07, 01:58 Ciekawe, czy Klecińską będą robić dłużej niż Grunwaldzki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ron5 Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.07, 07:03 Od mostu millenijnego do Żmmigrodzkiej-kiedy ma byc gotowa OŚ na tym odcinku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chichot Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.ar.wroc.pl 08.01.07, 07:14 > Od mostu millenijnego do Żmmigrodzkiej-kiedy ma byc gotowa OŚ na tym odcinku? sierpień 2011 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktoberfest Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.akron.net.pl 08.01.07, 08:05 Ide o zaklad, ze wiekszosc z wymienionych terminow nie zostanie dotrzymana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vito Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:52 Nie większość - tylko wszystkie terminy. Jak na razie żadna z inwestycji nie kończy się planowo. Pozdrowienia dla pracowników ZDiK-u ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktoberfest Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.akron.net.pl 08.01.07, 11:23 Ide o zaklad, ze wiekszosc z wymienionych terminow nie zostanie dotrzymana Gość portalu: Vito napisał(a): > Nie większość - tylko wszystkie terminy. nie chcialem byc az tak brutalny. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kark Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.dint.wroc.pl 08.01.07, 10:52 idę o zakład, że nie ma takiego głupiego, co by się chciał z tobą o to założyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 17:28 już wygrałeś zakład ;-) wiadomo że nie dotrzymają mimo że pogoda jest wręcz błogosławieństwem dla robót drogowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumin Re: pl. Kromera? IP: *.protest.com.pl 08.01.07, 09:13 www.viamichelin.com/viamichelin/int/dyn/controller/mapPerformPage?strCountry=1743&strAddress=Kromera&strCP=&strLocation=Wroclaw&x=0&y=0#locid=2411 5bnsmt0041z6t1052cta6cNTEuMTMxNjU_cMTcuMDY0Njk_cNTEuMTMxMTM_cMTcuMDYxNjM_cNTEuMT MxNjU_cMTcuMDY0Njk_07Kromera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rutek mapa fajna, dość szgółowa ale... IP: *.e-wro.net.pl 08.01.07, 09:26 z potwornymi błedami w nazewnictwie ulic w oklicach placu Kromera: - ul. Stanisława Przybyszewskiego nazywa sie na mapie ul. Komandora Zbigniewa Przybyszewskiego (???) - ul. Wacława Berenta to ba mapie ul. Stefana Berenta (???) byli co prawda tacy zamiennicy jak kom. Zbigniew Przybyszewski i Stanisław Berent ale to nie są ich ulice!!! Płetwy mi opadły i nie chcialo mi sie szukac dalej. podejzewam ze jest cala masa takich "kwiatków". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vito Re: mapa fajna, dość szgółowa ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:07 ... Na Wincentego Pola jest Połabska, a Jana Kochanowskiego powędrowała aż na Roberta Kocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: mapa fajna, dość szgółowa ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 14:31 Plac Kromera to ogólnie przyjęta nazwa, większość ludzi we Wrocławiu nie wie, że tak na prawdę nie ma takiego placu. Miasto w szaleństwie ulicznonazewniczym (zamiana ogólnie przyjętych nazw na politycznie porawne, np. 1 maja, rondo na grunwaldzkim) mogli by raz pójść w drugą stronę i skrzyżowanie placem Kromera nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Olo Re: mapa fajna, dość szgółowa ale... IP: *.wroclaw.mm.pl 09.01.07, 00:27 na Berenta przystanek autobusowy oznaczony jest (albo był) Bereta, mam gdzie fotkę sprzed roku, więc na pewno nasi zawodnicy wygrywają zawody w ignoranctwie.. chociaż podejzewam jakiegoś żartownisia, bo to wroclaw.hydral.com.pl/21632,foto.html już przegięcię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandal Re: pl. Kromera? IP: *.Rozyckiego.korbank.pl 08.01.07, 10:58 od razu widać że redaktor piszący nie zna Wrocławia We Wrocławiu nie ma placu Kromera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: pl. Kromera? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.07, 12:36 Był kiedyś (handlowy), ale teraz tam stoi budynek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowniczka Wrocław dalej rozkopany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:12 Wszystko fajnie. Tylko szkoda, ze te iekne nowe ulice rozjada na odnowa tiry... Najpierw obwodnica a potem remonty w miescie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:19 Mogłoby tak być, o ile ty byś za to zapłaciła. Masz kilkaset wolnych milionów? Unia daje kase teraz, a nie za x lat gdy wybudują obwodnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:27 > Mogłoby tak być, o ile ty byś za to zapłaciła. Masz kilkaset wolnych milionów? > Unia daje kase teraz, a nie za x lat gdy wybudują obwodnicę. tylko powiedz mi czemu całe miasto rozkopać to jest "no problem", a chociaż zacząć kolejne etapy OŚ czy rozpocząć AOW to nadludzki wyczyn przekładany ciągle w czasie ?? zacząć jednocześnie remont mostu Szczytnickiego i Warszawskiego, placu Grunwaldzkiego i Kromera to żadna sztuka, a budowe OŚ od mostu do Żmigrodzkiej i od Żmiegrodzkiej do Sobieskiego trzeba rozłożyć na dwa etapy (czyli pewnie jakieś 8 lat...) ?? dlaczego jeszcze nie ma nawet planu przebiego OŚ przez Wielką Wyspę ?? czy to wszystko wina protestów mieszkańców? przecież koszty odszkodowań nawet z 5 krotnym przebiciem cen ich nieruchomości są mniejsze niż straty jakie ponosimy przez te cholerne korki i ciągłe nowe remonty :-/ zresztą odszkodowania nie należą się tym co kupili sobie domy/mieszkania po tym jak dana droga została już w tym miejscu zaplanowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krychaj Re: Wrocław dalej rozkopany IP: 62.242.2.* 08.01.07, 15:55 problemow jest niestety kilka. Latwo remontowac place i ulice (oczywiscie jak sa pieniadze) bo one juz tam sa i nie trzeba sie z nikim o grunty, plany, i specjalistyczne pozwolenia klocic (jak wiadomo w polsce przez licznych lobbystow oprotestowywane). Jesli chodzi o AOW to powinni juz zaczac tez dziwi mnie czemu sie tak slimaczy. Czesc gruntow juz jest wykupiona wiec nie powinno byc problemu z rozpoczeciem prac - i tak beda budowac odcinkami. Natomiast OS to juz niestety inna bajka - nie wiem jak jest z wielka wyspa (chociarz slyszalem plany o moscie - na 2009) natomiast miedzy milenijnym a zmigrodzka jest jedna piekna rzecz w polskich miastach - ogrodki dzialkowe - czyli zmora wszystkich wielkich budow i inwestycji. Zastanawia mnie bardzo dlaczego miasto nie moze na terenach dzialkowych budowac mieszkan - wzdluz dlugiej ciagna sie ogrodki po obu stronach - przecierz tam jest super teren pod budowe - a inwestorzy bija sie o parcelki na takich zadupiach ze glowa mala:(, moglby Dutkiewicz rozwiazac te kwestie. Ja rozumiem ze ogrodek dzialkowy to dla wielu fajna sprawa i wogole ale nie moze byc tak ze ogrodek jest w centrum miasta. Ja wiem ze wielu ludzi wlozylo wiele wysilku i energii w zagospodarowanie swojej dzialki - ale Ci ludzie powinni dostac odszkodowania i jakis duzy teren w ladnej okolicy nad rzeczka czy czy w poblizu lasu gdzie mogliby miec dzialeczki - gdzie nawet silnie rozwijajace sie miasto nie siegnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.ig.pwr.wroc.pl 08.01.07, 16:24 Problemem nie są ogródki tylko brak pomysłów. Np. od Mostu Milenijnego można było poprowadzić OS ulicą Osobowicką - po usunięciu linii tramwajowej byłoby miejsce na 4 pasy ruchu i dość miejsca na skrzyżowanie z Bałtycką. Przez Karłowice też można ją było przepuścić np równoległymi ulicami: Kasprowicza i Kamieńskiego plus kilka łączników na trasie istniejących ulic i doprowadzić np do placu Kromera lub Poprzecznej. Przecież OS to tylko obwodnica miejska - nie dla tranzytu. Ale można mnożyć problemy i nie robić nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 16:51 A co dalej z ulicą Bora Komorowskiego -wykonano 100 m i prace przerwano a planowany remont ul Okulickiego wcale się nie ruszył czy brakuje fachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sstes Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.07, 00:07 szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krychaj Re: Wrocław dalej rozkopany IP: 62.242.2.* 09.01.07, 13:38 Moze i racja ale ja z mojej strony wolalbym nie eliminowac linii tramwajowych. Tramwaj szczegolnie na pasie wydzielonym to dobry srodek komunikacji Druga sprawa to to czy lepiej na wprost przez ogrodki czy przez osobowicka. Mi sie osoboscie bardizej podoba na wprost przez ogrodki - ale powiem szczerze ze jakby nie zrobili to i tak byloby lepiej niz dotychczas. Ale grunty to nie jedyny problem, jest jeszcze wadliwe prawo przetargowe (podobno mieli cos zmieniac ale nie wiem czy cos zrobili) przy pomocy ktorego stajacy do rpzetargu moga go zaskarzac w nieskonczonosc praktycznie itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.ig.pwr.wroc.pl 09.01.07, 18:04 Największą zaletą tramwaju (na pasie wydzielonym) jest duża przepustowość, czyli szczególnie nadaje się on do obsługi głównych linii komunikacji masowej. Na ul.Osobowickiej jest to potrzebne tylko w okresie Wszystkich Świętych - wystarczy wtedy puścić więcej autobusów. Moja propozycja sprowadza się do głębokiej modernizacji istniejących ciągów komunikacyjnych co powinno być znacznie tańsze i szybsze (wykupy!). Tymczasem zaplanowany północny odcinek OS leży bardzo blisko AOW. Po co? Po wybudowaniu obu tych dróg jedna będzie "zapasowa" a kierowcy zapewne i tak będą wjeżdżać do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 22:09 no właśnie dalczego OŚ idzie tak blisko AOW... ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krychaj Re: Wrocław dalej rozkopany IP: 62.242.2.* 10.01.07, 13:23 Zgadza sie na polnocy ida za blisko siebie. Srodmiejska powinna isc blizej osiedli (np blizej blokow na rozance) - lepiej rozladowywalaby ruch. Co do tramwaju to w sumie racja tam na osobowicach sa tylko domki i jakies niewysokie budynki - no ale moze sa plany zagospodarowania zakladajace budowe wiekszej ilosci osiedli (jedno budowal wrobud-oczywiscie tramwaj dla jednego osiedla to niedorzecznosc ale jesliby bylo ich wiecej to lepiej go nieruszac). Co by jednak nie pisac kurcze slimacza sie z pracami i nie koncza w terminach, a nam niestety pozostaje czekac i miec nadzieje ze wreszcie skoncza i OS i AOW i te zapowiadane remonty. Tylko jak tempo i opoznienia beda jakie sa to nie w 2010 a 2020 bedziemy mieli te infrastrukture. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nosfi Oby tak dalej ... IP: *.uznam.net.pl 08.01.07, 10:18 Nooo i tak powinno być ... Teraz wszyscy narzekają ... a za 3 lata skończą się te wielkie przebudowy i będą bić brawa Dutkowi :) Wrocław Górą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Oby tak dalej ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:34 > Teraz wszyscy narzekają ... a za 3 lata skończą się te wielkie przebudowy naprawdę w to wierzysz ?? przecież będą potrzebne nowe remonty - nawierzchnia nawet tych nie tak znowu dawno robionych (np. Hallera) jest już mocno uszkodzona przez stojące tam w korkach TIRy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Wrocław dalej rozkopany IP: 195.20.110.* 08.01.07, 11:19 chyba miasto straciło kontrolę nad prowadzonymi remontami, zaczyna dominować chaos, żadana z ostatnich inwestycji nie została zakończona w terminie, a do tego pjawiają się problemy z oddanymi ulicami tak jak na Szewskiej i Grodzkiej. Chyba urzędnicy miejscy za bardzo uwierzyli w magię 84% poparcia w wyborach dla Dutkiewicza i myślą, że są "nie do ruszenia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Wrocław dalej rozkopany IP: 195.116.249.* 08.01.07, 12:23 Strońska, co z ul.Strońską ???? Jestem mieszkańcem Gaj-u, przy ul.Strońskiej. Czy ktoś z Urzędu Miasta Wrocławia próbował przejść tą ulicą (???)Błoto, dziury, brud. Kiedy zacznie się budowa tej ulicy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Strońska na Gaju IP: 195.116.249.* 08.01.07, 12:45 Bądz dobrej myśli:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.crowley.pl 08.01.07, 15:19 niestety ale Strońska jest fatalna, nie mówiąc też o Piławskiej, niestety ale miasto zachowało się bardzo nieprofesjonalnie, najpierw sprzedano grunty aby wybudować calkiem spory kompleks nowych budynków ale w zamian nie zrobiono nic aby można było tam dojechać, totalne błoto, dziury itd... znam nawet małe miejscowości gdzie przed sprzedażą gruntów pod domki jednorodzinne, gmina potrafiła wybudować drogi i uzbroić teren aby ludzie którzy kupili działki budowlane mogli żyć w normalnych warunkach (np. osiedle słoneczne w Świebodzicach) - niestety we Wrocławiu jest wiele miejsc gdzie jeździ się poprostu do glinie i błocie... nikt o wym wogole nie myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Wrocław dalej rozkopany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.07, 12:32 Panie redaktorze, proszę wyjaśnić: -Gdzie jest plac Kromera ??? Na wszystkich mapach, które posiadam znajduję tylko aleję Kromera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfonso Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 15:39 O to dopiero będzie katastrofa 2 południowe drogi wlotowe do miasta będą zamknięte dla Normalnego ruchu?Gehenna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Wrocław dalej rozkopany IP: 82.160.135.* 08.01.07, 19:18 O kurcze no. Pan to jest doprawdy, jakimś geodetą, a co najmniej zbieraczem makulatury, skoro map w pańskiej chawirze taki wysyp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarn Wrocław dalej rozkopany IP: *.e-wro.net.pl 08.01.07, 15:59 O tylu miejscch myślą nasi decydenci a czy który z nich jechał kiedyś o godz 8 rano z Pilczyc do centrum. Przecierz to co tam się dzieje to jest horror. A obok jest stara droga. Starczy uruchomić i byłyby dwie jezdnie. Nie muszą być do smych Pilczyc, doprowadzić ją ( tą drugą jezdnię) do starej pętli autobusowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-Team Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.as.kn.pl 08.01.07, 16:13 Wejdźcie na www.gddkia.gov.pl/images/user/6/6fdcb2c8db77c913a187d31ce4d4c172.gif i zobaczcie opis poz. 26 - Obwodnica wrocławia - 2008-2010. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marczeno Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.07, 17:08 Kocham wasze narzekanie Jak się nic nie robi to narzekacie ze dziury, ze nie da się przejechać. Jak zaczyna się dziać coś to nagle podnosza się głosy: a czemu to to akurat robia jakby mogli to. A jak sie dzieje duzo to znowusz wszyscy juz narzekaja. Chca miec wsyztsko ladnie pięknie a nie potrafia przemeczyc sie troche. Kazdy chce zeby to juz bylo najlepiej na wczoraj, przy okazji zeby komunikacja sie nie pogorszyla, a najlepiej zeby sie jechalo w tym czasie trzy razy szybciej. Kasa z unii skoro jest to trzeba ja wykorzystac abysmy jak najszybciej dogonili pozostale kraje ale nie z zolwim tempem. Skoro jest na to kasa to trzerba z niej korzystac. PS. A sugesti kogos, zeby z osobowickiej zabrac tramwaje na rzecz dodatkowego pasa ruchu to juz nawet nie skomentuje : lol : Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluk Wrocław dalej rozkopany IP: 81.219.158.* 08.01.07, 18:44 a może by tak wreszcie ktoś pomyślał, żeby działkowcom lub PKP zabrać trochę ziemi gdzieś w połowie drogi pomiędzy Klecińską a Świebodzkim i zrobił nowy łącznik pomiędzy Legnicką a Grabiszyńską. taki kawał miasta i z dwóch stron można tylko objechać - tragedia! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 19:43 mówisz o fragmencie planowanej obwodnicy staromiejskiej? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianka Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.lanet.net.pl 08.01.07, 19:59 1. Nie ma ludzi do pracy - to jest poważny problem. Pracownicy wiedza, ze firmy sie o nich bija i chca wieksze wynagrodzenia. 2. 100 lat (ha ha ha) temu miala powstac obwodnica laczaca slimaka na koncu Armii Krajowej z bodajrze z Mickiewicza, czy tez dalej (przepraszam, nie pamietam) i oczywiscie wszystko stoi w miejscu, a nawet Milenijny juz powstal, ktory byl wymyslony duuuuzo duuzo pozniej. 3. Dobrze, zeby zrobili obwodnice dookola miasta najpierw, a to, ze tiry maja zakaz wstepu do wrocka, to byl dobry pomysl, bo nie ma takich korkow ufff 4. fajnie ze robia bardzka i ze beda tam tramwaje... ach te Jagodno... 5. nie mam juz sily narzekac na biedy Wrocek, ktory musi byc rozkopywany, gdzie sie da, poki ciagnie kase z Unii... i RANY! jakie szczescie, ze sie zabieraja za Krakowska (choby ja mieli skonczyc za 5 lat), bo juz chyba od 10 lat czekam na jej gruntowny remont 6. niech sie kochane ulice juz wiecej nie sypia.. 7. ZAKAZ TIROM!!!!!!!!!!!!!!!!! wjazdu do Wro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sou Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.uscs.susx.ac.uk 09.01.07, 00:07 Miasto musi definitywnie postawic na dokladniejszy odbior ulic po remoncie i lepiej kontrolowac sytuacje, bo lada moment wymknie sie spod kontroli. Pieniadze z UE trzeba wykorzystywac na biezaco, ale to nie oznacza powolnych prac nad AOW, ktora powinna byc absolutnym priorytetem we Wroclawiu, a jakos sie tego nie czuje czytajac wywiady z miejskimi wlodarzami. Na marginesie - dobrze, ze Ksiecia Witolda i okolice Bema zostana wyremontowane. Juz dawno na to zaslugiwaly. Okolice Ostrowa powinny byc wypieszczone co najmniej tak, jak Rynek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sstes Wrocław miał i ma jedne z najgorszych dróg... 09.01.07, 00:24 Wrocław miał i nadal jeszcze ma jedne z najgorszych dróg... I jeden z najtrudniejszych układów komunikacyjnych w Polsce (linie kolejowe + rzeki + starówka + ogródki działkowe). Więc, żeby było lepiej musi się coś dziać! Boli, ale musi! Więc na najbliższych kilka latek wskazówka: - działające radio w samochodzie lub radio/mp3player w autobusie/tramie (czytać coraz ciężej, bo na świetle oszczędzają, ale to inna kwestia) i CIERPLIWOSC! - po powrocie z wakacji ja sie w nia uzbroilem i zaczalem zyc wolniej; raczej jestem szczesliwszy... A że będzie lepiej, jestem pewien, bo w zdobywaniu kasy unijnej wrocławscy urzędnicy są nieźli. Jak dla mnie, to dlatego Dutkiewicz wygrał tak wyraźnie. Jasne, że w wykorzystywaniu są już dużo gorsi, ale mam nadzieję, że w tej kadencji właśnie za to Pan Rafał się weźmie. Choć sytuacja na rynku pracy nie nastraja optymizmem, gdyż specjalistom od realizacji wszelkiego rodzaju projektów (nie tylko, choć zwłaszcza budowlanych) trzeba naprawdę słono płacić. Zastanówcie się nad tym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krychaj Re: Wrocław miał i ma jedne z najgorszych dróg.. IP: 62.242.2.* 10.01.07, 13:45 fajny post. Ktos kiedys powiedzial ze jak boli to rosnie - inny powiedzial ze "Nie od razu Krakow zbudowano" - wiec trzeba sie pomeczyc troche zeby potem bylo dlugo lepiej - inaczej bedzie to co na szczeblu centralnym co cztery lata obiecywanek mnostwo i od 18 lat populisci u steru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Układ ulic dostosowany do Bema Plaza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.07, 09:46 A w jaki niby sposób? Ulice zostana przeniesione lub przesunięte? Rozumiem, że stanie się to co stać sie powinno już dawno temu - poszerzona zostanie ulica Bema, aby usprawnić lewoskręty w Drobnera i umozliwić tramwajom normalny przejazd. O dorobieniu dojazdów do "Plaży Bema" nie wspominam, bo to oczywiste. Nic więcej z układu ulic nie da się w tym rejonie wycisnąć. Zanim jednak to się stanie, ciężarówki obsługujące budowę dokumentnie rozjeżdżą początek ulicy Prusa i zachodnią jezdnię Bema, a cała okolica utonie w błocie i syfie. Już teraz większość studzienek kanalizacyjnych jest zatkana i po każdym większym deszczu tworzą się bajora. Na dodatek ciężarówki z budowy raczej lekceważą znaki i zdrowy rozsądek. Ich kierowcy uważąją, że fakt obsługi budowy oraz włączone światła awaryjne upoważniają ich do wykonywania idiotycznych czasami manewrów oraz do blokowania ruchu. Jeśli dodać do tego totalne bezhołowie w parkowaniu aut osobowych na wspomnianych ulicach oraz spory ruch w kierunku centrum - robi się z tego uciążliwy dla wszystkich bajzel na kołach. Czy urzędnicy odpowiedzialni za organizację ruchu mogliby się któregoś dnia pofatygować i obejrzeć na własne oczy zamieszanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saj78 Wrocław dalej rozkopany IP: 153.95.95.* 09.01.07, 17:34 Czy wiadomo dokad bedzie siegala przebudowa lotniczej? Tylko do glinianek czy jak wynika z artykulu, czyli do samej lesnicy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Strońska IP: *.lanet.net.pl 09.01.07, 20:03 miedzy Piotrem i Pawele,' a osiedlem Mojego Domu' budowane sa nowe bloki mieszkalne , podobno ich developer ma dolozyc sie do budowy drogi dojazdowej, gdzie teraz panuje bloto z dzirami +dołami, czy ktos cos na ten temat wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
independent9 Re: Wrocław dalej rozkopany 09.01.07, 22:13 Klecińska miała być zrobionna do końca roku 2006, a tu lipa. Najpierw bawili się z przetargiem, a teraz jakby mogli to by zrzucili wszystko na pogodę. mogliby również robić odcinek od Mostu Milenijnego do Żmigrodzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C.V. Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 01:00 Uniwersytet miał być w 1505....w sumie powstał w 1702 i co??? już kilka miesięcy chyba można wytrzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C.V> Wrocław dalej rozkopany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 01:06 O widzę, że znów sami urbaniści wypowiadają się na tym forum... Każdy gada co mu ślina na język przyniesie, ale zeby to miało jakis pozytek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Wrocław dalej rozkopany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:26 największy pożytek ma z Ciebie! no może nie tyle miasto co jego władze i zdik... Odpowiedz Link Zgłoś