Dodaj do ulubionych

Szkoły SIGMA, a ATUT

09.01.07, 10:10
Bardzo prosze o opinie nt tych szkół. Chodzi mi głównie o szkołę podstawową.
Jakie jest Wasze zdanie, czy macie jakieś doświadczenia jako rodzice dzieci,
które chodza do tych szkół, lub może jakieś informacje od znajomych ??

Dziękuję z góry.
Obserwuj wątek
    • Gość: kal Re: Szkoły SIGMA, a ATUT IP: *.wroclaw.agora.pl 09.01.07, 12:13
      Polecam Optimum. Moje dziecko chodziło do Atuta. Początkowe klasy są ok, potem
      niestety dzieci zaczynają coraz więcej uwagi poświęcać sprawom materialnym -
      giełda wakacji, samochodów, ciuchów itd. Poza tym za takie pieniądze powinni
      oferować więcej. Moja córka ma do dziś braki z matematyki. Niemieckiego uczyła
      się sześć lat, ale nie potrafi się nawet porozumieć w tym języku na podstawowym
      poziomie. Nie są w stanie wykorzystać szansy jaką daje prowadzenie równoległe
      szkoły międzynarodowej - nie robili nic, aby dzieci polskie i zagraniczne się
      zaprzyjaźniły, czy choćby poznały. Przeciwnie. Robiono wszystko, aby je
      podzielić (przerwy były o różnych porach, nasze dzieci miały zakać wchodzenia
      na teren skrzydła szkoły w któtym uczyły się tamte dzieci. Przerost formy nad
      treścią. Tylko budynek jest piękny.
      • Gość: Ania Re: Szkoły SIGMA, a ATUT IP: *.pmt.pl 09.01.07, 12:46
        Czy mozesz zatem powiedziec kilka słów na temat szkoły Optimum?
        • Gość: kal Re: Szkoły SIGMA, a ATUT IP: *.wroclaw.agora.pl 09.01.07, 14:01
          Moje znajome mają tam dzieci i są bardzo zadowolone. Z ich relacji wynika, ze
          szkoła skupia się na nauczaniu, a nie budowaniu nowego lokalu, robieniu wokół
          siebie szumu, czy zarabianiu pieniędzy - jak w przypadku Atuta. Cena jest
          podobna. I nie słyszałam, aby dzieci z tej szkoły opowiadały o przedmiotach
          wyłącznie przerzucając się nazwami marek producentów i cen. Problem tylko,
          zdaje się, jakiś z wf-em.
          Sama chciałabym tam posłać drugie dziecko, więc też będą ciekawa innych opinii
          na temat tej szkoły.
          • Gość: e Re: Szkoły SIGMA, a ATUT IP: *.magma-net.pl 09.01.07, 16:53
            a ja serdecznie polecam ARKE, szczegolnie nauczanie zintegrowane
            • Gość: ania Re: Szkoły SIGMA, a ATUT IP: *.pmt.pl 10.01.07, 10:45
              Arka - to ta chrześcijańska?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka